Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 255
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fundacja Medor napisał(a):
napisałam maila do p hani z zapytaniem czy mozna podawac namiary do p hani w sprawie jamnisia

Dzięki, porobię mu chociaż ogłoszenia :shake:

Posted

nika28 napisał(a):
Dzięki, porobię mu chociaż ogłoszenia :shake:

No i super Niko. Trzeba mu wreszcie znaleźć docelowy, odpowiedzialny dom! Jak pokombinujesz z ogłoszeniami, wstaw proszę w jeden post strony, na których go ogłosiłaś.

Posted

danka1234 napisał(a):
widze ze Spajkus znowu w potrzebie:-(przyłacze sie do robienia ogłoszeń.

Jak widzisz Niko, nie jesteś sama. W razie potrzeby pisz (wątek, PW).

Posted

nika28 napisał(a):
No to zaraz porobię ogłoszenia...

Ja będę miała szansę przyłączyć się ogłoszeniowo najprawdopodobniej w pn. Czekamy wobec tego Niko na info o Twojej puli.

Posted

Dzisiaj u Spajkiego była córka sąsiadki (karmicielki).
Ja niestety nie mogłam podjechać, bo byłam w szkole.
Spajki źle znosi pobyt w schronisku, bardzo piszczał jak dziewczyna odchodziła od boksu.
Jutro daję ogłoszenie do gazety, mam nadzieję że w końcu się ktoś odezwie.
Myślałam że on szybko znajdzie dom, a tu ani jednego telefonu... :roll:

Posted

Dzisiaj ktoś dzwonił z gazety o kundelka.
Dałam ogłoszenie koleżance, która ma do oddanie mieszańca.
Zadzwonił miły, starszy Pan. Pytał się o psa. Powiedział że 3 miesiące temu zdechł mu bardzo stary jamnik. Pan bardzo rozpaczał po utracie przyjaciela. Powiedziałam że jest w schronisku pewien bardzo fajny jamniś. Pan bardzo się ucieszył i zapomniał że zadzwonił z ogłoszenia o kundelku. Chciał pojechać po Spajkiego dzisiaj, ale zadzwonił do schroniska i okazało się że dzisiaj nieczynne. Jutro mam jechać z nim po psiaka, ale nie wiem czy dam radę. Pan mieszka w bloku. Z rozmowy wynika że to bardzo dobry domek :loveu:

Posted

SPAJKI MA DOM !!! :multi: :multi: :multi:

Umówiłam się z Panem, żeby przyjechał do schroniska. Nie wyrobiłam się, bo Pan miał być w schronie o 10, a ja zajechałam na 12, bo po drodze umówiłam się jeszcze z Panią, która miała przygarnąć od mojej koleżanki kociaka (pojechałam do schroniska z koleżanką).
No i jesteśmy w schronisku. Miałam wziąść jeszcze jednego psa, Skubiego, bo miałam dla niego super dom. Myślałam że Spajki już pojechał do nowego domu, więc mówię że przyjechałam po psa nr. 770 (Skubi).
Przy okazji spytałam czy Spajki pojechał już do nowego domu. Pani ze schroniska powiedziała że Panu spodobał się inny piesek, kundelek i wrócił do domu z kundelkiem. Powiedziałam żeby przyprowadzili nam te dwa psy. Zapięłam Spajkiego i Skubiego na smycz i poszłyśmy. Bardzo się cieszyły, biegały :loveu:
No ale psy były strasznie brudne. Pani która wzięła od nas kociaka mieszkała bardzo blisko tej Pani która chciała wziąść Spajkiego. Zadzwoniłam do Pani od kociaka czy mogę przyjść i wykąpać dwa psy :roll:.
Pani się zgodziła. Psy wykąpałyśmy, wysuszyłyśmy i poszłyśmy odprowadzić Spajkiego do nowego domu. Idziemy, a nagle Spajki zobaczył jakąś Panią i zaczął się strasznie wyrywać. Okazało się że to nowa Pani Spajkiego. Spajki ją wylizał, bardzo się cieszył. jak wyciągnęłam go ze schroniska bardzo cieszył się na mój widok, ale pierwszy raz widziałam żeby cieszył się tak na widok obcego człowieka :-o.
Akurat podjechał nam autobus, a byłyśmy już spóźnione, bo miałyśmy jeszcze jednej Pani odwieść Skubiego, i nawet zapomniałam dać pani książeczkę zdrowia...
Wizyta poadopcyjna już niedługo :multi:.

To był TEN dom. Spajki wiedział że to będzie jego nowa pani, dlatego się cieszył :loveu:.