Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='BBeta']Mutu też miał taką bluze, przed zimnem to ona raczej nie chroni :diabloti:

[quote name='Pestka']Podpinam się pod to, bo ja miałam taką samą tylko inny kolor :cool3:

Nie twierdzę, że bluza jest super ciepła, ale jednak po włożeniu jej Tośka chętniej wychodzi na dwór ;). Planowałam kupić jej jakiś ortalionowy, podszyty ciepłym materiałem kubraczek, ale na razie nie ma jeszcze bardzo niskich temperatur, wiec się wstrzymam.

[quote name='Lucky.']Pokaż jak możesz bluzkę MP w całości jak możesz .
Odpowiedziałam u nas w galerii na twoje ptanie .

Jutro zrobię jakieś zdjęcie ;).

[quote name='Infortune.']http://i50.tinypic.com/15hgxld.jpg
Też widziałam tego 'poplątańca', chciałam kupić nawet, ale jak się w końcu zebrałam, żeby iśc to już nie było :lol: Trzeba by iść do zoologa pon jakiś prezent :diabloti:

Te zabawki są świetne :evil_lol:, mam nadzieję, że Tosia będzie podzielać moje zdanie :lol:.

Posted

[quote name='Bewarka']Noo szalejesz z tymi zakupami, ja to swojej dam tylko jakiejś smakołyki...i to pod choinkę :diabloti:

http://fc03.deviantart.net/fs70/f/2009/349/6/f/Vampire_by_MagicElixir.jpg
Świetne są te jajka! :evil_lol:

A sztuczki the best, fajnie, że się uczycie :D I foty też coraz lepsze ;)

Ja tylko uzupełniam zapasy jedzenia, Tosia jest mała, ale duuuużo je :evil_lol:.
Dziękuje :).

[quote name='Kashdog']Te zabawki są świetne :loveu:
Gdzie zamawiałaś?

[quote name='Cavy']Super zabawki. :loveu:

Też tak sądzę :cool3:. Ten krążek powinien się małej spodobać, bo ma szeleszczące chorągiewki, a ona lubi jak coś szeleści, bo jej się to dobrze kojarzy (z jedzeniem) :lol:.
Zamawiałam w Kąciku Pupila, ale są dostępne również innych sklepach, np. w animalii, karusku ;). Na stronie petstages.pl chyba też można jakoś zamawiać.

Posted

Mam nadzieję, wybierałam takie, które powinny ją zainteresować ;).

Zmieniam zdanie co do zimy - o ile jest więcej śniegu, to zima jest naprawdę super, aczkolwiek temperatura -10,5 stopnia C to zdecydowanie za dużo :lol:.
Napadało sporo śniegu i pada nadal :cool3:.
Tosia na początku była zadowolona, ale po niedługim czasie do łap przylepiły jej się śniegowe kulki i nie chciała się już zbytnio ruszać, czego następstwem było to, że zrobiło jej się jeszcze zimniej i trzęsła się bardziej niż osika :shake:.

Moje pierwsze śniegowe zdjęcia :roll:

Posted

Nie wiem czy one takie świetne są, śnieg na większości przepalony... :lol:
Raczej nie ma sensu kierować się moimi ustawieniami, bo nie są one zbytnio trafione

ISO 100/200
f/1.8
Czas 1/400 | 1/800

Cały czas używam trybu M.

Posted

Mi się tam podobają te zdjęcia i to bardzo. ;)
Ja na swoim aparacie nie umiem robić zdjęć. :lol: Bo ciągle coś nie pasuje, najczęściej są za jasne i poruszone ( właśnie najbardziej na śniegu. :shake: )
Tof tez tak ściąga sobie te grudki, ale z niewielkim skutkiem, bo one normalnie zamarzają tam na włoskach i muszę je ja odrywać po kolei. Jeszcze się na uszach czepiają, jak jest lepiący śnieg. :lol:

Posted

No rzeczywiście śnieg Ci się trochę poprzepalał :evil_lol:
Ale ja nie wiem jak tego uniknąć bo jeszcze nie robiłam zdjęć lustrem na śniegu, mam zakaz wychodzenia z Bezikiem bo się mnie trzymają pogrypowe powikłania... Mam nadzieję, że zdążę z nim pójść na zimową sesję zanim się śnieg roztopi...

http://i45.tinypic.com/jhf2c0.jpg ale to mi się bardzo podoba nie wiem czemu :loveu: :lol:

