Lucky. Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 u mnie jest tak, że M potrafi ładnie skupić się na wydawanym poleceniu, ale jak poczuje ciasteczko, albo piłkę na którą jest nakręcona, to skaczę i wykonuje wszystko co umie po kolei ... Quote
Aleksandrossa Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Ale śliczne dziewczyny :) Więcej zdjęć poproszę :P Quote
chi23 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Illusion napisał(a): Kliker, smaki i voila :diabloti:. . My też sobie klikamy, ale jak się zabrać za takie okrążanie nóg tyłem? Bo jakoś nie bardzo sobie to wyobrażam:evil_lol: Quote
kajkoowa Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Jak ona szybko operuje tyłem, zazdroszczę. Rewelacyjna jest! Quote
evel Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Dzień dobry, ale tu ruch :D Mam pytanko fryzjerskie :oops: Myślisz, że jakbym chciała paskudę moją ostrzyc na wiosnę na połowę długości tego, co teraz ma, to da się nożyczkami i degażówkami to zrobić? Nie mam żadnego normalnego fryzjera chyba w moim mieście... Znaczy mam, aż jedną panią, ale to godzinę drogi od nas :roll: Quote
Illusion Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 Jaga. napisał(a):otóż to!! doskonałym przykładem jest tu mój jamnik - podobno najgłupsza rasa - który aportuje :diabloti: i zaczyna pracę na rękawie pozoranta. oczywiście wszystko to dla jaj i nie na poważnie, ale zabawę mamy z tego niezłą. mała świetnie chodzi na kontakcie, nie ciągnie na smyczy, nie szczeka bez powodu, nie goni kotów/gołębi/rowerów, zawsze przychodzi na zawołanie itd itp. umie tylko kilka sztuczek w stylu siad, stój, łapka... ale więcej nie potrzeba a skupiamy się z nią raczej na pracy niż na sztuczkach. wszystkiego nauczyłam ją sama - bo... nie chcieli nas przyjąć w szkole dla psów. bo to jamnik. Hmm... Może Tesia nie jest jamnikiem, zastanawiałaś się kiedyś nad tym? :evil_lol: A co do tej psiej szkoły, to mówisz serio, że przez to, że jest jamnikiem, to jej nie przyjęli? :-o Lucky. napisał(a):u mnie jest tak, że M potrafi ładnie skupić się na wydawanym poleceniu, ale jak poczuje ciasteczko, albo piłkę na którą jest nakręcona, to skaczę i wykonuje wszystko co umie po kolei ... A w jaki sposób ją uczysz? Aleksandrossa napisał(a):Ale śliczne dziewczyny :) Więcej zdjęć poproszę :P Dzięki :). Fotki będą może w przyszłym tygodniu. chi23 napisał(a):My też sobie klikamy, ale jak się zabrać za takie okrążanie nóg tyłem? Bo jakoś nie bardzo sobie to wyobrażam:evil_lol: Najpierw nauczyłam ją okrążania książki, potem dostawiania do nogi, a potem obiegania mnie tyłem ;). Kaja10014 napisał(a):Jak ona szybko operuje tyłem, zazdroszczę. Rewelacyjna jest! Dziękuje :). evel napisał(a):Dzień dobry, ale tu ruch :D Mam pytanko fryzjerskie :oops: Myślisz, że jakbym chciała paskudę moją ostrzyc na wiosnę na połowę długości tego, co teraz ma, to da się nożyczkami i degażówkami to zrobić? Nie mam żadnego normalnego fryzjera chyba w moim mieście... Znaczy mam, aż jedną panią, ale to godzinę drogi od nas :roll: Mnie pytasz?! :crazyeye: Ja się na tym kompletnie nie znam :lol:. Ja myślę, że dałoby się nożyczkami i degażówkami, jak coś nie wyjdzie, to sierść jej przecież zawsze odrośnie, a Ty najwyżej będziesz mieć nauczkę :evil_lol:. Moja Tosia ma chyba trochę podobną sierść do Twojej, to ja jej nożyczkami i degażówkami robię ogon, bo strasznie długa sierść jej tam rośnie, nic jej to nie daje, niezbyt ładnie to wygląda, no to tnę :evil_lol:, moim zdaniem nie wychodzi najgorzej. A raz postanowiłam przyciąć jej kryzę, no i to był błąd :lol:. Quote
Absolultely Spotless Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Illusion napisał(a): Pyszczek strzygę jej maszynką, a resztę robiłam nożyczkami (głównie dlatego, że maszynka nie bardzo wyrabiała z takim włosem). Dzięki wielkie ;) A pyszczek udałoby się nożyczkami? Bo wiem,że to niebezpieczne,ale... Quote
Illusion Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 Absolultely Spotless napisał(a):Dzięki wielkie ;) A pyszczek udałoby się nożyczkami? Bo wiem,że to niebezpieczne,ale... Wydaje mi się, że raczej ciężko by było uzyskać efekt taki, jak maszynką, tzn. "gładki" pyszczek, bez brody, schodów. Quote
Absolultely Spotless Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Rozumiem :-) A tak z innej beczki: masz ulubione rasy psa? Jaki jeśli można wiedzieć? Quote
puchu Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Swojej paskudzie co jakiś czas przycinam pyszczek nożyczkami i zawsze są jakieś dziury i schodki w sierści. Quote
Absolultely Spotless Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 puchu napisał(a):Swojej paskudzie co jakiś czas przycinam pyszczek nożyczkami i zawsze są jakieś dziury i schodki w sierści. Też dzięki ;) W takim razie trzeba będzie golarką... Quote
Illusion Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 Absolultely Spotless napisał(a):Rozumiem :-) A tak z innej beczki: masz ulubione rasy psa? Jaki jeśli można wiedzieć? Nie mam, jest kilka, które mnie ciekawią, ale nie wiem, czy na którąkolwiek bym się zdecydowała. Quote
