Illusion Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 Gops, podoba mi się Twoja wizja :cool3:. Na razie muszę zainwestować w jakąś maszynkę, co dziwne nowy fryz Gin spodobał się mojemu ojcu i zaproponował sponsoring takiej maszynki, tylko ja się na tym kompletnie nie znam, mam ograniczony budżet, a nie chcę kupić jakiegoś badziewia... Quote
gops Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Illusion napisał(a):Gops, podoba mi się Twoja wizja :cool3:. Na razie muszę zainwestować w jakąś maszynkę, co dziwne nowy fryz Gin spodobał się mojemu ojcu i zaproponował sponsoring takiej maszynki, tylko ja się na tym kompletnie nie znam, mam ograniczony budżet, a nie chcę kupić jakiegoś badziewia... napisz do ilu zl to cos znajdziemy , ja moja pierwsza maszynke kuplam za 150 wtedy (1,5 roku temu kolo) ,gdzie teraz mozna ja dostac za 110zl nawet a sluzyla mi ponad rok na 4 psach ! wiec na jednej Ginny moze Ci posluzyc bardzo dlugo , teraz kupilam taka za 270zl ale jeszcze nie doszla , mam nadzieje ze bd tez ok :) Quote
Illusion Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 gops napisał(a):napisz do ilu zl to cos znajdziemy , ja moja pierwsza maszynke kuplam za 150 wtedy (1,5 roku temu kolo) ,gdzie teraz mozna ja dostac za 110zl nawet a sluzyla mi ponad rok na 4 psach ! wiec na jednej Ginny moze Ci posluzyc bardzo dlugo , teraz kupilam taka za 270zl ale jeszcze nie doszla , mam nadzieje ze bd tez ok :) Teraz masz GTS 888? Polecała mi ją pewna osoba, ale naczytałam się, że do 200zł nic dobrego się nie kupi i nie jestem jakoś przekonana :oops:. Mam do wydania ok. 300zł, ale wiadomo, im mniej, tym fajniej, tylko żeby bardzo nie ucierpiała na tym jakość. Chcę kupić coś dobrego, żeby za jakiś czas znów tego nie wymieniać. Generalnie to zależy mi na tym, żeby po prostu ładnie strzygło, bez zacinania się, no i żeby było w miarę wygodne i możliwie długo służyło. Nie znam się kompletnie, nawet nie wiem, gdzie najlepiej kupić maszynkę, na razie przeszukiwałam sklep Germapol. Quote
gops Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Illusion napisał(a):Teraz masz GTS 888? Polecała mi ją pewna osoba, ale naczytałam się, że do 200zł nic dobrego się nie kupi i nie jestem jakoś przekonana :oops:. Mam do wydania ok. 300zł, ale wiadomo, im mniej, tym fajniej, tylko żeby bardzo nie ucierpiała na tym jakość. Chcę kupić coś dobrego, żeby za jakiś czas znów tego nie wymieniać. Generalnie to zależy mi na tym, żeby po prostu ładnie strzygło, bez zacinania się, no i żeby było w miarę wygodne i możliwie długo służyło. Nie znam się kompletnie, nawet nie wiem, gdzie najlepiej kupić maszynkę, na razie przeszukiwałam sklep Germapol. tak mam gts 888 przyznam szczerze ze rok strzygla bez zadnych problemow! nie moglam narzekac ciela i pudla i sznaucerowatego i westowa suczke i miskowa siersc , ale po 1,5roku zaczela sie przegrzewac przy dlugiej pracy takiej ponad 40min wiec nie daje rady robic juz suki ani ala sznaucera kolezanki bo sa za duze i dluzej sie je robi , gdyby nie to maszynka bylaby idealna, polecam dla psow malych i jak robisz jednego psa a nie 4 w miesiacu ;) mam ja nadal ale uzywam tylko na pudlowego a dla suki zamowilam ta http://sewing.com.pl/pl/konto/details/75/16/maszynki/strzy%C5%BCenie-ps%C3%B3w/ningbo-max45.html slyszala wiele pozytynych opini i sie skusilam , zobazymy ile wytrzyma na mojej suce (ona ma duuuzo gorsza siersc do strzyzenia niz pudel np ) Quote
