pusia2405 Posted September 8, 2008 Author Posted September 8, 2008 Zdecydowanie:lol:. Ale to jest jedyny moment, kiedy Ruda i Kropek są spokojni w obecności Miśki:cool3:. Wszyscy mają swoje michy i nic ich nie obchodzi więcej;). Quote
jbk Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 I każdy pilnuje swojej miski? Żaden nie zagląda drugiemu? Quote
jamnicze Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Może mi by się drugi pies przydał, to Saidi by tak nie marudziła przy jedzeniu. Paskuda nie chce wcinać suchego od kiedy wzbogaciłam jej dietę gotowanymi kurzymi łapkami. Cóż za oczy ;) http://img142.imageshack.us/img142/1826/dsc00857ki0.jpg Quote
pusia2405 Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 [quote name='Apbt_sól']Asia one seniora jedzą? Oj ciotka, senior jest Beja:lol:. [quote name='jbk']I każdy pilnuje swojej miski? Żaden nie zagląda drugiemu? Wszyscy trzymają się swoich misek. Na koniec tylko jest obchodzenie w kółko i wylizywanie innych. Maluchy myją miskę Beja, Bej wylizuje miski maluchów:roll:. [quote name='jamnicze']Może mi by się drugi pies przydał, to Saidi by tak nie marudziła przy jedzeniu. Paskuda nie chce wcinać suchego od kiedy wzbogaciłam jej dietę gotowanymi kurzymi łapkami. Cóż za oczy ;) http://img142.imageshack.us/img142/1826/dsc00857ki0.jpg To fakt, brat, czy siostrzyczka zdopingowałyby Sajduchnę do opróżniania miski;). Quote
Bonsai Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 ja z kolei muszę pilnować czy inne psy nie wyjadaja mu z miski, bo on jest taki uległy, że ustąpi jedzonko. Czasami zdarzy mu się jeść/pić razem z kimś innym. Początkowo nie chciał jeść ze swojej miski - musiałam stać przy nim, a on zerkał na mnie z mina "czy to na pewno dla mnie?". Teraz też jeszcze miewa to na obcym terenie. Z pewnością to "nauki" wyniesione ze schroniska. Quote
Rudzia-Bianca Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 ja z kolei muszę pilnować czy inne psy nie wyjadaja mu z miski, bo on jest taki uległy, że ustąpi jedzonko. Czasami zdarzy mu się jeść/pić razem z kimś innym. Początkowo nie chciał jeść ze swojej miski - musiałam stać przy nim, a on zerkał na mnie z mina "czy to na pewno dla mnie?". Teraz też jeszcze miewa to na obcym terenie. Z pewnością to "nauki" wyniesione ze schroniska Bonsai też tak mam z Bianą, ona nawet odsuwa się od miski jak kot kradnie jej chrupki :( dlatego zwykle je w oddzielnym pomieszczeniu ale nigdy nie je jak nie ma przy niej kogoś . A kocisko ma niesamowity wzrok na pierwszym zdjęciu :evil_lol: Quote
pusia2405 Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 Bonsai, to już charakter i przyzwyczajenia wyniesione ze schronu rzeczywiście. Z czasem może mu przejdzie... Bianca też po jakiś przeżyciach, biedaczka:-(. U nas Troszkę wycofany jest Kropek. Rudzia natomiast wredna małpa, jak je nie da dojść żadnemu sierściuchowi do swojej michy. Na początku odgryzała też nas, ludzi. Ale powoli nauczyliśmy ją, że nam może zaufać;). Quote
pusia2405 Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 Potrafi też wylądować jak UFO:evil_lol:. Podobno tata ma przesłać mi najświeższe zdjęcia Miśki z wypadu rodziców na działkę w ten weekand. Mam nadzieję, że dotrą i wstawię parę:roll:. Quote
pusia2405 Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 Ech, taka pogoda, że szkoda gadać. Dzisiaj dla poprawienia humoru zrobiłam fasolkę po bretońsku i placki z jabłkami... Quote
*zaba* Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 zdjatka superowe ale Kropek z orzeszkiem wymiata!!!!!!!!!! a o tych plackach z jablkami to moglas sobie juz darowac :) Quote
pusia2405 Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 Dziękujemy.:p A Kropek z orzeszkiem nosił się ładnych parę dni, dopóki któryś pies mu nie porwał, nie przegryzł i orzeszek został skonsumowany:lol:. Quote
jamnicze Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 pusia2405 napisał(a):Dzisiaj dla poprawienia humoru zrobiłam fasolkę po bretońsku i placki z jabłkami... Mniam, placki z jabłkami? A jak robisz, tarte jabłka czy w kawałkach? Quote
pusia2405 Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 No to może jeszcze parę zdjęć z rodzinnego domu:p: Następna zdobycz Kropka. Bejowa zabawka porwana na dobre:lol:. Ooo, Ruda z orzeszkiem:roll:. Nudne to pilnowanie:razz:. Wreszcie coś się dzieje:multi:. Quote
pusia2405 Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 jamnicze napisał(a):Mniam, placki z jabłkami? A jak robisz, tarte jabłka czy w kawałkach? W kawałkach, tarte to dla emerytów:evil_lol:. a tak na poważnie, to kroje na małe kawałeczki no i oczywiście dodaje jeszcze ukochany cynamon;). Quote
AngelsDream Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Też kocham cynamon. Jak gotuję pierogi z serem i skórką pomarańczową - są jedne mrożone genialne, to sypię do wody przyparawę do kawy z cynamonem :D Quote
jamnicze Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 "przyparawę do kawy z cynamonem" - nie wiedziałam, że jest taka przyprawa, ja po prostu do kawy dodaje cynamon ;) albo imbir lub kardamon :) Quote
pusia2405 Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 O rany, a ja nawet nie wiedziałam, że jest taka przyprawa:cool3:. Ja niestety nie znoszę skórki pomarańczowej, która to jest dodawana w Polsce praktycznie do każdego wyrobu cukierniczego:razz:. Quote
AngelsDream Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 http://www.kamis.pl/index.php/content/view/2778/666/ Quote
pusia2405 Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 [quote name='AngelsDream']http://www.kamis.pl/index.php/content/view/2778/666/ Właśnie przeczytałam u Sajduni:lol:. No, no, czego to kamis nie wymyśli. Niestety nie jestem w stanie w tej chwili zakupić sobie tego produktu:shake:. Ale jak będę w Polsce kupię chociażby z samej czystej ciekawości;). Quote
jamnicze Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 [quote name='AngelsDream']http://www.kamis.pl/index.php/content/view/2778/666/ No proszę można tu się dokształcić nie tylko z kynologii :lol: Quote
AngelsDream Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 A co! :D Należy propagować to, co dobre :] Quote
Recommended Posts