Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Co do filmiku - bardzo podoba mi się jej entuzjazm i rozmerdanie :)
A co do nauki to ja Bezika stref tak nie uczyłam (he he my mamy strefy prowizoryczne, niby ma zbiegać i potrafi ale za rzadko możemy powtarzać żeby on ogarnął o co chodzi ; generalnie nie da się tego nazwać bieganymi:cool1:) [SIZE=2]ale znam mniej-więcej teorię, czy nie łatwiej i czytelniej dla psa byłoby z targetowaniem nosem? Dobre skutki daje też szarpanie się na strefie. Polecam na jutubie profil Basi, koleżanki z klubu, która ma młodą super ofsiczkę, tam jest kilka filmików z różnych etapów nauki stref: http://www.youtube.com/user/suche4450 i moim zdaniem są bardzo czytelne i fajne, mimo, że Ashka to pierwszy jej pies do sportu. Karolina od Negry i Javy też wrzucała dokładne filmiki z kilku etapów nauki stref,chyba z obydwoma suczami (jej profil to stereo27) ;)
Sorry, że tak zarzucam filmikami , może już je znasz ale jak nie to może się przydadzą. Bo mam wrażenie, że Tosia nie bardzo ogarnia co dokładnie ma zrobić z tą deską ;) Powodzenia :cool3: i daj znać jak już będziesz coś wiedziała w sprawie wiesz jakiej :eviltong:

Posted

[quote name='Czarna_Owieczka']wolę tą zgniłą niż żadną :razz:

http://img171.imageshack.us/img171/5452/img5598.jpg
za czasów kiedy agilitowaliśmy, ja tego typu pozycje śmiałam nazywać "psim pociskiem" :lol:

My się stref uczyliśmy z targetem ;) jak schodzicie już z kładki, odejdź z nią może kilka kroków i wtedy zawracajcie i znowu zbiegajcie ;)

W sumie masz rację :siara:, mam nadzieję, że tej zgniłej trawy znowu nam nie zasypie, bo podobno ma się ochłodzić :shake:.
Dzięki za radę ;).

[quote name='Bzikowa']Co do filmiku - bardzo podoba mi się jej entuzjazm i rozmerdanie :)
A co do nauki to ja Bezika stref tak nie uczyłam (he he my mamy strefy prowizoryczne, niby ma zbiegać i potrafi ale za rzadko możemy powtarzać żeby on ogarnął o co chodzi ; generalnie nie da się tego nazwać bieganymi:cool1:) [SIZE=2]ale znam mniej-więcej teorię, czy nie łatwiej i czytelniej dla psa byłoby z targetowaniem nosem? Dobre skutki daje też szarpanie się na strefie. Polecam na jutubie profil Basi, koleżanki z klubu, która ma młodą super ofsiczkę, tam jest kilka filmików z różnych etapów nauki stref: http://www.youtube.com/user/suche4450 i moim zdaniem są bardzo czytelne i fajne, mimo, że Ashka to pierwszy jej pies do sportu. Karolina od Negry i Javy też wrzucała dokładne filmiki z kilku etapów nauki stref,chyba z obydwoma suczami (jej profil to stereo27) ;)
Sorry, że tak zarzucam filmikami , może już je znasz ale jak nie to może się przydadzą. Bo mam wrażenie, że Tosia nie bardzo ogarnia co dokładnie ma zrobić z tą deską ;) Powodzenia :cool3: i daj znać jak już będziesz coś wiedziała w sprawie wiesz jakiej :eviltong:

Dzięki za radę! ;) Spróbujemy z targetowaniem, kiedy po raz któryś oglądałam filmik, to faktycznie Tośka jakby nie bardzo wie o co biega, więc z targetem pewnie będzie jej łatwiej, tak jak mówisz :).
Ashkę na filmikach widziałam, ale profilu jej pani wcześniej nie znałam, dlatego dzięki za link, na pewno obejrzę. Nie bardzo wiedziałam jak się za te strefy zabrać, więc postanowiłam nakręcić filmik z pierwszego podejścia, no i słusznie zrobiłam, bo gdybym miała tak dalej klikać, to nie wiem, czy coś sensownego by z tego wyszło :oops:.
Jasne, że dam znać! ;)

Posted

RCookie napisał(a):

Dzięki! :multi: O coś takiego mi chodziło, prosto z mostu, jasno wyjaśnione :razz:.
Ona ma dwie łapy na ziemi i dwie na kładce :hmmmm:.
Widziałam, że dużo osób używa spodka, czy czegoś w tym stylu, jako targetu, musiałybyśmy w takim razie przyspieszyć realizację nauki targetowania :siara:.

ale jak ją nagradzasz to(nie zawsze) cofa się i obydwoma staje na desce ;)
target jest prosty :razz:

Posted

Dziękujemy! :)

[quote name='Unbelievable']ale jak ją nagradzasz to(nie zawsze) cofa się i obydwoma staje na desce ;)
target jest prosty :razz:

Faktycznie, dzięki za wyjaśnienie ;).

Na początku świeciło ładne słoneczko, co prawda wiał dość silny i zimny wiatr, ale bardzo nas to nie zrażało, ale śnieg to jest jakieś przegięcie :mad:.

Posted

[quote name='Czarna_Owieczka']http://img188.imageshack.us/img188/9100/img5631zb.jpg
to lubie :loveu:
jaki słoneczne te zdjęcia, az miło :) a nie ten widok co mam za oknem, szaro i pouro, az przez okna słychac gwizd wiatru, brrr

Ja ze swojej strony mogę jeszcze dodać śnieg :angryy:.

[quote name='Zuzia&Snoopy']Ach jakie ładne słoneczko:) U nas było tak samo a teraz sypie śnieg :placz:

U nas to samo, pogoda zmienia się dziś niesamowicie gwałtownie :shake:.

[quote name='Sallcia']ale u was ladnie :loveu:

:)

Posted

Czy Ty chodzisz do szkoły? :evil_lol: Bo u mnie takie słońce jest tylko wtedy kiedy ja siedzę na jakiejść baaardzo interesującej lekcji. :placz:

Żadnego zdjęcia nie zacytuję bo wszystkie są świetne!
A trwaę już macie boską :evil_lol: Widać, że wiosna idzie :loveu:

Posted

Infortune. napisał(a):
Czy Ty chodzisz do szkoły? :evil_lol: Bo u mnie takie słońce jest tylko wtedy kiedy ja siedzę na jakiejść baaardzo interesującej lekcji. :placz:

A trwaę już macie boską :evil_lol: Widać, że wiosna idzie :loveu:

dokładnie, zgadzam się z tym :lol: tak w ogóle to niektóre zdjęcia wyglądają jakby już wiosna była :razz:

Posted

co do ładnej pogody w czasie lekcji to mam identycznie:shake:
teraz miałam 3 dni rekolekcji to jak na złość się ochłodziło i słońce skrywało się za chmurkami:angryy:

A Tośka jak zwykle zresztą przepiękna:loveu: