Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie znalazłam tematu, więc zakładam.
Byłam u niej na ostatniej wystawie. Opis dobry, wydaje mi się że woli suczki z mocniejszym kośćcem. Trochę mnie zaskoczyła bo oceniła mi psa mimo że ani razu nie stanął w pozycji wystawowej (nie wiem jak jej się to udało) i dyplomatycznie napisała że "ruch niemożliwy do oceny bo pies jest nieśmiały".
Na lokatach postawiła ładne psy.

Posted

Oceniała nas w Częstochowie. Krótko mówiąc to rewelacyjna sędzina! Lubi psy mocniejszej kości, dużą uwagę zwraca na ruch i statykę. Po ocenie tłumaczy dlaczego daje taką ocenę, w czym trzeba się poprawić.

Na lokatach postawiła ładne psy.

Posted

Tak zdecydowanie zgadzam się z przedmówczyniami.
Zdecydowanie preferuje psy mocnej kości, bardzo dokładnie 'obmacuje' psa, zna wzorce nawet rzadkich ras (co w przypadku wielu polskich sędziów jest wielkim problemem), bardzo miła, sympatyczna, z wielką kulturą sędzina.
Wygrywają u niej rzeczywiście psy, które na to zasługują.

• 7 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Nas sedziowala tylko na BOG-u ale przyznam iż zaskoczyła mnie miło znajomościa lini hodowlanej mojego chlopaka. Przy podium zamienilysmy dwa zdania i Pani sedzia napewno wiedziala o czym mowi:)

• 2 years later...
Posted

Uważam, że sędziuje bardzo obiektywnie, zwraca uwagę na predyspozycje rasy, jej charakter i wszystkie cechy, które sędzia powinien brać pod uwagę. Jest bardzo dokładna w ocenie, uzasadnia ją każdemu uczestnikowi. Co do wybierania psów mocnej kości nie zgadzam się, przynajmniej w kwestii Goldenów :-) wg mnie wybierała psy wzorcowe z predyspozycją do pracy (tak powinno być u Goldków) polecam tę sędzinę na 100%