Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Agathee']ojej, ale cudniaste :loveu:

http://img19.imageshack.us/img19/3605/img2308a.jpg
Tosia ma chyba jakiś wrodzony talent do pozowania :cool3: do tego ślicznie jej z białym w tle :p

http://img18.imageshack.us/img18/7120/img2348ds.jpg
jaki ona ma kolor oczu??

no i zdjęcia muszę pochwalić, bardzo ciekawie Ci one wychodzą ;)

No tak, jeśli by porównać fotogeniczność Tosi i Ginny, to tutaj właściwie nie ma porównania :evil_lol:. Tosia usiądzie tam, gdzie ją poproszę, położy się, a Gin? Ona ma tyyyle ciekawszych spraw na głowie, a "pozowanie" zdecydowanie do nich nie należy :lol:. Aktualnie pracuję nad tym, żeby siedziała w bezruchu nawet po usłyszeniu dźwięku migawki, bo jak na razie wystarczy, że pstryknę, a Gin rusza pędem do mnie :oops:.

Oczy Ginny są... właściwie ciężko mi powiedzieć, teraz są takie trochę żółtawe, ale kto wie, może jeszcze się jej zmienią ;).

A co do zdjęć, to bardzo dziękuję :). Nigdy nie sądziłam, że są one jakieś super, ale odkąd mam Ginny zaczęłam myśleć, że są gorsze niż te wcześniejsze, bo na ogół to czysty spontan, zero przemyślenia :lol:. Może na nowszych fotkach (dzisiejszych) będzie to widać, bo po dłuższej przerwie zabrałam na spacer obie sucze jednocześnie (wcześniej chodziły oddzielnie) i nie wiem, czy ktoś widział większą imrpowizację :lol:.

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

ale panna rośnie :loveu: cud miód. zresztą obie są śliczne, a Ginny wygląda jak mapecik. aż mam ochotę ten ryjek ogolić ;)

musimy się kiedyś umówić na spacer z psami

Posted

Illusion napisał(a):
No tak, jeśli by porównać fotogeniczność Tosi i Ginny, to tutaj właściwie nie ma porównania :evil_lol:. Tosia usiądzie tam, gdzie ją poproszę, położy się, a Gin? Ona ma tyyyle ciekawszych spraw na głowie, a "pozowanie" zdecydowanie do nich nie należy :lol:. Aktualnie pracuję nad tym, żeby siedziała w bezruchu nawet po usłyszeniu dźwięku migawki, bo jak na razie wystarczy, że pstryknę, a Gin rusza pędem do mnie :oops:.

to ja mam bardzo podobnie ;) tylko u mnie Bi niby taki wulkan energii, ale ona ma bardzo dobrze wyćwiczoną komendę 'zostań', czyli ja karzę psu zostać, ona stoi, robię zdjęcie i gotowe :p pomijając fakt, że Biziowa fotogeniczność jest niewielka :evil_lol: a z Muttim to jest nieco trudniej, bo on mimo faktu, że niby te swoje 10 lat ma i adhd też na pewno nie takie jak Bi to jest o wiele trudniejszy do ogarnięcia i nie usiądzie na doopce dłużej niż parę sekund, a szkoda, bo na fotkach wychodzi rewelacyjnie :eviltong:

Posted

Ale fajnie, że więcej osób nas odwiedziło! :multi:

Deer, przyznaję, że te przepalenia niekiedy mnie wkurzają, ale bardzo się nimi nie przejmuję, bo nie lubię zimy i dużo zdjęć o tej porze nie robiłam :lol:.

Jaga, wspólny spacerek to jest bardzo fajny pomysł :cool3:.
Co do ryjka, to chciałabym ją właśnie bardziej zgolić, ale moją maszynką z nałożoną nakładką po prostu się nie da, musiałabym zdjąć nakładkę, a trochę się boję, że wtedy ją zatę czy coś :shake:.

Agathee, u nas zostawianie to coś, co wychodzi chyba najgorzej :lol:, więc cały czas nad tym pracujemy, mam nadzieję, że w końcu będą jakieś efekty.

Dzisiejsze :)

Posted

[quote name='Illusion']Deer, przyznaję, że te przepalenia niekiedy mnie wkurzają, ale bardzo się nimi nie przejmuję, bo nie lubię zimy i dużo zdjęć o tej porze nie robiłam :lol:
No ja tez sie nie przejmuje :evil_lol: Zdjecia sa jakies sa testuje ale jakos tak sie snieg przepala ciekawe czemu (pewnie dlatego ze ja wychodze focic jak jest slonce a to najwiekszy blad slonce snieg i czarne psy:lol:) :razz: ja troche wyznaje zasade ze zdjecia sa do albumu a nie na konkurs i pokazuja jakas mine albo skok albo cos innego i niech beda takie jakie sa :cool3: czekam na wiosne i zielona trawe :evil_lol: Ja teraz tylko dwa razy robilam zimowe bo wiem ze jak nasze luzem to i 300 mm to za malo a od 2 tyg 70-300 mm w naprawie wiec nie mam czym focic :shake:

Posted

http://img145.imageshack.us/img145/8221/img2362u.jpg
Jakim obiektywem robione?

A ze sniegiem to jedyne co mi polecici tacy co sie znaja na fotografi to robic w raw 3 ekspozycje, jedna dobra na psa, druga ogolna a trzecia dobra na snieg i potem zlozyc w jedno zdjecie :evil_lol: Sami pisali ze to jest ciezko albo nie przepalic sniegu albo nie stracic szczegolowo psa bo to sa dwa kontrasy.

Bez przewodowy net mi jak zawsze sie psuje wieczorem i rozlacza to jutro zobacze resze zdjec bo dzis sie nie wybieraj..

Posted

[quote name='gops']swietny filmik!!
jestem pod wrazeniem , taki szczenior a tak duzo ja nauczylas :)

Dzięki :).
Moim zdaniem ona umie tyle, na ile jest w stanie w tym wieku umieć (choć myślę, że spokojnie mogłaby więcej), na razie skupiam się na szlifowaniu jej umiejętności i gdzieś tam w "między czasie" pojawia się coś nowego, co pewnie zobaczycie na kolejnym filmiku (za kolejne pół roku :evil_lol:).

Posted

Piękne psiaki!
Powodzenia w agility:)
Mojego psa też uczę metodą klikerową i dużo zawdzięczam klikerowi, zwłaszcza, że zaczęłam szkolić Dżekiego już w niemłodym wieku

Pozdrawiamy!