Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Czarna_Owieczka napisał(a):
Ja mam pet clippera, zamawiałam ją z całym zestawem z Niemiec i to w sumie nie drogo bo koło 150 zł płaciłam. Do domowego strzyżenia jest ok, mój pies ma miękką kręconą sierść, do tego typu sierści ta maszynka sprawdziła się rewelacyjnie :) nie zepsuła się jeszcze ani razu, a od kiedy ją kupiłam dopiero niedawno zamówiłam do niej nowe ostrze ;) w sumie to jestem zadowolona pies w gruncie rzeczy chyba też ;)

Heh , no dzięki . :-)

Posted

Illusion napisał(a):

Coś Ty... :lol: Tosia na początku była obrażona, w ogóle nie wyobrażała sobie tego, że w domu może być drugi pies. Za to Ginny od razu pokochała Tosię :loveu: :evil_lol:. Potem, prawdopodobnie za sprawą magicznego żwacza, Tosia zmieniła swoje nastawienie do Ginny i teraz razem się bawią, leżą w jednym legowisku (chociaż to rzadko, częściej się w nim tarmoszą :lol:), piją z jednej miski ;). Tosia całkiem niedawno zaczęła jako tako bawić się z Młodą na dworze, bo tak to tylko w domu, wiadomo, na zewnątrz jest wiele ciekawszych rzeczy od jakiegoś tam szczyla :lol:.

mądra i grzeczna Tosia :thumbs:
Będziesz Ginny szkolić trochę pod kątem agility na przykład czy podobnego typu rzeczy? ;) bo ogólnie to masz gdzieś niedaleko jakiś klub? bo napisane masz okolice Warszawy :razz:

Posted

[quote name='Feigned']niee, Magnus był golony dopiero u mnie, czyli pierwszy raz jak miał 3 m-ce :cool3:
do tej pory trochę się buntuje, tzn czasami próbuje zabierać mordencję, ale generalnie jest dobrze, on w ogóle wszystkie zabiegi pielęgnacyjne bardzo cierpliwe znosi :)
jeśli zaczyna coś kombinować to jest "fee" i jedziemy dalej :)
za to Axel podczas czesania i kąpieli jest straaaaszny :lol: ale podczas strzyżenia zazwyczaj zachowuje się idealnie

Dzięki! ;)

[quote name='Iza.']http://img707.imageshack.us/img707/6606/img1926rp.jpg
Niesamowita jest :loveu:

Maszynke do golenia też mam ludzką, całkiem dobrze się sprawuje :)

A co do zabiegów, to przede wszystkim musisz być stanowcza, możesz strzyc czy czesać na raty, obyś tylko nie przerywała wtedy kiedy mała tego chce ;)

Dzięki za radę! ;) Dzisiaj znów wyjęłam maszynkę, pudlówkę i zabrałam się do pracy :evil_lol:. Młoda jakoś lepiej to znosiła, ale chyba jeszcze długa droga przed nami :lol:.

[quote name='rockyy']Fantastyczne zdjęcia (jak zwykle zresztą) ;)

Ginnyyyy...:loveu: Młoda jest naprawdę przecudna:loveu:

Dziękuje :).

[quote name='Czarna_Owieczka']mądra i grzeczna Tosia :thumbs:
Będziesz Ginny szkolić trochę pod kątem agility na przykład czy podobnego typu rzeczy? ;) bo ogólnie to masz gdzieś niedaleko jakiś klub? bo napisane masz okolice Warszawy :razz:

Z Ginny zamierzam robić wszystko, co się da i mam nadzieję, że nic nie spartolę, jeśli chodzi o zabawki. Tośka to pies na żarcie, Ginny ma być psem zabawkowym. Fajnie się szarpie, bardzo lubi to robić, ale czuję, że możemy mieć problemy z aportem...
A co do samego agility, to z Tosią od kwietnia wpadamy do Cavano ;). Teraz chcę zacząć systematyczniej uczęszczać na kurs dla początkujących, bo wcześniej chodziłam z nią na normalne treningi i braki dawały nam się "trochę" we znaki.

[quote name='Ewa&Duffel']Nie mogę się na nią napatrzeć ! :loveu: A te oczy...:loveu:
http://img707.imageshack.us/img707/6606/img1926rp.jpg

[quote name='Ppx']http://img827.imageshack.us/img827/6786/img1919j.jpg booskie :loveu:*

Dziękować :razz:

Posted

Illusion napisał(a):

Z Ginny zamierzam robić wszystko, co się da i mam nadzieję, że nic nie spartolę, jeśli chodzi o zabawki. Tośka to pies na żarcie, Ginny ma być psem zabawkowym. Fajnie się szarpie, bardzo lubi to robić, ale czuję, że możemy mieć problemy z aportem...
A co do samego agility, to z Tosią od kwietnia wpadamy do Cavano ;). Teraz chcę zacząć systematyczniej uczęszczać na kurs dla początkujących, bo wcześniej chodziłam z nią na normalne treningi i braki dawały nam się "trochę" we znaki.

