Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ta druga fotka odzwierciedla szczegolnie jej strach, ja wyciagalam reke a ona sie bala, kulila i warczala.. :-(
Teraz spi sobie w przedpokoju, nie wchodzi tu do pokoju, zaglada tylko czasem niesmialo. Zatem zrobilam jej legowisko w przedpokoju, ale ona chyba nawet nie rozumie ze to dla niej, bo lezy obok.. Jest bardzo kochana, przyszla juz nawet do mnie dwa razy na glaskanko!:multi:

• Replies 306
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

UeMka napisał(a):
Emir to także my ;)

Ozesz... :oops:
Trzeba bylo tak od razu. To moze przedstawicie sié wszyscy z Emira i nie bédzie wátpliwosci (Ciebie, Volta, AgusSosnowiec, Donvitowa i GoniéP znam) :razz:

No i oczywiscie- szacuneczek dla calej ekipy.

Posted

ile tych biednych psów nie uzyska pomocy? żadnej :placz:
To jest nie do przerobienia :-(
Dobrze,że Edzię wyciągnęliście...
Ona boi sie każdego ruchu,bo nigdy nie wiedziała kiedy przez grzbiet albo łeb dostanie :mad:

Posted

Poker napisał(a):
ile tych biednych psów nie uzyska pomocy? żadnej :placz:
To jest nie do przerobienia :-(
Dobrze,że Edzię wyciągnęliście...
Ona boi sie każdego ruchu,bo nigdy nie wiedziała kiedy przez grzbiet albo łeb dostanie :mad:

Moze i narazie nie do przerobienia, ale dobrze ze ogólnopolska machina ruszyla- od czegos trzeba zaczác.
Paré lat temu takie interwencje to byla utopia na Animal Planet a tu proszé. Malymi kroczkami dojdziemy i do zmiany legislacji na rzecz zwierzát (moze nawet za mojego zycia) a narazie musimy sié jednoczyc w tej walce o dobro zwierzát.

Te glupie klótnie na wátkach w niczym nie pomagajá a pseudohodowcy i krzyczkopodobne obozy zaglady z radosci ráczki zacierajá.

Posted

emilia2280 napisał(a):
Ozesz... :oops:
Trzeba bylo tak od razu. To moze przedstawicie sié wszyscy z Emira i nie bédzie wátpliwosci (Ciebie, Volta, AgusSosnowiec, Donvitowa i GoniéP znam) :razz:

No i oczywiscie- szacuneczek dla calej ekipy.

Volt jeszcze jest niepełnoletni przez co nie może dzialac w EMIRze... niestety :shake::-(:placz:

Posted

Volt napisał(a):
Volt jeszcze jest niepełnoletni przez co nie może dzialac w EMIRze... niestety :shake::-(:placz:

Nieprawda :-) , może działać, ale pod nadzorem kogoś z dorosłych wolontariuszy. Volt - zapraszamy serdecznie. Pani Edyta wyraziła gotowość przystąpienia do naszego grona - może tak razem? :loveu:

Posted

AguśSosnowiec napisał(a):
T
Teraz spi sobie w przedpokoju, nie wchodzi tu do pokoju, zaglada tylko czasem niesmialo. Zatem zrobilam jej legowisko w przedpokoju, ale ona chyba nawet nie rozumie ze to dla niej, bo lezy obok.. Jest bardzo kochana, przyszla juz nawet do mnie dwa razy na glaskanko!:multi:

Jak już wie ze może przyjść na głaskanie to pojętne z niej zwierzę. To jak,poznam ją w ten weekend czy nie,bo siem zezłoszczem:p

Posted

medar napisał(a):
Nieprawda :-) , może działać, ale pod nadzorem kogoś z dorosłych wolontariuszy. Volt - zapraszamy serdecznie. Pani Edyta wyraziła gotowość przystąpienia do naszego grona - może tak razem? :loveu:

Ja tam chętnie obejmę opiekę nad Tomkiem..:evil_lol:W dodatku jestem zmotoryzowana i oddaję swoje autko do dyspozycji przy wszelkich interwencjach.Oczywiscie jak Volt nie rozbierze go wcześniej na czynniki pierwsze...Prawda Tomciu?:eviltong:

Posted

BajkaB napisał(a):
Ja tam chętnie obejmę opiekę nad Tomkiem..:evil_lol:W dodatku jestem zmotoryzowana i oddaję swoje autko do dyspozycji przy wszelkich interwencjach.Oczywiscie jak Volt nie rozbierze go wcześniej na czynniki pierwsze...Prawda Tomciu?:eviltong:

Oj tak, Tomek uwielbia rozbierac auta na malutkie czesci :diabloti: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

