pusia2405 Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 (edited) Witamy wszystkich serdecznie!:loveu: Nadszedł chyba czas na zamieszczenie foto-bloga moich najukochańszych kundli:lol:: W roli głównej: 1. Kropek-roztropek (wiek około 3-4 lata, chłopak bezjajeczny). Znalazł mnie i mojego TZ w sierpniu 2006 roku na uliczkach Szczawna Zdroju. Był kompletnie łysy na karku od pcheł, chudziutki, słabiutki...Na początku szukaliśmy mu domu, ale, że chłopak długo dochodził do siebie (walka z problemami skórnymi:razz:), więc nikt go nie chciał. I tak został u nas. Właściciel paszportu-obecnie obywatel UK. 2. Rudzia-wredna baba (wiek około 1,5 roku, dziewczyna po sterylce), ale i tak wszyscy ją kochają:loveu:. Znaleziona przez dogomaniaczkę-CasiaiFiga na wałbrzyskim osiedlu pod ławką. Rudzia miała swój wątek na dogo, długo szukała domu. Jej też nikt nie chciał, albo miała pecha co do przyszłych chętnych, więc została z nami. właścicielka paszportu-czeka na wyjazd do UK:roll:. W pozostałych rolach: 1. Bej (wiek 11 lat)-mimo wieku wciąż szalony, chociaż miał okres głębokiej depresji po stracie swojego towarzysza w maju tamtego roku. Dzięki Rudzi znowu szalony:lol:. 2. Miśka-królowa (wiek 7 lat). Miśka wychowywała się z dwoma dużymi psami, niestety psy mikro jej nie pasują i toczy z nimi wieczne walki. Niestety na dzień dzisiejszy bieżące zdjęcia będą tylko z Kropkiem. Co jakiś czas będę odgrzebywać starsze foty z resztą towarzystwa. Mam nadzieję, że czasami ktoś do nas wpadnie, a jak nie, to i tak będę sobie prowadzić foto bloga psich szczęściarzy:evil_lol:. Edited January 20, 2012 by pusia2405 zmiana tematu Quote
pusia2405 Posted May 4, 2008 Author Posted May 4, 2008 Kropek przekroczył granicę Wielkiej Brytanii w nocy z 30 kwietnia na 1 maja 2008 roku. Na szczęście nie było paszportowych problemów. Podróż zniósł dość dobrze. Następnego dnia po przyjeździe pojechaliśmy nad morze:multi:. ukochana woda;) psia radość to już głupawka:lol: wyławiam kamyczka... Quote
pusia2405 Posted May 5, 2008 Author Posted May 5, 2008 A teraz parę starszych fotek: Rudzia pierwszą noc u nas w domu: Rudzia pozuje do ogłoszeniowych zdjęć: Nie rozumiem dlaczego nikt jej nie chciał...:shake: Quote
Apbt_sól Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Za to co napisalas mi na gg to powinnas baty dostac!!:mad: ale ze starszych sie nie bije , masz fuksa :eviltong: Bardzo sie ciesze ze Kropesław juz Wami, teraz tylko ruda musi dolaczyc . Oj teraz to juz bedzie pelnia szczecia :loveu: czekam na dalsze Kropkowo -rudowe foty:loveu: Quote
pusia2405 Posted May 5, 2008 Author Posted May 5, 2008 Oj nie bij ciotka, nie bij:scared: I proszę mnie tu od starszych nie wyzywać:mad:. A tak poza tym witamy Ciebie gorąco i zapraszamy. Postaram się nie próżnować:evil_lol:. Quote
pusia2405 Posted May 7, 2008 Author Posted May 7, 2008 Dzisiaj przedstawiam Foty Miśki-królowej, której wszystko wolno. Kotka bokserka...:diabloti: Ulubiona leniwa zabawa, czyli tarzanie się w piasku:lol: w tle Bej w tle Bej z Dżemsiem-już za TM (*) Miśkowa dżungla :roll: Miśkowej dżungli ciąg dalszy. Quote
Aaliyah1981 Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 hallo hallo jestesmy :multi:cioteczko dziekuje ,ze nam zostawilas info o waszej galerii bo nawet nie wiedzialam ,ze juz ja zalozylas :oops:. A teraz do sedna matko swieta jaka ty masz kochana gromade :loveu:.Tez jak jeszcze mieszkalam w Polsce dom byl pelen zwierzakow swiat bez nich jest taki smutny :roll:. a mnie osobiscie urzekla ta fotka :loveu:http://img390.imageshack.us/img390/8647/dsc00188mj7.jpg Rudzia urocza kiedy juz minie jej kwarantanna?? Bej to chyba juz raczej zostanie w Polsce ??? Quote
