Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Illusion napisał(a):
A po co pobierać nielegalnie, skoro można mieć pełną wersję za free? Przed chwilą wrzuciłam linka z info :).

Jak klikam w to, co oni podają, że mozna pobrać, pojawia mi się komunikat, ze chwilowo niedostępne i nie można pobrać

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dla mnie to pytanie jest trochę bezsensu, równie dobrze możesz mnie zapytać, czy mój aparat był kupiony, czy kradziony :eviltong:.

A jak jesteśmy przy kupowaniu :cool3:, długo nie wytrzymałam z tym obrożoholizmem i czekam właśnie na dwie obróżki i szelki :multi:. A dzisiaj odebrałam z poczty frizbiacze, doszły ciapciaki i jutro będę strzygła Gingers :evil_lol:.

Posted

[quote name='Izabela124.']Oczywiście, że żadne. Ale jeśli to tajemnica to nie nalegam byś odpowiedziała :)
Ja też nie ;) Mimo iż mnie baaaardzo ciekawi :D
Ten link nie działa, sprawdziłam, wyskakuje błąd.
Ale znalazłam pewne forum na którym jest pełno linków.
Ja właśnie pobieram, jak mi się uda to wam powiem ;) Tu link do strony (trzeba się bezpłatnie zalogować, żeby było widać linki do plików) KLIK

Posted

[quote name='Domnia']Ja też nie ;) Mimo iż mnie baaaardzo ciekawi :D
Ten link nie działa, sprawdziłam, wyskakuje błąd.
Ale znalazłam pewne forum na którym jest pełno linków.
Ja właśnie pobieram, jak mi się uda to wam powiem ;) Tu link do strony (trzeba się bezpłatnie zalogować, żeby było widać linki do plików) KLIK

Na niektórych forach rozpowszechnianie takich linków nie jest zbyt chwalone przez moderatorów :evil_lol:.

Posted

[quote name='Unbelievable']matko a co za różnica czy kupione czy ściągnięte :mdleje: nie rozumiem tej ciekawości, serio
Niektórzy urodzili się wścibscy :evil_lol:

Posted

Illusion - przejrzałam baaaardzo duży kawał twojej galerii (pięknej z resztą :crazyeye:) i natknęłam się na zdjęcia z odwróconego kita. Jak dokładnie podłączasz obiektyw? Jeszcze się z tym nigdy nie spotkałam ;-)

Posted (edited)

betty_labrador, dziękuje! :)

[quote name='motyleqq']ja swojego pobrałam w wersji pdf :evil_lol:

Z torrentów? :razz:

[quote name='Zuzia&Snoopy']dzięki za info, w takim razie czekam na więcej zdjęc z nowej puszki :) takie krótka opinia na razie mnie satysfakcjonuje. Ciekawe na jak długo :diabloti:

Ja właściwie nie czytałam o nim zbyt wielu opinii, widziałam zdjęcia wykonane 85mm f/1.2 (które bardzo mi się podobały i chciałam uzyskiwać podobny efekt), a że jego cena jest hmm... no przez długi czas byłby dla mnie raczej nieosiągalny :lol:, poza tym i tak często pewnie trzeba by było go przymykać, no i 85 f/1.8 wydało mi się idealną alternatywą :). Zaważyła też jego waga, w komplecie z 50tką nie jest jeszcze tak źle, jak 50tka z sigmą 70-200. Na pewno nie bez przyczyny to szkiełko jest tak popularne.

A teraz przymierzam się do czegoś jasnego i szerszego, ale wybór wydaje się mocno ograniczony :(.

[quote name='Domnia']Illusion - przejrzałam baaaardzo duży kawał twojej galerii (pięknej z resztą :crazyeye:) i natknęłam się na zdjęcia z odwróconego kita. Jak dokładnie podłączasz obiektyw? Jeszcze się z tym nigdy nie spotkałam ;-)

Dziękuje (szacun, że Ci się chciało!) :)
Kupiłam pierwszy lepszy adapter odwrotnego mocowania ;). Montuje się go w tym samym miejscu co filtry, więc adapter musi mieć odpowiednią średnicę. Nie wiem też czy "pierwszy lepszy" to był dobry pomysł, bo raz nie mogłam go zdjąć i w ruch poszło imadło, teraz zakładam go ostrożniej.

W końcu zrobili żółtego rogza

Edited by Illusion
Posted

[quote name='paulaa.']to chyba jakaś nowość ? nie widziałam tego koloru :smile: świetny! pasuje ginny :loveu:

dobrze, że ja się już częściowo wyleczyłam z obrożoholizmu :lol:

Tak, niedawno pojawiły się w ProDogu, dzięki :).
Tak Ci się pewnie tylko wydaje, z tego raczej nie da się wyleczyć, a przynajmniej nie tak do końca :eviltong:. Nie kupowałam obroży jakoś od maja/wakacji (dla mnie taka kilkumiesięczna przerwa to bardzo długo, bo mając tylko Tosiaka robiłam tego typu zakupy o wiele częściej), ale w końcu pękłam i zamówiłam... :evil_lol:

[quote name='Abietis']Świetna ta obróżka na Ginny :)
Dobrze zrozumiałam, że czekacie na szelki Hurtta? :>

Dzięki :)
Tak, zamówiłam je 11 grudnia licząc na to, że na początku stycznia już będą, ale okazało się, że jest problem z dostępnością u producenta i mają być u mnie przed 20 stycznia, więc jak jesteś zainteresowana to pisz do nich maila, bo nie sprowadzają chyba zbyt wielu sztuk ;).

Posted

Właśnie się nad nimi zastanawiałam, bo przydałyby się nowe szele, tylko z kasą krucho... No i niby szlaban mam:lol:
A jaki kolor wzięłyście?

Fote widziałam już na fejsie, świetna, zresztą jak zwykle:razz:

Posted

Abietis napisał(a):
Właśnie się nad nimi zastanawiałam, bo przydałyby się nowe szele, tylko z kasą krucho... No i niby szlaban mam:lol:
A jaki kolor wzięłyście?

Fote widziałam już na fejsie, świetna, zresztą jak zwykle:razz:

Różowiutki :razz:.

Dziękuje :). Niedługo będzie więcej.

Posted

Dziękuje (szacun, że Ci się chciało!) :)
Kupiłam pierwszy lepszy adapter odwrotnego mocowania ;). Montuje się go w tym samym miejscu co filtry, więc adapter musi mieć odpowiednią średnicę. Nie wiem też czy "pierwszy lepszy" to był dobry pomysł, bo raz nie mogłam go zdjąć i w ruch poszło imadło, teraz zakładam go ostrożniej.

Nawet Cię na fb znalazłam i polubiłam :eviltong:
Dzięki za info, chyba sobie sprawie taki adapter...

Posted

[quote name='Domnia']Nawet Cię na fb znalazłam i polubiłam :eviltong:
Dzięki za info, chyba sobie sprawie taki adapter...

O, bardzo mi miło :).
Jak ktoś chciałby jeszcze polubić to proszę śmiało klikać :cool3:.

Fajna sprawa ten adapter, ale jak ktoś chce fotografować makro na dłuższą metę to lepiej zainwestować w odpowiedni obiektyw. Z tym adapterem też jest trochę zabawy, no i np. robaczki, co lubią się bardziej ruszać, to już ciężej :shake:.