pusia2405 Posted June 18, 2008 Author Posted June 18, 2008 Aaliyah1981 napisał(a):eh kochana u nas ciezko od samego poczatku bo franio byl szczeniakiem juz tak wyleknionym ,ze na samym poczatku bal sie doslownie najmniejszego szmeru w ogrodzie :shake:teraz wszystko obraca sie w takie typowe oszczekiwanie wszystkiego ale wiadomo -jak ''cos'' mu sie postawi to zmyka z podkulonym ogonem i ewentualnie oszczekuje z bezpiecznej odleglosci :cool1:...do tego dochodzi problem z samym momentem wychodzenia czyli typowy jazgot na pol ulicy i warczenie na kazdego przechodnia :shake:jak juz podejdzie to sie cieszy przypila ale najpierw warczy z daleka..no i nawet nie mamy gdzie go spuszczac bo w parku pelno ludzi z psami a Franek sie zupelnie nie slucha a tu wiadomo jak moze to sie skonczyc :-(wiec chodzimy na takiej 8 metrowej smyczy ..zupelnie nie wiem jak sobie z tym poradzic bo moje poprzednie psy byly z ras duzej o ogromnej ale nie jazgotliwe ..nie wiem jakies to dziwne ale dawalam sobie spokojnie rade z ogromnym kaukazem a nie moge sobie poradzic z malym westie :oops: A twoj na poczatku tez sie tak nie sluchal ???? Kropek u nas zawitał w wieku około 1,5 roku-2 lat prosto z ulicy. Byl wyziębiony, wygłodzony bez sierści na karku. Nauczony życia na własną łapę, stęskniony bliskości człowieka. Choroba sieroca została mu do dzisiaj, na szczęście w o wiele mniejszym stopniu. Także Kropek to zupełnie inny przypadek niż Franek. Franek został skrzywdzony jako szczeniak w hodowli (tak domniemam). I obawiam się, że przed Wami długa praca. U nas w Swindon też już widziałam dużo psiaków tej rasy zlęknionych, co wydaje mi się bardzo dziwne. Wg mnie (choć nie jestem ekspertką tej rasy) terier powinien cechować się odwagą, energią, chęcią penetracji każdej dziury...może nawet troszkę dominacją. Quote
pusia2405 Posted June 18, 2008 Author Posted June 18, 2008 AngelsDream napisał(a):A my się witamy po tygodniowym urlopie :D Oj widziałam, jak spędziliście urlop... Pozazdrościć;). kamila-dog napisał(a):Hey Pusia! Zdjecia sa calkiem calkiem :cool3: Tylko 3 pierwsze stronki przelecialam bo zaraz wychodze do pracy ale pozniej poczytam reszte ;) Pogoda sie psuje i padac u nas zaczyna grrrrr :cool1: U nas też dzisiaj od rana fatalna pogoda, wiatr i deszcz... A zdjęcia, no cóż, staram się, ale marzę o porządnym sprzęcie:razz:. Quote
Kamila Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Pusia-a jak ci idzie biznes? :cool3: Cos sie ruszylo? Quote
Apbt_sól Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 pomocy kochani!!!!!!!! :( :(:( http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112774 Quote
pusia2405 Posted June 18, 2008 Author Posted June 18, 2008 kamila-dog napisał(a):Pusia-a jak ci idzie biznes? :cool3: Cos sie ruszylo? Kamila, dałam ogłoszenie na gumtree i zero odzewu poza telefonami w sprawie np. promocyjnych stron web. Ale w między czasie urodził mi zupełnie przypadkiem nowy pomysł - daje lekcje jęz.ros.:evil_lol:. To się wiąże trochę z moim zaangażowaniem czasowym w przypomnienie sobie tego i owego:roll:. Widzę, że jest zainteresowanie... Jak wyjdę z najgorszego tutaj, to planuje porobić własne ulotki w sprawie psiaków i rozdawać po prostu na spacerze. Wiem, że u nas w mieście ma być jakaś impreza psia, więc tam się jeszcze przejdę. Ostatnio było ciekawe ogłoszenie. Ktoś wyjeżdżał na weekand i potrzebował rodzinki, która by się zaopiekowała bullterierem. Wszystko fajnie, tylko w ogłoszeniu wyraźnie było napisane, że dom musi być bez zwierząt:razz: i dzieci:cool3:. Jednym słowem bullik by je pożarł:evil_lol:. Do tego cena jaką zaoferowali za dzień, to max 10 funtów. Ze względu na Kropka dałam sobie spokój..., chociaż ciekawe wyzwanie by było;). Quote
Aaliyah1981 Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 [quote name='Apbt_sól']pomocy kochani!!!!!!!! :( :(:( http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112774 boze nawet nie mam jak pomoc teraz :roll: pusia dziekuje za pw odpisalam ci juz .wiecie co tez tak mysle aby cos swojego otworzyc tak zawsze pragnelam opiekowac sie psami ,ze niedosc ,ze bylabym chyba najszczesliwsza osoba na swiecie to jeszcze mozna sobie troszke dorobic ..Pusia moze takie ogloszenia zostawic w lecznicach ,u psich gromerow??? widzialam ostatnio takie ogloszenie chyba gdzies z ladynu ale babka byla szkoleniowcem i miala referencje a ja nie mam tu nic wiec czy cos takiego jest mozliwe ...????:roll: Quote
Kamila Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Ali-ja jak zaczynalam to tez nie mialam ani referencji ani nic :shake: I jakos to poszlo ;) Pusia-musisz to ogloszenie odnawiac co dzien-ja tak robilam.I tak jak Ali pisze-ogloszenia daj w pet shopach i w off licence. Quote
Aaliyah1981 Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 kamila-dog napisał(a):Ali-ja jak zaczynalam to tez nie mialam ani referencji ani nic :shake: I jakos to poszlo ;) Pusia-musisz to ogloszenie odnawiac co dzien-ja tak robilam.I tak jak Ali pisze-ogloszenia daj w pet shopach i w off licence. no wlasnie jeszcze sklepy zoologiczne ale co klasc ulotki na stoliku (oczywiscie zapytac czy mozna ) czy wieszac ???? kurcze no ale co napisac ????bo w sumie jak widzialam to ogloszenie z londka to tam nawet strona tej babki byla podana i wyszlo ,ze to szkoleniowiec ..w sumie mnie nawet jeden ''klijent'' by wystarczyl :roll: nie jestem zbyt wymagajaca ..ta babka brala 8 £ za godzine chyba od pieska .Plus cos tam za spacer dodatkowo ja tam moge nawet na caly dzien do parku z psami isc :)) tylko tak sie zastanawiam czy to torszke nie strach takiego psa puscic ze smyczy zeby sie cos nie stalo ;/ Quote
Kamila Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Aaliyah1981 napisał(a):no wlasnie jeszcze sklepy zoologiczne ale co klasc ulotki na stoliku (oczywiscie zapytac czy mozna ) czy wieszac ???? kurcze no ale co napisac ????bo w sumie jak widzialam to ogloszenie z londka to tam nawet strona tej babki byla podana i wyszlo ,ze to szkoleniowiec ..w sumie mnie nawet jeden ''klijent'' by wystarczyl :roll: nie jestem zbyt wymagajaca ..ta babka brala 8 £ za godzine chyba od pieska .Plus cos tam za spacer dodatkowo ja tam moge nawet na caly dzien do parku z psami isc :)) tylko tak sie zastanawiam czy to torszke nie strach takiego psa puscic ze smyczy zeby sie cos nie stalo ;/ Strach-to zalezy jaki jest ten psiak.Moi stali klienci ktorych jestem pewna zawsze sa bez smyczy.Ale jesli mam psiaka pierwszy raz to uzywam linki 10m i sprawdzam czy reaguje na zawolanie,czy lubi ciasteczka czy tez pilke. Ja mam moja ulotke w jednym zoologu na tablicy z ogloszeniami.Jest tam takie male prowizoryczne logo,moje imie,nazwisko,email i tlustym drukiem DOG WALKING AND PET SITTING.I to tyle. Przyznaje ze jak mialam spotkanie z pierwszym klientem to bardzo sie denerwowalam :cool1: Ale teraz to juz jest kaszka z mleczkiem :eviltong: Quote
