Unbelievable Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 RCookie napisał(a):Właśnie wróciłam do domu... Dziwnie tak jakoś było wejść i nie zobaczyć jej, jak skacze z radości, że już jestem :shake:. Odbieramy ją pod wieczór. Klatka nie przyszła, na stronie animalii jest napisane, że kurierzy jeżdżą do 16:00, niby zamawiałam w innym sklepie, ale to chyba bez znaczenia... :roll: Przy okazji wpadłam na pocztę i odebrałam nowy dysk, mam nadzieję, że spodoba się Tosi. mi przywożą do 18, i z poczty i z firm kurierskich ;) jaki dysk? hero? :cool3: Chantell napisał(a): Ty masz dyski w zoologu? ja też tak chcę xD czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem...? już nie pierwszy raz pytasz o coś co ejst napisane w pioście nad twoim :angryy: Quote
C&B Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Ja pamiętam jak moją na operację żołądka zostawiałam to łzy same do oczów napływały, a kiedy po nią przyjechałam to ona zamiast do nas to się do swojego legowiska wpakowała, bo przecież przez 3 dni go nie widziała:evil_lol: Quote
Chantell Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 no dobrze wiem, ze pisze odebrałam, ale mimo wszystko musieli jej to jakoś sprowadzić i kupiła nie? oO' U mnie nie ma szans zeby zrobili coś takiego Quote
Unbelievable Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Chantell napisał(a):no dobrze wiem, ze pisze odebrałam, ale mimo wszystko musieli jej to jakoś sprowadzić i kupiła nie? oO' U mnie nie ma szans zeby zrobili coś takiego napisane jest że WPADŁA NA POCZTĘ i ODEBRAŁA :roll: Quote
Illusion Posted October 23, 2009 Author Posted October 23, 2009 Chantell napisał(a):na pewno wszystko będzie dobrze... ja przez Ciebie też się zaczęłam denerwować :mad: Ty masz dyski w zoologu? ja też tak chcę xD Jeśli się nie mylę to w żadnym ze stacjonarnych zoologów nie ma profesjonalnych dysków, można dostać je tylko w internecie i na zawodach (?). Unbelievable napisał(a):mi przywożą do 18, i z poczty i z firm kurierskich ;) jaki dysk? hero? :cool3: czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem...? już nie pierwszy raz pytasz o coś co ejst napisane w pioście nad twoim :angryy: U nas raz pan z GLS był o 20:00, więc chyba wszystko jest możliwe :roll:. Jak na razie klatki nadal nie ma :mad:. Tak, hero 160 ;). Dostałam model testowy, wydaje mi się, że powinien być ok, jak Tosi też się spodoba, to zamówię 3 takie :cool3:. C&B napisał(a):Ja pamiętam jak moją na operację żołądka zostawiałam to łzy same do oczów napływały, a kiedy po nią przyjechałam to ona zamiast do nas to się do swojego legowiska wpakowała, bo przecież przez 3 dni go nie widziała:evil_lol: Tosia u weterynarza wyglądała na... obrażoną? :diabloti: W domu już merda ogonkiem :loveu:. Chantell napisał(a):no dobrze wiem, ze pisze odebrałam, ale mimo wszystko musieli jej to jakoś sprowadzić i kupiła nie? oO' U mnie nie ma szans zeby zrobili coś takiego Unbelievable napisał(a):napisane jest że WPADŁA NA POCZTĘ i ODEBRAŁA :roll: No właśnie :eviltong:. Cavy napisał(a):Trzymamy kciuki za Tośkę. ;) No to tak... Kiedy przyjechałam po małą musiałam troszkę zaczekać, bo wet. zajmował się inną pacjentką, na stoliku już był przygotowany kołnierz. Tosia leżała w dużej kennel klatce i strasznie się darła, jak wet ją wyjmował :crazyeye:. Pan wyjaśnił, że zastanawiał się, czemu ona tak piszczy i doszedł do wniosku, że ona tak po prostu ma. Jak ja ją dotykam to była/jest cichutka. Jak już wcześniej wspomniałam, w domu już merda ogonkiem, na początku chciała sobie pochodzić, a teraz śpi w legowisku. Wygląda strasznie, szczerze powiedziawszy to na początku zastanawiałam się, czy to aby na pewno ona. Jak ją zawoziłam to była taka radosna, a tutaj taka bidulka. Aaaa no i taka ciekawostka, dowiedziałam się, że to niemożliwe, żeby Tośka miała 4 lata :crazyeye:. Wet powiedział, że ona ma bardziej 8 lat, niż 4 :crazyeye:. Quote