Illusion Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 gops napisał(a):tak mam gts 888 przyznam szczerze ze rok strzygla bez zadnych problemow! nie moglam narzekac ciela i pudla i sznaucerowatego i westowa suczke i miskowa siersc , ale po 1,5roku zaczela sie przegrzewac przy dlugiej pracy takiej ponad 40min wiec nie daje rady robic juz suki ani ala sznaucera kolezanki bo sa za duze i dluzej sie je robi , gdyby nie to maszynka bylaby idealna, polecam dla psow malych i jak robisz jednego psa a nie 4 w miesiacu ;) mam ja nadal ale uzywam tylko na pudlowego a dla suki zamowilam ta http://sewing.com.pl/pl/konto/details/75/16/maszynki/strzy%C5%BCenie-ps%C3%B3w/ningbo-max45.html slyszala wiele pozytynych opini i sie skusilam , zobazymy ile wytrzyma na mojej suce (ona ma duuuzo gorsza siersc do strzyzenia niz pudel np ) A z Germapolu w tej kwocie coś się nadaje? 300zł to nie jest mało i trochę boję się brać maszynkę za tyle kasy do strzyżenia tylko jednego psa i tylko domowo. Gin raczej nie ma typowo pudlowej sierści, na karku ma bardziej "szorstką" niż na zadku, na zadku to ma taki jakby szczeniakowaty puszek jeszcze... boję się też, że właśnie jak już coś wybiorę, to nie będzie chciało ciąć takiego futra. Więcej fot Quote
Illusion Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 To jednak nie 888, tylko 888B, czym one się różnią poza nazwą modelu i ceną? http://tanie-kupowanie.com/product-pol-689-MASZYNKA-STRZYZENIA-PSOW-GTS-888B.html Quote
Lucky. Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 http://img814.imageshack.us/img814/4759/img3301xz.jpg ale się uśmiałam :PP Quote
gops Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Illusion napisał(a):Teraz masz GTS 888? Polecała mi ją pewna osoba, ale naczytałam się, że do 200zł nic dobrego się nie kupi i nie jestem jakoś przekonana :oops:. Mam do wydania ok. 300zł, ale wiadomo, im mniej, tym fajniej, tylko żeby bardzo nie ucierpiała na tym jakość. Chcę kupić coś dobrego, żeby za jakiś czas znów tego nie wymieniać. Generalnie to zależy mi na tym, żeby po prostu ładnie strzygło, bez zacinania się, no i żeby było w miarę wygodne i możliwie długo służyło. Nie znam się kompletnie, nawet nie wiem, gdzie najlepiej kupić maszynkę, na razie przeszukiwałam sklep Germapol. ta gts 888 bardzo dobrze tnie pudlowa siersc ,Bastera jedzie bez problemu 2 rok Illusion napisał(a):To jednak nie 888, tylko 888B, czym one się różnią poza nazwą modelu i ceną? http://tanie-kupowanie.com/product-pol-689-MASZYNKA-STRZYZENIA-PSOW-GTS-888B.html ten model jest nowszy i niby mocniejszy silnik ale nie wiem po co bo 30w to wystarczajaca moc i bez problemu daje rade z kazda sierscia jak ona smiesznie wyglada :evil_lol: Quote
Kasi i Lena Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Czym ją goliłaś? Mam zamiar ostrzyc Lene tylko nie mam maszynki a nie ufam nożyczkom w swoich rękach.:) Quote
Illusion Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 gops napisał(a):ta gts 888 bardzo dobrze tnie pudlowa siersc ,Bastera jedzie bez problemu 2 rok ten model jest nowszy i niby mocniejszy silnik ale nie wiem po co bo 30w to wystarczajaca moc i bez problemu daje rade z kazda sierscia jak ona smiesznie wyglada :evil_lol: I to tylko taka różnica? Bo jeśli tak, to faktycznie lepiej tą stówkę zaoszczędzić. A co z nasadkami, dzięki którym można uzyskać różne długości włosa? Bo w zestawie z mojego linka takich nie ma, a co z 888? Hehe, też tak uważam, na żywo bardzo nie widać nawet, że jest tak krzywo, pewnie, jakby ktoś zrobił ją na takiej zasadzie, ale ładniej, to lepiej by to wyglądało. Quote
gops Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Illusion napisał(a):I to tylko taka różnica? Bo jeśli tak, to faktycznie lepiej tą stówkę zaoszczędzić. A co z nasadkami, dzięki którym można uzyskać różne długości włosa? Bo w zestawie z mojego linka takich nie ma, a co z 888? Hehe, też tak uważam, na żywo bardzo nie widać nawet, że jest tak krzywo, pewnie, jakby ktoś zrobił ją na takiej zasadzie, ale ładniej, to lepiej by to wyglądało. rozni sie tez wygladem :evil_lol: chyba jest lzejsza . nasadki mialam 4 .... niestety nie powiem Ci czy dzialaja na pudlowej siersci bo wszystkie polamalam na siersci suki :roll: i na psie nie zdazylam wyprobowac Quote
evel Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Rany, a ja się boję moją ciąć ale może się zbiorę na odwagę po Twoich fotach :evil_lol: Ale ja muszę nożyczkami... Już widzę sobotę wyjęta z życia :eviltong: Quote
