Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Agathee']Mieszkanko kupowane też pod kątem treningów? Bardzo fajne jest :)

Głównie tak ;), ale na pewno przyda się też na inne wyjazdy.

[quote name='Agathee']
A pajączek fenomenalny! Uwielbiam twoją grafikę i gratuluje umiejętności ;)

Dziękuje :). Jak będzie więcej słońca (dziś już troszkę zaczyna wychodzić zza chmur :loveu:) to zapoluję na jakieś ciekawsze okazy :evil_lol:. Dzisiaj po ręku chodził mi taki malutki, cały czarny, z żółtą kreską na odwłoku, może kiedyś przekonam się do pająków :lol:.

[quote name='Agathee']
A agility jak wam idzie??

http://www.mixtosia.blogspot.com/

Tutaj piszę tak dokładniej o naszym "agilitowaniu" ;). W tamten weekend nie było treningów, a w ten możemy być tylko w sobotę, bo młody ma komunię w niedzielę :shake:. Mam nadzieję, że chociaż ta sobota wypali. Potem chyba znów w weekend nie będzie treningów, bo chyba większość jedzie na zawody do Łomianek ;), też się tam wybieram, bo wypadałoby zobaczyć "na żywo" jak to przebiega itd. :lol:

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Hej :hand:
Długo mnie tu nie było.
RCookie, jestem pod wrażeniem Twoich fot,
normalnie robisz zdjęcia jak profesjonalista!
Tosia jest cudna.

I Tośkowy "domek" też super ;)

Posted

[quote name='LadyK']Hej :hand:
Długo mnie tu nie było.
RCookie, jestem pod wrażeniem Twoich fot,
normalnie robisz zdjęcia jak profesjonalista!
Tosia jest cudna.

I Tośkowy "domek" też super ;)

Co prawda, to prawda, powinnaś częściej wpadać na dogo i zarzucać zdjęciami ONkowatej :eviltong:.
A moje zdjęcia nie są jakieś szczególne, takie zwykłe bym powiedziała, ale bardzo się cieszę, że komuś się podobają :).

Dzisiaj załapałyśmy się na słoneczko, więc to wykorzystałam i naprodukowałam "kilka" zdjęć :evil_lol:.
Nie będę raczej wszystkich przeklejać, więc zapraszam tutaj:

Posted

[quote name='gops']jesoo
ja tez chce takie ladne zdjecia robic ;/

super !
Tosioslawa oczywiscie piekna jak zawsze!

[quote name='LadyK']http://img84.imageshack.us/img84/9193/img8586.jpg ale świetne!
te kolory i ostrość, a i Tosia cudo! :loveu:

Dziękuje :).

[quote name='Bewarka']Ale sie Tosia na tych ostatnich zdjęciach duża wydaje :) Jak zwykle wszystko śliczne :loveu: :iloveyou:

Pozory mylą :lol:.
Dzięki ;).

[quote name='Shel']A u nas zero słońca :(

Ale Twoje zdjęcia są cięzkie! 400kb?!!

Jak świeciło słońce to było prawie 23*C, strasznie gorąco :shake:. No, ale chyba lepsze to, niż ciągłe deszcze, mega kałuże, ziąb i pies "księżniczka" :evil_lol:. Chociaż myślę, że z Tośką fajniej się coś robi, jak jest właśnie chłodniej.

400kb to dużo? :evil_lol:

Posted

No raczej dużo ;)
Jak dawałam na FC zdjęcia ponad 200kb to mnie admin op%$^^^^^^^^ i teraz dodaję do 100 kb ;)
Twoje strasznie długo się przez to ładują.. ;)

Posted

Shel napisał(a):
No raczej dużo ;)
Jak dawałam na FC zdjęcia ponad 200kb to mnie admin op%$^^^^^^^^ i teraz dodaję do 100 kb ;)
Twoje strasznie długo się przez to ładują.. ;)

Podejrzewam, że gdybym zapisywała je w "niższej wadze" to PS poleciałby mi po jakości :eviltong:.

Posted

RCookie napisał(a):
Podejrzewam, że gdybym zapisywała je w "niższej wadze" to PS poleciałby mi po jakości :eviltong:.

Moje nie lecą, ale w PS'ie ich nie zapisuję:eviltong:

Posted

Shel napisał(a):
Moje nie lecą, ale w PS'ie ich nie zapisuję:eviltong:

Zapisuję "w PS", bo w PS je obrabiam, przy zapisywaniu pokazuje się okienko, wybierasz wagę - jakość, im niższa waga, tym gorsza jakość. Nie wiem od czego to (waga plików) może być jeszcze zależne.
Jak w PS nie zapisujesz zdjęć, jak je w nich obrabiasz? :lol:

Posted

RCookie napisał(a):
Zapisuję "w PS", bo w PS je obrabiam, przy zapisywaniu pokazuje się okienko, wybierasz wagę - jakość, im niższa waga, tym gorsza jakość. Nie wiem od czego to (waga plików) może być jeszcze zależne.
Jak w PS nie zapisujesz zdjęć, jak je w nich obrabiasz? :lol:

Jak potrzebuję obrobić zdjęcie to je obrabiam, a zmniejszam w irfanie, proste.

Posted

[quote name='Bartiśkowa_']Cześć ;)

http://img32.imageshack.us/img32/931/img8580c.jpg Świetne!! :loveu:

Dzięki :).

[quote name='Shel']Jak potrzebuję obrobić zdjęcie to je obrabiam, a zmniejszam w irfanie, proste.

Wspomniałam o PS, bo w większości danych exif w Twoich zdjęciach jest PS :eviltong:.
Ja w PS obrabiam i zmniejszam, z resztą wydaje mi się, że zmniejszanie też podchodzi pod obróbkę, ale to już taki mało istotny szczegół.
U mnie moje zdjęcia ładują się dosyć szybko ;). Nikt wcześniej chyba nie pisał, że długo mu się ładują.

Posted

A kiedy ostatnio sprawdzałas? bo ja nie zmniejszam w PS'ie od jakiegoś tygodnia
Ale moje z PS'a i tak nie były takie ciężkie jak Twoje :hmmmm:

Posted

[quote name='Feigned']mi na blogu długo się ładują Wasze foty, ale na dogo normalnie :)

http://img294.imageshack.us/img294/4069/img8575.jpg :loveu:

Na blogu też czasem dłużej czekam zanim wszystkie się wyświetlą, ale to pewnie przez to, że to miniaturki :hmmmm:.

[quote name='Pestka']Nie chciałam być niegrzeczna :eviltong:

http://img294.imageshack.us/img294/4069/img8575.jpg
Co za bieg :cool3:

U nas dzisiaj do 14 było słonce, a potem przez pół godziny lało i znów słonce - paranoja :roll:

No wiesz co... :lol:
U nas na razie nie pada, a słońce raz jest, raz go nie ma...

[quote name='Zuzia&Snoopy']Super! Jaka radość na mordce:D

:)

[quote name='Shel']A kiedy ostatnio sprawdzałas? bo ja nie zmniejszam w PS'ie od jakiegoś tygodnia
Ale moje z PS'a i tak nie były takie ciężkie jak Twoje :hmmmm:

Wczoraj, między innymi te, na których Ares trzyma niebieską "kostkę" ;).

Posted

Faktycznie PS jest w Exifie. Nie wiem dlaczego, zmniejszam w Irfanie.
W moim PS'ie nie wyświetla się zmienianie wielkości zdjęcia:shake:

Posted

Shel napisał(a):
Faktycznie PS jest w Exifie. Nie wiem dlaczego, zmniejszam w Irfanie.
W moim PS'ie nie wyświetla się zmienianie wielkości zdjęcia:shake:

A to ciekawe, u mnie zawsze się wyświetlało, w nowej wersji też się wyświetla i efekt ruszania suwaczkiem "wagi i jakości" jest ten sam, a widziałam, że używasz takiej samej wersji, jak ja nie tak dawno.

Posted

RCookie napisał(a):
A to ciekawe, u mnie zawsze się wyświetlało, w nowej wersji też się wyświetla i efekt ruszania suwaczkiem "wagi i jakości" jest ten sam, a widziałam, że używasz takiej samej wersji, jak ja nie tak dawno.

Ja ogólnie używam chyba czegoś innego, bo nikt takiego nie ma :lol:. (w exifie powinno pisać jaki)

Posted

Shel napisał(a):
Ja ogólnie używam chyba czegoś innego, bo nikt takiego nie ma :lol:. (w exifie powinno pisać jaki)

7.0 CE mam go, ale od niedawna używam innej wersji, gdyby nie kilka braków i niedociągnięć, to pewnie bym przy nim została.
W tych dwóch zdjęciach, które dziś dałaś też jest informacja o nim w exifach ;).