AguśSosnowiec Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Ta druga fotka odzwierciedla szczegolnie jej strach, ja wyciagalam reke a ona sie bala, kulila i warczala.. :-( Teraz spi sobie w przedpokoju, nie wchodzi tu do pokoju, zaglada tylko czasem niesmialo. Zatem zrobilam jej legowisko w przedpokoju, ale ona chyba nawet nie rozumie ze to dla niej, bo lezy obok.. Jest bardzo kochana, przyszla juz nawet do mnie dwa razy na glaskanko!:multi: Quote
emilia2280 Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 UeMka napisał(a):Emir to także my ;) Ozesz... :oops: Trzeba bylo tak od razu. To moze przedstawicie sié wszyscy z Emira i nie bédzie wátpliwosci (Ciebie, Volta, AgusSosnowiec, Donvitowa i GoniéP znam) :razz: No i oczywiscie- szacuneczek dla calej ekipy. Quote
AguśSosnowiec Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 SPÓJRZCIE W TE OCZY... :-( "PROSZE, NIE BIJ MNIE...." UeMka napisał(a): Quote
Poker Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 ile tych biednych psów nie uzyska pomocy? żadnej :placz: To jest nie do przerobienia :-( Dobrze,że Edzię wyciągnęliście... Ona boi sie każdego ruchu,bo nigdy nie wiedziała kiedy przez grzbiet albo łeb dostanie :mad: Quote
emilia2280 Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Poker napisał(a):ile tych biednych psów nie uzyska pomocy? żadnej :placz: To jest nie do przerobienia :-( Dobrze,że Edzię wyciągnęliście... Ona boi sie każdego ruchu,bo nigdy nie wiedziała kiedy przez grzbiet albo łeb dostanie :mad: Moze i narazie nie do przerobienia, ale dobrze ze ogólnopolska machina ruszyla- od czegos trzeba zaczác. Paré lat temu takie interwencje to byla utopia na Animal Planet a tu proszé. Malymi kroczkami dojdziemy i do zmiany legislacji na rzecz zwierzát (moze nawet za mojego zycia) a narazie musimy sié jednoczyc w tej walce o dobro zwierzát. Te glupie klótnie na wátkach w niczym nie pomagajá a pseudohodowcy i krzyczkopodobne obozy zaglady z radosci ráczki zacierajá. Quote
Volt Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 emilia2280 napisał(a):Ozesz... :oops: Trzeba bylo tak od razu. To moze przedstawicie sié wszyscy z Emira i nie bédzie wátpliwosci (Ciebie, Volta, AgusSosnowiec, Donvitowa i GoniéP znam) :razz: No i oczywiscie- szacuneczek dla calej ekipy. Volt jeszcze jest niepełnoletni przez co nie może dzialac w EMIRze... niestety :shake::-(:placz: Quote
medar Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Volt napisał(a):Volt jeszcze jest niepełnoletni przez co nie może dzialac w EMIRze... niestety :shake::-(:placz: Nieprawda :-) , może działać, ale pod nadzorem kogoś z dorosłych wolontariuszy. Volt - zapraszamy serdecznie. Pani Edyta wyraziła gotowość przystąpienia do naszego grona - może tak razem? :loveu: Quote
milcia17 Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Boże.. jakie oczy ma Edzia.... Wyjdzie z tego na pewno. Edziu, teraz będzie lepiej! Trzymaj się cieplutko :) P.S.Całą ekipa także trzymajcie się:) Quote
basiapron Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 AguśSosnowiec napisał(a):T Teraz spi sobie w przedpokoju, nie wchodzi tu do pokoju, zaglada tylko czasem niesmialo. Zatem zrobilam jej legowisko w przedpokoju, ale ona chyba nawet nie rozumie ze to dla niej, bo lezy obok.. Jest bardzo kochana, przyszla juz nawet do mnie dwa razy na glaskanko!:multi: Jak już wie ze może przyjść na głaskanie to pojętne z niej zwierzę. To jak,poznam ją w ten weekend czy nie,bo siem zezłoszczem:p Quote
BajkaB Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 medar napisał(a):Nieprawda :-) , może działać, ale pod nadzorem kogoś z dorosłych wolontariuszy. Volt - zapraszamy serdecznie. Pani Edyta wyraziła gotowość przystąpienia do naszego grona - może tak razem? :loveu: Ja tam chętnie obejmę opiekę nad Tomkiem..:evil_lol:W dodatku jestem zmotoryzowana i oddaję swoje autko do dyspozycji przy wszelkich interwencjach.Oczywiscie jak Volt nie rozbierze go wcześniej na czynniki pierwsze...Prawda Tomciu?:eviltong: Quote
AguśSosnowiec Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 BajkaB napisał(a):Ja tam chętnie obejmę opiekę nad Tomkiem..:evil_lol:W dodatku jestem zmotoryzowana i oddaję swoje autko do dyspozycji przy wszelkich interwencjach.Oczywiscie jak Volt nie rozbierze go wcześniej na czynniki pierwsze...Prawda Tomciu?:eviltong: Oj tak, Tomek uwielbia rozbierac auta na malutkie czesci :diabloti: :evil_lol: :evil_lol: Quote
AguśSosnowiec Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 No i pierwsza noc za nami. Sunia jest niezwykle grzeczna, spala w nocy na poslanku:loveu: Jak poszlam rano z Zuzia na dwor to nie pisnela ani troche, czekala grzecznie w domku. Na spacerku na poczatku ciagnela, ale jak za kazdym jej pociagnieciem ja sie zatrzymywalam, to zalapala ze nie ma sensu sie ciagnac :eviltong: Jedzonko wcina az jej sie uszy trzesa, a teraz wlasnie bawi sie z moja Zuzia :multi: Na poczatku Zuza byla niemila gdy Edusia ja zaczepiala (a jej zaczepki byly wyjatkowo komiczne:lol: ), ale im troche pomoglam- zaczelam sie bawic z Zuzia zeby sie rozluznila troche, wiec teraz juz dziewczyny razem sie bawia :loveu: Jestem zakochana w tej suni, ona jest przecudowna... :loveu: Daje sobie wszystko zrobic- temperature mierze jej bez problemu (dzis rano miala 38,6!!:multi:), nadal jest troche nieufna i wystraszona na kazdy szybszy ruch, ale mysle ze wszystko zmierza ku dobremu :cool3: Quote
emilia2280 Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 medar napisał(a):Nieprawda :-) , może działać, ale pod nadzorem kogoś z dorosłych wolontariuszy. Volt - zapraszamy serdecznie. Pani Edyta wyraziła gotowość przystąpienia do naszego grona - może tak razem? :loveu: Buu a ja nic nie mogé pomóc w interwencjach z tej p********* irlandii! Czy sá moze jakies plany ekspansji odzialu bojowego na kontynent? Quote
AguśSosnowiec Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 EHH A CO TO NIKT TAK DO NAS NIE ZAGLADA.. NIKT SIE ZE MNA NIE ZACHWYCA NAD SUNIECZKA... :mad: A ona sie uwieeeeeeelbia przytulac! Staram sie jej pokazac, ze podniesiona reka nie oznacza ze dostanie lanie, bo np. gdy ja glaskam i zrobie minimalnie szybszy ruch lub porusze reka w gore- wtedy ona sie boi i cofa, odchodzi ode mnie.. Ale buziaki juz dostaję!! Hehehe:loveu: Quote
Doda_ Posted May 7, 2008 Author Posted May 7, 2008 Ciesze sie, ze z Edzia juz lepiej.. W sobote jak bylismy u nich, to tez warczala na mnie, panicznie sie bala.. Dobrze, ze zostala odebrana... Wszyscy w domu bija brawa, ze wam sie udalo :cool3: Aguś, widze ze sunia juz powoli sie przyzwyczaja do Ciebie :loveu: Quote
iwop Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Ja zalgladam i się zachwycam tylko nic nie piszę...:oops: Quote
Doda_ Posted May 7, 2008 Author Posted May 7, 2008 AguśSosnowiec napisał(a):EHH A CO TO NIKT TAK DO NAS NIE ZAGLADA.. NIKT SIE ZE MNA NIE ZACHWYCA NAD SUNIECZKA... :mad: A ona sie uwieeeeeeelbia przytulac! Staram sie jej pokazac, ze podniesiona reka nie oznacza ze dostanie lanie, bo np. gdy ja glaskam i zrobie minimalnie szybszy ruch lub porusze reka w gore- wtedy ona sie boi i cofa, odchodzi ode mnie.. Ale buziaki juz dostaję!! Hehehe:loveu: W poprzednim domku ona byla bita.. musi o tym wszystkim zapomniec.. Wszyscy ja bili, tylko nie wiem po co ?! Nawet na naszych oczach ten facet (kolega) podniosl reke na nia a pozniej mowil ze ona jest spoko spoko :shake: Mama suni - Maja tez byla bita, bardzo, ale nas uwielbiala strasznie, nie bala sie ludzi.. Kurcze, dlaczego nie zdazylam jej pomóc? :placz: Nieraz mowilam im, zeby nie bili Maje, ale mnie nie sluchali. Nie mialam komu o tym powiedziec, dogomanie jeszcze nie znalam :| Quote
AguśSosnowiec Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Doda nie wyrzucaj sobie, ze nie zdazylas pomoc tamtej suni, powinnismy sie cieszyc ze ta zostala uratowana! Bo czekal ja napewno taki sam los jak jej matke- i to juz niedlugo, bo ma cieczke. Wiec pewnie urodzilaby szczeniaki, a im by sie znudzila- zostawiliby sobie szczeniaka a ja wywiezli do lasu! Wiec naprawde swietnie sie stalo ze zareagowalas natychmiast i ze ja odebralismy juz, bo potem mogloby byc za pozno..:shake: ZATEM DLA DODY:loveu: - HIP HIP HURRA!!!!!! :multi: Quote
Volt Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 AguśSosnowiec napisał(a):Oj tak, Tomek uwielbia rozbierac auta na malutkie czesci :diabloti: :evil_lol: :evil_lol: lżejsze auta są szybsze :razz::evil_lol: Już powiadomilem p.Edyte że to nie byl akt desperacki tylko proba sprawdzenia poprawienia osiagow po urwaniu klamki :evil_lol: Quote
DG32 Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Bazarek dla Edzi: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=110872 Quote
Poker Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 ja zaglądam od poczatku i podziwiam za szybką i zdecydowaną akcję :lol: Quote
KrystynaS Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 AguśSosnowiec napisał(a):EHH A CO TO NIKT TAK DO NAS NIE ZAGLADA.. NIKT SIE ZE MNA NIE ZACHWYCA NAD SUNIECZKA... :mad: Nie prawda, zagląda i poczytuje, tylko się nie odzywa bo co powie - nie mam możliwości wziąć Edzi do siebie. I zachwyca bardzo sunią. AguśSosnowiec napisał(a): ZATEM DLA DODY:loveu: - HIP HIP HURRA!!!!!! :multi: I przyłącza się szczerze :klacz: :klacz: Quote
monika55 Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Naprawde, Doda to wspaniala wrazliwa dziewczyna.:loveu: Quote
Recommended Posts