Absolultely Spotless Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Ja mam tak samo ;) Tylko mam coś z głową, bo jak widzę np. posłusznego jamnika - to jest to już moje ulubiona rasa . Tak samo jest z innymi rasami , masakra ; pp Zajrzysz do nas? ;D Quote
Lucky. Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Zazwyczaj klikamy to wtedy jest dobrze. Gorzej jest jak metodą tradycyjną, tzn. same smaki :) Quote
chi23 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Ja też kiedyś uczyłam na same smaki, ale klikerowo lepiej nam idzie;) Quote
Illusion Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 Absolultely Spotless napisał(a):Ja mam tak samo ;) Tylko mam coś z głową, bo jak widzę np. posłusznego jamnika - to jest to już moje ulubiona rasa . Tak samo jest z innymi rasami , masakra ; pp Zajrzysz do nas? ;D U mnie to bardziej kwestia "za" i "przeciw", bo tak to "poruszam się" po I FCI, z pozostałych grup ciekawią mnie raczej "pojedyncze" rasy. No i staram się teraz nie opierać swojego zdania tylko na pojedynczych osobnikach, czy też na podstawie tego, co czytamy w sieci. Lucky. napisał(a):Zazwyczaj klikamy to wtedy jest dobrze. Gorzej jest jak metodą tradycyjną, tzn. same smaki :) To może po prostu klikaj? A do czego wykorzystujesz metodę "tradycyjną"? ;) Quote
Jaga. Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Illusion napisał(a):Hmm... Może Tesia nie jest jamnikiem, zastanawiałaś się kiedyś nad tym? :evil_lol: A co do tej psiej szkoły, to mówisz serio, że przez to, że jest jamnikiem, to jej nie przyjęli? :-o. nie pomyślałam o tym :-o:-o:-o a wiesz że możesz mieć rację! każdy mi wpiera że to nie jest jamnik, a ja biedna nieświadoma żyję w błogim przekonaniu że jamnika wyszkoliłam :diabloti: tak, serio nas nie chcieli przyjąć do szkoły. dzwoniłam z pytaniem czy są miejsca, pani że tak oczywiście a jaka rasa a jak się dowiedziała że jamnik to zaczęła stękać żebym zadzwoniła za 2 tyg bo będzie ruszać nowa grupa a na tej mają same duże psy. ok, dzwonię za 2 tyg ta sama historia tylko że pani nie ma jak nas zapisać i żebym zadzwoniła wieczorem a potem przestała ode mnie odbierać telefony hahah :mad: Quote
:: FiGa :: Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Czy ja was nie widzialam przypadkiem na pieskim swiecie? :grins: Quote
Illusion Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 Jaga. napisał(a):nie pomyślałam o tym :-o:-o:-o a wiesz że możesz mieć rację! każdy mi wpiera że to nie jest jamnik, a ja biedna nieświadoma żyję w błogim przekonaniu że jamnika wyszkoliłam :diabloti: tak, serio nas nie chcieli przyjąć do szkoły. dzwoniłam z pytaniem czy są miejsca, pani że tak oczywiście a jaka rasa a jak się dowiedziała że jamnik to zaczęła stękać żebym zadzwoniła za 2 tyg bo będzie ruszać nowa grupa a na tej mają same duże psy. ok, dzwonię za 2 tyg ta sama historia tylko że pani nie ma jak nas zapisać i żebym zadzwoniła wieczorem a potem przestała ode mnie odbierać telefony hahah :mad: Takie szkoły to trzeba omijać szerokim łukiem :shake:. Chociaż... pewnie się obawiali, że talent Twojego jamnika przyćmi te wszystkie super mądre owczary i to dlatego :cool1:. :: FiGa :: napisał(a):Czy ja was nie widzialam przypadkiem na pieskim swiecie? :grins: Widziałaś :razz:. W końcu napompowano mi piłkę do fitnessu, niedługo postaram się o jakiś filmik z psicami i piłką w roli głównej :evil_lol:. Quote
Jaga. Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Illusion napisał(a):Takie szkoły to trzeba omijać szerokim łukiem :shake:. Chociaż... pewnie się obawiali, że talent Twojego jamnika przyćmi te wszystkie super mądre owczary i to dlatego :cool1:. z pewnością :diabloti: Quote
Lucky. Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Daj ten filmik, anie cisza jak makiem zasiał :P Quote
Illusion Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 Kilka dni temu skombinowałam filmik tośkowo-urodzinowy, taki nijaki trochę wyszedł no, ale... :lol: http://www.youtube.com/watch?v=BUcOESrTIv0&feature=player_embedded A Gin wczoraj była na LADC :cool3: Fotki niżej by Nicka, a obszerniejsza relacja tutaj: http://mixtosia.blogspot.com/2011/03/ladc-warszawa-2011.html Quote
Kashdog Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Bardzo fajna relacja i foty :) A można jeszcze gdzieś obejrzeć więcej zdjęć z tego LADC :cool3:? Quote
Illusion Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 Kashdog napisał(a):Bardzo fajna relacja i foty :) A można jeszcze gdzieś obejrzeć więcej zdjęć z tego LADC :cool3:? Na samym końcu notki jest link do mojego albumu. Poza mną i Nicką ktoś jeszcze robił zdjęcia, ale nie wiem, gdzie mogą się one pojawić, a sama jestem ciekawa :lol:. Quote
Bewarka Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Świetny filmik :loveu: żaden nijaki, ja to w ogóle nie potrafię robić. Musiało być super, na pewno to się przyda. :) Dużo to kosztowało jeśli można zapytać? Quote
Recommended Posts