Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy istnieje możliwość zgłoszenia do prób prac wyżłów psa, który ukończył wiek dwóch lat? W regulaminie jest powiedziane, że nie, ale czy na pewno nie ma takiej możliwości, np. w jakichś wyjątkowych przypadkach?

Posted

Raixly napisał(a):
Czy istnieje możliwość zgłoszenia do prób prac wyżłów psa, który ukończył wiek dwóch lat? W regulaminie jest powiedziane, że nie, ale czy na pewno nie ma takiej możliwości, np. w jakichś wyjątkowych przypadkach?

Nie,niestety nie ma takiej możliwości.
Jeżeli zależy Tobie bardzo musiałbyś zrobic konkursy tak,jak już wspomniał zgredek.Jeżeli będziesz miał dyplom z konkursów,PP nie są już Tobie potrzebne.

Posted

miała* :)
Wiem... Ale właśnie... Eee, na czym polegają konkursy? Wiem tyle, że to "wyższa szkoła jazdy", a niestety przez moją długą kynologiczną ciemnotę przegapiłam próby...

Posted

Jakie masz plany co do swojego bretona(dobrze pamiętam?). Próby czy konkursy są jednym z wymogów hodowlanych dla wyżłów. Nie wszystkie jednak psy muszą być hodowlane. Zdobycie takich uprawnień też nie gwarantuje ze dany pies kiedykolwiek zostanie ojcem. Najlepiej przejdź się na zebranie sekcji wyżła w oddziale gdzie jest zarejstrowany pies.Tam ktoś kto się na tym zna doradzi co dalej robić, może masz w domu wystawową gwiazdę. Temat konkursów jest szeroki na początek przeczytaj regulamin.Zobacz też wyżłowe czy seterze fora tam sporo o tym pisano.

Posted

Wiem, właśnie dlatego się pytam, bo chciałabym, żeby Brok został repem ;)
Regulamin czytałam, ale ja jestem kompletnie zielona, jeśli o tropienie chodzi, więc... Ech. Może jednak to sobie odpuszczę?
Na wystawy jeździć na pewno będziemy (w lipcu w W-wie pierwsza), ale co do konkursów to właśnie nie wiem... U mnie wiedza nt kynologii łowieckiej = ciemnogród.