Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Unbelievable']tzn, co to znaczy? :evil_lol: w sensie z tymi dyskami, bo jestem ciekawa

Zapytałam, czy mają więcej takich dysków, tj. bez bąbelków na płaskiej powierzchni, na co oni, że niebieskie i wiśniowe ich nie mają i faktycznie są miększe przez co mogą być mniej wytrzymałe. Oni zasugerowali, że może to taka seria po prostu, ale wydaje mi się, że to jednak jakaś niedorobiona partia... Skoro po Ginie mają takie zniszczenia, to co dopiero po większym psie ;). Według tego co pisało Whippy mój dysk jest ok, ale nie mogą ocenić nie mając dysku w ręce. Moim zdaniem macanie konieczne nie jest, Fun4Dog wysłałam lepsze zdjęcia, bo prosili:

Na tej fotce wyraźnie widać, że rant nie jest gładki, tylko odcinek ok. 8,5cm zaznaczony strzałką jest załamany (w tym miejscy dysk jest właśnie miękki, na pozostałej części twardy i gładki - jak powinno być), po dociśnięciu palcem czuć, że to jest miękkie, no i zrobiły się ślady po zębach.
http://i.imgur.com/JTE15MO.jpg

A tutaj rant nam się przerwał :grins: Jak to zobaczyłam, to obejrzałam resztę dysku i gdzieniegdzie można znaleźć więcej takich przerwań, tylko trochę mniejszych.
http://i.imgur.com/H3aau2L.jpg

No i dodałam też, że mam 4 egzemplarze tego modelu, wszystkie z bąbelkami, kupowane w różnych odstępach czasu. Najstarszy ma rok i takie rzeczy się z nim nie dzieją, dlatego z tym niebieskim coś jest nie tak.

Dostałam 3 opcje rekompensaty ;).

[quote name='Victoria']dopiera sie ta hurtta za każdym razem??

wlasnie co odpisali :P ?

Nie było jeszcze problemu z dopraniem :).

Posted

[quote name='Illusion']Właśnie kolor jest najlepszy! :eviltong: Ok. 45cm ;).[/QUOTE]

Taki oczojebny, na pewno ciężko go nie zauważyć :lol:
Malutki, ale pomysł fajny :razz: a jak z kosztami?

Posted

[quote name='Luzia']Taki oczojebny, na pewno ciężko go nie zauważyć :lol:
Malutki, ale pomysł fajny :razz: a jak z kosztami?[/QUOTE]

Mógłby być większy, ale wtedy kodura by mi na niego nie weszła i musiałabym dokupować materiał pewnie, a dla moich psic taki jest ok, więc nie kombinowałam. Ja płaciłam tylko za materiał (chyba 60zł + przesyłka z tego co pamiętam), reszta się w domu znalazła ;).

[quote name='Aleksandra95']Super ten tunel :loveu: zaraz będziecie mieli cały profesjonalny torek :smile:[/QUOTE]

Dzięki :). Przeszkody do zerówek mamy już wszystkie :razz:. Do openów brakuje nam koła (teoretycznie mamy, ale ja chcę je poprawić), huśtawki i slalomu. Na slalom pomysł już jest, a huśtawkę chyba zrobimy na podstawie gotowej instrukcji, ale jeszcze nie wiem, może tata zaproponuje inne rozwiązanie.

Posted

Dzięki! :)

Wie ktoś może gdzie zgłaszać psy biegające samopas, jak się mieszka na wsi? I czy pies biegający samopas to formalnie zawsze bezdomny pies, którego powinno się zabrać, czy jeśli ma właściciela (lub dokarmiacza), ale praktycznie zawsze biega po ulicy, to wtedy jest jakieś inne postępowanie?

Posted

[quote name='Fauka']Nie lepiej się wkurzyć, i odwieźć do pobliskiego azylu?[/QUOTE]

W pobliżu nic takiego nie mamy, a żeby gdzieś dalej zawozić, to raczej nikt nie będzie chciał się cackać. No i nie wiem jakby nawet te psy wyłapać, bo małe pipki biegają za ludźmi i drą japę, ale jak się idzie w ich stronę to uciekają. A większe egzemplarze raczej bałabym się zabierać.

Posted

Ja mam plan odwieźć do schronu psa sąsiadki :evil_lol: Małe, czarne, wredne jak cholera - warczy na mnie, na mojego chłopaka, atakuje psy i dziecko sąsiadki. Straż miejska była, dała mandat a babka i tak nie zapłaci, bo to stara alkoholiczka nie śmierdząca groszem.

Posted

Jak biega sobie samopas to czemu nie, skąd możesz mieć pewność, że to sąsiadki, skoro tak sobie sam biega... :lol: Ja najchętniej dzwoniłabym dotąd, aż coś się w końcu zmieni, tylko trochę boję się, że jeszcze sama sobie narobię jakiś problemów, bo właściciele tych psów, to nie są normalni ludzie :roll:. Jak im się zabierze psy, to zaraz wezmą sobie nowe. Może znów amstaffopodobne, ponoć na giełdzie w Słomczynie nadal sprzedają szczeniaczki, a policja ma to głęboko w zadzie :loveu:.

Posted

Zawsze była ciekawa jak będzie wyglądać Gina z długą sierścią. Już wiem!

Na zdjęciu półroczna Chicco - siostra Gin (zdjęcie od właścicieli)

Ma więcej futra na uszach, ale tak tak to są prawie identyczne

Posted

[quote name='puchu']Ja pyrek wygląda ;)

Też mi się tak skojarzyła :) Gina ok. miesiąc młodsza wyglądała tak

z brodą byłaby całkiem podobna :)

[quote name='Aleksandrossa']Haha śmiechowo :D

[quote name='Aleksandra95']cudności :loveu:

Może niedługo znów ją zobaczę, ciekawa jestem jaka jest, na samym początku była moją faworytką, bo nie miała białych znaczeń :lol:.