Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jbk /Zakupy mnie raczej nie ruszają :smile:

Fajnie, jak jest niewiele ludzi, u nas tłumy zazwyczaj, a najgorsze dewoty próbujące się zaprzyjaźniać..../

No właśnie, ja też nie przepadam za zakupami. Raczej mam upatrzone sklepy i z reguły kupuję jak coś potrzebuję. Nie łażę po sklepach za okazjami, no chyba, że jest okres wielkich wyprzedaży;).

Tutaj jak na razie z natarczywością się nie spotkałam. Ludzie chodzą na spacery albo z dziećmi albo z psami. ewentualnie widuję spacerujące pary staruszków.
Jeżeli chodzi o spacerowiczów z psami, to tutaj jest zdecydowanie większa kultura niż w Polsce:razz:.

deer_1987 /Fajnie miec duzo zielonych terenow i dwa psy co moga byc bez smyczy, choc Ruda nie moze :-(

a galeria ladna ale coraz wiecej sie robi takich kolosow../

To fakt, tutejsze tereny to zdecydowanie psi raj. Mogliby jeszcze zrobić jakieś specjalne ogrodzone miejsca dla psów, albo tak jak u Ciebie jakieś małe przeszkody do ćwiczeń...

Galeria w sumie tak średnio mi się podobała. Oczekiwałam czegoś więcej, mam na myśli architekturę. No ale może jest dla mnie ten sposób budowy za nowoczesny:cool3::lol:.

Posted

U nas to jest po prostu masakra, nie przejdziesz koło człowieka, żeby nie zaczepił i nie próbował wciągać w dyskusję. Jakoś nie biorą pod uwagę, że nie każdy lubi się integrować.

Posted

Mnie też to denerwuje:cool3:.

A może spraw sobie jeszcze trzeciego pieska, tylko innej rasy-bojowej:evil_lol:. Gwarantuje, że nie będziesz miała takiego powodzenia;).

Posted

E tam, co to za wymówka, będzie brakować rąk do miziania:razz:. Nogi jeszcze masz:evil_lol:.

A widzisz, Baaj jest przykładem odstraszania natrętów (chociaż tego też za bardzo nie rozumiem;)).

Pitbull, mhm, czemu nie:lol:.

Posted

AngelsDream napisał(a):
Ja miziam Baaja nogami :)

A on odstrasza, bo tak patrzy - wy go znacie z dogo, więc macie inne podejście.

Dla mnie każdy pies jest dobry :) Niezależnie od tego, czy znam go z dogo, czy nie ;) Chyba, że właścicielowi źle z oczu patrzy, to i psa nie zaczepię, bo może go źle wyszkolił ;)

Posted

AngelsDream napisał(a):
No też prawda - mamy jeden przykład u nas - pies świetny, a właścicielka mocno kopnięta...

Co do kopniętych, to kopnięta jest cała moja rodzina - na punkcie psów, rzecz jasna :)

Posted

Ja nie mam duzej rodziny bo w sumie tylkoTZ blisko :P ale np. mojej mamie w pl ciezko zrozumiec ze po pracy pedze do domu bo 7,5h psy bez spaceru.. odp mi na tpo ze trzeba je nauczyc dluzej zostawac... albo czasami zdaje sie ze nie rozumie ze nie mamy jak ich odwiedzic, przeciez nie zostawimy w domu psow i krolika ot tak bo oni ccha sie spotkac.. :(

Posted

deer_1987 napisał(a):
Ja nie mam duzej rodziny bo w sumie tylkoTZ blisko :P ale np. mojej mamie w pl ciezko zrozumiec ze po pracy pedze do domu bo 7,5h psy bez spaceru.. odp mi na tpo ze trzeba je nauczyc dluzej zostawac... albo czasami zdaje sie ze nie rozumie ze nie mamy jak ich odwiedzic, przeciez nie zostawimy w domu psow i krolika ot tak bo oni ccha sie spotkac.. :(

Takich rzeczy nigdy nie rozumieją ludzie bez zwierzaków....

Posted

jamnicze napisał(a):

a ja rozumiem, że nie każdy chce mieć zwierzaka, ważne aby nie robił problemów tym co je mają :p

Zwłaszcza, że ci, którzy nie mają zwierząt, też mają jakieś tam swoje zasady i tak dalej, niektórzy nie jeżdżą, bo nie mają komu zlecić podlewania kwiatków na przykład ;)

Posted

deer_1987 napisał(a):
No dlatego w czerwcu moi rodzice tu byli :P chcieli sie spotkac to zaprosilismy ich tu :D

psy to czasami mneijszy problem - wakacje - bo mozna je zebrac gdzies nad jezioro do domku,. ale do krolisia juz bym kogos musiala znalesc..

A co przeszkadza wziąć i królisia?

Posted

No dlatego w czerwcu moi rodzice tu byli :P chcieli sie spotkac to zaprosilismy ich tu :D

psy to czasami mneijszy problem - wakacje - bo mozna je zebrac gdzies nad jezioro do domku,. ale do krolisia juz bym kogos musiala znalesc..

Posted

jbk / Nogami psa miziać?/

Noo, ja mam to wyćwiczone, jak mam dwa maluchy na kolanach i Beja pod nogami:lol:. A wcześniej był Dżems, Bej i Kropek, to też nie było łatwo;).

AngelsDream / Oj przy Baaju nie ma zaczepek na plotki ;)/

Mojego Beja też się ludzie boją;), chociaż nie wilk;).

jbk /Dla mnie każdy pies jest dobry :smile: Niezależnie od tego, czy znam go z dogo, czy nie ;) Chyba, że właścicielowi źle z oczu patrzy, to i psa nie zaczepię, bo może go źle wyszkolił ;)/

Wczoraj właśnie spotkaliśmy na spacerze takiego dziwnego właściciela z amstafem. Na szczęście pies był na smyczy, właściwie miał kantarek, facet nas nawet przepuścił, pies był strasznie agresywny..., miałam trochę pietra, żeby go utrzymał.:cool3:

AngelsDream i jbk: ja też jestem kopnięta. Przynajmniej widzę to po spojrzeniu niektórych ludzi:evil_lol:.

Deer, jak ktoś nie miał nigdy zwierzaka, to nie zrozumie tego.

anitaaa i bartis / Świetne macie tereny spacerkowe :lol: tak zielono
a zajączek Kropka swietny :loveu:/

Czasami tej zieleni mam już dość;).
Kropek często na spacerze robi takie zajączki, czym doprowadza przechodniów do ataku śmiechu:lol:.

jamnicze /
Piękne tereny na spacery
http://images32.fotosik.pl/388/34b6a8940474ffac.jpg
ale o tym tyle osób już pisało :roll:

a ja rozumiem, że nie każdy chce mieć zwierzaka, ważne aby nie robił problemów tym co je mają :p/

Cieszę się, że Wam się podobają moje spacerniaki;). Ja też je lubię.

Niestety Ci co nie mają zwierzaków często robią problemy tym co je mają, bo prostu wielu spraw nie rozumieją.

Deer, a o co chodzi z tym królisiem? Dlaczego on nie może jechać nad jeziorko?