Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dzięki ;).

Cześć wszystkim! :multi:
Dzisiaj o godzinie +/- 15:30 wychodziły mi takie zdjęcia (było ich o wiele więcej, ale tylko te wydawały się znośne do opublikowania :lol:)
Strasznie ciężko było złapać ostrość, a Tosia wcale mi w tym nie pomagała, bo ciągle musiała głową ruszać :evil_lol:. No i robiło się już coraz ciemniej, podejrzewam, że jakby tego światła było więcej, to by było lepiej.

Posted

Dziękuje! :)

Kiedy dogo nie działało (ale na szczęście już działa :bigcool:) na innych forach (oczywiście psich :evil_lol:) wrzuciłam swoje wczorajsze zdjęcia, kiedy było troszeczkę lepsze światło, a dzisiaj mam jeszcze domowe z dzisiaj :lol:.

Posted

RCookie napisał(a):

Czas 1,25s
ISO 800

tylko 1/25? 1/25 uzywa sie jak masz statyw i robisz zdjecia czegos co sie rusza.

do psa ktory sie rusza - nawet glowa to 1/400 bym dala :D

No a iso 400 zeby szumow nie bylo.

Posted

[quote name='deer_1987']tylko 1/25? 1/25 uzywa sie jak masz statyw i robisz zdjecia czegos co sie rusza.

Dzięki za rady, spróbuję następnym razem z takimi ustawieniami i zobaczę co z tego wyjdzie ;).

Posted

deer_1987 napisał(a):

Przy ustawieniach 1/400" i ISO 400 zdjęcie wyszłoby zdecydowanie za ciemne

Posted

Faktycznie bardzo ciemne wychodziły, chyba najlepiej będzie jak sama znajdę sobie odpowiednie ustawienia ;). Udało mi się sfotografować ziewającą Tosię, na podglądzie zdjęcie wydawało się ostre, tylko ciemne, później wstawię :).

A tak poza tym... :cool3:

"Mój pies" grudzień 2009

Posted

BBeta napisał(a):
Przy ustawieniach 1/400" i ISO 400 zdjęcie wyszłoby zdecydowanie za ciemne

A tak wyszlo rozmazane i ziarno, to zalezy od tego ile swiatla jest, ew mozna dac iso 800 ale to wlasnie ona ma probowac i sie uczyc ustawien bo nigdy nie da sie powiedziec tylko ze zdjecia jakie wartosci ustawic. f tez jest wazne. to tylko czlowiek co sam jest w syt i widzi ile swiatla ma moze ustawic

Posted

[quote name='Feigned']a właśnie, miałam pogratulować i mi z głowy wyleciało #cool3
no więc, gratuluję!

[quote name='Zuzia&Snoopy']Śliczne zdjęcia! Właśnie chciałam się spytać czy Tosia jest w gazecie, ale już widzę odpowiedź ;)
GRATULUJĘ!

[quote name='Berneska']widziałam widziałam was w gazetce :evil_lol:

super fotka :loveu::loveu::loveu:

[quote name='BBeta']Gratuluje ;)

Dziękuje! :)

[quote name='deer_1987']A tak wyszlo rozmazane i ziarno, to zalezy od tego ile swiatla jest, ew mozna dac iso 800 ale to wlasnie ona ma probowac i sie uczyc ustawien bo nigdy nie da sie powiedziec tylko ze zdjecia jakie wartosci ustawic. f tez jest wazne. to tylko czlowiek co sam jest w syt i widzi ile swiatla ma moze ustawic

1/400 i ISO 400 wykorzystałam dzisiaj, bo mamy słoneczko :cool3:

Wiem, że brzydkie (na laptopie, na PC to pewnie w ogóle masakra :lol:), ale to chyba pierwsze zdjęcie, na którym udało mi się uchwycić ruch i nie jest AŻ tak nieostre jak moje poprzednie fotki, na dodatek to zdjęcie było wykonane w domu :cool3:.

A tu już z dzisiaj, na większości są przepalenia, teraz już wiem, co przeżywają właściciele białych psów :lol:.