basiapron Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 taaa tylko jak tu z kontaktem z aguś,peter bedziesz musial przejąć sprawe.Na przygarne psa ktoś szukał czegoś w tym stylu.looknij Quote
basiapron Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 własnie,Doda,ponieważ ty nadzorujesz wątkiem to zmień tytuł żeby było wiadomo że pilnie potrzebny dt lub ds,wg mnie to strasznie długo trwa a jeszcze utrudnioiny kontakt z Aguś dodatkowo jest dużym problemem w szukaniu domku. Quote
basiapron Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 super,i co dalej robimy??moze jakieś ogłoszenia albo coś,tylko czyj kontakt podawać?cholera:shake: Quote
Doda_ Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 basiapron napisał(a):super,i co dalej robimy??moze jakieś ogłoszenia albo coś,tylko czyj kontakt podawać?cholera:shake: moj nr tel kom mozna podawac, albo twoj jesli mozesz? (bo jesli moj-to ludzie beda musieli pisac tylko smsy) Quote
basiapron Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 no tak,ale ostatnia osoba która widziała Edę to peter,więc może skoro jemu się udało spotkać z Agą to moze on by mógł wziąć na siebie dzwoniacych bo wie jak tam wygląda sytuacja.Ja jak będe miała chwile to ogłoszenia porobię ale najpierw niech sie peter wypowie. Quote
Doda_ Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 dobrze, wiec czekam. moge wydrukowac ogl i rozwiesic w zagórzu Quote
Peter Beny Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Ostatnio ja i BajkaB wdzieliśmy Agnieszkę , z tego co wiem , to telefon może być na Edytę ( BajkeB) , ona mieszka bardzo blisko , ja będę cały tydzień w rozjazdach , mimo inne też za granicą :roll: Wstępnie już ten temat był uzgodniony z Edytą . Quote
basiapron Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 jak narazie tylko podnosze,mam wystarczajaco spraw na głowie Quote
basiapron Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 w krakowie jest taki pan,moze ja się go spytam czy tymczasowo by nie wziął,on ma dwa duże psy,tyle że ona moze sie bac,zaraz pomyśle nad treścią ogłoszeń. Quote
basiapron Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 nie mam namiaru na BajkeB wiec bardzo prosze o podanie mi takowego,co do tekstu to mysle dalej... Quote
DG32 Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 To myśl bardziej intensywnie :eviltong:. Quote
basiapron Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 próbuje stworzyć coś oryginalnego,wyróżniającego się w tłumie innych ogłoszeń typu "Cześć jestem Misiu i szukam domu" i tu następuje wzruszająca historia psa.Nie o to mi chodzi,to zbyt pospolite,potrzebujemy czegoś nowego!! Quote
BajkaB Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Kilka aktualnych fotek Edy,zrobionych przez Petera: Quote
basiapron Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 pomóżcie z tym tekstem,bo zdjęcia mamy!! Quote
AguśSosnowiec Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Witajcie nie mam teraz czas zeby sie czytac caly watek, przejrzalam go tylko pobieznie i z tego co rzucilo mi sie w oczy , to: 1. Co do czasu to ja sama nie znam dokladnej daty wyjazdu jeszcze, wszytsko sie powinno wyjasnic w ciagu najblizszych kliku dni. Napewno natomiast bedzie to koniec wrzesnia/poczatek pazdziernika, 2. Basiu nie musisz mnie do niczego namawiac bo jak tu zostalo zauwazone nie mam tu nic do gadania, rozumiem- pies jest wlasnoscia fundacji. I w tamtej mojej wiadomosci nie chodzilo mi o to ze psa nie oddam, bo tak mi sie podoba, tylko o to ze zrobie wszytsko zeby tam nie trafila, bede szukac do ostatniej chwili. Wnerwia mnie tylko ze byla taka "nagonka" na mnie gdy nie moglam sie odezwac a gdy juz sie moglam i pisalam nie raz, nie dwa, wiadomosci do osob z emir to nie otrzymywalam odpowiedzi. Potem slyszalam- ze kazdy byl zajety , ze macie mnostwo spraw itd. I ja to ROZUMIEM ale po pierwsze zrozumcie w takim razie tez mnie, ze ja tez mam swoje zycie i swoje sprawy, a po 2- Eda tez JEST SPRAWA fundacji prawda? 3. PROSZE MI NIE ZARZUCAC ZE NIE ROBILAM NIC W SPRAWIE ADOPCJI EDY, BO UWAZAM ZE TO JUZ PRZESADA. NIE MAM ZADNEGO INTERESU W TYM ZE ONA JEST U MNIE NADAL, A WIECEJ INFORMACJI prosze- http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=110214&page=49 4. Co u Edy? Obecnie Eda zmienila sie bardzo, stala sie spokojniejsza, wczesniej byla bardzo strachliwa i nieufna, teraz jest coraz bardziej "do ludzi" czego dowodem jest zdjecie Petera na ktorym jest jego reka- a Eda bardzo nie lubi obcych mezczyzn. Dlatego bardzo mnie ucieszylo to ze wtedy tak zareagowala na Petera. Eda jest bardzo wesolym psem, troche typem chuligana, ale bardzo bardzo przytulanskiego. Uwielbia wskakiwac na kolana, klasc glowe na klatce piersiowej i tak sie tulic. Jest bardzo gadatliwa w trakcie zabawy i szczek ma donosny. No i przede wszytskim- jest nad wyraz wierna.. To na razie tyle, z uwagi na to ze mam ograniczony czas. Wypowiedzi co poniektorych osob poprostu pozostawie bez komentarza. Quote
basiapron Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 nie udało mi sie spotkac z Agą... jednak zaczęłam mieć pewne przemyślenia,wiedzązc ze obiecałam napisać ogłoszenie... skoro Emir (peter i bajka) nie ma kontaktu z Agą i dopiero ostatnio przyjechali (peter) zrobić zdjecia to jakim cudem ten pies ma co jeść??w końcu jest pod Emirem i podobno "Aga nie ma nic do gadania" (bajka),czegoś tu nie rozumiem. Druga sprawa-nikt tu nie pisze,dopiero ja się odezwałam bo mnie Aguś poprosiła o szukanie DT,przeciez to powinna byc sprawa organizacji skoro Eda jest jej "własnością" i to oni powinni zrobić ogłoszenia,a tu cisza... sprawa trzecia-zero odzewu na post Aguś,ludzie,ja jej nie bronie ale zadziwia mnie że Emir nawet się nie odezwie,przeciez wiedzą że ten wątek istnieje,ja nie chce być później odpowiedzialna,dostałam owszem nr telefonu od bajki ale poza tym zero instrukcji. Dałam propozycje tymczasu u pana z Krakowa (na wątku i na gg petera) i co? zero pytań nawet o numer telefonu do pana. Ja dziękuje za taką współpracę,to nie ma sensu,po co ja mam pisać ogłoszenia,po to żeby później na mnie było?jak ktoś mi to wytłumaczy to może zdanie zmienie,jak narazie nikogo poza Aguś nie poznałam osobiscie.Nie zaufam wiec mając tyle watpliwości... Quote
BajkaB Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Odpowiem w skrócie na przemyśłenia basiapron. Tak,pies jest pod opieką fundacji i fundacja pąłci za jego leczenie i szczepienia.Nigdzie nie jest powiedziane,zę ma płacić za utrzymanie psa.jeśłi ktoś bierze psa na tymczas to powinien miec środki na jego utrzymanie.Wszyscy pomagamy fundacji,a zatem tymczasy sa niejako naszym do niej wkładem.Jesłi ktoś nie ma środków robimy bazarki,zbiórki itd.W ten sposób np.zapłaciłyśmy ja i UeMka za utrzymanie Berty w hoteliku przez 16 dni.W ten sposób również staramy sie zapłącić hotelik Zuzi,w ten sposób zbieramy na paliwo,aby móc wozić psiaki w potrzebie. Nie odpowiedziałam od razu na post,bo codzienie od rana do wieczora jestem zajeta jakimiś psami w potrzebiektórych jest całe mnóstwo.Zostałam teraz praktycznie sama,bo Petera nie ma od tygdnia,UeMka pracuje,a ja jedna dysponuje samochodem.Nie mówie juz ,zę mam swoich 5 psiaków,którymi też muszę sie zajac Poza tym o ile mnie pamiec nie myli,a tak źle chyba ze mna nie jest,to osobiście dawałam Agnieszce i pieniadze i karme na utrzymanie psów ,tak psów,a nie tylko Edy,która jest pod opieka Emir.Temu chyba nie zaprzeczy Agnieszka.Przy ostatnim spotkaniu Peter również dał Agnieszce pieniądze na szczepienie Edy i mam nadzieje,ze jest już zaszczepiona. Co do Edy,to po pierwsze akurat ja nie potrafie za bardzo robic ogłoszeń,bo zajmuje sie raczej ,,wykonawstwem,,czyli fizycznie psami,a po drugie nie bardzo wiedziałam co robic,poniewaz Emir czyli osobiście Pani Krystyna Sroczyńska już 2 miesiace temu wręcz nakazała,ze Edę Peter ma przywieźdź do niej.Zwlekaliśmy z tym,bo nikomu z nas nie zalezy aby Eda trafiła do przytuliska,a nie mając kontaktu z Agnieszka nie wiedziałam nawet czy Eda zostaje u jej rodziny(bo takie były ponoć przymiarki) czy też sa jakieś inne szanse na adopcje. I po trzecie jestem stara baba,wieć nie mam juz tyle sił co młodzi,a zdecydowanie wiekszośc obowiazków spada na mnie.I do tego od ponad miesiaca chorowałam,a cześc tego czasu wogóle nie mogłam chodzić.Gdybym miała kontakt z Agnieszka na bieżaco to sprawa wyglądałaby zupełnie inaczej. Jak np,umówic sie z osobą,która chce zobaczyć psy?Mam jej tłumaczyć,ze nie wiem jak w tej chwili wyglądają,bo nie mam kontaktu z osobą u której przebywają?I nic nie wiem o nich?Wątpie by ktokolwiek traktował mnie poważnie. Owszem,jeśłi jest Pan z Krakowa,który chce zaoferować tymczas,to mozemy porozmawiać.Skoro masz Basiu mój telefon,to trzeba było mu dac,albo mnie dać jego telefon. Nikt nie bedzie Cie o nic oskarżał mozesz byc spokojna.Wiem i ja i reszta osób,ze starasz sie pomóc i za to dziękujemy. Poza tym to,ze ogłoszeń nie ma to nie znaczy,zę nie staramy sie znaleźc dla psów domków.Działamy w inny sposób,po prostu mamy na tyle róznych osób znajomych ,zajmujących sie adopcjami,że dałam im namiary na topik i prosiłam o szukanie domu.I wszystko wskazuje na to,ze sie uda ten dom znaleźc,zwłaszcza,zę sa teraz zdjecia. Jeśłi jeszcze coś jest niejasne to czekam na pytania. Peter nie napisze nic,bo go nie ma,a Uemka ma bana na Dogo Quote
basiapron Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 no miło że pojawił się odzew,jutro jade do Krakowa,jak spotkam Pana to z nim pogadam,jak nie spotkam to napisze esa czy dałby rade przyjąć pod swój dom Edzie.Póki co nie pytałam,z wiadomych powodów niewiedzy.Przemyśle jeszcze to wypracowanie powyżej. Quote
basiapron Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 W świecie zawiłym, ludzie zawili kiedyś na dogo się pojawili czy zawinili... czyja to wina? każdy każdego oskarżać zaczyna czy dobro zwierząt dalej sie liczy? NIE bo to zwierzę ciągle milczy zaszczeka może,ba,zawyje nie wie że zdanie liczy sie czyjeś nie płacze,nie mówi, problem zerowy nie trzeba wtrącać go do rozmowy i takie dogo dzisiaj powstało na każdym wątku inaczej być miało miała byc walka o szczęście psa czy takie wrażenie miałam tylko ja? A co do Edy-na koniec sam może schron Emirowski jej nie pomoże w szukanie domku dalej nie wierzę musiałabym mieć to na papierze Ale juz weźcie ją do Warszawy może już dosyć tej zabawy? niech szuka domu i pozna życie i tak jej przecież nie zrozumiecie choć jeśli ktoś mądry domyślić się może że lepiej jej tutaj przy swojej sforze niektórzy tutaj prawde chowają bądź nie do końca ją przedstawiają coż,nie dowiemy się moi mili w świecie zawiłym, ludzie zawili... Quote
Recommended Posts