cenzo Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 kinnia napisał(a):A wiecie coś o Penny Williams?!!? Hoduje slynne setery angielskie, kilkakrotnie sedziowala klubowki seterow na naszym kontynencie, chocby na Wegrzech, Estonii, w Holandii czy Belgii. Bardzo ceniona sedzina. W tym roku sedziuje Gordony na europejskiej w Budapeszcie i chyle czola przed Krakowem za 'sciagniecie' jej do Polski. Quote
kinnia Posted May 3, 2008 Author Posted May 3, 2008 A na co zwraca uwagę przy ocenianiu?!?My ryzykujemy i Atos będzie w krakowie:) Quote
cenzo Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 kinnia napisał(a):A na co zwraca uwagę przy ocenianiu?!?My ryzykujemy i Atos będzie w krakowie:) Na pewno nic nie ryzykujesz, ona akurat prawde powie, wylapie wady i zalety. A uwage to zwraca na wszystko:))). Do tego b.sympatyczna, 'rozmawia' z psami na ringu. Quote
kinnia Posted May 3, 2008 Author Posted May 3, 2008 Dzięki:) A może wiesz czy ta Pani ocenia pod tym samym względem linie angielska i amerykańska.Czy preferuje tylko jedna z nich?!? Quote
Talagia Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 kinnia napisał(a):Dzięki:) A może wiesz czy ta Pani ocenia pod tym samym względem linie angielska i amerykańska.Czy preferuje tylko jedna z nich?!? Wydaje mi sie, ze jednak wola angielskie linie, bo sa hodowcami czystej krwi angoli i wszystkie ich psy sa w takim mocnym typie :) Badz co badz jezeli sedziują ściśle wg wzorca FCI (a jest w nim angielski typ) to ciekawa jestem jak wypadną amerykańskie psy Quote
cenzo Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 kinnia napisał(a):też mi sie tak wydaje:) ale bywa rożnie:) hmm,ja nie znam angielskiego sedziego, ktory by preferowal amerykanski typ, choc jest kilku w gordoanch, ktorzy taki akceptuja. Wzorzec Kennel Clubu bardzo odbiega od tego co prezentuja ameryk psy. Penny Williams na pewno jest zwolenniczka brytyjskiego typu. Ale jesli mowimy o gordonach, to b.dobrze ocenila 'Australijczyka' mojej znajomej, podkreslajac, ze to typ austr, a i wiem, ze czysto ameryk psu dala b.dobry opis, tyle, ze niestety przez ta swoja ameryk byl ostatni. Quote
aga616 Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 a gordon williams?? to rodzina?? bo sędziuje w krakowie goldeny;) Quote
Talagia Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 [quote name='aga616']a gordon williams?? to rodzina?? bo sędziuje w krakowie goldeny;) To oczywiscie małżeństwo :) http://www.bournehousegundogs.co.uk/Bournehouse/Judging.html Quote
Recommended Posts