Jaga. Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 ja zauważyłam :loveu: cudnie wygląda:loveu: pysio jak marzenie Quote
Czarna_Owieczka Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 http://img513.imageshack.us/img513/6646/img2480k.jpg ooooo ja ją uwielbiam ! :loveu: wydaje się jakby całkiem niedawno mój Blaki był jeszcze taki malutki, a tyle lat już razem :) Quote
Bartiśkowa_ Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Świetnie wam idą sztuczki :loveu: Aż miło się was ogląda. http://img201.imageshack.us/img201/5259/img2490w.jpg Śliczna jest :razz: Quote
chi23 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Też obejrzałam i naprawde sporo umie:) Ekhem.. No wiesz, jakbyś miała kiedyś chwilkę, to ja czekam na Tośkowy filmik:diabloti: Koniecznie musze zobaczyć te odbicia w wgl. Quote
evel Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 chi23 napisał(a):Ekhem.. No wiesz, jakbyś miała kiedyś chwilkę, to ja czekam na Tośkowy filmik:diabloti: Koniecznie musze zobaczyć te odbicia w wgl. Ja teeeeż! Nie mam pojęcia, jak nauczyć psa wskakiwania na siebie, moja mi co najwyżej robi JEBUDU znienacka i o :roll: Quote
chi23 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 evel napisał(a):Ja teeeeż! Nie mam pojęcia, jak nauczyć psa wskakiwania na siebie, moja mi co najwyżej robi JEBUDU znienacka i o :roll: To ja ci na to że gabi (patrz galeria jakich gabi rozmiarów) wskakuje mi na plecy jak się schylam i chodze sobie po domu z psem na plecach:jumpie: wczoraj ogarnela że ma zrobić hop i do tej pory mam wrażenie jakby mi łapki dreptały na plecach. Gabi nauczyłam kladąc sobie ser na plecach, ale ona za ser robi dosłownie wszystko, więc... Quote
Illusion Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 Jaga. napisał(a):ja zauważyłam :loveu: cudnie wygląda:loveu: pysio jak marzenie :multi: Na zdjęciach chyba tego nie widać, ale trochę krzywo jej ten pyszczek zrobiłam, a co najgorsze - przycięłam ją w jednym miejscu :placz:. Następnym razem albo pójdę z tym do jakiegoś groomera (żeby mi pokazał, jak strzyc, żeby nie zrobić psu krzywdy) albo do kogoś od pudli, chociaż przyznam, że z Wawy to nikogo raczej nie kojarzę :shake:. Czarna_Owieczka napisał(a):http://img513.imageshack.us/img513/6646/img2480k.jpg ooooo ja ją uwielbiam ! :loveu: wydaje się jakby całkiem niedawno mój Blaki był jeszcze taki malutki, a tyle lat już razem :) On pewnie nadal jest malutki, duchem ;). Bartiśkowa_ napisał(a):Świetnie wam idą sztuczki :loveu: Aż miło się was ogląda. http://img201.imageshack.us/img201/5259/img2490w.jpg Śliczna jest :razz: Dziękujemy :). chi23 napisał(a):Też obejrzałam i naprawde sporo umie:) Ekhem.. No wiesz, jakbyś miała kiedyś chwilkę, to ja czekam na Tośkowy filmik:diabloti: Koniecznie musze zobaczyć te odbicia w wgl. Kiedyś pewnie coś wrzucę :evil_lol:. Planuję wziąć się za Tosię i poszerzyć zakres jej umiejętności, bo ostatnio niezbyt często klikamy sztuczki, a tak to pies by się dokształcił i materiał na filmik by był :lol:. evel napisał(a):Ja teeeeż! Nie mam pojęcia, jak nauczyć psa wskakiwania na siebie, moja mi co najwyżej robi JEBUDU znienacka i o :roll: Ja wskakiwania na ręcę uczyłam tak, że uginałam trochę nogi (w końcu Tosia jest małym psem) i dopiero wtedy Tosia mogła wskoczyć ;). Zarówno Tosia, jak i Ginny są strasznie skoczne, ale ten rodzaj skoczności u obu jest trochę inny. U Tosi jest taki, że z miejsca spokojnie potrafi wskoczyć mi na ręcę, a Gin potrzebuje do tego rozbiegu :lol:. A często kończy się na tym, że tylko podpiera się przednimi łapkami. To wskakiwanie na ręce przez Gin, wyszło zupełnie przypadkowo, często jak ona próbowała skakać, to ja ją łapałam. chi23 napisał(a):To ja ci na to że gabi (patrz galeria jakich gabi rozmiarów) wskakuje mi na plecy jak się schylam i chodze sobie po domu z psem na plecach:jumpie: wczoraj ogarnela że ma zrobić hop i do tej pory mam wrażenie jakby mi łapki dreptały na plecach. Gabi nauczyłam kladąc sobie ser na plecach, ale ona za ser robi dosłownie wszystko, więc... Tosia i Ginny też umieją wskakiwać na plecy :evil_lol:, ale ze szczylem często tego nie powtarzam :). Quote
Bewarka Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Illusion napisał(a): Z tymi dwiema sukami, które się pożerają pod jednym dachem to chyba trochę taki mit. Wszystko zależy od konkretnych psów. Tosia na początku nie była zbyt zadowolona z pojawienia się Ginny, ale z czasem ją zaakceptowała i teraz ładnie się bawią. Ale Ginny jest jeszcze młodziutka. :) Moje się nie żarły i nie żrą, ale po pierwszej cieczce Miśce zaczęło troche odbijać i biją się z Niką o miejsce w łóżku taty, że nieraz musiał je rozdzielać w nocy, a normalnie tak uległego psa wcześniej nie widziałam... :cool3: A może jakieś foteczki ?:lol: Quote
Illusion Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 Bewarka napisał(a):Ale Ginny jest jeszcze młodziutka. :) Moje się nie żarły i nie żrą, ale po pierwszej cieczce Miśce zaczęło troche odbijać i biją się z Niką o miejsce w łóżku taty, że nieraz musiał je rozdzielać w nocy, a normalnie tak uległego psa wcześniej nie widziałam... :cool3: A może jakieś foteczki ?:lol: Niby tak, zdaję sobie sprawę, że ich stosunki mogą się z czasem zmienić, ale wydaje mi się, że jeśli po I cieczce Gin pójdzie pod nóż, to wszystko wróci do normy (T jest już od dłuższego czasu po zabiegu). Fotki powinnam mieć jutro, bo wybieramy się na spacerek do Warszawy :cool3:. Quote
Illusion Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 Od lewej Gipsy, jakiś namolny jajnik, Ginny I to koniec zdjęć, na których jest Gin :lol:. Więcej powinnam dostać od Oli. Inne malinowe są jeszcze tutaj. Quote
Bzikowa Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Hej hej :) Trochę spóźnione sto lat dla Ginny z okazji tego jej pół roczku ;) Obejrzałam filmik - faaajna jest! Fajnie się szarpie i w ogóle.. będą z niej ludzie ;) Kiedy zaczynasz z nią treningi ? Quote
mychaaaaa Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Witam! http://i678.photobucket.com/albums/vv147/RaspberryCookie/Spacer%20160211/IMG_2527.jpg hahah jacy podobni :) Quote