Unbelievable Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 RCookie napisał(a): Wygląda strasznie, szczerze powiedziawszy to na początku zastanawiałam się, czy to aby na pewno ona. Jak ją zawoziłam to była taka radosna, a tutaj taka bidulka. Aaaa no i taka ciekawostka, dowiedziałam się, że to niemożliwe, żeby Tośka miała 4 lata :crazyeye:. Wet powiedział, że ona ma bardziej 8 lat, niż 4 :crazyeye:. szzcurzy tylko jak mnie zobaczył to ogon poszedł w ruch, chociaż ani na skakanie ani na biegi nie miał ochoty co zwykle robi :diabloti: ale obolały był strasznie, układał się z pół godziny... uważaj na wymioty, połóż ją w miejscu z którego łatwo sprzątnąć w razie czego ale to weterynarz już powinien powiedzieć : P no to niezła pomyłka- jeżeli faktycznie ma 8 lat to jest straszliwie energiczna! Quote
Foxowa Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 To dobrze, że Toś się czuje już dobrze i jest w domku. Ale co do lat, to szok :crazyeye: Jak to niby ma 8 lat? :crazyeye::crazyeye: Quote
Illusion Posted October 23, 2009 Author Posted October 23, 2009 Unbelievable napisał(a):szzcurzy tylko jak mnie zobaczył to ogon poszedł w ruch, chociaż ani na skakanie ani na biegi nie miał ochoty co zwykle robi :diabloti: ale obolały był strasznie, układał się z pół godziny... uważaj na wymioty, połóż ją w miejscu z którego łatwo sprzątnąć w razie czego ale to weterynarz już powinien powiedzieć : P no to niezła pomyłka- jeżeli faktycznie ma 8 lat to jest straszliwie energiczna! Mała u weta pewnie nie okazywała tak emocji związanych z moim przybyciem, bo była jeszcze zestresowana, z resztą te piski na to by wskazywały. Ona w ogóle niezbyt dobrze kojarzy sobie wizyty u weterynarza :shake:. Dwa razy było tak, że jak gdzieś jechaliśmy, to wymiotowała, wierciła się, a podczas powrotu była spokojna i spała. Jak jedziemy normalnie do weterynarza, to też ją muli, a jak wracamy, to już jest ok. Zimno jej po narkozie, jak ją przykrywam kocem, to wychodzi z legowiska... Zaraz ją pod kominek zaniosę, to może jej cieplej będzie. Quote
Illusion Posted October 23, 2009 Author Posted October 23, 2009 A jeszcze co do tego wieku, to weterynarz naprawdę bardzo mnie zaskoczył. Wydaje mi się, że Tośka faktycznie jest dość energiczna jak na taką starszą sucz (chociaż nie wiem czy można nazywać ją już seniorem, skoro psy mogą żyć nawet 15 lat). Z drugiej strony taki wiek mógłby wyjaśniać wcześniejszą niechęć (lub brak umiejętności) do zabawy zabawkami, czy patykiem chociażby. Quote
iwcza Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Super, że z Tośką wszystko okej :loveu::loveu::loveu: 8 lat? :crazyeye: Nie wierzę! :shake: Quote
Feigned Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 to super, że wszystko dobrze poszło :loveu: a z tym wiekiem to też niezłe zaskoczenie! Quote
Chantell Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 wow 8 lat? no to niezłe zaskoczenie. Dobrze, że z Toś wszystko ok :) Quote
Bzikowa Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Cieszę się, że z Tośką wszystko w porządku, najgorsze za Tobą :cool3: Bez po kastracji zachowywał się jak nie on , w ogóle nie chciał się ruszać, na spacer musiałam go przez 3 dni wynosić. Niby się cieszył jak powiedziałam, że idziemy, ale jak próbował się podnieść to rezygnował... dopiero na spacerze zapominał, że go boli... A po tygodniu już tak śmigał , że ooooo:loveu: Także życzę szybkiego gojenia :) A co do tego wieku to rzeczywiście dziwne, że dopiero teraz to wyszło... :roll: Ale małe psy starzeją się dużo wolniej i 8 lat dla małego pieska to jeszcze nie tak dużo... Dla olbrzymów często 8 to już wiek starczy ale dla malucha nie ;) także nie ma się co dziwić;) RCookie napisał(a): Tak, hero 160 ;). Dostałam model testowy, wydaje mi się, że powinien być ok, jak Tosi też się spodoba, to zamówię 3 takie :cool3:. Ja właśnie parę dni temu kupiłam (przez whippy) 6 różowiutkich Hero 160... i szczerze mówiąc to jestem rozczarowana :shake: Dałam Bezikowi złapać dosłownie parę razy i już są dziurki, prawie na wylot :angryy: Gorzej niż CS, ba! gorzej niż soft :angryy: ale cóż... zużyjemy te to będziemy się zastanawiać co potem... RCookie napisał(a):Właśnie wróciłam do domu... Dziwnie tak jakoś było wejść i nie zobaczyć jej, jak skacze z radości, że już jestem :shake:. Odbieramy ją pod wieczór. Klatka nie przyszła, na stronie animalii jest napisane, że kurierzy jeżdżą do 16:00, niby zamawiałam w innym sklepie, ale to chyba bez znaczenia... :roll: Eee do 16? Ja najczęściej umawiam się z kurierem na późniejszą godzinę, a nawet dużo późniejszą ;) Kurierzy Animalii (na terenie Warszawy i w okolicach jeżdżą) to w ogóle do 22 jeżdżą i do mnie zwykle przyjeżdżają 21-22 i to mi odpowiada bo zwykle jestem wtedy już w domu... a jak nie ja to kto inny. Jaką firmą kurierską wysłali Ci klatkę? To kiedy ją dostaniesz zależy bardziej od firmy niż od sklepu w którym zamówiłaś. Quote
