Illusion Posted December 22, 2008 Author Posted December 22, 2008 Olusia napisał(a):Kurczę, z takim małym psiskiem to pewnie Ci łatwo ;P Napiszesz, jak ją tego uczysz? :) Jasne ;). Naukę zaczęłyśmy wczoraj. Ja schylałam się tak, jak na pierwszym zdjęciu, w jednej ręce miałam kliker, w drugiej przysmak. Ręką z przysmakiem wskazywałam psicy plecy i najpierw nagradzałam za położenie na plecach przednich łap, a później za skoki/odbicie się od pleców. Dzisiaj mała już dłużej utrzymywała się na plecach, za co również była sowicie nagradzana. Teraz najgorzej jest pokazać jej, że ma wskoczyć mi na plecy, bo przedtem musi jeszcze biegać mi pod twarzą, machać na wszystkie strony ogonem i mnie rozśmieszać :lol:, jak już wskoczy to dalej idzie gładko. Jak już opanujemy wskakiwanie i dłuższe przebywanie na plecach to powoli będę uczyła ją, żeby wskakiwała na wyższe wysokości. "Kasia&Rika" napisał(a):oczywiste? takiego ładnego pieska od bestii wyzywać:mad: :diabloti: :evil_lol: Quote
Kasia&Rika Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 oczywiste? takiego ładnego pieska od bestii wyzywać:mad: :diabloti: Quote
Olusia Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Próbowałam Dianę tego nauczyć, tyle, że ona skacze albo przeze mnie albo obok mnie :lol: Będziemy dalej próbować ;P Quote
Illusion Posted December 22, 2008 Author Posted December 22, 2008 Olusia napisał(a):Próbowałam Dianę tego nauczyć, tyle, że ona skacze albo przeze mnie albo obok mnie :lol: Będziemy dalej próbować ;P Może masz zbyt wąskie plecy? :lol: Żartuję oczywiście ;), u mnie na początku też się tak zdarzało, ale w końcu mała załapała o co chodzi. Martunia napisał(a):O, ale Wam to fajnie wychodzi! Dziękujemy :) Mam dwa zdjęcia jak Toś odpoczywała dzisiaj po klikaniu, ale to jutro dam, przy okazji jakieś nowe dorzucę. Quote
Unbelievable Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 http://i41.tinypic.com/28slq38.jpg uwielbiam takie robalowe miny :loveu::loveu: Quote
taxelina Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 http://i42.tinypic.com/r22ttu.jpg slicznie tu wyszla :D Quote
Illusion Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 (edited) Dziękujemy :). Edited October 5, 2012 by Illusion Quote
Kasia&Rika Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 super - czerń i czerwień, śliczna nowa obróżka:loveu: w końcu pani dała jej odpocząć:mad: :diabloti::diabloti: Quote
Martunia Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 O, cóż to za gość? :) Ładnie jej w tej obróżce. [SIZE="2"]Życzenia już Ci na pewno składali, twarz Twoja była uśmiechnięta, ale jest jeszcze jedna osoba, która o Tobie pamięta. Ona właśnie Tobie życzy wiele szczęścia i słodyczy, wiele wspomnień, miłych wrażeń i spełnienia wszystkich marzeń! Marta Quote
Illusion Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 Kasia, wyznaję zasadę: "szczęśliwy pies, to zmęczony pies" :evil_lol: Martunia, koleżanka przyszła ze swoją piesą Molly :) Dziękuje za życzenia ;). Sweetaśna, dziękujemy :). Shetanka, dzięki :lol:. Quote
Inkaa Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 [SIZE="3"]Życzę Ci nadziei, własnego skrawka nieba, zadumy nad płomieniem świecy, filiżanki dobrej, pachnącej kawy, piękna poezji, muzyki, pogodnych świąt zimowych, odpoczynku, zwolnienia oddechu, nabrania dystansu do tego co wokół, chwil roziskrzonych kolędą, śmiechem i wspomnieniami. Wesołych Świąt! Quote
Bartiśkowa_ Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 ślicznie jej w tym rogziku :multi: Quote
Kibaa Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 Hm. Toś. ^^ Nie było mnie tu pare[?] dni. Miałam 'małe' korki i tak się stęskniłam za DM i za Tośką. Tej jej słodkimi minami. ;33 Pomiziaj ją za uszkiem odemnie, albo... albo gdzie tam chce. :loveu: :lol: Wesołych. Wybacz za spóźnienie. ^^' Quote
Illusion Posted December 25, 2008 Author Posted December 25, 2008 [quote name='Kinga&Wenka'] Życzę Ci nadziei, własnego skrawka nieba, zadumy nad płomieniem świecy, filiżanki dobrej, pachnącej kawy, piękna poezji, muzyki, pogodnych świąt zimowych, odpoczynku, zwolnienia oddechu, nabrania dystansu do tego co wokół, chwil roziskrzonych kolędą, śmiechem i wspomnieniami. Wesołych Świąt! Dziękuję i wzajemnie :). [quote name='anitaaa i bartis']ślicznie jej w tym rogziku :multi: Też mi się w nim podoba :evil_lol:. [quote name='Kibaa']Hm. Toś. ^^ Nie było mnie tu pare[?] dni. Miałam 'małe' korki i tak się stęskniłam za DM i za Tośką. Tej jej słodkimi minami. ;33 Pomiziaj ją za uszkiem odemnie, albo... albo gdzie tam chce. :loveu: :lol: Wesołych. Wybacz za spóźnienie. ^^' Wymiziam, jak ją tylko dorwę :lol:. [quote name='Martunia']Ale ślicznie. :) Jak tam święta? Całkiem nieźle, myślałam, że będzie gorzej :lol:. Wskakiwanie na plecy już lepiej wychodzi, więc niedługo może dam jakiś filmik, ale najpierw muszę dojść do tego, co zrobić, żeby filmiki z aparatu zapisywały się jako filmy, a nie zdjęcia :hmmmm:. Jak już w miarę opanujemy tę sztuczkę, to weźmiemy się za kolejne, już mam kilka pomysłów :evil_lol:. A tak Toś zajęła się jednym ze swoich prezentów ;) Quote
Bzikowa Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Łoo, ten prezent to prawie wielkości samej Tosi :evil_lol: Quote
LadyK Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 [CENTER]Tosi tego prezentu to do następnych świąt wystarczy :D:D[/CENTER] Quote
Mysha792 Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 jaka duuuuża kość :razz: co tam słychać? :cool1: Quote
Illusion Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 Myślałam, że tośkowa kość "pożyje" z nami kilka miesięcy, a coś mi się wydaje, że niedługo zostanie całkiem zjedzona. Mam zdjęcia, to zobaczycie ile z niej zostało :eviltong:. Poza fotografiami mam też 4 filmiki, dzisiaj postaram się wszystko wrzucić :). Quote
Bartiśkowa_ Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Świetnie to my też czekamy :loveu: Quote
Recommended Posts