Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Agnieszkaa napisał(a):
Piękne psiaki!
Powodzenia w agility:)
Mojego psa też uczę metodą klikerową i dużo zawdzięczam klikerowi, zwłaszcza, że zaczęłam szkolić Dżekiego już w niemłodym wieku

Pozdrawiamy!

Dziękujemy :).
Kliker rlz :evil_lol:. Ja teraz nie bardzo wyobrażam sobie uczyć coś psa bez klikera, tzn. są rzeczy, których nie klikam, ale teraz już bym chyba nie wróciła do tradycyjnej metody do wszystkiego :).

evel napisał(a):
http://img64.imageshack.us/img64/6572/img2391d.jpg pelerynkę domaluj! :evil_lol:

Piękne stwory, idę obejrzeć filmik ;)

Faktycznie, SuperGin przybywa! :cool1: (żeby zrobić rozróbę, ale to już mało istotne :lol:)

WeronikaM napisał(a):

Dziękujemy ;).

Dzisiaj Gin chyba w końcu zakapowała o co chodzi z cofaniem :multi:. Na razie staram się od niej zbyt wiele nie wymagać, sesje są wyjątkowo krótkie i mam nadzieję, że w końcu się uda :).

Posted

nie, no mała jest niesamowita! filmik cudo, normalnie wymiękłam, aż się nie chce wierzyć że ona taka młodziutka!
genialnie robi "susła" :) i wszystko inne też ;)

chyba muszę się trochę przeprosić z klikerem... jakoś nigdy mi ta metoda nie leżała, ale widzę że chyba popróbuję... co prawda klikamy już tydzień (:roll:) ale to są krótkie sesje dosłownie po kilkanaście-dziesiąd sekund na zasadzie klik-smakołyk.
nic ten mój matołek nie kuma z tego :roll:

Posted

Shel napisał(a):
Boska Gin :)

A jak :razz:.

Agnieszkaa napisał(a):
Tak, tak, cofanie, to jest to!
Też spróbuję nauczyć Dżeksa :)

Ja najpierw uczyłam innych rzeczy na świadomość zadka, z nadizeją, że potem będzie łatwiej z cofaniem i tak porównując, jak to szło Tosi i jak Gin, to chyba miałam rację. Ginny, która umie obracać się oparta przednimi łapkami o książkę, zarzucająca zadek na pionowe przedmioty, dostawiająca się w "zadkowy" sposób do nogi jakoś łatwiej łapie o co chodzi.

Jaga. napisał(a):
nie, no mała jest niesamowita! filmik cudo, normalnie wymiękłam, aż się nie chce wierzyć że ona taka młodziutka!
genialnie robi "susła" :) i wszystko inne też ;)

chyba muszę się trochę przeprosić z klikerem... jakoś nigdy mi ta metoda nie leżała, ale widzę że chyba popróbuję... co prawda klikamy już tydzień (:roll:) ale to są krótkie sesje dosłownie po kilkanaście-dziesiąd sekund na zasadzie klik-smakołyk.
nic ten mój matołek nie kuma z tego :roll:

Ja kliker bardzo polecam, sama od dłuższego czasu klikam, ale nie uważam też, żeby to była jedyna słuszna metoda, bo wiele osób z powodzeniem uczy swoich psów przerożnych tricków bez klikera.

Ginny kończy dziś 6 miesięcy! :multi:

Posted

Teraz doczytałam na 1 stronie że Tosia potrafi odbijać się od ciała, i zastanawiam się jak zacząć nauke czegoś takiego? Kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać..

Posted

Zdjęcia Tosi też mam :). A odbijania uczyłam tak, że najpierw nauczyłam wskakiwania na ręce, a potem po prostu jej nie łapałam i ona po kilku powtórzeniach po prostu się odbijała ;).

Posted

Illusion napisał(a):

Zdjęcia Tosi też mam :). A odbijania uczyłam tak, że najpierw nauczyłam wskakiwania na ręce, a potem po prostu jej nie łapałam i ona po kilku powtórzeniach po prostu się odbijała ;).

Dzisiaj chyba coś popróbuję z Gabi, bo fajnie wygląda takie odbijanie się.
Fajnie się dogadują, zawsze myślałam że to raczej niemozliwe dwie suki pod jednym dachem:hmmmm:

Posted

Shel napisał(a):
Wszystkiego najlepszego :)

chi23 napisał(a):
Dzisiaj chyba coś popróbuję z Gabi, bo fajnie wygląda takie odbijanie się.
Fajnie się dogadują, zawsze myślałam że to raczej niemozliwe dwie suki pod jednym dachem:hmmmm:

No fakt, dosyć efektowne to jest, kiedyś wrzucałam filmik nawet ;).
Z tymi dwiema sukami, które się pożerają pod jednym dachem to chyba trochę taki mit. Wszystko zależy od konkretnych psów. Tosia na początku nie była zbyt zadowolona z pojawienia się Ginny, ale z czasem ją zaakceptowała i teraz ładnie się bawią.

deer_1987 napisał(a):
Ale ona sie zmienila :razz:

Ona wcale się nie zmieniła, to ja podgoliłam jej pyszczek, a chyba nikt tego nie zauważył :shake:.

WeronikaM napisał(a):

;)

Posted

deer_1987 napisał(a):
Ale ja mialam na mysli ze sie zmienila przez ten czas co Ty ja masz :razz: a nie od ostatnich zdjec

To w końcu normalne, szczyle cały czas się zmieniają :).
Eh... czyli jednak nikt nie zauważył :lol:.