Illusion Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 Bzikowa napisał(a):Hej hej :) Trochę spóźnione sto lat dla Ginny z okazji tego jej pół roczku ;) Obejrzałam filmik - faaajna jest! Fajnie się szarpie i w ogóle.. będą z niej ludzie ;) Kiedy zaczynasz z nią treningi ? Dziękujemy :). Fajnie się szarpie, ale aport mamy koszmarny :roll:. Jeśli znasz jakiegoś speca od aportu, który jest gdzieś w Wawie, to mile widziane namiary. Na razie zgłosiłam się z nią na LADC, ale to dopiero za miesiąc, a przez miesiąc mogłabym z nią sama coś wypracować. A treningi jeszcze nie wiem, wydaje mi się, że mamy na to sporo czasu, a jakieś obieganie, ciasne skręty, wysyłanie to mogę ćwiczyć w domu. mychaaaaa napisał(a):Witam! http://i678.photobucket.com/albums/vv147/RaspberryCookie/Spacer%20160211/IMG_2527.jpg hahah jacy podobni :) Oczywiście :cool3:. Quote
Feigned Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 http://i678.photobucket.com/albums/vv147/RaspberryCookie/Spacer%20160211/IMG_2503.jpg ale czadowa :lol: Quote
Bzikowa Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Illusion napisał(a):Dziękujemy :). Fajnie się szarpie, ale aport mamy koszmarny :roll:. Jeśli znasz jakiegoś speca od aportu, który jest gdzieś w Wawie, to mile widziane namiary. Na razie zgłosiłam się z nią na LADC, ale to dopiero za miesiąc, a przez miesiąc mogłabym z nią sama coś wypracować. A treningi jeszcze nie wiem, wydaje mi się, że mamy na to sporo czasu, a jakieś obieganie, ciasne skręty, wysyłanie to mogę ćwiczyć w domu. Hmm, nie wiem w sumie kto może być 'specem od aportu'... Ale macie problem z ogólnym aportem czy chodzi Ci o frisbee? Jeśli o ogólny to moim zdaniem narazie daj temu spokój,tzn nie wiem ile robisz z nią tego aportu ale lepiej tego nie 'katować' żeby psa nie 'przeaportować'. Najlepiej miękkie piłki na sznurku, krótkie intensywne, szybkie sesje i spokój na parę dni. Często jest tak,że im bardziej coś chcemy naprawić tym bardziej psujemy :roll::lol: Jasne,że macie czas ;) Ale lepiej chyba zacząć od radosnego zapierdzielania do przodu niż ciasnych zakrętów ;) chociaż są różne szkoły... :cool1: Quote
Illusion Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 Feigned napisał(a):http://i678.photobucket.com/albums/vv147/RaspberryCookie/Spacer%20160211/IMG_2503.jpg ale czadowa :lol: :cool1: Bzikowa napisał(a):Hmm, nie wiem w sumie kto może być 'specem od aportu'... Ale macie problem z ogólnym aportem czy chodzi Ci o frisbee? Jeśli o ogólny to moim zdaniem narazie daj temu spokój,tzn nie wiem ile robisz z nią tego aportu ale lepiej tego nie 'katować' żeby psa nie 'przeaportować'. Najlepiej miękkie piłki na sznurku, krótkie intensywne, szybkie sesje i spokój na parę dni. Często jest tak,że im bardziej coś chcemy naprawić tym bardziej psujemy :roll::lol: Jasne,że macie czas ;) Ale lepiej chyba zacząć od radosnego zapierdzielania do przodu niż ciasnych zakrętów ;) chociaż są różne szkoły... :cool1: Mamy problem z aportem w ogóle, a frisbee to już inna historia :roll:. Dlatego pomyślałam sobie, że ta LADC może być dobrym pomysłem, w sumie co nam szkodzi, jeden dzień, dużo to nie kosztuje, 16km, a przynajmniej wypowie się na ten temat ktoś, kto się zna, a ja nauczę się rzucać. Aport robię jej na szarpakach, bo na razie piłkami na sznurku nie umie się bawić (znaczy łapie za sznurek, a nie piłkę). No właśnie mnie zawsze zastanawia to, jak pieski tych babinek blokowych chodzą ładnie przy nodze, przynoszą rzucone patyczki, a niektórzy ludzie mają z tym problem u psów, z którymi długo nad tym pracują :lol:. Te zakręty to taki przykład, chodzi mi ogólnie o takie rzeczy, które mogę z nią robić u siebie ;). Quote
