Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ślieczne maleństwo, pięknie ubarwione. Ale wydaje mi się troszke mała, może byc młodsza niż 6 tygodni. Jak u niej z jedzeniem i co dostaje ?

Posted

Weterynarz zalecił suchą karmę dla szczeniaków, więc dostaje 4 razy dziennie jedzonko. Z apetytem nie ma problemu. Jeśli już nie może zostawia w miseczce i kiedy ma znowu ochotę dojada. Bez problemu można jej zabrać miseczkę i mieszać ręką w pokarmie. Patrzy wtedy kochanymi oczkami co się dzieje. Jest taka słodka.

Posted

Są różne podejścia, osobiście raczej preferuje wymiennie suche z przygotowanym żarełkiem gotowanym (dla szczeniorków najlepiej mięsko drobiowe+ryżyk+marchewka+witaminki specjalnie dobrane).
Jaką konkretnie karmę zalecił weterynarz ? Jeżeli Etna ma zamiar urosnąć jak na kaukaza przystało to musi dostawać karmę typu "Large breed puppies".

Posted

Adopcja musi być przeprowadzona bardzo profesjonalnie i ze wszystkimi możliwymi szykanami. Czyli wizytami przed i poadopcyjnymi oraz umową i oświadczeniem. Sunia jest potencjalnym obiektem porządania dla rozmnarzaczy i innych pseudohodowców, co więcej o kaukazy stara się ostatnio sporo osób które w żadnym wypadku nie powinny mieć z tą rasą do czynienia. Oczywiście możesz liczyć na naszą pomoc w tej sprawie.
Zajżyj na poniższą stronę:
http://www.owczarki-kaukaskie.com/start.htm
Mozna poczytać o rasie i charakterze.

Posted

Weterynarz stwierdził ze najlepiej będzie dawać jej suchą karmę ponieważ jej organizm nie jest przygotowany na wynalazki. Za wcześnie została odebrana matce! Co do adopcji to oczywiście nie ma innej opcji niż profesjonalizm! Jak zaznaczyłam wcześniej nie oddam jej byle komu! Musze wiedzieć co będzie się z nią działo i jakie będzie miała warunki- to normalny odruch!
Dziękuję Wam już teraz za okazaną pomoc!

Posted

KWL co do pseudo-hodowców to już chyba trafiłam na takiego czarodzieja! Nie dałam się omamić, zresztą nim podejmę decyzję o przekazaniu malutkiej to sprawdzę delikwenta! Nie oddam Etny na pastwę losu i tak za wiele psów cierpi! Moim priorytetem stało się znalezienie odpowiedzialnego i kochającego opiekuna dla malutkiej!
Dzięki za rady!

Posted

No ja mam jedno zgłoszenie na sunię kaukaską, ale moim zdaniem w ogóle jescze za wcześnie na wydawanie Etny. Powinna jakiś miesiąc pobyć u Ciebie albo w bardzo dobrym DT. A co do karmy to wet mnie trochę zdziwił, sucha w tym wieku jest większym wynalazkiem niż gotowane delikatne żarełko. Co do adopcji - zajrzyj tu:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=25135
Są wzory umów i różne pożyteczne rady i pomysły.
Jeśli nie może być dłużej u ciebie rozglądnę się za porządnym DT (właśćiwie to sprawdzę czy ma wolne miejsce :-).

Posted

Kochani! Chciałam poinformować że Etna znalazła wspaniałych opiekunów. Są to znajomi mojej koleżanki! Sunie zaadoptowało małżeństwo z Sulejówka właśnie niedawno im zdechła 12 letnia suka owczarka kaukaskiego, więc wiedzą jak należy postępować z tą rasą. Oczywiście mam możliwość odwiedzin w każdej chwili, zdjęcia będą przesyłane na maila , kontakt telefoniczny- wszystko zostało omówione i zapisane. Ludzie poważnie podchodzący do adopcji!
Serce nam ściskało kiedy wróciliśmy do domu i nikt nas nie witał:placz::placz::placz::placz:
Chciałabym wszystkim podziękować serdecznie za okazaną pomoc! Jesteście wspaniali!

Posted

Wiecie jak pusto jest w domu!:-( Cisza taka aż huczy, nikt nie buszuje, nie leży przy nogach, nie podgryza kapci. Smutno strasznie:placz:! Okropnie się czuję po rozstaniu. Etna jak tylko ta pani wzięła ją na ręce to zaczęła ją lizać – więc chyba dobry znak! Oby tylko nie tęskniła i szybko się tam zadomowiła!:placz::placz::placz:

Posted

Za jakiś czas na pewno, teraz jeszcze nie! Nie wyobrażam sobie życia bez psa- przyjaciela! Muszę ochłonąć po Etnusi oraz wiedzieć że jej dobrze i się zadomowiła.
Musze nadrobić zaległości w pracy i na studiach bo przez to wszystko inne rzeczy leżały odłogiem. Nie byłam w stanie myśleć o niczym innym tylko o moim maleństwie. To było tylko dwa tygodnie i aż dwa tygodnie:loveu:! Wystarczył jeden dzień by
pokochać:loveu:! Bardzo tęsknie za nią:-(:-(:-(