jmw Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Wchodzę tu i szok normalnie! 8 LAT?! :crazyeye: O kurde, przecież ona nawet na 4 nie wygląda! :-o :crazyeye: Quote
Feigned Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 ale dokładnie tak jak napisała Bzikowa, dla małego psa 8 lat to nie tak dużo skoro żyją ok. 15-16 ;) Quote
Jami Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Szok normalnie... :-o 8?! Przeciez ona wygląda na 3 lata albo mniej.. Quote
Bewarka Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Nigdy bym nie przypuszczała, że ma aż tyle...:-o Moja to około siedmiu i zdecydowanie starzej wygląda niż Tośka. Quote
Russellka Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 8 lat to jeszcze nie tak dużo, z taką opieką może dożyć dwa razy tyle :loveu: Quote
Daja_ Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 jmw napisał(a):Wchodzę tu i szok normalnie! 8 LAT?! :crazyeye: O kurde, przecież ona nawet na 4 nie wygląda! :-o :crazyeye: em... no ja właśnie odwrotnie.. przeglądałam wątek.. no i zobaczyłam że Tosia ma 4 lata,to się bardzo zdziwiłam,właśnie według mnie wygląda na 7-8 latek :lol::eviltong: ale energia no to widać trzyma się,i na pewno pożyje długo ! :roll::razz: Quote
Pestka Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Fantastycznie, ze poszło wszystko ok! :multi: A z tym wiekiem to naprawdę podejrzane, ja bym jeszcze pojechała na wszelki wypadek do innego weta, żeby się upewnić, bo Tośka nie wygląda na 8 lat. Chociaż jak mówiłaś to by tłumaczyło jej zachowanie. Quote
taxelina Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Super ze poszlo okej! Niunia tez wg naszych obliczen ma okolo 7-8 Quote
Illusion Posted October 24, 2009 Author Posted October 24, 2009 Dzięki za tyle miłych słów :). Dziś Tosia wygląda już normalnie (wcześniej z pyska przypominała jakiegoś TTB), jest nieco bardziej energiczna niż wczoraj, niedługo będę dzwonić do weterynarza, żeby powiedzieć mu, co u małej. Mama pojechała po mięsko, co bym mogła Tosi coś upichcić, bo karmy teraz nie tknie. Weterynarz powiedział, że to niemożliwe, że ma te 4 lata. W jego ocenie, jej zęby są na tyle starte, że ma prędzej 8. Pytał, czy może nie nosi często czegoś twardego, ale przecież ona się nie bawiła, więc wątpię, że wcześniej coś takiego nosiła w pysku, może to przez jedzenie kości? Zanim do mnie trafiła dostawała resztki z ludzkiego stołu, a wiadomo co jadła jeszcze wcześniej? Po zdjęciach raczej ciężko ocenić w jakim wieku jest pies ;). Mam na myśli dorosłego psa, bo szczeniak, czy taki naprawdę stary, to zazwyczaj widać po wielkości, stanie sierści itd. Dla mnie informacja, w jakim wieku jest tak naprawdę Tośka, jest potrzebna tylko po to, żeby wiedzieć, jak się nią dalej zajmować, wiadomo, że starszy pies wymaga nieco innej opieki, niż ten w wieku 2 lat. Poza tym, ta informacja nic innego nie zmienia, nie przestanę jej kochać albo ni będę jej kochać mniej, tylko dlatego, że okazało się, że jest starsza, niż wcześniej mi mówiono. Na początku nie miało to dla mnie żadnego znaczenia (przecież jakby nie było od początku nic o niej praktycznie nie wiadomo, bo była przygarnięta z ulicy) i teraz również nie ma. Bzikowa, mnie się ten dysk podoba, nie zależy mi raczej na tym, żeby był super trwały, bo Tośka zabawek nie niszczy ;). Pan, z którym rozmawiałam o Softach i tych Hero powiedział, że jak mała naprawdę się w to wkręci, to mogę spróbować z Sonic Hero, on ma ok. 21cm średnicy, ale nic więcej o nim nie wiem, bo i tak nie chcę dla niej takich dużych dysków. Quote
Illusion Posted October 24, 2009 Author Posted October 24, 2009 Nowa sztuczka, zdjęcie stare... Quote
Feigned Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 śliczna! :loveu: RCookie, a czym tak naprawdę się różnią Hero od innych dysków? :oops: Quote
Recommended Posts