pusia2405 Posted February 20, 2009 Author Posted February 20, 2009 Ja już do Rudej nie mam sił:mad:. Znowu chodzi podrapana przez koty:razz: a do tego dzisiaj wróciła do domu z rozwalonym uchem. Krew leciała ciurkiem:angryy:. Zdaje się, że będzie zakaz na wychodzenie do ogródka, bo wywiązała się jakaś dziwna wojna kocio-psa:shake:. (koty schodzą się z całej okolicy, nawet Miska już je olewa:-o).A że Rudosława szybciej zrobi niż pomyśli, to wciska ten pysk gdzie się da, a ja boję się o jej i tak już mizerne oczęta... Quote
pusia2405 Posted February 20, 2009 Author Posted February 20, 2009 deer_1987 napisał(a):A Ruda pokojowa jest czy to ona zaczyna? Kropek ją podjudza... Sama z siebie raczej by nie ganiała, tym bardziej, że ona tak do końca nie widzi. Tylko, że Kropek wie kiedy się wycofać, a ta wciska tę sznupę w każdą dziurę:cool3: Quote
taxelina Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 A Ruda pokojowa jest czy to ona zaczyna? Quote
*zaba* Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 No to macie niewesolo :cool3: To z Kropka niezly artysta,sam ucieka a na placu boju Rudzinka sama zostaje.Oj Kropek,Kropek ... Quote
Rudzia-Bianca Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Pozdrawiamy zimowo , zdrowia wam życząc. Biana też ma problem z gruczołami, jeździmy co miesiąc na wyciskanie ( nie zawsze jest potrzeba na szczęście ) ale kontrolujemy tyłeczek . Quote
jbk Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='pusia2405']Dzięki lolka75 za pogldowy filmik;). Szczerze mówiąc, to podziwiam kobietę, że tak bez rękawiczek...:diabloti:. Ja sama czyszczę regularnie, ale okazuje się, że nie zawsze to wystarcza. Mało tego, ja muszę włożyć chłopakowi palucha do odbytu i w odpowiedni sposób ponaciskać od środka, żeby to coś wydostało się na zewnątrz. Byłam szkolona przez weta. Tak samo u Rudzinki. Wszystko zależy od budowy psiura:razz:. Niestety, to jest Kropka słabość odkąd u nas jest. Na samym początku miał takie zapalenie, że musiał brać antybiotyki doustnie.:cool3: Być może życie na ulicy doprowadziło go tego stanu. Także Kropek walczy z tyłkiem, Rudzia z oczami, a razem wspólnie z kotami za oknem:evil_lol:. Loluśka, tak jesteśmy w Polsce, takie życie:shake:. Kiler mojej mamy ma to samo, wet mówi, że to choroba cywilizacyjna, pies w naturze jadł co popadnie, to i kupkę miał inną, a teraz - gotowane jedzonko, biegunki i tak dalej..... Quote
jamnicze Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 jbk napisał(a):Kiler mojej mamy ma to samo, wet mówi, że to choroba cywilizacyjna, pies w naturze jadł co popadnie, to i kupkę miał inną, a teraz - gotowane jedzonko, biegunki i tak dalej..... Jeszcze trochę i zwątpię czy są psy, które nie maja takich dolegliwości, mój pierwotniak niestety też jest do wyciskania :shake: Quote
*zaba* Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 A moj Kamczyslaw (tfu,tfu) nie ma takich problemow. Jak zdrowko u Was wszystkich?? Quote
jbk Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 jamnicze napisał(a):Jeszcze trochę i zwątpię czy są psy, które nie maja takich dolegliwości, mój pierwotniak niestety też jest do wyciskania :shake: Nasze nie mają tego, ale nigdy nic nie wiadomo...... Quote
lolka75 Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 No wlasnie ja ostatnio zagladam bialasom w doopki. Nasze maja takie futro ze dobrze trzeba sie przygladac:roll:. Jak na razie wsio oki, ale czujnym cza byc:cool1:... Babcia mi opowiadala ze u jej sasiadki pies dostal zapalenia tak ostrego ze wewnatrz wszystko peklo i pies umarl niestety:shake:... Ale inna strona medalu ze jakos specjanie tego nie leczyli:angryy:. Zycze zdrowka futerkom:loveu: Quote
Asiaczek Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Ja tylko Gusia-pręgusia musze pilnowac z tymi gruczołami. Reszta - na razie OK. Pzdr. Quote
jbk Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Asiu, a w ogóle, to musisz zmienić tytuł galerii ;) Quote
pusia2405 Posted March 1, 2009 Author Posted March 1, 2009 *zaba* napisał(a):No to macie niewesolo :cool3: To z Kropka niezly artysta,sam ucieka a na placu boju Rudzinka sama zostaje.Oj Kropek,Kropek ... Taki z niego cwaniak... Ale i tak go kochamy;). Rudzia-Bianca napisał(a):Pozdrawiamy zimowo , zdrowia wam życząc. Biana też ma problem z gruczołami, jeździmy co miesiąc na wyciskanie ( nie zawsze jest potrzeba na szczęście ) ale kontrolujemy tyłeczek . My też pozdrawiamy, choć już dzisiaj mniej zimowo. Za zimy popstrykałam troszkę mizernych fotek, ale ostatnio nie mam czasu nawet na wstawienie jednej, Wracam po pracy wieczorem nieprzytomna... Ale jeszcze troszkę i najgorsze się skończy, wtedy wracam na dogo:roll:. deer_1987 napisał(a):ale z niego nie dzentelmen :P No właśnie:cool3: jbk napisał(a):Kiler mojej mamy ma to samo, wet mówi, że to choroba cywilizacyjna, pies w naturze jadł co popadnie, to i kupkę miał inną, a teraz - gotowane jedzonko, biegunki i tak dalej.....[/quote Ech, te choroby cywilizacyjne:razz: [quote name='jamnicze']Jeszcze trochę i zwątpię czy są psy, które nie maja takich dolegliwości, mój pierwotniak niestety też jest do wyciskania :shake: Najgorsze to to, że takie wyciskanie jest wątpliwą przyjemnością dla psiaka... *zaba* napisał(a):A moj Kamczyslaw (tfu,tfu) nie ma takich problemow. Jak zdrowko u Was wszystkich?? Tfu, tfu;). Zdrówko całkiem, całkiem. Nie zapeszajmy. lolka75 napisał(a):No wlasnie ja ostatnio zagladam bialasom w doopki. Nasze maja takie futro ze dobrze trzeba sie przygladac:roll:. Jak na razie wsio oki, ale czujnym cza byc:cool1:... Babcia mi opowiadala ze u jej sasiadki pies dostal zapalenia tak ostrego ze wewnatrz wszystko peklo i pies umarl niestety:shake:... Ale inna strona medalu ze jakos specjanie tego nie leczyli:angryy:. Zycze zdrowka futerkom:loveu: No właśnie, mój Kropcio też był w takim stanie, jak go znaleźliśmy. Asiaczek napisał(a):Ja tylko Gusia-pręgusia musze pilnowac z tymi gruczołami. Reszta - na razie OK. Pzdr. No to tzrmam kciuki, żeby jak najmniej Asiaczków miało takie dolegliwości;). jbk napisał(a):Asiu, a w ogóle, to musisz zmienić tytuł galerii ;) Nio, muszę nad tym pomyśleć:lol:, ale z tym może być gorzej:diabloti:. Quote
pusia2405 Posted March 1, 2009 Author Posted March 1, 2009 Moje kundle na polskiej ziemi w domciu, we własnym łóżeczku:evil_lol:: Bej też teraz będzie witał na forum:roll:: Quote
CASIA&ttb Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 no i pięknie ,rodzinka w komplecie :loveu: Asiu jak tam zdrówko Twoje i psiaków ? Quote
jamnicze Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Jakie słodkie :) http://images37.fotosik.pl/70/aed810b9905b8719.jpg Quote
Bartiśkowa_ Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 http://images46.fotosik.pl/74/60421b35654c62dc.jpg Wreszcie zjdęcia :multi: super oczka Kropka ;) Quote
pusia2405 Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 CASIA&ttb napisał(a):no i pięknie ,rodzinka w komplecie :loveu: Asiu jak tam zdrówko Twoje i psiaków ? Dzięki, zdrówko nie najgorzej... A rodzinka w komplecie i szaleje:evil_lol:. jamnicze napisał(a):Jakie słodkie :) http://images37.fotosik.pl/70/aed810b9905b8719.jpg Hihi, Rudka czasami rzeczywiście bywa słodka;). Quote
pusia2405 Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 deer_1987 napisał(a):psiaki odczuly zmiane? Psiaki odmiennie od właścicieli, nie miały depresji popowrotowej:cool3:. Quote
pusia2405 Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 anitaaa i bartis napisał(a):http://images46.fotosik.pl/74/60421b35654c62dc.jpg Wreszcie zjdęcia :multi: super oczka Kropka ;) Kropkowi przez to spojrzenie wiele rzeczy uchodzi na sucho:razz:. Quote
taxelina Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Tyle dobrego, znaczy potwierdza sie ze pies sie przyzwyczai byleby pan z nim byl Quote
*zaba* Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Tak,wiekszosci psow jest bez znaczenia gdzie,byleby ze swoim ludziem. Kropkowe sojzenie rozbrajajace :loveu: Quote
pusia2405 Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 Deer i zaba - rzeczywiście dla psa najważniejsza jest obecność ukochanego pana!! Quote
Recommended Posts