Kasi i Lena Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Jaga. napisał(a):ja zauważyłam :loveu: cudnie wygląda:loveu: pysio jak marzenie Ja też zauważyłam (miałam kiedyś pudla a raczej moja matka miała) to wiem jak ogolony pysio wygląda i powiem Ci że całkiem ładnie wyszło. Quote
Bzikowa Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 A o jakim LADC mówisz? A może pojedziecie na jakiś trening z Karoliną od nas? (od Negry i Javulca) Z tego co wiem to prowadzi treningi w Powsinie w weekendy. Chyba,że właśnie o tym mówisz.. Ja nie bardzo ogarniam te wszystkie frisbowe rzeczy ;) http://www.dogcampus.pl/index.php/frisbee Quote
Czarna_Owieczka Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Bzikowa http://www.latajacepsy.pl/psie-sporty/latajaca-akademia-dog-chow-2011 ;) My też długo mieliśmy problemy z aportem, odstawiliśmy na jakiś czas i zajęliśmy się wtedy kształtowaniem zupełnie innych rzeczy :) Za jakiś czas zaczęłam robić krótkie serie piłeczkowe, pies w końcu załapał i się spodobało :lol: Quote
Illusion Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 Kasi i Lena napisał(a):Ja też zauważyłam (miałam kiedyś pudla a raczej moja matka miała) to wiem jak ogolony pysio wygląda i powiem Ci że całkiem ładnie wyszło. Dzięki ;). Bzikowa napisał(a):A o jakim LADC mówisz? A może pojedziecie na jakiś trening z Karoliną od nas? (od Negry i Javulca) Z tego co wiem to prowadzi treningi w Powsinie w weekendy. Chyba,że właśnie o tym mówisz.. Ja nie bardzo ogarniam te wszystkie frisbowe rzeczy ;) http://www.dogcampus.pl/index.php/frisbee To ma być w Podkowie Leśnej, organizuje właśnie Karolina, a zajęcia ma prowadzić D.Radomski ;). Czarna_Owieczka napisał(a):Bzikowa http://www.latajacepsy.pl/psie-sporty/latajaca-akademia-dog-chow-2011 ;) My też długo mieliśmy problemy z aportem, odstawiliśmy na jakiś czas i zajęliśmy się wtedy kształtowaniem zupełnie innych rzeczy :) Za jakiś czas zaczęłam robić krótkie serie piłeczkowe, pies w końcu załapał i się spodobało :lol: Ale odstawiłaś w sensie, że ogólnie zabawki, czy po prostu rzucanie aportu? Quote
Czarna_Owieczka Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Illusion napisał(a):Ale odstawiłaś w sensie, że ogólnie zabawki, czy po prostu rzucanie aportu? przestałam rzucać aport ;) zabawa i szarpanie zabawkami były cały czas :) Quote
Illusion Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 Czarna_Owieczka napisał(a):przestałam rzucać aport ;) zabawa i szarpanie zabawkami były cały czas :) Aha, to chyba tak spróbuję ;). Gin po wczorajszych poprawkach :evil_lol: Quote
Fides79 Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 witam :) widziałam wczesniej Waszą galerię, ale jakoś nie pisałam, bo to byly moje początki na dogo a teraz Was postanowiłam znaleźć ponownie i sie udało widzę że Gin strasznie urosła i sie ciut zmienila ale jest nadal urocza, Tosia też śliczniusia i mądra panienka :loveu::loveu: Pozdrawiamy serdecznie i obiecujemy zaglądać częściej ;) Quote
Absolultely Spotless Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Hehe,ale super. Wybacz , jeśli pytanie było,ale ta galeria jest taaaaka duża. :crazyeye: Jakim aparatem robisz zdj. i ile kosztował?| Quote
Recommended Posts