pusia2405 Posted June 18, 2008 Author Posted June 18, 2008 Nie zostaje nam nic innego, jak trzymać za siebie kciukasy;)! Kamila jest pozytywnym przykładem, że tutaj wszystko musi się udać. Jedyne co mnie martwi to, to, że ja mieszkam na lekkim zadupiu...dlatego zaczęłam też myśleć o innych rozwiązaniach, żeby cosik dorobić:roll:. Quote
Kamila Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 No tak-to zmienia postac rzeczy.Ale czy to faktycznie jest takie zadupie? Quote
Aaliyah1981 Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 pusia2405 napisał(a):Nie zostaje nam nic innego, jak trzymać za siebie kciukasy;)! Kamila jest pozytywnym przykładem, że tutaj wszystko musi się udać. Jedyne co mnie martwi to, to, że ja mieszkam na lekkim zadupiu...dlatego zaczęłam też myśleć o innych rozwiązaniach, żeby cosik dorobić:roll:. dokladnie trzeba miec nadzieje ,ze sie uda :multi: ale mamy siebie tutaj i zawsze sie wspieramy i pomagamy to tez bardzo motywuje :cool3: Kamila dzieki to juz wiem jak ma to wygladac mniej wiecej no nic zawsze mozna sprobowac najwyzej nikt nie zadzowni :roll: Quote
Kamila Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Napewno ktos zadzwoni tylko trzeba byc cierpliwym i odnawiac ogloszenia ;) Mnie zajelo prawie 4 miesiace by normalnie zarabiac. Quote
pusia2405 Posted June 18, 2008 Author Posted June 18, 2008 kamila-dog napisał(a):No tak-to zmienia postac rzeczy.Ale czy to faktycznie jest takie zadupie? Az tak źle nie jest. Nie jest to jednak duży Londyn. Najważniejsza to cierpliwość i konkretny plan działania. Ja myślę, że już taki sobie wypracowałam w głowie:roll:. Później troszkę szczęścia, czyli pierwszy klient i dalej pójdzie... Quote
AngelsDream Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Urlop fajny, ale nadrobić czytanie ciężko ;) Quote
Apbt_sól Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 zeby ci tylko do glowy nie przyszło socjalizować TTb jak wezmiesz pod skrzydła :evil_lol: Bo jak z gory zaznaczaja ze ez zwierzat czyli piesek nie koniexcznie lubi sie socjalizować :diabloti: Koniecznie fotorelacja ma być z tej imprezy moja droga:cool1: Quote
Kamila Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Pusia-a do sasiednich miast(eczek) masz daleko?Masz auto?Prowadzisz?jesli tak to to ci bardzo ulatwi sprawe.Ja robie prawko jak tylko splace moje dlugi...:cool1: Quote
Aaliyah1981 Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 kamila-dog napisał(a):Pusia-a do sasiednich miast(eczek) masz daleko?Masz auto?Prowadzisz?jesli tak to to ci bardzo ulatwi sprawe.Ja robie prawko jak tylko splace moje dlugi...:cool1: wiecie co ja kiedys nosilam ulotki tutaj w southampton ''myjni dla psow u klijenta '' :eviltong: no masakra usmialam sie wtedy jak nie wiem co ale teraz widze ,ze tu takie zapotrzebowanie jest :evil_lol: Quote
pusia2405 Posted June 18, 2008 Author Posted June 18, 2008 ;)Apbt_sól napisał(a):zeby ci tylko do glowy nie przyszło socjalizować TTb jak wezmiesz pod skrzydła :evil_lol: Bo jak z gory zaznaczaja ze ez zwierzat czyli piesek nie koniexcznie lubi sie socjalizować :diabloti: Koniecznie fotorelacja ma być z tej imprezy moja droga:cool1: Viola, na bullka nie zdecydowałam się ze względu na Kropka. Musiałabym go pod swój dach wziąć, i nie wiem jak by to się skończyło dla mojego pysia:lol:. Ale jeżeli się podobna trafi, pod warunkiem, że nie będzie to pożeracz piesków, to foto relacja na 100%;) kamila-dog napisał(a):Pusia-a do sasiednich miast(eczek) masz daleko?Masz auto?Prowadzisz?jesli tak to to ci bardzo ulatwi sprawe.Ja robie prawko jak tylko splace moje dlugi...:cool1: Samochód mam, ale na spółkę z TZ. Też o tym myślałam, tylko nie wiem jak to wypali w realu. Wpadł mi nawet do głowy pomysł psiej taksówki, czyli na przykład zawieść psa do lekarza, czy fryzjera... Oni tutaj mają różne potrzeby. A że psią taksówką już byłam w Polsce, tylko jako wolontariusz;), więc sama przyjemność po mojej stronie! Jutro wkleje jakieś foty, bo dzisiaj cosik oczy mi się zamykają. Quote
pusia2405 Posted June 18, 2008 Author Posted June 18, 2008 Aaliyah1981 napisał(a):wiecie co ja kiedys nosilam ulotki tutaj w southampton ''myjni dla psow u klijenta '' :eviltong: no masakra usmialam sie wtedy jak nie wiem co ale teraz widze ,ze tu takie zapotrzebowanie jest :evil_lol: U nas też coś takiego funkcjonuje. Przyjeżdżają specjalnie, żeby obciąć pazurki koteczkowi:evil_lol:. Ja mogę zrobić myjnie psią we własnej wannie:diabloti:. Quote
Apbt_sól Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 w styrzenie moze warto zainestować? sluchaj full serwis:D Quote
Kamila Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 pusia2405 napisał(a):;) Samochód mam, ale na spółkę z TZ. Też o tym myślałam, tylko nie wiem jak to wypali w realu. Wpadł mi nawet do głowy pomysł psiej taksówki, czyli na przykład zawieść psa do lekarza, czy fryzjera... Oni tutaj mają różne potrzeby. A że psią taksówką już byłam w Polsce, tylko jako wolontariusz;), więc sama przyjemność po mojej stronie! . Bardzo dobry pomysl :multi: Quote
Apbt_sól Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 O tak Asiowa taxóweczka byla wykwintna :loveu: dobry pomysł ciotka :diabloti::) ps.Asia gdzies tam po UK kreci sie moj chlop hrhrh edzie na prom do Francjii , jakbys zobaczyla rudego polaka co klnie na drodze to napewno moj TZ :diabloti: Quote
pusia2405 Posted June 19, 2008 Author Posted June 19, 2008 Apbt_sól napisał(a): ps.Asia gdzies tam po UK kreci sie moj chlop hrhrh edzie na prom do Francjii , jakbys zobaczyla rudego polaka co klnie na drodze to napewno moj TZ :diabloti: Oj ciotka, to ty na szpilkach siedzisz;). Szczęśliwa baba z ciebie:evil_lol: i pewnie na dogo przez jakiś czas ciężko cie będzie dojrzeć:razz:. A za chłopem będę się rozglądać:diabloti:. Quote
Aaliyah1981 Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 pusia2405 napisał(a):U nas też coś takiego funkcjonuje. Przyjeżdżają specjalnie, żeby obciąć pazurki koteczkowi:evil_lol:. Ja mogę zrobić myjnie psią we własnej wannie:diabloti:. hehe no ale widzisz mozna wszystko polaczyc czyli full serwis heh angole sa leniwi im sie nawet psa nie chce samemu wykapac taxi swietny pomysl :cool3: Quote
Recommended Posts