requiem. Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 po nerwowym poszukiwaniu takiego tematu nie znalazłam takowego, jesli jednak przegapiłam proszę o zamknięcie bądź usunięcie To ja mam tak: saszetka na smakołyki - stary piórnik przywiązany do jakiegos paska :cool3: 1 miska - blaszane małe wiaderko wyszpachlowane i pomalowane (mojej roboty :razz:, te plastikowe najczęściej służą jako przekąska na nudne dni) ''wytrwałe'' zabawki - gumiak, miś, jakieś patyki wystrugane przeze mnie. a wy macie jakieś akcesoria dla psa zrobione z rzeczy codziennego użytku? żeby nie tracić pieniędzy w trudne dni wystarczy zrobić smyczke ze sznurka :evil_lol: nie no zartuje :cool3: Proszę się chwalić, jestem ciekawa, co dogomaniacy nawydziwiali, a napewno jest takich "logicznych" dogomaniaków parę ... zapraszam Quote
AngelsDream Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 My mamy smycz i linkę własnej roboty: http://i73.photobucket.com/albums/i213/shukujo_asaurus/ResizeofPICT9898.jpg I ostatnio zrobiliśmy zabawkę ze skarpetki. ;) Quote
oktawia6 Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 ja tego nie zrobiłam (za duża ilośc psów-watacha by się pogryzła) ale można zrobic konga domowej roboty np. z litrowej butelki po napoju-plastik-ponadziewac smakołykami psimi-malutkie ciasteczka, kuleczki suchej karmy-zrobic dziurki w butelce i niech pies ma zajęcie:razz: Quote
gops Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 ja zrobilam dziurke w kinder jajku i przywiazalam na sznurku :) psy sie fajnie nia bawia , poluja na to jak koty :diabloti: Quote
1w0na Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 AngelsDream napisał(a):My mamy smycz i linkę własnej roboty: http://i73.photobucket.com/albums/i213/shukujo_asaurus/ResizeofPICT9898.jpg I ostatnio zrobiliśmy zabawkę ze skarpetki. ;) Bardzo ciekawa smycz, możesz powiedzieć co zrobiłaś ze sznurkiem przy zapięciu. Czy on jest przyklejony czy zszyłaś?? Quote
AngelsDream Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 To robił mój narzeczony - linka jest nawinięta na kauszę i obszyta muliną. Jak na razie wytrzymuje :) Quote
Melodia Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Ja kiedyś (jeszcze przy poprzednim psie) jako klikera używałam nakrętki od soczku "kubuś" :evil_lol: Quote
requiem. Posted May 5, 2008 Author Posted May 5, 2008 i działało ;o ? własnie tak myślałam. Kliker to przeciez klik. Jakiś żeton z chipsów by taż się nadawał bo to metal się tylko ugina i pstryka :P Quote
Melodia Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Pewnie, że działało:cool3: Ważne, żeby wydawało charakterystyczny dźwięk ;) Quote
dog_master Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Jaaaaaaakis czas temu, gdy na pytanie w zoologu o kliker panie pukaly sie w czola, ja uzywalam zszywacza bez zszywek ;) Kiedys byly takie dla dzieci jakies slodycze, cos jak kinder niespodzianki, tylko, ze te pojemniczki na zabawki byly idealnie okragle. Zawsze to w podstawowce kupowalam i sie jeszcze za jakies karty czy zetony [nie pamietam] wymienialam, zeby miec pileczki, Kubuś je kochal, ale strasznie szybko pekaly :( A saszetki mam takie najtansze, z marketu, kiedys kupowalam "normalne", ale wytrzymywaly tak samo krotko jak te z kilka zl ;) Quote
Evra Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Już był taki temat: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=86116&highlight=wyposa%C5%BCenie Quote
1w0na Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Ale ten temat jest o przedmiotach które są zrobione przez nas. A w linku w którym podałas jest o przedmiotach 'zoologicznych' Quote
Greven Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 W ramach oszczędności idziemy do składu budowlanego: - karabińczyk parę złotych (cena zależy od wielkości, a więc i wielkości psa) - linka na metry - zależy do czego potrzebna, jak na smycz to grubsza, jak na sznurek dla psa uciekającego, to może być cienka, byle była mocna - robimy pętelkę, zakładamy karabinczyk i gotowe! Quote
requiem. Posted May 10, 2008 Author Posted May 10, 2008 bee zginela mi saszetka na zmakolki bo szlam i mi wypadla z paska. z czego wy zrobic lepsza, i na czym ją trzymac.. ? Quote
Bzikowa Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 jest sporo różnych saszetek dostępnych w necie: http://produkty.animalia.pl/produkty_info.php?id=15 - trixie http://www.kardiff.pl/p_saszetka.html - kardiff - ja taką mam i polecam http://www.allegro.pl/item331679528__treat_bag_saszetka_pryor_na_smakolyki_z_usa.html -treat bag karen pryor, jest genialna ale dość droga Quote
Greven Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 Obroża z obciążeniem do wyrabiania muskulatury - "firmowe" są b. drogie, ale można zrobić samodzielnie. Kupujemy parcianą szeroką obrożę (zapłaciłam 22 zł), a do tego w składzie budowlanym typu Castorama takie metalowe blaszki, które można naszyć (za kilogram bez ćwiartki zapłaciłam 12 zł). Naszywamy na obrożę i gotowe! Quote
Vectra Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 [quote name='Greven']W ramach oszczędności idziemy do składu budowlanego: - karabińczyk parę złotych (cena zależy od wielkości, a więc i wielkości psa) - linka na metry - zależy do czego potrzebna, jak na smycz to grubsza, jak na sznurek dla psa uciekającego, to może być cienka, byle była mocna - robimy pętelkę, zakładamy karabinczyk i gotowe! Dodać mogę :diabloti: - wyprawa do wulkanizatora DARMOCHY - opona , dętka i inne gumowe fajnidła -stacja benzynowa , ew hipermarket - liny holownicze , do samochodów sie nie nadają ,ale jako sznur do ciągania IDEALNE :multi: :evil_lol: koszt 12- 20 zł - posłania , wystarczy odwiedzić limpex ;) kołder , materacy , śpiworów dostatek .... za grosze spanie idealne :cool3: - saszetka na smakołyki , wystarczy taka w hipermarketach za grosze można kupić ;) Jak ktoś pomysłowy , to za grosze wypasie psu wyprawkę , że HEJ :cool3: Quote
dog_master Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 Taa, mam te marketowe saszetki... Rozpada sie to-to co chwile, teraz mam cos trwalszego przypadkowo... Ale tak to miesiac i po saszetce :/ Quote
requiem. Posted May 15, 2008 Author Posted May 15, 2008 a ja myslałąm coś oryginalnego, - moge skarpetke przywiązać do sznurka :evil_lol: jak cos wykombinejszynsuje to powiem ;) Quote
AnkaZ Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Moja mama uszyła mi kiedyś fajną chustę odblaskową, bo nie widziałam szczeniora w ciemności. Obroża odblaskowa i światełko się nie sprawdziło, bo strasznie był kudłaty i gineło toto w sierści. Chustka była uszyta ze zwykłej kamizelki odblaskowej. Trójkąt materiału z paskiem odblaskowym naszyty na kawałek taśmy i zatrzask taki jak do plecaka. Bardzo się to dobrze sprawdziło. Quote
requiem. Posted January 1, 2009 Author Posted January 1, 2009 macie jakieś pomysły na szekli domowej roboty ? :lol!: Ten skurczybyczek zakopał swoje ostatnie szelki i teraz nie ma .... Nie mam za wiele kasy żeby mu kupić ... Cos zbieram może bedzie. Jeśli chodzi o linke dla psa uciekającego czy taka linka może mć rozciągliwa czy raczej nie? i ile metrów mieć powinna. Aha i w jakim sklepie mogę kupić karabińczyk ? :) Quote
bonsai_88 Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Linka chyba lepsza nierozciągliwa, min. 10 m, jeszcze lepiej 20 m :razz:... Quote
Bernenczyk_14 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Ostatnio zrobiłam na drutach i szydełku saszetkę na smaczki , a wygląda ona tak: wykonanie nie jest profesjonalne , bo dopiero sie uczę:lol: można naprawde dużo rzeczy zrobić na drutach i szydełku : zabawki, kocyki, jakieś torebki na obroże itd. :cool3: a koszt bardzo małyy;] Quote
Recommended Posts