Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ktoś jeszcze o nas pamięta :evil_lol:.

Nie mam żadnych nowych zdjęć :shake:. Pogoda jest beznadziejna, ciągle pada śnieg :placz:.
Może jak przestanie padać, to wezmę aparat na spacer chyba, że ktoś ma sposób na nienamaczanie się aparatu wtedy, kiedy pada.

Posted

Bzikowa napisał(a):
A to bardzo źle jak śnieg zapada aparat? Ja dzisiaj wzięłam aparat w okropny śnieg i to taki marznący, z deszczem... Co się może stać?

Jeśli nadal sprawnie działa to nic się nie stało, ale tego typu urządzenia raczej nie powinny mieć kontaktu z wodą. I po mrozie, jak się wejdzie do ciepłego pomieszczenia to trzeba odczekać trochę czasu zanim włączy się aparat, bo może dojść do spięcia. Na pewnym forum foto ktoś miał taki problem i potem naprawa aparatu kosztowała go kilkaset PLN.

Zrobiłam gofry, wyszły niezbyt smaczne, ale mogę kogoś poczęstować :cool3: :diabloti:.

Posted

RCookie napisał(a):
Jeśli nadal sprawnie działa to nic się nie stało, ale tego typu urządzenia raczej nie powinny mieć kontaktu z wodą. I po mrozie, jak się wejdzie do ciepłego pomieszczenia to trzeba odczekać trochę czasu zanim włączy się aparat, bo może dojść do spięcia. Na pewnym forum foto ktoś miał taki problem i potem naprawa aparatu kosztowała go kilkaset PLN.

Zrobiłam gofry, wyszły niezbyt smaczne, ale mogę kogoś poczęstować :cool3: :diabloti:.

najlepiej stopniować zmianę temperatur jeżeli ma sie możliwość, czyli np. zamiast aparat zabrać od razu do domu zostawić go w chłodniejszej werandzie czy garażu

Posted

RCookie napisał(a):

Z tego przepisu o którym myślę? :diabloti: Trzeba złożyć reklamację. :lol:

Posted

Unbelievable napisał(a):
najlepiej stopniować zmianę temperatur jeżeli ma sie możliwość, czyli np. zamiast aparat zabrać od razu do domu zostawić go w chłodniejszej werandzie czy garażu

Dzięki za uzupełnienie informacji :).

Infortune. napisał(a):
Z tego przepisu o którym myślę? :diabloti: Trzeba złożyć reklamację. :lol:

No właśnie nie :shake:, a szkoda, bo miałabym teraz na kim odreagować :evil_lol:.

Posted

Ja podczas opadów zakładam na aparat zwykły woreczek foliowy (trochę większy niż te śniadaniowe). I nakładam na aparat (tak żeby tylko nie zasłaniał końca obiektywu i ściskam gumkami recepturkami żeby nie spadło) :D

Posted

Ja jak pada to nie biorę wcale aparatu, a jak jest duży mróz to najpierw w torbie, bo matryca czy coś tam jest bardzo czuła na zmiany temperatur. No jakoś tak.

Posted

Unbelievable napisał(a):
a ja zam przepis na pyyszne gofry :diabloti: nawet zimne i przyschnięte są pyszne :evil_lol: jutro jak nie zamponę przepiszę : P

Napisz napisz :D

Posted

Wyjęłam dzisiaj aparat, chyba mam jakąś wewnętrzną blokadę... :lol:

Nie ma to jak gorąca herbata, w zimne popołudnie.

Miało być dzisiaj słońce, a znów padał śnieg, nie cierpię zimy :angryy:.

Posted

Shel napisał(a):
Ja jak pada to nie biorę wcale aparatu, a jak jest duży mróz to najpierw w torbie, bo matryca czy coś tam jest bardzo czuła na zmiany temperatur. No jakoś tak.

Generalnie elektronika nie lubi mrozu i wilgoci, optyka z kolei, paruje przy przejściu z zimnego w ciepłe.