Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Witamy wszystkich serdecznie!:loveu:

Nadszedł chyba czas na zamieszczenie foto-bloga moich najukochańszych kundli:lol::

W roli głównej:
1.

Kropek-roztropek (wiek około 3-4 lata, chłopak bezjajeczny). Znalazł mnie i mojego TZ w sierpniu 2006 roku na uliczkach Szczawna Zdroju. Był kompletnie łysy na karku od pcheł, chudziutki, słabiutki...Na początku szukaliśmy mu domu, ale, że chłopak długo dochodził do siebie (walka z problemami skórnymi:razz:), więc nikt go nie chciał. I tak został u nas. Właściciel paszportu-obecnie obywatel UK.

2.

Rudzia-wredna baba (wiek około 1,5 roku, dziewczyna po sterylce), ale i tak wszyscy ją kochają:loveu:. Znaleziona przez dogomaniaczkę-CasiaiFiga na wałbrzyskim osiedlu pod ławką. Rudzia miała swój wątek na dogo, długo szukała domu. Jej też nikt nie chciał, albo miała pecha co do przyszłych chętnych, więc została z nami. właścicielka paszportu-czeka na wyjazd do UK:roll:.

W pozostałych rolach:
1.

Bej (wiek 11 lat)-mimo wieku wciąż szalony, chociaż miał okres głębokiej depresji po stracie swojego towarzysza w maju tamtego roku. Dzięki Rudzi znowu szalony:lol:.

2.

Miśka-królowa (wiek 7 lat). Miśka wychowywała się z dwoma dużymi psami, niestety psy mikro jej nie pasują i toczy z nimi wieczne walki.

Niestety na dzień dzisiejszy bieżące zdjęcia będą tylko z Kropkiem. Co jakiś czas będę odgrzebywać starsze foty z resztą towarzystwa.

Mam nadzieję, że czasami ktoś do nas wpadnie, a jak nie, to i tak będę sobie prowadzić foto bloga psich szczęściarzy:evil_lol:.

Edited by pusia2405
zmiana tematu
  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kropek przekroczył granicę Wielkiej Brytanii w nocy z 30 kwietnia na 1 maja 2008 roku. Na szczęście nie było paszportowych problemów. Podróż zniósł dość dobrze. Następnego dnia po przyjeździe pojechaliśmy nad morze:multi:.

ukochana woda;)

psia radość

to już głupawka:lol:

wyławiam kamyczka...

Posted

A teraz parę starszych fotek:

Rudzia pierwszą noc u nas w domu:

Rudzia pozuje do ogłoszeniowych zdjęć:

Nie rozumiem dlaczego nikt jej nie chciał...:shake:

Posted

Za to co napisalas mi na gg to powinnas baty dostac!!:mad:
ale ze starszych sie nie bije , masz fuksa :eviltong:
Bardzo sie ciesze ze Kropesław juz Wami, teraz tylko ruda musi dolaczyc .
Oj teraz to juz bedzie pelnia szczecia :loveu:
czekam na dalsze Kropkowo -rudowe foty:loveu:

Posted

Oj nie bij ciotka, nie bij:scared:
I proszę mnie tu od starszych nie wyzywać:mad:.

A tak poza tym witamy Ciebie gorąco i zapraszamy. Postaram się nie próżnować:evil_lol:.

Posted

Dzisiaj przedstawiam Foty Miśki-królowej, której wszystko wolno. Kotka bokserka...:diabloti:

Ulubiona leniwa zabawa, czyli tarzanie się w piasku:lol:

w tle Bej

w tle Bej z Dżemsiem-już za TM (*)

Miśkowa dżungla :roll:

Miśkowej dżungli ciąg dalszy.

Posted

hallo hallo jestesmy :multi:cioteczko dziekuje ,ze nam zostawilas info o waszej galerii bo nawet nie wiedzialam ,ze juz ja zalozylas :oops:. A teraz do sedna matko swieta jaka ty masz kochana gromade :loveu:.Tez jak jeszcze mieszkalam w Polsce dom byl pelen zwierzakow swiat bez nich jest taki smutny :roll:.

a mnie osobiscie urzekla ta fotka :loveu:http://img390.imageshack.us/img390/8647/dsc00188mj7.jpg

Rudzia urocza kiedy juz minie jej kwarantanna??

Bej to chyba juz raczej zostanie w Polsce ???

Posted

[quote name='Aaliyah1981']hallo hallo jestesmy :multi:cioteczko dziekuje ,ze nam zostawilas info o waszej galerii bo nawet nie wiedzialam ,ze juz ja zalozylas :oops:. A teraz do sedna matko swieta jaka ty masz kochana gromade :loveu:.Tez jak jeszcze mieszkalam w Polsce dom byl pelen zwierzakow swiat bez nich jest taki smutny :roll:.

Witami Aali w naszej galerii i zapraszamy na jej dalszy ciąg;).

a mnie osobiscie urzekla ta fotka :loveu:http://img390.imageshack.us/img390/8647/dsc00188mj7.jpg

Mnie też ta fotka najbardziej się podoba, taka zawadzjacka kropkowa minka:evil_lol:.

