Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

po nerwowym poszukiwaniu takiego tematu nie znalazłam takowego, jesli jednak przegapiłam proszę o zamknięcie bądź usunięcie

To ja mam tak:
saszetka na smakołyki - stary piórnik przywiązany do jakiegos paska :cool3:
1 miska - blaszane małe wiaderko wyszpachlowane i pomalowane (mojej roboty :razz:, te plastikowe najczęściej służą jako przekąska na nudne dni)
''wytrwałe'' zabawki - gumiak, miś, jakieś patyki wystrugane przeze mnie.
a wy macie jakieś akcesoria dla psa zrobione z rzeczy codziennego użytku? żeby nie tracić pieniędzy w trudne dni wystarczy zrobić smyczke ze sznurka :evil_lol: nie no zartuje :cool3: Proszę się chwalić, jestem ciekawa, co dogomaniacy nawydziwiali, a napewno jest takich "logicznych" dogomaniaków parę ...
zapraszam

Posted

ja tego nie zrobiłam (za duża ilośc psów-watacha by się pogryzła) ale można zrobic konga domowej roboty np. z litrowej butelki po napoju-plastik-ponadziewac smakołykami psimi-malutkie ciasteczka, kuleczki suchej karmy-zrobic dziurki w butelce i niech pies ma zajęcie:razz:

Posted

i działało ;o ? własnie tak myślałam. Kliker to przeciez klik. Jakiś żeton z chipsów by taż się nadawał bo to metal się tylko ugina i pstryka :P

Posted

Jaaaaaaakis czas temu, gdy na pytanie w zoologu o kliker panie pukaly sie w czola, ja uzywalam zszywacza bez zszywek ;)

Kiedys byly takie dla dzieci jakies slodycze, cos jak kinder niespodzianki, tylko, ze te pojemniczki na zabawki byly idealnie okragle. Zawsze to w podstawowce kupowalam i sie jeszcze za jakies karty czy zetony [nie pamietam] wymienialam, zeby miec pileczki, Kubuś je kochal, ale strasznie szybko pekaly :(

A saszetki mam takie najtansze, z marketu, kiedys kupowalam "normalne", ale wytrzymywaly tak samo krotko jak te z kilka zl ;)

Posted

W ramach oszczędności idziemy do składu budowlanego:

- karabińczyk parę złotych (cena zależy od wielkości, a więc i wielkości psa)
- linka na metry - zależy do czego potrzebna, jak na smycz to grubsza, jak na sznurek dla psa uciekającego, to może być cienka, byle była mocna
- robimy pętelkę, zakładamy karabinczyk i gotowe!

Posted

Obroża z obciążeniem do wyrabiania muskulatury - "firmowe" są b. drogie, ale można zrobić samodzielnie. Kupujemy parcianą szeroką obrożę (zapłaciłam 22 zł), a do tego w składzie budowlanym typu Castorama takie metalowe blaszki, które można naszyć (za kilogram bez ćwiartki zapłaciłam 12 zł).

Naszywamy na obrożę i gotowe!

Posted

[quote name='Greven']W ramach oszczędności idziemy do składu budowlanego:

- karabińczyk parę złotych (cena zależy od wielkości, a więc i wielkości psa)
- linka na metry - zależy do czego potrzebna, jak na smycz to grubsza, jak na sznurek dla psa uciekającego, to może być cienka, byle była mocna
- robimy pętelkę, zakładamy karabinczyk i gotowe!

Dodać mogę :diabloti:

- wyprawa do wulkanizatora DARMOCHY - opona , dętka i inne gumowe fajnidła
-stacja benzynowa , ew hipermarket - liny holownicze , do samochodów sie nie nadają ,ale jako sznur do ciągania IDEALNE :multi: :evil_lol: koszt 12- 20 zł
- posłania , wystarczy odwiedzić limpex ;) kołder , materacy , śpiworów dostatek .... za grosze spanie idealne :cool3:
- saszetka na smakołyki , wystarczy taka w hipermarketach za grosze można kupić ;)

Jak ktoś pomysłowy , to za grosze wypasie psu wyprawkę , że HEJ :cool3:

Posted

Moja mama uszyła mi kiedyś fajną chustę odblaskową, bo nie widziałam szczeniora w ciemności. Obroża odblaskowa i światełko się nie sprawdziło, bo strasznie był kudłaty i gineło toto w sierści.
Chustka była uszyta ze zwykłej kamizelki odblaskowej. Trójkąt materiału z paskiem odblaskowym naszyty na kawałek taśmy i zatrzask taki jak do plecaka. Bardzo się to dobrze sprawdziło.

• 7 months later...
Posted

macie jakieś pomysły na szekli domowej roboty ? :lol!: Ten skurczybyczek zakopał swoje ostatnie szelki i teraz nie ma ....
Nie mam za wiele kasy żeby mu kupić ... Cos zbieram może bedzie.
Jeśli chodzi o linke dla psa uciekającego czy taka linka może mć rozciągliwa czy raczej nie? i ile metrów mieć powinna. Aha i w jakim sklepie mogę kupić karabińczyk ? :)

• 5 weeks later...
Posted

Ostatnio zrobiłam na drutach i szydełku saszetkę na smaczki , a wygląda ona tak:

wykonanie nie jest profesjonalne , bo dopiero sie uczę:lol:

można naprawde dużo rzeczy zrobić na drutach i szydełku : zabawki, kocyki, jakieś torebki na obroże itd. :cool3: a koszt bardzo małyy;]