Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kinnia napisał(a):
A wiecie coś o Penny Williams?!!?

Hoduje slynne setery angielskie, kilkakrotnie sedziowala klubowki seterow na naszym kontynencie, chocby na Wegrzech, Estonii, w Holandii czy Belgii. Bardzo ceniona sedzina. W tym roku sedziuje Gordony na europejskiej w Budapeszcie i chyle czola przed Krakowem za 'sciagniecie' jej do Polski.

Posted

kinnia napisał(a):
A na co zwraca uwagę przy ocenianiu?!?My ryzykujemy i Atos będzie w krakowie:)

Na pewno nic nie ryzykujesz, ona akurat prawde powie, wylapie wady i zalety. A uwage to zwraca na wszystko:))). Do tego b.sympatyczna, 'rozmawia' z psami na ringu.

Posted

kinnia napisał(a):
Dzięki:) A może wiesz czy ta Pani ocenia pod tym samym względem linie angielska i amerykańska.Czy preferuje tylko jedna z nich?!?

Wydaje mi sie, ze jednak wola angielskie linie, bo sa hodowcami czystej krwi angoli i wszystkie ich psy sa w takim mocnym typie :)

Badz co badz jezeli sedziują ściśle wg wzorca FCI (a jest w nim angielski typ) to ciekawa jestem jak wypadną amerykańskie psy

Posted

kinnia napisał(a):
też mi sie tak wydaje:) ale bywa rożnie:)

hmm,ja nie znam angielskiego sedziego, ktory by preferowal amerykanski typ, choc jest kilku w gordoanch, ktorzy taki akceptuja. Wzorzec Kennel Clubu bardzo odbiega od tego co prezentuja ameryk psy.
Penny Williams na pewno jest zwolenniczka brytyjskiego typu. Ale jesli mowimy o gordonach, to b.dobrze ocenila 'Australijczyka' mojej znajomej, podkreslajac, ze to typ austr, a i wiem, ze czysto ameryk psu dala b.dobry opis, tyle, ze niestety przez ta swoja ameryk byl ostatni.

• 2 weeks later...