w takim razie powodzenia, niech się Wam dobrze trenuje :) i nie dziękuj, żeby nie zapeszyć ;) mam nadzieję, że spotkam Was kiedyś na zawodach wymiatające na torze :cool3:

Posted

[quote name='Czarna_Owieczka']w takim razie powodzenia, niech się Wam dobrze trenuje :) i nie dziękuj, żeby nie zapeszyć ;) mam nadzieję, że spotkam Was kiedyś na zawodach wymiatające na torze :cool3:

Też mam taką nadzieję :evil_lol:.

[quote name='LadyK']http://img827.imageshack.us/img827/6786/img1919j.jpg haha :D

;)

[quote name='Absolultely Spotless']Co tu tak cicho ?

Dzień dobry ?... :p

[quote name='Endher']Komputer Natalii odmówił niestety posłuszeństwa,gdy tylko będzie sprawny - na pewno się odezwie :smile:

No właśnie, mój komputer w ciągu ostatnich dni był "uśmiercony", nie wiem co się w nim zepsuło i czy się naprawiło (chyba, ale co się samo naprawia? :lol:), ale przedwczoraj (?) komputer wrócił do świata żywych.

[quote name='Ismena']Gratuluję nowej domowniczki! Mała jest cudowna i ma piękne imię. :)
Buziaki dla Ginny i oczywiście Tosi. :)

Dziękuje ;).

Przez ten weekend Tosia pokazała mi, że lubi, potrafi i chce! W mojej ocenie biegała ładnie zarówno w sobotę, jak i w niedzielę, było parę "wpadek", ale my jeszcze zielone :lol:. Przez najbliższy tydzień będziemy robić wprowadzenie do stref :).

Nie mam żadnych zdjęć swoich futrzaków, ale za to przywlokłam swój rysunek :lol:

Posted

[quote name='NightQueen']pasuje jej taka fryzura z wyciętym pyszczkiem (bo skracasz na nim włos tak?) :loveu:
Mogłabyś jeszcze ciut pod szyją skrócić i byłoby na grzywacza :cool3:

Tak, skracam jej kudełki na pyszczku, ale ostatnio to zaniedbałam i młoda troszkę zarosła.
Pod szyją będzie ciężko, bo to okropna wiercipięta, zawsze jak zbliżam się do niej z maszynką, to boję się, że zrobię jej krzywdę.

[quote name='LadyK']http://img801.imageshack.us/img801/5634/img2036y.jpg podrosła :P

Troszkę ;).

Posted

Oswoicie się obie z takimi zabiegami ;) ale wiem że jest strach bo często zdarza mi się pół roczne kilogramowe jorki strzyc i łatwo nie jest, a one jeszcze takie ruchliwe :roll:

Widzę że mała nakręcona na zabawki jest, to fajnie, bo z tego co pamiętam z Tosią było inaczej

Posted

[quote name='NightQueen']Oswoicie się obie z takimi zabiegami ;) ale wiem że jest strach bo często zdarza mi się pół roczne kilogramowe jorki strzyc i łatwo nie jest, a one jeszcze takie ruchliwe :roll:

Widzę że mała nakręcona na zabawki jest, to fajnie, bo z tego co pamiętam z Tosią było inaczej

Mam nadzieję, bo Ginny raczej nie jest spokojniejsza, kiedy zbliżam się do niej z maszynką, w telepającej się na wszystkie strony dłoni :lol:.

Ginny lubi zabawki ;). Jak Tosia złapie za jakąś zabawkę, to jest święto lasu, ale i tak jest mega genialnym psem, w ogóle ostatnio strasznie ją lubię :evil_lol:.

[quote name='Feigned']http://img801.imageshack.us/img801/5634/img2036y.jpg śliczna jest :loveu:

a ta piłka co ją Ginny morduje :diabloti: to miękka jest czy raczej twarda?

Ginny jeszcze jako tako zębów w piłki nie wtapia (te kocie, gąbkowe piłeczki są na razie na szczycie ulubionych piłek Gin), za to sznureczki od takich piłeczek (mamy jeszcze jedną, twardszą) są the best ;).
A ta piłeczka jest właśnie dość miękka, z relacji pewnej osoby (:mad: :lol:) wynikało, że te piłki mają zapach wanilii i w ogóle ponoć bardzo dużo psów je lubi, ale one wcale tak nie pachną! :lol: Chociaż może nabiorą takiej woni, jak wywietrzeją, bo nasza w czwartek (jak przyjechała) śmierdziała gumą, a dzisiaj już tak bardzo tego nie czuć.