aneta_zyleta Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 śliczne masz zwierzątka:loveu: Masz je ode mnie wygłaskać bo jak nie:mad: Zapraszam do siebie Quote
Apbt_sól Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Asia nowe kropowe poprosze i wygrzeb cosik /rudego, wogle napisz co tam u Was :) Quote
pusia2405 Posted May 11, 2008 Author Posted May 11, 2008 [quote name='Aaliyah1981']hallo hallo jestesmy :multi:cioteczko dziekuje ,ze nam zostawilas info o waszej galerii bo nawet nie wiedzialam ,ze juz ja zalozylas :oops:. A teraz do sedna matko swieta jaka ty masz kochana gromade :loveu:.Tez jak jeszcze mieszkalam w Polsce dom byl pelen zwierzakow swiat bez nich jest taki smutny :roll:. Witami Aali w naszej galerii i zapraszamy na jej dalszy ciąg;). a mnie osobiscie urzekla ta fotka :loveu:http://img390.imageshack.us/img390/8647/dsc00188mj7.jpg Mnie też ta fotka najbardziej się podoba, taka zawadzjacka kropkowa minka:evil_lol:. Rudzia urocza kiedy juz minie jej kwarantanna?? Kwarantanna Rudzi minie w sierpniu i mam nadzieję, że szybciutko będziemy mogli ją zabrać ze sobą... Bej to chyba juz raczej zostanie w Polsce ?? Bej zostaje w Polsce. To jest pies mój i rodziców, więc raczej by mi go nie oddali:roll:, a poza tym taka podróż dla niego byłaby zbyt dużym wysiłkiem. aneta_zyleta śliczne masz zwierzątka:loveu: Masz je ode mnie wygłaskać bo jak nie:mad: Zapraszam do siebie Aneta, dziękujemy za odwiedziny i wieczorem wpadniemy do Was;). Viola, dzisiaj wieczorem cosik wygrzebię i wstawię:lol:. Quote
Aaliyah1981 Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 pusia2405 mowi sie ,ze starych drzew sie nie przesadza:shake: i z tego co wiem np u lidzi jest tak ,ze wola pozostawac do konca tam gdzie mieszkaja :cool1:a skror Bej jest z waszymi rodzicami to napewno bedzie szczesliwy tam gdzie jest teraz . kochana a powiedz mi jak wam minela podroz jak sprawdzila sie ta firma przewozowa ??i jak to wygladalo wszystko ???? Quote
Apbt_sól Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Właśnie czym Kropa wiozłaś? grzeb grzeb wstawiaj -czekamy :) Quote
pusia2405 Posted May 12, 2008 Author Posted May 12, 2008 O rany, wreszcie tu dotarłam, co nie znaczy, że mnie nie wywali z dogo z powrote:razz:m. Aali, rzeczywiście Bej woli czekać na mnie w swoim starym, znanym domku u boku moich rodziców niż pałętać się gdzieś po świecie. Przynajmniej tak mi się wydaje. za to mój przyjazd za każdym razem jest dla niego wielkim świętem:lol:. Jeżeli chodzi o podróż, to rzeczywiście zapomniałam napisać na wątku Anglia:oops:. Jechałam z autobajerem. Przewoźnik jest z Białegostoku i zatrzymuje się po drodze pod Łodzią, więc dla łodziaków nie ma problemu. Dzwoniłam do wielu firm i oglądałam wiele stron internetowych. Niestety większość nie zgadza się na przewóz jakiegokolwiek zwierzęcie:shake:. A jak się zgadzali, to akurat ich trasa za bardzo mi nie odpowiadała, bo bym musiała spory kawał dojeżdżać. Autobajer bierze 300 zł od osoby i 300 zł od każdego psa . Podróż bez większych wrażeń (poza dużą ilością kup Kropka na każdym przystanku-ale on już tak ma w podróży:roll:). Jedynie, to gościu jakiś taki nerwowy przed granicą się zrobił, panikował, że na pewno coś będzie nie tak z Kropka paszportem. Na szczęście wszystko poszło gładko:multi:. Ale z opowieści kierowcy wynika, że dość często psy zostają w kennelu na granicy z jakiś tam dziwnych powodów. Na pewno francuzi się czepiają, ale bezmyślność niektórych weterynarzy może dobić... W tej chwili nie mam czasu, więc mam nadzieję, że dogo wpuści mnie do siebie wieczorkiem na wstawienie paru zdjęć:mad:. Quote