Illusion Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 gops napisał(a):rozni sie tez wygladem :evil_lol: chyba jest lzejsza . nasadki mialam 4 .... niestety nie powiem Ci czy dzialaja na pudlowej siersci bo wszystkie polamalam na siersci suki :roll: i na psie nie zdazylam wyprobowac Dzięki :). Na allu znalazłam tylko taką aukcję: http://allegro.pl/30wat-pro-maszynka-do-strzyzenia-psow-gts-888-gw-i1545127798.html Myślisz, że warto kupić akurat tutaj? No i jeszcze ten dopisek na końcu: "UWAGA - pomimo tysięcy zadowolonych klientów, zdarzały sie pojedyncze osoby, które nie mogły sobie poradzić z cieciem bardzo grubej gestej sierści - zaznaczamy, iż w tej konfiguracji sprzedajemy ostrza standardowe przeznaczone do 90% spotykanych na rynku sierści. Aby zaopatrzyć się w ostrza odpowiednie dla sierści twojego psa (w przypadku gęstej, długiej o bardzo cienkim włosiu. należy wybrać dodatkowo ostrze nr7 - dostępne na osobnej aukcji)" Troszkę mnie to zaniepokoiło... Quote
Illusion Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 evel napisał(a):Rany, a ja się boję moją ciąć ale może się zbiorę na odwagę po Twoich fotach :evil_lol: Ale ja muszę nożyczkami... Już widzę sobotę wyjęta z życia :eviltong: Hmm... nie wiem, czy powinnam się cieszyć, czy raczej martwić, że ludzie inspirują się fotami tak ostrzyżonych psów :evil_lol:. Quote
Illusion Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 Kasi i Lena napisał(a):Czym ją goliłaś? Mam zamiar ostrzyc Lene tylko nie mam maszynki a nie ufam nożyczkom w swoich rękach.:) Pyszczek - ludzka maszynka, a reszta nożyczki. Quote
Kasi i Lena Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Zastanawiam się czy na Lenie by ludzka poszła na grzbiecie, nożyczkami chyba nie podołam zadaniu i porobie jej schody Quote
Illusion Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 Kasi i Lena napisał(a):Zastanawiam się czy na Lenie by ludzka poszła na grzbiecie, nożyczkami chyba nie podołam zadaniu i porobie jej schody U Gin są mega schody po nożyczkach, dlatego wierzę, że z maszynką będzie to lepiej szło, pysk nie wygląda najgorzej :lol:. A po co chcesz strzyc Lenę? Możesz sprawdzić, czy maszynka będzie szła, nic jej przecież nie zrobisz ;). Quote
gops Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Illusion napisał(a):Dzięki :). Na allu znalazłam tylko taką aukcję: http://allegro.pl/30wat-pro-maszynka-do-strzyzenia-psow-gts-888-gw-i1545127798.html Myślisz, że warto kupić akurat tutaj? No i jeszcze ten dopisek na końcu: "UWAGA - pomimo tysięcy zadowolonych klientów, zdarzały sie pojedyncze osoby, które nie mogły sobie poradzić z cieciem bardzo grubej gestej sierści - zaznaczamy, iż w tej konfiguracji sprzedajemy ostrza standardowe przeznaczone do 90% spotykanych na rynku sierści. Aby zaopatrzyć się w ostrza odpowiednie dla sierści twojego psa (w przypadku gęstej, długiej o bardzo cienkim włosiu. należy wybrać dodatkowo ostrze nr7 - dostępne na osobnej aukcji)" Troszkę mnie to zaniepokoiło... widzisz o tym mowilam , moja suka nalezy do tych 10% z dziadoska sierscia :evil_lol: pudlowa to dosc latwa do strzyenia wiec to tnie , mowie, pudelsa bez problemu -oczywiscie wyczesanego . jesli Ginny ma pudlowa siersc nie jest wieksza niz 10kg (chodzi o czas strzyzenia mysle ze to max godzinka musi byc inaczej sie grzeje) to ja bym zaryzykowala, bo u mnie sie to sprawdzilo Quote
Kasi i Lena Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Illusion napisał(a):U Gin są mega schody po nożyczkach, dlatego wierzę, że z maszynką będzie to lepiej szło, pysk nie wygląda najgorzej :lol:. A po co chcesz strzyc Lenę? Możesz sprawdzić, czy maszynka będzie szła, nic jej przecież nie zrobisz ;). właściwie to nie wiem po co. Denerwuje mnie jej wiecznie nieporządna sierściucha, chciałam ją zgolić na krótko przynajmniej na grzbiecie. Quote
:: FiGa :: Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 http://img96.imageshack.us/img96/5089/img3308j.jpg :loveu: Fryza teraz modnego ma :lol: Dlatego kocham kropki - co prawda linieja jak cholera ale nie musze sie martwic strzyzeniem :lol: Quote
Illusion Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 gops napisał(a):widzisz o tym mowilam , moja suka nalezy do tych 10% z dziadoska sierscia :evil_lol: pudlowa to dosc latwa do strzyenia wiec to tnie , mowie, pudelsa bez problemu -oczywiscie wyczesanego . jesli Ginny ma pudlowa siersc nie jest wieksza niz 10kg (chodzi o czas strzyzenia mysle ze to max godzinka musi byc inaczej sie grzeje) to ja bym zaryzykowala, bo u mnie sie to sprawdzilo No właśnie, ale problem w tym, że Gin pudlowej sierści nie ma, to nie jest pies w typie, tylko mix. Matkę Gin dało się zgolić ludzką maszynką i z tego co pamiętam, to chyba nie było z tym takich problemów, jak u mnie (zacinanie się maszynki, "wciąganie" sierści zamiast cięcia), ale może mam jakąś gorszą ludzką maszynkę. Rozczesywana była zawsze i przed, i w trakcie strzyżenia, bez żadnej różnicy dla maszynki. Na dodatek w niektórych partiach ciała (jak w/w zadek i okolice, czyli uda chociażby) ma trochę inny rodzaj włosa, taki jakby puch, nie wiem, czy ona to jeszcze będzie zmieniać, ma już 8 miesięcy i ten puszek właśnie idzie najgorzej, dlatego szukam maszynki, która naprawdę da sobie radę z każdym rodzajem włosa. Moja mama śmieje się, że najlepiej kupić taką dla owiec :lol:. :: FiGa :: napisał(a):http://img96.imageshack.us/img96/5089/img3308j.jpg :loveu: Fryza teraz modnego ma :lol: Dlatego kocham kropki - co prawda linieja jak cholera ale nie musze sie martwic strzyzeniem :lol: Też bym się nie martwiła strzyżeniem, jakbym miała porządną maszynkę, zgoliłabym raz, a dobrze i byłby spokój na jakieś 2 miesiące :evil_lol:. Quote
Fides79 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 http://img96.imageshack.us/img96/5089/img3308j.jpg ale fajowo Gin tutaj wyszła a co do maszynki, to ja ostatnio kupiłam Mosera 1230 rex za 250zł i wedle dołączonej do niej ksiązeczki jest idealna dla terierów i pudli. Quote
evel Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Powinnaś się cieszyć, że jesteście inspiracją :evil_lol: http://img96.imageshack.us/img96/5089/img3308j.jpg cudowny jest ten wyraz pyska u strzyżonych psów, pudli, grzywaczy, to zalotne spojrzenie spod grzyweczki :loveu: Quote
gops Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Illusion napisał(a):No właśnie, ale problem w tym, że Gin pudlowej sierści nie ma, to nie jest pies w typie, tylko mix. Matkę Gin dało się zgolić ludzką maszynką i z tego co pamiętam, to chyba nie było z tym takich problemów, jak u mnie (zacinanie się maszynki, "wciąganie" sierści zamiast cięcia), ale może mam jakąś gorszą ludzką maszynkę. Rozczesywana była zawsze i przed, i w trakcie strzyżenia, bez żadnej różnicy dla maszynki. Na dodatek w niektórych partiach ciała (jak w/w zadek i okolice, czyli uda chociażby) ma trochę inny rodzaj włosa, taki jakby puch, nie wiem, czy ona to jeszcze będzie zmieniać, ma już 8 miesięcy i ten puszek właśnie idzie najgorzej, dlatego szukam maszynki, która naprawdę da sobie radę z każdym rodzajem włosa. Moja mama śmieje się, że najlepiej kupić taką dla owiec :lol:. . im wieksza moc tym masyznka lepiej tnie na takie ponizej 30w nie patrz nawet skoro Ginny ma taka siersc ciezka , ta gts moja ma wlasnie 30 i mowie spokojnie daje rade pudla, dawala rade tez ponad rok sucza ktora jest bardzo ciezka do sciecia i psa kolezanki ala saznucer wiec bardzo rozne rodzaje! teraz ta co kupilam ma az 45w i jest dwusilnikowa wiec wydaje sie wogole super , narazie to do mnie jeszcze nawet nie doszla :evil_lol: ale jesli Ci sie nie spieszy to mozesz poczekac jak dojdzie moja obetne kilka psow i powiem czy dziala dobrze i czy lepsza niz gts bo cena dwukrotna Quote
Recommended Posts