Posted

[quote name='Cavy']Mi się tam podobają te zdjęcia i to bardzo. ;)
Ja na swoim aparacie nie umiem robić zdjęć. :lol: Bo ciągle coś nie pasuje, najczęściej są za jasne i poruszone ( właśnie najbardziej na śniegu. :shake: )
Tof tez tak ściąga sobie te grudki, ale z niewielkim skutkiem, bo one normalnie zamarzają tam na włoskach i muszę je ja odrywać po kolei. Jeszcze się na uszach czepiają, jak jest lepiący śnieg. :lol:

Używaj trybu M :evil_lol:.
Tośka tak wyciąga łapy do góry, jakby chciała, żeby ją na ręce wziąć, a jak to nic nie pomaga, to sama próbuje sobie je zdjąć :lol:. Jak chciałam, żeby jeszcze sobie trochę pobiegała, próbowałam zachęcić ją do zabawy, to się na mnie obraziła :-o. Przyszła na taras i patrzyła na mnie tak, jakbym zrobiła jej coś strasznego, czego powinnam gorzko żałować :lol:.

[quote name='Zuzia&Snoopy']http://i47.tinypic.com/t6xu9c.jpg Mi się chyba to najbardziej podoba :loveu: Oczywiście wszystkie fotki są fajne:loveu:.
U nas nareszcie też śnieg ale ja oczywiście chora jestem i na dwór na razie nie wyjdę a chciałabym obfocić śniegowego łaciatka:diabloti:

Dzięki ;).
Wracaj szybko do zdrowia :multi:.

[quote name='Infortune.']Śnieg jest super! :loveu::multi:
U nas też jest, ale niestety zdjęć nie mam kiedy zrobić bo jak wracam to ciemno, mam nadzieję, ze do soboty się utrzyma :evil_lol:

Też mam taką nadzieję :).

[quote name='Bzikowa']No rzeczywiście śnieg Ci się trochę poprzepalał :evil_lol:
Ale ja nie wiem jak tego uniknąć bo jeszcze nie robiłam zdjęć lustrem na śniegu, mam zakaz wychodzenia z Bezikiem bo się mnie trzymają pogrypowe powikłania... Mam nadzieję, że zdążę z nim pójść na zimową sesję zanim się śnieg roztopi...

http://i45.tinypic.com/jhf2c0.jpg ale to mi się bardzo podoba nie wiem czemu :loveu: :lol:

Białe psy chyba łatwiej fotografować na śniegu, ustawienia powinny pasować i do psa, i do śniegu :diabloti:. Muszę popatrzeć na jakiś forach foto, jak sobie z tymi przepaleniami radzić.

W środę powinnam mieć zdjęcia maine coona, buldoga angielskiego i westiaka :loveu:.

A tak zupełnie odbiegając od tematu, to właśnie dowiedziałam się, że w miejscowości obok został zamordowany człowiek :shake:. Niby taka spokojna okolica, a takie rzeczy się dzieją, strach z domu wychodzić.

Posted

RCookie napisał(a):

Białe psy chyba łatwiej fotografować na śniegu, ustawienia powinny pasować i do psa, i do śniegu :diabloti:. Muszę popatrzeć na jakiś forach foto, jak sobie z tymi przepaleniami radzić.

Taaa , BIAŁE psy :evil_lol: A nie żółto-szare jak mój 'biały' pies :evil_lol:

A gdzie dokładniej to morderstwo?:shake: Wiem, że mieszkasz pod Warszawą ale ciągle zapominam gdzie dokładnie :lol:

Posted

Bzikowa napisał(a):
Taaa , BIAŁE psy :evil_lol: A nie żółto-szare jak mój 'biały' pies :evil_lol:

A gdzie dokładniej to morderstwo?:shake: Wiem, że mieszkasz pod Warszawą ale ciągle zapominam gdzie dokładnie :lol:

Przecież jak go wypierzesz to jest biały :eviltong:.

Nie martw się, ode mnie do Legionowa jest spory kawałek ;).
Ludzie to naprawdę potwory... zwierzęta zabijają po to, żeby przeżyć, a ludzie, a właściwie to "pseudoludzie" robią to dla przyjemności :roll:. Nie rozumiem, jak można decydować o czyimś życiu, przecież ten człowiek mógł mieć marzenia... a jego rodzina? Na pewno nie czują się teraz dobrze :shake:. Nie wiem z jakiego powodu został zamordowany ten człowiek, wiem tylko w jakim był stanie i gdzie go znaleziono, a możliwe, że nie jest to do końca prawdą, bo takie wiadomości szybko się tu rozchodzą i ktoś równie dobrze mógł coś dodać.

U nas prawie -13* (-12,8*), świeci słońce :loveu:.