Shel Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 RCookie napisał(a):7.0 CE mam go, ale od niedawna używam innej wersji, gdyby nie kilka braków i niedociągnięć, to pewnie bym przy nim została. W tych dwóch zdjęciach, które dziś dałaś też jest informacja o nim w exifach ;). No właśnie też sprawdziłam... Nie wiem czemu PS się wyświetla :lol: W twoim 7.0 też nie dało się ustawiać wagi zdjęć? Ja dlatego zmniejszam w Irfanie.. Quote
Illusion Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Shel napisał(a):No właśnie też sprawdziłam... Nie wiem czemu PS się wyświetla :lol: W twoim 7.0 też nie dało się ustawiać wagi zdjęć? Ja dlatego zmniejszam w Irfanie.. Była taka możliwość, ale na zasadzie takiej samej, jak w nowszej wersji. Im lżejszy plik, tym gorsza jakość, pewnie niejedno zdjęcie z komórki wygląda lepiej ;). Quote
Chantell Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 mnie np żadne się nie chcą otworzyć z poprzedniej strony :roll: ;( Quote
Infortune. Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 U mnie otwierają się normalnie, to zależy od łącza. ;) Śliczne zdjęcia, też miałam dziś szczęście cieszyć się takim słońcem :loveu: I nagle z 8st zrobiło się 25 :diabloti: Quote
Shel Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Infortune. napisał(a):U mnie otwierają się normalnie, to zależy od łącza. ;) Śliczne zdjęcia, też miałam dziś szczęście cieszyć się takim słońcem :loveu: I nagle z 8st zrobiło się 25 :diabloti: Pewnie, że od łącza. Tyle, że jak ktoś ma wolniejszy internet, a zdjęć jest cała strona, to nie każdy ma nerwy czekać 10min aż się otworzy ;) Quote
Lucky. Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 A u mnie od rana pada ... A miałam jechać nad jeziorko z psem, bo wczoraj było u nas coś ok. 25 * ... A w pon. ( całe szczęście ) ma nie padać . Quote
Chantell Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 haa otworzyły się dzisiaj :loveu: http://img688.imageshack.us/img688/1/img8597z.jpg znowu pies przeczący prawu grawitacji xD Ps. zapraszam po cichutku na fioletową sesje u nas :evil_lol: Quote
rev Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 [LEFT]Cudowna Tosiaczkowa mordka :loveu: I tereny spacerowe macie nieziemskie! :mdrmed:[/LEFT] Quote
Daga&Maks Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 u nas też wczoraj 5 stopni, a dzisiaj rano ponad 20 Quote
WeronikaM Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 http://img715.imageshack.us/img715/8254/img8561q.jpg :loveu: :loveu: Quote
Illusion Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 Dzięki za odwiedziny w galerii :). [quote name='Shel']Pewnie, że od łącza. Tyle, że jak ktoś ma wolniejszy internet, a zdjęć jest cała strona, to nie każdy ma nerwy czekać 10min aż się otworzy ;)[/QUOTE] A ja nie chcę wstawiać brzydkich zdjęć (mam tu na myśli ich jakość po obróbce w PS) :lol:. U nas dzisiaj pogoda była jakaś nijaka... do południa było słońce, trochę chmur, a potem wszystko się zepsuło, zaczęło lać i tak jest do tej pory :roll:. Tośka w sobotę była jakaś nieswoja i wczoraj jakoś tak do rana również, mój brat miał komunię i było sporo zamieszania, przyjeżdżali goście i pies musiał siedzieć w klatce. Potem już się uspokoiła i biegała do każdego na mizianie :evil_lol:. Zamówiłam dwie nowe obroże, gdzieś po pół roku przerwy :cool3:. A teraz idę robić sałatkę owocową :eviltong:. Quote
Shel Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Bez przesady, az tak na jakości nie tracą :P Ja np nie oglądam wszystkich, bo nie mam cierpliwości Quote
Illusion Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 [quote name='Shel'] Bez przesady, az tak na jakości nie tracą :P Ja np nie oglądam wszystkich, bo nie mam cierpliwości[/QUOTE] A ja widzę tę różnicę i mnie ona przeszkadza :evil_lol:. Strach pomyśleć co by się z takimi zdjęciami stało po wrzuceniu na photobucketa, już na te ciężko mi się patrzy :lol:. Quote
Shel Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='RCookie']A ja widzę tę różnicę i mnie ona przeszkadza :evil_lol:. Strach pomyśleć co by się z takimi zdjęciami stało po wrzuceniu na photobucketa, już na te ciężko mi się patrzy :lol:.[/QUOTE] Ja tak robię :P Quote
QQk Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Bry! http://img32.imageshack.us/img32/931/img8580c.jpg - zgrabna dziewczyna http://img33.imageshack.us/img33/1752/img8602nu.jpg - smaczne było ;) Quote
Illusion Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 [quote name='Shel']Ja tak robię :P Ale sama pisałaś, że Ciebie PS nie prosi o wskazanie jakości - rozmiaru zdjęcia ;). Podejrzewam, że najpierw zmniejszasz wszystkie w tym programie co mówiłaś, a dopiero potem ew. w PS obrabiasz, czy się nie mylę? [quote name='QQk']Bry! http://img32.imageshack.us/img32/931/img8580c.jpg - zgrabna dziewczyna http://img33.imageshack.us/img33/1752/img8602nu.jpg - smaczne było ;) :) [quote name='GaBi12']Sliczna Tośka ;* Dziękuje :). Tosiak w nowych wdziankach Quote
Shel Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Co? Przecież to nie miałoby sensu, bo PS znowu by przeskalował na swoją wartość... jak już przerabiam to po pierwsze oryginał, potem zmniejszam w irfanie. Quote
Illusion Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 Shel napisał(a):Co? Przecież to nie miałoby sensu, bo PS znowu by przeskalował na swoją wartość... jak już przerabiam to po pierwsze oryginał, potem zmniejszam w irfanie. To w końcu wyskakuje Ci to okienko, czy nie? Bo zaczynam się gubić ;). To, że obrabiasz zdjęcia w oryginale powinno być dla mnie oczywiste? :cool3: Quote
Shel Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 RCookie napisał(a):To w końcu wyskakuje Ci to okienko, czy nie? Bo zaczynam się gubić ;). To, że obrabiasz zdjęcia w oryginale powinno być dla mnie oczywiste? :cool3: Sama piszesz, że najpierw zmniejszam, a potem obrabiam... Przecież obrabia się w PS'ie i to oryginały... potem je zmniejszam i zapisuję jako małe W IRFANIE. W a PS mam okienko, ale wielkości zdj nie da się zmienić (KB). Quote
Illusion Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 Shel napisał(a):Sama piszesz, że najpierw zmniejszam, a potem obrabiam... Napisałam, że PODEJRZEWAM, że tak robisz, a to różnica, że uważam, że postępujesz w ten sposób. Shel napisał(a):Przecież obrabia się w PS'ie i to oryginały... Nie wiedziałam, że kolejność (tj. obróbka - zmniejszanie lub zmniejszanie - obróbka) ma jakieś znaczenie, tym bardziej jeśli robi się wszystko w jednym programie. Shel napisał(a):W a PS mam okienko, ale wielkości zdj nie da się zmienić (KB). Możesz zrobić screena? ;) Quote
Shel Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Ale ja nie czaję za bardzo CO podejrzewasz, bo po co obrabiać małe wersje jak oryginały nadal będą "stare". Ale dobra mniejsza.. Żeby było jasne, bo chyba się nie rozumiemy : Ja robię tak: Mam oryginał, jak potrzebuję go przerobić to otwieram PS, przerabiam i zapisuję jako ten oryginał. Potem otwieram irfana i zapisuję jako mała kopia. A jak nie potrzebuję obróki to od razu w irfan i jako kopia Nie działa mi print screen, ale jutro postaram się cyknąć fotę monitora ;) :lol:. Quote
Infortune. Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Shel, przecież jak obrabiasz w PSie to w EFIXIE będziesz zawsze miała PSa bo program zapisuje program w którym obrabiasz, a nie w którym zmniejszasz. :lol: Quote
Shel Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Infortune. napisał(a):Shel, przecież jak obrabiasz w PSie to w EFIXIE będziesz zawsze miała PSa bo program zapisuje program w którym obrabiasz, a nie w którym zmniejszasz. :lol: Nie czytałaś wszystkiego i nie wiesz o co chodzi ;) Nawet w tych zdjęciach, których nie otwierałam w PS'ie jest PS e EXIFIE, tak bym się przecież nie zastanawiała :roll: Quote
Infortune. Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 A skąd wiesz? Akurat przeczytałam. :diabloti: Widziałam, że wcześniej miałaś zagwozdkę dlaczego po obróbce w PSie i zmniejszaniu w Irfanie masz PSa w EFIXie. Quote
Recommended Posts