Illusion Posted January 10, 2009 Author Posted January 10, 2009 Cambel&Megi napisał(a):Noo ładna lista :klacz: brawa dla Ciebie za zapał do pracy z psem! Praca z psem to dla mnie sama przyjemność :). Cambel&Megi napisał(a): życzę powodzenia w dalszym szkoleniu i czekam na efekty pokazane na YT. :) swoją drogą chyba też taką listę zrobię :evil_lol: Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć :lol:. Lista bardzo przydatna, szczególnie dla sklerotyków :cool3:. Cambel&Megi napisał(a): rysunek fajny, jestem ciekawa, jaki wyjdzie z PS'a... :razz: Też jestem ciekawa, bo mam zamiar jakoś go "pocieniować", czego jeszcze raczej nie robiłam, przynajmniej w ten sposób, jaki teraz wpadł mi do głowy. Ostatnio chyba lepiej wychodzi mi łapanie jakiś proporcji, nie ma to jak lepienie psa z okręgów :cool3:. Quote
Cambel&Megi Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 RCookie napisał(a):Praca z psem to dla mnie sama przyjemność :). Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć :lol:. Lista bardzo przydatna, szczególnie dla sklerotyków :cool3:. Też jestem ciekawa, bo mam zamiar jakoś go "pocieniować", czego jeszcze raczej nie robiłam, przynajmniej w ten sposób, jaki teraz wpadł mi do głowy. Ostatnio chyba lepiej wychodzi mi łapanie jakiś proporcji, nie ma to jak lepienie psa z okręgów :cool3:. Ja też to uwielbiam :loveu::loveu::loveu: Czyli dla mnie:evil_lol:, zawsze, kiedy jest więcej wolnego właśnie spisuję listę komend, które w tym czasie chcę lisa nauczyć...:cool3: ja ostatnio zaprzestałam działalności rysunkowej...ostatnio rysowałam mini bullka jako logo, ale po całym dniu pracy stwierdziłam, że jest do kitu..ale czego się spodziewać po długiej przerwie :eviltong: Quote
Illusion Posted January 10, 2009 Author Posted January 10, 2009 Mimo, że plany rzadko kiedy mi wychodzą to bardzo lubię je sobie spisywać, nawet myślę, czy jakiegoś specjalnego notatnika sobie nie kupić i nie robić tam list psich zakupów, czy planów na dany okres czasu :evil_lol:. Rysowanie zamierzam sobie utrwalać, bo wcześniej miałam naprawdę sporą przerwę i efekty były widoczne :lol:. Nie twierdzę, że jakoś super rysuję, ale przed tamtą przerwą szło to jakoś lepiej, później kompletna klapa, a teraz powolutku wstaję na nogi, żeby móc piąć się coraz wyżej (fajnie by było :cool3:), w końcu mówią, że trening czyni mistrza :lol:. Ostatnio wzięłam się za pisanie tośkowej strony, ale znów skończyło się na skasowaniu pliku html i programu. Nie mam do tego cierpliwości :shake:, a poza tym to całkiem sporo czasu mi to zajmowało, w miarę ładne zamieszczenie menu zajęło mi jakieś 2h, w tym czasie usiłowałam też wykombinować coś z tłem :lol:. Quote
Pestka Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Mimo, że plany rzadko kiedy mi wychodzą to bardzo lubię je sobie spisywać, nawet myślę, czy jakiegoś specjalnego notatnika sobie nie kupić i nie robić tam list psich zakupów, czy planów na dany okres czasu :evil_lol:. Ja spisuję na kartkach z zeszytu :evil_lol: Co do rysowania, ostatnio też miałam małą przerwę w rysunkach. Ale w najbliższym czasie mam zamiar się podciągnąć. Tylko ciekawe jak mi wyjdzie. :cool3: Quote
jmw Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Cookie, a jaki jest adres tośkowej strony? Chętnie odwiedzę. ;) lista fajna, ja też taką zrobię :diabloti: Quote
