Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Basiu wiersz ukazuje Twój talent poetycki,ale prawda to jednak jest nieco inna..
Jak pisałaś wcześniej,nie znasz nas i właściwie ani nie wiesz nico o nas,ani o naszych zwierzakach,chorych,okaleczonych.ani tez o naszych działaniach.
A moze Edę wziełabyś do siebie?Skoro lepiej jej tutaj,a Agnieszka nie moze dalej jej trzymac,to byłoby super rozwiązanie.Ja mam 6 zwierzaków i to dużych,wiec może i inni powinnii mnie naśladowac?I też musze walczyć o środki na ich utrzymanie i leczenie,a nie użalam sie,że nie mam .Przeżyłam choćby w tym roku wiele tragedii i nieszczęśc,łacznie ze śmiercia meża i nie płacze,zę nie byłam nad woda ani na wczasach..A nie powinnam?Poświeciłam sie zwierzakom i pomocy dla nich i skoro to jest mój wybór,bo nikt mnie nie przymuszał do tego,to robie wszystko aby im pomóc.
A teraz przepraszam,ale musze własnie jechac zawiedź do nowego domu psa i to 120 km w jedna strone,nie mam wieć czasu na bieżaco śłedzić nowinek internetowych.

• Replies 306
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

....poszukam go jutro...moze coś się uda zdzialać,po prostu szukam konkretow,a na tym wątku ich zwyczajnie brak,nikt nic nie wie co kiedy i gdzie.Ja póki studiuję w Kraku i jeżdże miedzy miastami nie mogę mieć na głowie psa,choć bardzo bym chciala.
...poszukam jutro pana od psiaków...

Posted

basiapron! dobrze, że jest może ten chętny pan, ale przypomniałam sobie, że Eda właśnie się boi mężczyzn ?

nie chcę, żeby ten domek się nie wypalił, ale też nie chcę, żeby Eda się męczyła bojąc tego faceta ? znając jej historię przeszłości ...

Posted

ja wiem ze ona sie boi,ale najpierw pogadam czy on w ogóle by sie tego podjął,poźniej będziemy myślec jak to dalej rozwiązać.To jest facet który bardzo kocha psy,bardziej dba o nie niż o siebie,bo to taki biedny pan,ale dom ma z podwórkiem i z psami czesto spaceruje,zobaczymy,jutro go poszukam...

Posted

moja głupota-nie wzięłam ze sobą jego nr telefonu dzisiaj i go nie zastałam (mam nowy telefon w związku z czym część numerów została na starym i dopiero przepisuje) ale jutro tam sie przejde raz jeszcze,bo to nie jest rozmowa na telefon.Dzis sie widze z jedną dziewczyna z dogo więc może ona ma jakiś pomysl.

Posted

Rozmawialam wczoraj telefonicznie z Bajka B, bo nie mam ochoty sie tu rozpisywac w odpowiedzi na to co ta Pani napisala, uwazam ze niepotrzebne sa kolejne nakrecane afery na dogo. A jesli ktos chce znac moje stanowisko to prosze o pw.
Jutro Eda jedzie do nowego dt, wiec nie musisz juz kombinowac Basia ;)

• 2 weeks later...
Posted

Po wielu sytuacjach i przejściach ostatnich 10 dni, ostatecznie Eda jest już w swoim Jedynym Domu NA ZAWSZE.:loveu:

W szczegóły wdawać się nie będziemy. Miałam okazję przekonać się, że psia miłość nie zna granic; że psie zaufanie jest czymś Jedynym i Niepowtarzalnym. I razem z moją rodziną uznaliśmy że tego zaufania nie można odrzucać, bo jest to coś najcenniejszego co można dostać od psa.

Edusia zatem została członkiem rodziny, której zaufała i której oddała swoją miłość. Miłość odwzajemnioną- bo kocham ją najbardziej na świecie :) (moja Zuzia zresztą chyba też, bo są poprostu nierozłączne od czasu gdy Edusia do nas wróciła!)

Proszę zatem o zmianę tytułu wątku i umieszczenie watku w nowym dziale- MOJA Edunia już jest bezpieczna:) Ze mną i moją rodzinką! :)

A teraz kilka foteczek

Czy te oczy mogą kłamać? ;)

(właśnie Eda śpi na kanapie- z wywalonym brzuchem do góry i glową na poduszce- no ładnie:diabloti: )

Posted

Tak myślisz Basia?
No to dla mających wątpliwości- wyjeżdżam na 100%, pod moją nieobecność moja rodzinka zajmie się Edusią. Naprawdę nie chcę się wdawać w większe szczegóły co, jak, dlaczego- bo to nie ma sensu chyba, najważniejsze że Edusinka jest już u mnie cała i zdrowa i zostaje na zawsze.

Jak ktoś ma jakieś jeszcze wątpliwości lub pytania to piszcie do mnie na maila: Abigail21@interia.pl bo nie wiem jak często bede teraz na dogo wpadać.

• 4 weeks later...
Posted

No Edusia ma najśliczniejsze oczka na świecie!:loveu: I aż ciężko ją ochrzanić gdy coś narozrabia, bo jak tak spojrzy wtedy to normalnie jak kot ze Shreka wygląda, tylko tej muzyczki w tle brakuje :evil_lol:
Z racji tego że ostatnio miałam pare spraw do załatwienia- Eduarda jeździła ze mną wszedzie, wrecz zrobiła się z niej Eda- Podróżniczka :razz:

Posted

ciesze sie bardzo ze ma kochajacy domek :loveu: i przy sobie ukochaną pańcie :loveu: Dobrze pamietam jej spojrzenie.. w poprzednim domku.. byla taka dzika, machniecie reka wystarczylo zeby uciekla.. a teraz, sami widzicie, jezdzi z agusia wszedzie :loveu: taka kochana sie zrobila :loveu:

aguś, dziekuje kochana :Rose:

• 1 month later...
Posted

AguśSosnowiec napisał(a):
No Edusia ma najśliczniejsze oczka na świecie!:loveu: I aż ciężko ją ochrzanić gdy coś narozrabia, bo jak tak spojrzy wtedy to normalnie jak kot ze Shreka wygląda, tylko tej muzyczki w tle brakuje :evil_lol:
Z racji tego że ostatnio miałam pare spraw do załatwienia- Eduarda jeździła ze mną wszedzie, wrecz zrobiła się z niej Eda- Podróżniczka :razz:

przyszlam sie przywitac:loveu:dzien dobry cioteczce Agusi :loveu:dzien dobry Edziu:loveu:tu gonzo z sosnowca Witam :loveu:Agusiu,mysmy sie kiedys raz spotkaly.Bodajze w maju,mialas wtedy te malusie sunki w koszyczku i ja z wami jechalam do wetw,do Dabrowy..Agusiu,to super,ze Edzia zostaje u ciebie,dobra,madra Agusiu:loveu:alez Edusia w pancie patrzy,pancia Agusia :multi:ciesze sie bardzo , ze wszystko sie ulozylo:lol:ja sie staralam dowiedziec jak sie macie,co z maluszkami,czytalam wszystko.Agusi i psiakom zycze spokoju, przyjaciol prawdziwie przyjacielskich i zdrowka ,radosci dni codziennych:lol:trzymajcie sie :multi:

• 2 weeks later...
Posted

Zbliza sie Nowy Rok :loveu: Zycze Wam - panciu Edziowa oraz Edusiu i wszystkim domownikom Zdrowia ,Wielu Lat w W Szczesciu i Spokoju! Nie Poddawajcie , Niech Sie Wam Szczesci :smilecol::x-mas::x-mas: Zdjecia super!Trzymajcie sie!

Posted

ewa gonzales napisał(a):
przyszlam sie przywitac:loveu:dzien dobry cioteczce Agusi :loveu:dzien dobry Edziu:loveu:tu gonzo z sosnowca Witam :loveu:Agusiu,mysmy sie kiedys raz spotkaly.Bodajze w maju,mialas wtedy te malusie sunki w koszyczku i ja z wami jechalam do wetw,do Dabrowy..Agusiu,to super,ze Edzia zostaje u ciebie,dobra,madra Agusiu:loveu:alez Edusia w pancie patrzy,pancia Agusia :multi:ciesze sie bardzo , ze wszystko sie ulozylo:lol:ja sie staralam dowiedziec jak sie macie,co z maluszkami,czytalam wszystko.Agusi i psiakom zycze spokoju, przyjaciol prawdziwie przyjacielskich i zdrowka ,radosci dni codziennych:lol:trzymajcie sie :multi:

Witam panią Ewę!!
Chyba Panią pamiętam, tak mi się wydaje:p
Dziękujemy za piękne życzenia, również życzymy wszystkiego co najwspanialsze, oby ten Nowy Rok przyniósł wielkie zmiany i same dobre rzeczy!:lol:
Edusia już oczywiście zadomowiona na dobre, śpi z brzuchem wywalonym do góry- co wcześniej było nie do pomyślenia!- i bez przerwy wdrapuje mi się na kolana (co również wcześniej było jak dla niej dziwne, obce i nie robiła tego nigdy).
To teraz zupełnie inny pies, gdy zbliżał się Sylwester naszło mnie na wspomnienia, patrzałam na zdjęcia z pierwszego postu tego wątku, gdy Edusia była jeszcze u tamtych strasznych ludzi.. W oczach to przerażenie, smutek, no poprostu teraz to NOWY pies, jestem z niej cholernie dumna, jest grzeczniutka, kochana i aż ludzie się za nami oglądają np. gdy na przystanku czekamy na autobus:cool3: Bo Edusinka zawsze wtedy na dwóch łapkach stoi, przednimi się opiera na mnie i wtula, bo przeciez miziak to jest niesamowity:loveu: Zresztą już nie raz zdarzało nam się że ludzie nas zaczepiali pytając o nią, chwaląc, chąc pogłaskać itp.:lol:
Wsiada już sama do autobusu, jeździ dumna i już nawet gdy wysiadamy np. w Dąbrowie Górniczej to mnie z całych sił ciągnie i prowadzi pod dom babci- spryciula pamięta już drogę :evil_lol:

A co do małych suniek które miałam to proszę zajrzeć do linka z mojego podpisu- to ich wątek.

Pozdrawiam serdecznie a Edusia przekazuje wesołe merdanko ogonkiem :loveu: