Jump to content
Dogomania

Biedny ONek Moro .. SERCE MU PĘKNIE jak trafi do schroniska !!! Czas do 12.10

Recommended Posts

Posted

Dziś rano przywiązano pod marketem w Łomiankach (k/Warszawy) starszego psa Owczarka Niemieckiego! Pies stał tam kilka godzin i cierpliwie czekał na....właściwie na nic... Szyję miał owiniętą zardzewiałą smyczą z taśmy, którą założyli mu ludzie, a na niej krew innego psa miejscowego z którym doszło do walki... Nie wiem co na celu mieli ludzie przywiązując tego psa ale on grzecznie, skoro kazali, siedział i patrzył na przechodzących ludzi...a godziny mijały, ludzie odchodzili w swoją stronę....

Sytuacja jest rozpaczliwa!!!

Nikt nie ma pomysłu co z psem zrobić... Odwiązany od wózków zaczął pilnowac się, ufnie patrzył w oczy i lizał po rękach.... Jest bardzo mądry, reaguje na komendy, jest w dobrej kondycji.... Niestety ma teraz nocleg, ale co będzie póżniej?!

Czy ktoś mógłby chocby najmniejszym groszem wspomóc hotel dla niego? To jedyna szansa !!! Potrzebny jest czas... PLEASE !!!!!!

Błagam wszystkich o pomoc w zrobieniu skutecznej akcji, szukaniu domu, nawet tymczasowego...
Straż miejska kazała psa wywieść nad wał nad Wisłą i....wypuścić....

Proszę.... To dobry pies, może nie najmłodszy ale dajmy mu szansę na znalezienie domu, bo ze schroniska to on już nigdy nie wyjdzie.........

:placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:

Groziło mu schronisko, ale trafił do domu... Miał ciepło i miłosć, oddał sie bezgranicznie.. Był grzeczy , wspaniały....kochali go....

Teraz wyjazd a pies znowu straci dom... Ma zostać zabrany do 12 października !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

RATUNKU!!! JEGO SERCE PĘKNIE Z ZALU!!! To tak wierny pies... On nawet jedzenia odmówi z tesknoty.....

• Replies 240
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tosia a moze na chwile do hoteliku ??
ja mam chilowo full i Zare z gronkowcem zatem jesli psiak jest starszy boje sie ze sie zarazi
natomiast w Lomnej jest hotel to nie jest najlepsze ale zawsze cos ?
zdjecia moze rozwiesimy ? jestem z okolic zatem mozemy razem w weekend rozwiesic jak chcesz

Posted

Dzięki serdeczne!!! Hotel to było jedyne wyjście... Nie miałam sumienia się go od tak pozbyć... Psiak jest w drodze do Gajowej, ale środki na jego utrzymanie są niezbędne... :placz::placz::placz:

Może wspólnie uda się znaleść mu dom, co? :-(

Posted

....jest przemiłym psem,który niezwyle szybko potrafi pokochać.... :(
Mimo dorosłego wieku, wiem, że będzie wiernym i wdzięcznym przyjacielem dla osoby która wyciągnie do niego pomocną dłoń... Takich ludzi właściwie nie ma, choć cuda się zdarzają.... :(

Posted

Mój Boże, niech szlag trafi tego, co go przywiązał, jeśli, podkreślam jeśli zrobił to celowo. Jakie szczęście, że u Gajowej znalazło się miejsce. Teraz tylko kasa. Uzgodnij może z Gajową Tosiu, jakiego rzędu na początek są potrzebne pieniądze, by chętni wspomóc wiedzieli z czym należy się zmierzyć.

Posted

To, że ma lekko siwą bródkę nie znaczy od razu, że starszy!:shake: Niektóre w wieku 4 lat są już prawie całe siwe- ZALEŻY OD INDYWIDUALNEJ URODY GENÓW!;)

Posted

Majqa, miło Cię widziec na tym wątku! :) Co do kosztów to 15zł za dobę... Dodatkowo karmę dowieziemy zawsze....
Czarna ando, trzymam za słowo... Podziwiam Twój optymizm... :) Nie raz już Ci to mówiłam, ale nieamowita jesteś! :)

Posted

Beka nam pomoze w ogloszeniach ale mam nadzieje ze pies poprostu sie komus zgubił i tyle rozwieszamy ogloszenia w lomiankach ? potrzebujesz w tym pomocy ?
Tosia w zeszlym roku wydalam starego po wypadku onka z chorym kregoslupem w tym tez kilka niebyt zdrowych zatem zdrowego pieknego onka wydamy po wekkendzie zobaczysz :)
Beka jest super w oglodzeniach i w onkach siedzi tez zatem mamy helpa :) moze i peter beny sie przylaczy ? tez onkowy gośc :)

Posted

Ważne jest to, że psiak jest bardzo łagodny, zdrowy, niezwykle kontaktowy i ufny... Może dzięki tym cechom zaskarbi sobie czyjeś serce? Tylko kto mu na to da szansę?
Faktycznie długi weekend po drodze nie sprzyja, ale cóż...

Posted

Powiadom każdego kto mógłby pomóc! Ogłoszenia to dobry pomysł... Osobiście mogę rozwiesić ogłoszenia jedynie w najbardziej strategicznych punktach, gdyż nie bardzo mam jak sie wyrwać...

Nie wiem co bym zrobiła bez Waszej pomocy!!! :loveu:...jeszcze ja to ja...ale ten biedny onuś?!

DZIęKUJę ZA KAżDą POMOC!!! :loveu:

Posted

Z tego szystkiego zabrakło precyzji w mojej wypowiedzi... Już nadrabiam...

Otóż pies został pod sklepem przywiązany przez pracowników marketu po tym jak rozdzielono go w walce z miejscowym psem. Nie mieli obroży więc zaplątali mu tę zardzewiałą smycz wokół szyji... Podobno widziany w Łomiankach był już kilka dni wcześniej....

Posted

Czyli biedny wędrowiec. Czekam na sprawozdanie Beki. Piorunem trzeba go poogłaszać wrzucając w tekst konkrety, np. czy mógłby dołączyć do innych psów (Gajowa to wyczai migusiem), czy mógł być psem podwórkowym czy mieszkaniowym. Tosiu, daj mu jakieś imię to poproszę KWLa, zrobi mu ładny banerek (z imieniem banerek tak jakoś lepiej wygląda).

Posted

Co do imienia to moze masz już jakiś pomysł? :)

Jeśli chodzi o inne psy to na ile ja go wyczułam: samce odpadają, natomiast z suczkami chyba jest ok...

Moim zdaniem mieszkał w domu, zna spacery, jest kontaktowy... ale na pewno nie był na łańcuchu (brak śladów po obroży na stałe,itp)...

Na smyczy chodzi bardzo ładnie, był jak sądzę niedawno szczotkowany (ma ślady po czesaniu), wie co znaczy siad....

Zmykam już, bo w najgorszą ulewę chodziłam z nim po ulicy... Jestem przemarznięta i padam z nóg.... Chyba się dorobiłam... :(

Posted

:) Masz rację, to pies pełen wiary... :)
Tylko nie wiem, czy nie za ciężko na co dzień do niego tak wołać... Musi mieć nowe imę, a skoro ma się do niego szybko przyzwyczaić, to może dać mu jakieś wyraźne, ostro brzmiące, tzn ze spółkłoskami twardymi, co? :razz:

Posted

Hi, hi...czułam, że dopadniesz mnie z tą jednozgłoskowością...sama zwracam na to uwagę, tu się jednak nie mogłam powstrzymać, by nie napisać słowa Smajl. OKI. Może więc Edek, Moro, Tadek, Fado...coś nie mam weny, zwłaszcza, że u mnie zwierzącia idą ludzkim, imiennym tropem.:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: A jaka dumna byłam gdy poznałam swoją osiedlową imienniczkę!;)