Bartiśkowa_ Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 OO to dużo komend Tosia umie ;) Mój Barti jesttaak leniwy że jak mam go coś uczyć to mnie coś trafia :shake: Quote
Cambel&Megi Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 RCookie napisał(a):Mimo, że plany rzadko kiedy mi wychodzą to bardzo lubię je sobie spisywać, nawet myślę, czy jakiegoś specjalnego notatnika sobie nie kupić i nie robić tam list psich zakupów, czy planów na dany okres czasu :evil_lol:. Rysowanie zamierzam sobie utrwalać, bo wcześniej miałam naprawdę sporą przerwę i efekty były widoczne :lol:. Nie twierdzę, że jakoś super rysuję, ale przed tamtą przerwą szło to jakoś lepiej, później kompletna klapa, a teraz powolutku wstaję na nogi, żeby móc piąć się coraz wyżej (fajnie by było :cool3:), w końcu mówią, że trening czyni mistrza :lol:. Ostatnio wzięłam się za pisanie tośkowej strony, ale znów skończyło się na skasowaniu pliku html i programu. Nie mam do tego cierpliwości :shake:, a poza tym to całkiem sporo czasu mi to zajmowało, w miarę ładne zamieszczenie menu zajęło mi jakieś 2h, w tym czasie usiłowałam też wykombinować coś z tłem :lol:. Ja też lubię mieć wszystko spisane :lol: wtedy wiem co, i jak... ale taki zeszyt z listą zakupów to dla mnie przynajmniej nie byłby dobrym pomysłem...popadłabym w depresję, że tyyyyle mam do kupienia, a funduszy ciągle brak. :eviltong: Oj tak, przede wszystkim praca...ciągłe ćwiczenia...to jest bardzo ważne. Tak jak piszesz, trening czyni mistrza! Początki łatwe nie są..nie zniechęcaj się! ;) Pierwszy efekt strony pewnie Cię nie zadowoli, z grafiką sobie radzisz, a tu klops, ograniczenia spowodowane brakiem znajomości html..ja tak przynajmniej miałam...:evil_lol: Quote
Illusion Posted January 11, 2009 Author Posted January 11, 2009 Sarah napisał(a):Cookie, a jaki jest adres tośkowej strony? Chętnie odwiedzę. ;) lista fajna, ja też taką zrobię :diabloti: Nie mamy adresu, na razie nic sobie nie zajmowałam, bo nie było sensu, jak strony nawet napisanej nie mam ;). anitaaa i bartis napisał(a):OO to dużo komend Tosia umie ;) Mój Barti jesttaak leniwy że jak mam go coś uczyć to mnie coś trafia :shake: Tośka na początku do specjalnie "żywych" też nie należała, dopiero po wprowadzeniu klikera włączył się jej taki silniczek :evil_lol:. Cambel&Megi napisał(a):Ja też lubię mieć wszystko spisane :lol: wtedy wiem co, i jak... ale taki zeszyt z listą zakupów to dla mnie przynajmniej nie byłby dobrym pomysłem...popadłabym w depresję, że tyyyyle mam do kupienia, a funduszy ciągle brak. :eviltong: Ja teraz postanowiłam ograniczyć psie zakupy do takich podstawowych rzeczy, czyli karma, gryzaki, przysmaki do szkolenia, no i chyba tyle :lol:. Teraz jak przyjdzie bluza to zostaną mi pieniądze, za które będę mogła kupić małej nowy ID, no i czekam na jakąś okazję rogzową, bo ciągle ktoś coś rogzowego sprzedaje, tylko akurat nie to, co bym chciała. Pewnie bym się tak nie ograniczała gdybym na coś nie zbierała :cool3:. Cambel&Megi napisał(a): Oj tak, przede wszystkim praca...ciągłe ćwiczenia...to jest bardzo ważne. Tak jak piszesz, trening czyni mistrza! W końcu nie od razu Rzym zbudowano :). Cambel&Megi napisał(a): Początki łatwe nie są..nie zniechęcaj się! ;) Pierwszy efekt strony pewnie Cię nie zadowoli, z grafiką sobie radzisz, a tu klops, ograniczenia spowodowane brakiem znajomości html..ja tak przynajmniej miałam...:evil_lol: Może zabiorę się do tego jeszcze raz, ale dopiero w ferie, jak będę miała na to wszystko więcej czasu. Może zgłoszę się jeszcze do kogoś na jakiś instruktaż (jesteś chętna odpowiedzieć na masę różnych pytań? :cool3:), bo jest taki kurs html w sieci, chyba wszystko tam jest, ale z użyciem tego w praktyce mam spore problemy. Pisanie jako takie jest dosyć łatwe, ale rozmieszczenie wszystkich elementów graficznych to po prostu jakaś masakra :lol:. Najgorzej jest jak się nasiedzę w programie nad szatą graficzną, widzę, że jako tako to wyszło i nawet nadaje się do opublikowania i nagle okazuje się, że nie mam zielonego pojęcia jak to zlepić w jedną całość za pomocą różnych znaków. Mieszaniec jamnika szorstkowłosego rysowany na prośbę właścicielki Pysk jakoś dziwnie wyszedł :hmmmm:. Quote
Bzikowa Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Bardzo fajny ma tył ten jamnik. ;) Z przodu też fajnie tylko czemu ma taką szeroką szyję?:cool3: Hihi i super irokeza ma :evil_lol: Quote
taxelina Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Kurcze, zamierzasz isc na studia cos w tym kierunku? grafiki=? Quote
Pusiakowa Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Hej! :multi: ale fajny pies :-o :loveu: ale ty te wszystkie obrazki i wgl zaje** robisz! :-o:loveu: u nas fotki xd EDIT: na czym polega komenda ''wstydz sie'' i ''a kuku!'' ? :oops: moze tez spróbujemy, bo Pusz tez sie doscy szybko uczy szczególnie ze smaczkami :evil_lol: Quote
Illusion Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 Bzikowa, szyja właściwie powinna być węższa, ale ciężko było mi narysować tego psa, bo w rzeczywistości on dopiero biega za rollerami, a właścicielka wymarzyła sobie taki rysunek i do dyspozycji dała mi zdjęcia suczki w statyce. Dopiero się uczę, więc pewnie masę nieproporcjonalnych rysunków zobaczycie :lol:. Właśnie mam do narysowania kolejnego psa z dyskiem... (jakiś szał na frisbee nastał :evil_lol:) deer, myślałam, że może jakby mi lepiej szło to coś tam można by było w przyszłości kombinować, ale o takich studiach nie myślałam, na aktualną chwilę nie mam pojęcia co będę robić w przyszłości :shake:. Pusiakowa, dziękuje :). "Wstydź się" w naszym wypadku polega na zakrywaniem pyska łapą (tzn. Toś łapą "jeździ" po pysku), a "a kuku" wygląda tak: YouTube - Tosia - "A kuku!" Już w przyszłą sobotę mam ferie, co pozwoli mi na nadrobienie zaległości w Waszych galeriach :). Wcześniejszy rysunek przyprawiony w PS'ie Nie wyszedł dokładnie tak jak chciałam, ale czuję, że zmierzam w dobrym kierunku :lol:. Quote
Illusion Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 Sweetaśna napisał(a):świetny filmika;D Tośka zdolniacha:loveu::p:p Dziękuję, filmik już dawno tutaj wrzucałam :cool3:. Sweetaśna napisał(a): ten rysunek bosko ci wyszedł:loveu::loveu: jej cudny jest.. Dziękuję :). Sweetaśna napisał(a): co u was??:p W sumie to nic ciekawego. Toś dostała cieczki, stąd jej wcześniejsze, dosyć dziwne zachowanie, za jakieś trzy miesiące jedziemy do weterynarza zaklepać termin sterylki i będzie ciach, ciach :evil_lol:. Quote
Sweet Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 świetny filmika;D Tośka zdolniacha:loveu::p:p ten rysunek bosko ci wyszedł:loveu::loveu: jej cudny jest.. co u was??:p Quote
Cambel&Megi Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 http://i39.tinypic.com/1rsrgm.jpg Jestem pod ogromnym wrażeniem!!!! :o Fajnie to akuku wychodzi :lol: Widać na filmikach, że Toś straasznie cieszy się tą pracą, sprawia jej dużą przyjemność :loveu: Quote
Inkaa Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 RCookie napisał(a):za jakieś trzy miesiące jedziemy do weterynarza zaklepać termin sterylki i będzie ciach, ciach :evil_lol:. Widzę, że mamy podobne plany, z tym, że ja planuje sterylizacje wcześniej (mniej więcej koniec lutego). Już się boję (w żadnym wypadku nie bierz przykłądu ze mnie, ponieważ jestem rozhisteryzowanym człowiekiem na punkcie psa ) ;) Quote
Illusion Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 Cambel, dziękujemy :). Kinga, słyszałam, że aby przeprowadzić zabieg sterylizacji od cieczki należy odczekać ok. 3 miesiące, żeby wszystko się unormowało, dlatego piszę, że za trzy. Nie wiem ile w tym prawdy, czy to może indywidualne, dlatego niedługo jadę z psem do weterynarza, by załatwić parę spraw i zasypać go masą różnych pytań dotyczących sterylizacji :lol:. Jeśli okazałoby się, że można wcześniej, to sterylka będzie wcześniej. Jakiś czas temu miałam trochę obaw, ale jestem dobrej myśli. Quote
Cambel&Megi Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 [quote name='RCookie']Cambel, dziękujemy :). Kinga, słyszałam, że aby przeprowadzić zabieg sterylizacji od cieczki należy odczekać ok. 3 miesiące, żeby wszystko się unormowało, dlatego piszę, że za trzy. Nie wiem ile w tym prawdy, czy to może indywidualne, dlatego niedługo jadę z psem do weterynarza, by załatwić parę spraw i zasypać go masą różnych pytań dotyczących sterylizacji :lol:. Jeśli okazałoby się, że można wcześniej, to sterylka będzie wcześniej. Jakiś czas temu miałam trochę obaw, ale jestem dobrej myśli. Tak, sterylkę wykonuje się ok. 3 miesiące po jednej cieczce i 3 miesiące przed następną...tak jak piszesz, aby wszystko się unormowało. :) Quote
Bzikowa Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Fajowa sztuczka :) Toś jak zwykle radosna:loveu: Quote
Inkaa Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Cóż, ja od naszego 'miejskiego' weta słyszałam inną wersję. W najbliższym czasie będę dzwoniła do (polecanego!) weterynarza z W-wy u którego będę sterylizowała Wełniaka, tam dowiem się wszystkiego ostatecznie. Quote
Russellka Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Aaale sliczny ten border :loveu: Kodę moją narysuj! Kodę moją narysuj! :loveu: Jak łapie frisbee :diabloti: Quote
LadyK Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 [CENTER]Ja słyszałam, że po miesiącu od cieczki :roll:[/CENTER] Quote
Illusion Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 Wreszcie przyszła do nas bluza! :multi: Świetna jest, taka milutka, malutka :loveu: i dobrze leży na Toś, co jest najważniejsze, bo w końcu ona w tym łazi, a nie ja. Dzisiaj dam zdjęcia :). Quote
Illusion Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 Po tarzaniu się w śniegu... bluza wyglądała tak Ale śnieg dał się łatwo strzepać ;) Quote
Martunia Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Świetna jest ta bluza. :D Czy jacyś przechodnie zwrócili na to uwagę? :D Quote
Recommended Posts