Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

te motyle fantastyczne. U mnie jeszcze nie widać żadnych motyli.

A co do śmieci to masakra z tym jest. Wszędzie można znaleźć. Aż czasem strach z psem chodzić, czy nie będzie gdzieś jakieś zepsute jedzenie leżało. Kiedyś był przypadek niedaleko nas że w lesie leżało wywalone 200kg mięsa :shake: nie byłoby za ciekawie gdyby pies to zobaczył :lol:

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']W naszym lesie bródnowskim jest to samo...Bardzo lubię spacerować po lesie, ścieżek jest pełno, polanek i błotka też (:evil_lol:), ale jak widzę te worki ze śmieciami wszędzie, to mi się odechciewa :shake:

[quote name='Pestka']U nas na polu jest cała aleja śmieci, dosłownie jak wysypisko, idziesz dróżką a z prawej i lewej strony hałdy śmieci, chociaż tam to głównie jakies zeschłe liście, galęzie, stare choinki, nie wiem czy nie wywożą tego z centrum miasta tutaj, bo normalny człowiek by tyle tego nie przywiozł?

[quote name='Daga & Maks']te motyle fantastyczne. U mnie jeszcze nie widać żadnych motyli.

A co do śmieci to masakra z tym jest. Wszędzie można znaleźć. Aż czasem strach z psem chodzić, czy nie będzie gdzieś jakieś zepsute jedzenie leżało. Kiedyś był przypadek niedaleko nas że w lesie leżało wywalone 200kg mięsa :shake: nie byłoby za ciekawie gdyby pies to zobaczył :lol:

U nas ostatnio musiała być jakaś akcja związana ze sprzątaniem, bo jak byłam tam ostatnio na spacerze, to przy drodze leżały niebieskie worki z różnymi śmieciami, ale co z tego, jak zaraz znowu ktoś, coś wyrzuci :mad:.

[quote name='Chantell']masz jeszcze jakieś fotki? :d

Mam wierzby z pszczółkami, ale nie wiem czy wstawiać, nic specjalnego :lol:.

[quote name='Bzikowa']Bezo ma taką samą adresóweczkę ;)

http://img146.imageshack.us/img146/5061/img6565w.jpg to jest piękne!

Motyle - po prostu WOW:mdleje:

Tereny spacerowe boskie...

A no i wciąż będę upierdliwa :diabloti: wiesz w jakiej sprawie:diabloti:

Fajne są te adresówki, bo są lekkie i dość małe, ale szkoda, że chociaż troszkę nie brzęczą. Tośka jest dość mała i jak miała metalowe IDy, a gdzieś mi się zawieruszyła, to przynajmniej ją słyszałam :evil_lol:.

Dziękuje :).

Wiem, wiem, już niedługo wszystko będzie wiadomo, oby :).

Wczoraj zabrałam się za robienie polarowych szarpaków, zrobiłam 5 szarpaków i zaczęłam robić kolejny, ale zostawię to sobie na później, jak wymyślę jakiś nowy kształt :lol:. Na razie mamy dwa krótkie, jeden dłuższy (takie zwykłe sznurki) i ósemkę :cool3:. Wczoraj jeden z mniejszych przeżył udany chrzest bojowy :diabloti:.
Jak mi się uda, to wstawię ich zdjęcia. Coś mi szwankuje z internetem od wczoraj i albo żadne strony mi nie wchodzą, albo tylko niektóre :roll:.

Posted

[quote name='Bartiśkowa_']świetne te adresówki ;)

Szarpaki fajne, jak Tosi się podobają ?[/QUOTE]

Wczoraj jednym się bawiła i wyglądała na zadowoloną ;).

[quote name='Bzikowa']Ej co te szarpaki takie niekolorowe :P[/QUOTE]

Tylko taki polar miałam pod ręką :eviltong:.

Posted

[quote name='Zuzia&Snoopy']Super te szarpaki! A skąd miałaś ten polar? Specjalnie poświęcony na rzecz szarpaków czy kupiłaś?:D[/QUOTE]

Nie wiem skąd dokładnie jest ten polar, mamy go już od dłuższego czasu i tak sobie pomyślałam, żeby go jakoś sensownie wykorzystać :evil_lol:.
Jak będę mieć na to kasę, to kupię jakiś mocniejszy polar, w kilku kolorach i zajmę się swoim nowym hobby, jak to mój brat określił :lol:.

Posted

A jak się robi takie szarpaki, bo zauważyłam że Snoopy leci na takie różne ubraniopodobne materiały jak szlafrok, sznurek, rękawiczki, szaliki itp. więc to mogłoby być dobrą zabawką:) i nagrodą zarazem.:D
Wystarczy pociąć na cienkie kawałki i zapleść?

Posted

Polecam tanie kolorowe koce polarowe z Ikei :) My stamtąd kupujemy przed obozami i pleciemy dniami i nocami w ilościach hurtowych - jako nagródki na nasze zawody :evil_lol:

Plecie się je jak 'filofun'. Co prawda ja tego nigdy nie robiłam ale podobno technika ta sama. Plecenie szarpaczków wciąga :evil_lol: Znalazłam taką stronkę z plecionkami - w ten sam sposób plecie się szarpaczki: http://kolorowefilki.blox.pl/html

A jak się Wam nie chce pleść to na stronie Fortu http://www.kafort.pl/ jest kontakt do osoby, która robi takie szarpaczki i sprzedaje, także w formie np. smyczy (dodany karabińczyk itd). Na stronie głównej w aktualnościach jest ten kontakt.

A i jeszcze ta dziewczyna robi: http://szarpaki.prv.pl/

Ale najlepiej samemu robić ;)

Posted

Dzięki! Ikea jest pod nosem, więc jak będę na zakupach, to tam wejdę :cool3:.
Ja plotłam nasze szarpaczki jak warkocze, bo inaczej nie umiałam i właśnie internet mi nie działał, więc nie miałam jak zerknąć na instrukcje, ale całkiem fajne wyszły, jak na pierwszy raz, ważne, że Tosiakowi się podobają :evil_lol:.

Posted

Jak warkocze to trochę krzywe wychodzą :evil_lol:
Robi się albo 'kwadratowe' albo 'okrągłe'.
Tobie też takie trochę niekształtne wyszły jak widzę :evil_lol: Ale psu to różnicy przecież nie robi, jak Tosi się podobają - to super:)

Posted

[quote name='Bzikowa']Jak warkocze to trochę krzywe wychodzą :evil_lol:
Robi się albo 'kwadratowe' albo 'okrągłe'.
Tobie też takie trochę niekształtne wyszły jak widzę :evil_lol: Ale psu to różnicy przecież nie robi, jak Tosi się podobają - to super:)
ja mam trójkątne :diabloti: