Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

smallpati napisał(a):
no przecież nie będę cię głaskała, bo nie zasłużyłaś :diabloti:

to co że mi do body nie pasuje :evil_lol: zawsze mogę kupić komplet, obiektyw plus body :eviltong:

:placz:

No fakt, nie pomyślałam o tym, ale dla tego obiektywu nie opłaca się :eviltong:, ale słyszałam, że sporo osób zmienia system ze względu na Lki canona, może to przemyślisz :evil_lol:.

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

kto wie może się skuszę :diabloti:
Póki co jestem pro Nikonowa :loveu: generalnie lubię Nikusie, w canonie się jakoś połapać nie potrafię, oznaczenia inne itd. ;)

Jak sie nieco wzbogacę to kupię 70-300 :loveu: bo mnie już dobija mój obiektyw :roll:

Posted

smallpati napisał(a):
kto wie może się skuszę :diabloti:
Póki co jestem pro Nikonowa :loveu: generalnie lubię Nikusie, w canonie się jakoś połapać nie potrafię, oznaczenia inne itd. ;)

Jak sie nieco wzbogacę to kupię 70-300 :loveu: bo mnie już dobija mój obiektyw :roll:

Ja pojechałam na zakupy z myślą o nikonie, wróciłam z canonem :evil_lol:. Ani z Nikonem, ani z Canonem (mam na myśli lustrzanki) nie miałam przed zakupem swojego aparatu do czynienia, więc raczej nie mogę porównać, który z nich jest wygodniejszy pod względem oznaczeń, rozmieszczenia ustawień itd. do canona po prostu się przyzwyczaiłam, ale nie miałam z tym jakiś szczególnych problemów :).
Jeśli teraz miałabym coś zmieniać, to puszkę, tj. kupowałabym jakiś bardziej zaawansowany model nie, że chcę się przesiąść na inny system. Jestem zadowolona z mojego aparatu, więc póki sprawnie działa, nie chcę go zmieniać, szkiełka najważniejsze, żeby tylko tak kasa się na nie znalazła :lol:.
Ja bym chciała canona 70-200, najlepiej ze światłem 2.8, ale czytam o tych wszystkich 70-200 tyle różnych opinii, że na teraźniejszą chwilę nie jestem na żaden z nich zdecydowana, no i ta cena :mdleje:... właśnie przez tą cenę mam dużo czasu do namysłu :lol:. Canon 16-35mm f/2.8 też byłby fajny, ale jakbym miała go kupować, to w drugiej kolejności, na razie i tak mój portfel jest pusty i raczej nie prędko zapełni się sumą, która pozwoliłaby mi na zakup chociaż jednego z tych szkieł :lol:.

Posted

Zuzia&Snoopy napisał(a):
Melduję że nadrobiłam wszystkie wspaniałe fotki i podziwiam Tośkę w nowej obróżce(obróżkach?):multi:
Właśnie, czy mi się wydaje czy kupiłaś dwie obroże?:p

O, witamy! :multi: Nauka musiała Cię strasznie pochłonąć, bo długo Cię nie było :cool3:.
Tak, Toś doczekała się dwóch, nowych obróżek :loveu: :evil_lol:. Snoopiakowe pewnie też doszły, więc najwyższy czas, żebyś się nimi pochwaliła :eviltong:.

Posted

RCookie napisał(a):
O, witamy! :multi: Nauka musiała Cię strasznie pochłonąć, bo długo Cię nie było :cool3:.
Tak, Toś doczekała się dwóch, nowych obróżek :loveu: :evil_lol:. Snoopiakowe pewnie też doszły, więc najwyższy czas, żebyś się nimi pochwaliła :eviltong:.

Phi! Ja i nauka:evil_lol: Nie miałam dostępu do internetu przez jakieś dwa tygodnie:shake:
Pochwalę się, pochwalę jak tylko zechce mi się wrzucic zdjęcia na komputer:evil_lol:

Posted

smallpati napisał(a):

Jak kupisz ciemne tele to zaczniesz doceniać swojego jasnego Tamrona :diabloti:

Posted

Ja miałam okazję się pobawić canonami ale jakoś się w nich połapać nie potrafię :evil_lol: pewnie to kwestia przyzwyczajenia ;)
Kupno aparatu takiego a nie innego doradzała BBeta :cool3: bez niej to ja nie wiem co bym kupiła, wątpię żeby coś konkretnego ;)
Jestem z nich zadowolona, zarówno z body jak i obiektywu, ale poniosły się moje oczekiwania więc potrzebuje czegoś nowego czyli nowego obiektywu :cool3:

Jak kupisz ciemne tele to zaczniesz doceniać swojego jasnego Tamrona :diabloti:

Ależ ja go doceniam ale tylko kiedy pies stoi :diabloti: bo w ruchu się on marnie sprawdza. Do portretów jest dobry i fakt plusem jest to że to jasny obiektyw, ale przecież nie mogę przez całe życie z jednym obiektywem ciągnąć.
Przecież jak kupię to drugi obiektyw, nie pozbędę się tamrona więc zawsze będę mogła do niego wrócić ;)

Posted

smallpati napisał(a):
Ależ ja go doceniam ale tylko kiedy pies stoi :diabloti: bo w ruchu się on marnie sprawdza.

Za krótki? Czy coś nie tak z AF? ;)

Posted

BBeta napisał(a):
Za krótki? Czy coś nie tak z AF? ;)

Za krótki to jedna sprawa i chyba ta ważniejsza. Jeśli chodzi o ostrość na automacie to powoli ją łapie, pies zdąży 3 razy przebiec zanim AF się ustawi, ja AF nie używam, ostrość ręcznie ustawiam.

Posted

smallpati napisał(a):
Za krótki to jedna sprawa i chyba ta ważniejsza. Jeśli chodzi o ostrość na automacie to powoli ją łapie, pies zdąży 3 razy przebiec zanim AF się ustawi, ja AF nie używam, ostrość ręcznie ustawiam.

Używasz MF do robienia zdjęć w ruchu? :cool3:

Posted

smallpati napisał(a):
tak bo bardziej jestem zadowolona z ostrości jak ustawię ją ręcznie niż jak robi to AF

ale dogomania dziś muli :/

Z MF ja tak samo. Z resztą - AF mnie wkurza :lol:.
Ano muli i to strasznie...