Rudzia urocza kiedy juz minie jej kwarantanna??

Kwarantanna Rudzi minie w sierpniu i mam nadzieję, że szybciutko będziemy mogli ją zabrać ze sobą...

Bej to chyba juz raczej zostanie w Polsce ??

Bej zostaje w Polsce. To jest pies mój i rodziców, więc raczej by mi go nie oddali:roll:, a poza tym taka podróż dla niego byłaby zbyt dużym wysiłkiem.

aneta_zyleta śliczne masz zwierzątka:loveu: Masz je ode mnie wygłaskać bo jak nie:mad:
Zapraszam do siebie

Aneta, dziękujemy za odwiedziny i wieczorem wpadniemy do Was;).

Viola, dzisiaj wieczorem cosik wygrzebię i wstawię:lol:.

Posted

pusia2405 mowi sie ,ze starych drzew sie nie przesadza:shake: i z tego co wiem np u lidzi jest tak ,ze wola pozostawac do konca tam gdzie mieszkaja :cool1:a skror Bej jest z waszymi rodzicami to napewno bedzie szczesliwy tam gdzie jest teraz .

kochana a powiedz mi jak wam minela podroz jak sprawdzila sie ta firma przewozowa ??i jak to wygladalo wszystko ????

Posted

O rany, wreszcie tu dotarłam, co nie znaczy, że mnie nie wywali z dogo z powrote:razz:m.

Aali, rzeczywiście Bej woli czekać na mnie w swoim starym, znanym domku u boku moich rodziców niż pałętać się gdzieś po świecie. Przynajmniej tak mi się wydaje. za to mój przyjazd za każdym razem jest dla niego wielkim świętem:lol:.

Jeżeli chodzi o podróż, to rzeczywiście zapomniałam napisać na wątku Anglia:oops:.
Jechałam z autobajerem. Przewoźnik jest z Białegostoku i zatrzymuje się po drodze pod Łodzią, więc dla łodziaków nie ma problemu. Dzwoniłam do wielu firm i oglądałam wiele stron internetowych. Niestety większość nie zgadza się na przewóz jakiegokolwiek zwierzęcie:shake:. A jak się zgadzali, to akurat ich trasa za bardzo mi nie odpowiadała, bo bym musiała spory kawał dojeżdżać.
Autobajer bierze 300 zł od osoby i 300 zł od każdego psa . Podróż bez większych wrażeń (poza dużą ilością kup Kropka na każdym przystanku-ale on już tak ma w podróży:roll:). Jedynie, to gościu jakiś taki nerwowy przed granicą się zrobił, panikował, że na pewno coś będzie nie tak z Kropka paszportem. Na szczęście wszystko poszło gładko:multi:. Ale z opowieści kierowcy wynika, że dość często psy zostają w kennelu na granicy z jakiś tam dziwnych powodów. Na pewno francuzi się czepiają, ale bezmyślność niektórych weterynarzy może dobić...

W tej chwili nie mam czasu, więc mam nadzieję, że dogo wpuści mnie do siebie wieczorkiem na wstawienie paru zdjęć:mad:.

Posted

Kropek praktycznie całą drogę jechał na kolanach, miałam dla niego ręcznik na którym leżał:roll:.

W busie jest na tyle dużo miejsca, że duży pies może spokojnie leżeć na podłodze, a nawet dwa.

Kiedyś podobno jakiś pies tak mu obrzygał samochód, że miał już nie brać zwierząt. Ale się jednak przełamał. W końcu to dodatkowy zarobek, a facet ma własną myjnię samochodową.

Z tego co wiem są przewoźnicy, którzy wymagają klatek. Ja się nawet zastanawiałam, czy nie kupić specjalnej torby do przewozu psa, ale Kropek jest na tyle mały, że można go zawinąć w ręcznik i posadzić na kolanach.

Posted

I fotki z wyspy:

Psia depresja:cool3:

Kropek zdobywca

Pozujemy do zdjęcia:lol:

Ze swoim kochanym panem

Ulubiona kropkowa czynność po kąpieli morskiej:evil_lol:

Posted

Ale piknie tam macie łoł , Kroposław jak u siebie się czuje heheh
Ruda jak zawsze wariatka -czubek jeden:)

Asia nie wylogowywuj sie z dogo daj do ulubionych i zpamietaj haslo w programie bo znow bediesz sie meczyła z wejsciem ;/

Posted

ada_1994 napisał(a):
witam po raz, niezła gromadka:razz:, śliczne wszystkie psiaki i kotek:loveu: będę was odwiedzać często:lol:

Ada 1994 - witam serdecznie!:loveu: i zapraszam.

Posted

Apbt_sól napisał(a):
Ty sie juz nie rumien , nie rumien , bo chwytas to co najlepsze ;)

To nie ja się czerwienię, to sierściuchy:evil_lol:.

Dzisiaj próbowałam stworzyć banerek, ale nie wiem czemu jakiś taki zamazany mi wyszedł:razz:. Próbowałam wyostrzyć, ale na nic:cool3:.