Illusion Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 smallpati napisał(a):no przecież nie będę cię głaskała, bo nie zasłużyłaś :diabloti: to co że mi do body nie pasuje :evil_lol: zawsze mogę kupić komplet, obiektyw plus body :eviltong: :placz: No fakt, nie pomyślałam o tym, ale dla tego obiektywu nie opłaca się :eviltong:, ale słyszałam, że sporo osób zmienia system ze względu na Lki canona, może to przemyślisz :evil_lol:. Quote
NightQueen Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 kto wie może się skuszę :diabloti: Póki co jestem pro Nikonowa :loveu: generalnie lubię Nikusie, w canonie się jakoś połapać nie potrafię, oznaczenia inne itd. ;) Jak sie nieco wzbogacę to kupię 70-300 :loveu: bo mnie już dobija mój obiektyw :roll: Quote
Illusion Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 smallpati napisał(a):kto wie może się skuszę :diabloti: Póki co jestem pro Nikonowa :loveu: generalnie lubię Nikusie, w canonie się jakoś połapać nie potrafię, oznaczenia inne itd. ;) Jak sie nieco wzbogacę to kupię 70-300 :loveu: bo mnie już dobija mój obiektyw :roll: Ja pojechałam na zakupy z myślą o nikonie, wróciłam z canonem :evil_lol:. Ani z Nikonem, ani z Canonem (mam na myśli lustrzanki) nie miałam przed zakupem swojego aparatu do czynienia, więc raczej nie mogę porównać, który z nich jest wygodniejszy pod względem oznaczeń, rozmieszczenia ustawień itd. do canona po prostu się przyzwyczaiłam, ale nie miałam z tym jakiś szczególnych problemów :). Jeśli teraz miałabym coś zmieniać, to puszkę, tj. kupowałabym jakiś bardziej zaawansowany model nie, że chcę się przesiąść na inny system. Jestem zadowolona z mojego aparatu, więc póki sprawnie działa, nie chcę go zmieniać, szkiełka najważniejsze, żeby tylko tak kasa się na nie znalazła :lol:. Ja bym chciała canona 70-200, najlepiej ze światłem 2.8, ale czytam o tych wszystkich 70-200 tyle różnych opinii, że na teraźniejszą chwilę nie jestem na żaden z nich zdecydowana, no i ta cena :mdleje:... właśnie przez tą cenę mam dużo czasu do namysłu :lol:. Canon 16-35mm f/2.8 też byłby fajny, ale jakbym miała go kupować, to w drugiej kolejności, na razie i tak mój portfel jest pusty i raczej nie prędko zapełni się sumą, która pozwoliłaby mi na zakup chociaż jednego z tych szkieł :lol:. Quote
Zuzia&Snoopy Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Melduję że nadrobiłam wszystkie wspaniałe fotki i podziwiam Tośkę w nowej obróżce(obróżkach?):multi: Właśnie, czy mi się wydaje czy kupiłaś dwie obroże?:p Quote
Illusion Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Zuzia&Snoopy napisał(a):Melduję że nadrobiłam wszystkie wspaniałe fotki i podziwiam Tośkę w nowej obróżce(obróżkach?):multi: Właśnie, czy mi się wydaje czy kupiłaś dwie obroże?:p O, witamy! :multi: Nauka musiała Cię strasznie pochłonąć, bo długo Cię nie było :cool3:. Tak, Toś doczekała się dwóch, nowych obróżek :loveu: :evil_lol:. Snoopiakowe pewnie też doszły, więc najwyższy czas, żebyś się nimi pochwaliła :eviltong:. Quote
taxelina Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Tz sie marzy jakies cos do 300 do jego 40d :) na 1d czy inne z wyzszej klasy nie ma co zmieniac :D ja lubie mojego olympusa i moze za 2 lata zmienie puszke :) Quote
Zuzia&Snoopy Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 RCookie napisał(a):O, witamy! :multi: Nauka musiała Cię strasznie pochłonąć, bo długo Cię nie było :cool3:. Tak, Toś doczekała się dwóch, nowych obróżek :loveu: :evil_lol:. Snoopiakowe pewnie też doszły, więc najwyższy czas, żebyś się nimi pochwaliła :eviltong:. Phi! Ja i nauka:evil_lol: Nie miałam dostępu do internetu przez jakieś dwa tygodnie:shake: Pochwalę się, pochwalę jak tylko zechce mi się wrzucic zdjęcia na komputer:evil_lol: Quote
BBeta Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 smallpati napisał(a):Jak sie nieco wzbogacę to kupię 70-300 :loveu: bo mnie już dobija mój obiektyw :roll: Jak kupisz ciemne tele to zaczniesz doceniać swojego jasnego Tamrona :diabloti: Quote
NightQueen Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Ja miałam okazję się pobawić canonami ale jakoś się w nich połapać nie potrafię :evil_lol: pewnie to kwestia przyzwyczajenia ;) Kupno aparatu takiego a nie innego doradzała BBeta :cool3: bez niej to ja nie wiem co bym kupiła, wątpię żeby coś konkretnego ;) Jestem z nich zadowolona, zarówno z body jak i obiektywu, ale poniosły się moje oczekiwania więc potrzebuje czegoś nowego czyli nowego obiektywu :cool3: Jak kupisz ciemne tele to zaczniesz doceniać swojego jasnego Tamrona :diabloti: Ależ ja go doceniam ale tylko kiedy pies stoi :diabloti: bo w ruchu się on marnie sprawdza. Do portretów jest dobry i fakt plusem jest to że to jasny obiektyw, ale przecież nie mogę przez całe życie z jednym obiektywem ciągnąć. Przecież jak kupię to drugi obiektyw, nie pozbędę się tamrona więc zawsze będę mogła do niego wrócić ;) Quote
BBeta Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 smallpati napisał(a):Ależ ja go doceniam ale tylko kiedy pies stoi :diabloti: bo w ruchu się on marnie sprawdza. Za krótki? Czy coś nie tak z AF? ;) Quote
NightQueen Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 BBeta napisał(a):Za krótki? Czy coś nie tak z AF? ;) Za krótki to jedna sprawa i chyba ta ważniejsza. Jeśli chodzi o ostrość na automacie to powoli ją łapie, pies zdąży 3 razy przebiec zanim AF się ustawi, ja AF nie używam, ostrość ręcznie ustawiam. Quote
BBeta Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 smallpati napisał(a):Za krótki to jedna sprawa i chyba ta ważniejsza. Jeśli chodzi o ostrość na automacie to powoli ją łapie, pies zdąży 3 razy przebiec zanim AF się ustawi, ja AF nie używam, ostrość ręcznie ustawiam. Używasz MF do robienia zdjęć w ruchu? :cool3: Quote
Shel Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 RCookie napisał(a): Okociła? To u saren tak to się nazywa? :cool3: Chyba :cool3: Tak mój tata mówi :evil_lol: Quote
Kashdog Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 No to powodzenia życzę z tą świadomością :) Też bym się za to zabrała, ale nie wiem nawet jak :evil_lol: Quote
NightQueen Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 [quote name='BBeta']Używasz MF do robienia zdjęć w ruchu? :cool3: tak bo bardziej jestem zadowolona z ostrości jak ustawię ją ręcznie niż jak robi to AF MF http://img153.imageshack.us/img153/6921/obrazek2y.jpg AF http://img19.imageshack.us/img19/1593/dsc0941ai.jpg ale dogomania dziś muli :/ Quote
Shel Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 smallpati napisał(a):tak bo bardziej jestem zadowolona z ostrości jak ustawię ją ręcznie niż jak robi to AF ale dogomania dziś muli :/ Z MF ja tak samo. Z resztą - AF mnie wkurza :lol:. Ano muli i to strasznie... Quote
Illusion Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 ..................................... Quote
mineralna_ Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 http://img36.imageshack.us/img36/5024/kopiaimg9275.jpg 'król lefff' :loveu::diabloti: Quote
Kashdog Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Ale groźny pies z czarnym podniebieniem :shake::shake::diabloti: Quote
Shel Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Lucky. napisał(a):Nie znałam Tośki z tej strony :P Nie wiedziałaś, że ziewa? :cool3::diabloti: Quote
gops Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 jakie piekne zabki ;p ale ma czarne podniebienie agresor :) Quote
Daga&Maks Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 jaki agresor, aż zaczynam bać się tu wchodzić :diabloti: Quote
Recommended Posts