No i pierwsza noc za nami. Sunia jest niezwykle grzeczna, spala w nocy na poslanku:loveu: Jak poszlam rano z Zuzia na dwor to nie pisnela ani troche, czekala grzecznie w domku. Na spacerku na poczatku ciagnela, ale jak za kazdym jej pociagnieciem ja sie zatrzymywalam, to zalapala ze nie ma sensu sie ciagnac :eviltong: Jedzonko wcina az jej sie uszy trzesa, a teraz wlasnie bawi sie z moja Zuzia :multi: Na poczatku Zuza byla niemila gdy Edusia ja zaczepiala (a jej zaczepki byly wyjatkowo komiczne:lol: ), ale im troche pomoglam- zaczelam sie bawic z Zuzia zeby sie rozluznila troche, wiec teraz juz dziewczyny razem sie bawia :loveu:
Jestem zakochana w tej suni, ona jest przecudowna... :loveu:
Daje sobie wszystko zrobic- temperature mierze jej bez problemu (dzis rano miala 38,6!!:multi:), nadal jest troche nieufna i wystraszona na kazdy szybszy ruch, ale mysle ze wszystko zmierza ku dobremu :cool3:

Posted

medar napisał(a):

Buu a ja nic nie mogé pomóc w interwencjach z tej p********* irlandii!
Czy sá moze jakies plany ekspansji odzialu bojowego na kontynent?

Posted

EHH A CO TO NIKT TAK DO NAS NIE ZAGLADA.. NIKT SIE ZE MNA NIE ZACHWYCA NAD SUNIECZKA... :mad:
A ona sie uwieeeeeeelbia przytulac! Staram sie jej pokazac, ze podniesiona reka nie oznacza ze dostanie lanie, bo np. gdy ja glaskam i zrobie minimalnie szybszy ruch lub porusze reka w gore- wtedy ona sie boi i cofa, odchodzi ode mnie..
Ale buziaki juz dostaję!! Hehehe:loveu:

Posted

Ciesze sie, ze z Edzia juz lepiej.. W sobote jak bylismy u nich, to tez warczala na mnie, panicznie sie bala.. Dobrze, ze zostala odebrana...
Wszyscy w domu bija brawa, ze wam sie udalo :cool3: Aguś, widze ze sunia juz powoli sie przyzwyczaja do Ciebie :loveu:

Posted

EHH A CO TO NIKT TAK DO NAS NIE ZAGLADA.. NIKT SIE ZE MNA NIE ZACHWYCA NAD SUNIECZKA... :mad:
A ona sie uwieeeeeeelbia przytulac! Staram sie jej pokazac, ze podniesiona reka nie oznacza ze dostanie lanie, bo np. gdy ja glaskam i zrobie minimalnie szybszy ruch lub porusze reka w gore- wtedy ona sie boi i cofa, odchodzi ode mnie..
Ale buziaki juz dostaję!! Hehehe:loveu:

W poprzednim domku ona byla bita.. musi o tym wszystkim zapomniec.. Wszyscy ja bili, tylko nie wiem po co ?! Nawet na naszych oczach ten facet (kolega) podniosl reke na nia a pozniej mowil ze ona jest spoko spoko :shake: Mama suni - Maja tez byla bita, bardzo, ale nas uwielbiala strasznie, nie bala sie ludzi.. Kurcze, dlaczego nie zdazylam jej pomóc? :placz:

Nieraz mowilam im, zeby nie bili Maje, ale mnie nie sluchali. Nie mialam komu o tym powiedziec, dogomanie jeszcze nie znalam :|

Posted

Doda nie wyrzucaj sobie, ze nie zdazylas pomoc tamtej suni, powinnismy sie cieszyc ze ta zostala uratowana!
Bo czekal ja napewno taki sam los jak jej matke- i to juz niedlugo, bo ma cieczke. Wiec pewnie urodzilaby szczeniaki, a im by sie znudzila- zostawiliby sobie szczeniaka a ja wywiezli do lasu! Wiec naprawde swietnie sie stalo ze zareagowalas natychmiast i ze ja odebralismy juz, bo potem mogloby byc za pozno..:shake:
ZATEM DLA DODY:loveu: - HIP HIP HURRA!!!!!! :multi:

Posted

Oj tak, Tomek uwielbia rozbierac auta na malutkie czesci :diabloti: :evil_lol: :evil_lol:

lżejsze auta są szybsze :razz::evil_lol:
Już powiadomilem p.Edyte że to nie byl akt desperacki tylko proba sprawdzenia poprawienia osiagow po urwaniu klamki :evil_lol:

Posted

Nie prawda, zagląda i poczytuje, tylko się nie odzywa bo co powie - nie mam możliwości wziąć Edzi do siebie.
I zachwyca bardzo sunią.

ZATEM DLA DODY:loveu: - HIP HIP HURRA!!!!!! :multi:

I przyłącza się szczerze :klacz: :klacz: