snuszak Posted December 12, 2008 Author Posted December 12, 2008 :-(:-( dzwonił do mnie Pan z Angli ale mieszka w poznaniu z zona i corka w sprawie Figi, ze Figa bedzie miec juz dom to porozmawialam z nim i obiecalam powysylac do niego pare bidulek, ale jemu zalezy na jamniczce, znalazlam pare wyslalam ale takze wyslalam Mike - chcial biedna psinke aby pomoc a Mika ja najbardziej jest biedna i przy tym bardzo kochana, zawsze trzeba probowaC a noz sie spodoba :razz: Quote
Margolka Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Oby się któremuś udało... Co my zrobimy z Mundziem:shake: Quote
snuszak Posted December 12, 2008 Author Posted December 12, 2008 kurcze cały czas sama mysle co zrobic, z mundkiem, mika i gringo to takie nasze piorytety ale nic w ich sprawie sie nie dzieje :-( z Panem zobaczymy, mysle ze pewnie i tak jamnika jakiegos wybierze ale jedno jest pewne bedzie mial dobrze - tak wnioskowalam z rozmowy :p stwierdzil ze jak wyglada jak jamnik i jest w potrzebie to moze byc nawet zielony :lol: bo sie o preferencje pytalam Quote
marta23t Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Kasia widziałam wątek biednej jamnisia zabiedzonej drobinki, 7-8 miesięcznej, rudej suni...kurde nie mogę go znaleźć ale szukają domu:shake: może ona??? Quote
supergoga Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Napisałą do mnie Pani która chciała zabrać o adoptować do Szwecji Kaję lub Figę. Ona psiaki mają domki. Zaproponowałam Wegę, ale może jeśli jakaś jamolka szuka domu, mogę też pokazać. Mika moim zdaniem na wyjazd do Szwecji raczej chyba nie, choć jeśli sądzicie inaczej... Quote
snuszak Posted December 14, 2008 Author Posted December 14, 2008 wyjazd do Szwecji i mika to hmm zalezy jakby to wygladalo, wiem ze to starsza sunia ale wszedzie sobie poradzi. Quote
Rene@Rabik Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 To poszukiwane jamicze stworzenie ma byc suką czy psem? Quote
Margolka Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 A może to szansa dla Miki na lepsze zycie? Quote
supergoga Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Mamdomek dla Miki - Pani Krystyna ze Szwecji chce dać domek mojej Norce i Mikuni. Po załatwieniu formalności Pani sama po psiaki przyjedzie. Musimy tylko załatwić badanie: czip, szczepienie kompleksowe, paszport i badanie krwi. Kasiu,czy dasz radę pomóc. Do domku jechały by 3 sunieczki. Jeszcze nasza Wega. Jeśli Kasiu pomożesz z Miką, ja się zajmę tymi 2 suniami. Jeśli Mika pojedzie do domku - zabierzemy Mundka w inne miejsce. Bo sam nie może zostać. Quote
supergoga Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Problem bęzie ze szczepieniem. Kasiu - czy Mika ma szczepienie, jak była u Ciebie - nie wiesz może. Z kiedy. To ważne jeśli miałaby jechać do Szwecji. Byłaby koleżanką w domu mojej Norki - mam nadzieję, że by się pogodziły. To na razie jedyna opcja domu dla niej. Pani Krystyna to wielka psiara i psiaki byłyby najwyżej rozpieszczone. Quote
marta23t Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 może zamienić tytuł ogłoszenia Mundka że dt pilny bo niedługo sam zostanie?? ja sądze że to dobry pomysł. Mundka owszem szkoda i serce pęka je rozdzielać ale nie możemy kosztem jednego pieska unieszczęśliwiać drugiego. Goga a te szczepienia - badania nie można by jakoś tego ,,przyspieszyć,, żeby 120 dni nie czekać?:oops: Quote
snuszak Posted December 16, 2008 Author Posted December 16, 2008 Mika jak byla u mnie po sterylce to nie miala szczepienia.Goga ja wyjezdzam w ta srode wieczorem, ale bede w schronie rano to moge pomoc, tzn np zabrac Mike do siebie ale co dalej? Moge isc ale tylko do wet, na miejscu bo nie ma mnie kto zawiezc gdzie indziej, no i to wszytsko tak do 13 bo jeszcze musze jechac do poznania pozalatwiac ostatnie sprawy, a przed szczepieniem i tak musi byc wczesniej odrobaczona. Byla ostatnio w schronie jak i dalam tabletki ale nie wiadomo czy jest dobrze wyczyszczona z robakow czy moze ma. Jesli cos mam dzialac to piszcie. Super ze Mika ma szanse na dom :loveu: ogromnie sie ciesze Quote
supergoga Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Obawiam się, że MIka się nie załapie. Trzeba czekać 120 dni od szczepienia na badanie krwi. Norka i Wega miały szczepienie m-c temu. Czyli zostało im 3 m-ce. Też nie wiem czy to wszystko nie upadnie. A szkoda. Kasia, w każdym razie trzeba by Mikę zaszczepić, bo może jednak...A może pan doktor ma książeczkę i zaszczepił wcześniej. Quote
snuszak Posted December 16, 2008 Author Posted December 16, 2008 Rano jak wyrobie sie z czasem to podejde do weta, bo jeszcze mi sprawa oddania indeksu na jutro wypadla, napisze jak bede miec chwile a postaram sie ja znalezc czy mika zostala zaszczepiona czy nie Quote
snuszak Posted December 17, 2008 Author Posted December 17, 2008 nie dalam rady do weta, wychodzilam do schronu jakos zaraz po 11 teraz wrocilam a rano wet ma tylko do 10 albo 11 juz nie pamietam ale chyba 10. Mika zostala nakarmiona, wymiziana, moze ktos da rade podjechac w tym tygodniu mikule zaszczepic? Wesołych świat :p Quote
supergoga Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Obawiam się, że i tak w świetle moich ustaleń dzisiaj u wetki sprawa chyba nie wypali. Okazuje się, że ważna jest kolejność działań. Najpierw chip, później, choćby po 1 dniu - wścieklizna - i po 120 dniach badanie krwi, wyniki po 2-3 tygodniach. Daje nam to prawie pół roku. Nie sądzę, żeby można było tyle czekać - zwłaszcza że pozostałę sunie które też miały jechać z nią - nie mogą być bez domu taki czas. Wega w schronie nie da rady. Norka się przywiązuje bardzo szybko do nas - jest nieufna i boi się obcych - nigdy nie ugryzie ale widać że jest pełna lęku. A nie wiem, czy Pani Krystyna będzie pół roku czekać na sunie. Napiszę dzisiaj, może poszukam inne sunie, które te formalności mają jakoś tak uregulowane w bliższym terminie. Sama nie wiem. Quote
Rene@Rabik Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Mika, niepozorna sunia o wielkim sercu szuka domu !!! Quote
Rene@Rabik Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Mika, mała, starsza i nierasowa - wady, czy zalety ? Jesli ktos kocha psy, ma serce a nie bryłę lodu to jet to mu obojętne - dlatego znajdziesz dom, zobaczysz. Quote
Rene@Rabik Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Mika - pies bez kompleksów ;) szuka domku Quote
Recommended Posts