Apbt_sól Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 opisz cos o warunkach w jakich jechal kropek, klatka, koszyk, kolana? hrrhrh Quote
pusia2405 Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 Kropek praktycznie całą drogę jechał na kolanach, miałam dla niego ręcznik na którym leżał:roll:. W busie jest na tyle dużo miejsca, że duży pies może spokojnie leżeć na podłodze, a nawet dwa. Kiedyś podobno jakiś pies tak mu obrzygał samochód, że miał już nie brać zwierząt. Ale się jednak przełamał. W końcu to dodatkowy zarobek, a facet ma własną myjnię samochodową. Z tego co wiem są przewoźnicy, którzy wymagają klatek. Ja się nawet zastanawiałam, czy nie kupić specjalnej torby do przewozu psa, ale Kropek jest na tyle mały, że można go zawinąć w ręcznik i posadzić na kolanach. Quote
pusia2405 Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 A teraz parę obiecanych fotek Rudzi;): Rudzia odpoczywająca Zabawa Nie oddam:cool3: Spadaj, to moje miejsce:mad: Bitwa Quote
pusia2405 Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 I fotki z wyspy: Psia depresja:cool3: Kropek zdobywca Pozujemy do zdjęcia:lol: Ze swoim kochanym panem Ulubiona kropkowa czynność po kąpieli morskiej:evil_lol: Quote
Apbt_sól Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Ale piknie tam macie łoł , Kroposław jak u siebie się czuje heheh Ruda jak zawsze wariatka -czubek jeden:) Asia nie wylogowywuj sie z dogo daj do ulubionych i zpamietaj haslo w programie bo znow bediesz sie meczyła z wejsciem ;/ Quote
ada_1994 Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 witam po raz, niezła gromadka:razz:, śliczne wszystkie psiaki i kotek:loveu: będę was odwiedzać często:lol: Quote
pusia2405 Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 ada_1994 napisał(a):witam po raz, niezła gromadka:razz:, śliczne wszystkie psiaki i kotek:loveu: będę was odwiedzać często:lol: Ada 1994 - witam serdecznie!:loveu: i zapraszam. Quote
pusia2405 Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 aneta_zyleta napisał(a):Piękne zdjęcia;) Dziękujemy bardzo:oops:. Quote
Apbt_sól Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Ty sie juz nie rumien , nie rumien , bo chwytas to co najlepsze ;) Quote
pusia2405 Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 Apbt_sól napisał(a):Ty sie juz nie rumien , nie rumien , bo chwytas to co najlepsze ;) To nie ja się czerwienię, to sierściuchy:evil_lol:. Dzisiaj próbowałam stworzyć banerek, ale nie wiem czemu jakiś taki zamazany mi wyszedł:razz:. Próbowałam wyostrzyć, ale na nic:cool3:. Quote
Aaliyah1981 Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 o rany to mieliscie atmosfere w podczas tej wyprawy :roll: ja tez sie strasznie stresuje ,ze cos nie tak bedzie :roll: . A dawalas mu cos na uspokojenie czy przespal cala droge bo przeciez to tyle godzin ?? a fotki swietne http://img410.imageshack.us/img410/9256/dsc00210jm0.jpg Quote
Recommended Posts