Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

mój tata mówi, że po mieście chodzi bardzo sympatyczny bezdomny psiak, który jest bardzo podobny do mojego Upsa, tyle, że nakrapiany. Na monitoringu widział, jak do jakiejś grupki młodzieży się przymilał i ogólnie nie ręczę za siebie jak go spotkam, bo mogę go przyprowadzić do domu. :cool3:
Ostatnio nawet myślałam, żeby przygarniać psiaki i szukać im domków, ale bałabym się jak zareagują na Dropsa i potrzebowałabym więcej funduszy na szczepienia, odrobaczenia i kastrację|sterylizację..

A Ty o tym psie to myślałaś jakim? :p

Jestem pod wrażeniem Twoich obroż, i wszystkie są w takim stanie, jakby świeżo z półki zdjęte. :loveu:

Posted

Mam na oku dwie rasy, ale nadal nie jestem co do nich pewna, chodzi mi też po głowie jakiś młody pies z DT (taki 5/6 miesięcy), ale bałabym się, że nie będzie "w środku" taki, jakbym chciała...

Posted

RCookie napisał(a):
Mam na oku dwie rasy, ale nadal nie jestem co do nich pewna, chodzi mi też po głowie jakiś młody pies z DT (taki 5/6 miesięcy), ale bałabym się, że nie będzie "w środku" taki, jakbym chciała...

a jakie rasy ? :eviltong:

Posted

RCookie napisał(a):

jak weźmiesz z DT to będę Cię wielbić do końca życia. :loveu:

A jakiego chciałabyś, zeby był w środku? :cool3:

Posted

Dariette. napisał(a):

Ale jak wychowasz psa od szczeniaka i bedziesz miec z nim super kontakt będzie Cię wielbił tez do końca życia :eviltong:

Posted

przecież w DT też są szczeniaki. ;) Z każdym psem można złapać superkontakt.
ale cii.. nie offam.

Tośkowa sama wybierze jak jej się uda. ^^

btw. Toś to Twoja pierwsza psina?

Posted

Feigned napisał(a):
a jakie rasy ? :eviltong:

A nie powiem :eviltong:.

Dariette. napisał(a):

A jakiego chciałabyś, zeby był w środku? :cool3:

Chętny do pracy z człowiekiem, pojętny, żywiołowy, ale żeby dało się go zmęczyć :evil_lol:, taki pracuś, ale łatwy do wyciszenia, bo nie wiem ile czasu będę w stanie poświęcić drugiemu psu, jak będę już chodzić do LO.

Shel napisał(a):
Śliczna Wielkooka Toś :)

Dziękujemy :).

Dariette. napisał(a):
przecież w DT też są szczeniaki. ;) Z każdym psem można złapać superkontakt.
ale cii.. nie offam.

Tośkowa sama wybierze jak jej się uda. ^^

btw. Toś to Twoja pierwsza psina?

Można tak powiedzieć, jak byłam młodsza też mieliśmy różne psy, ale nigdy się nimi jakoś szczególnie nie zajmowałam, dla mnie były po prostu do kochania i zabawy. Tośka to pies TYLKO mój, ja z nią wychodzę na spacery (wiadomo, nie zawsze mogę, wtedy wychodzi moja mama), ja ją karmię, bawię się z nią, no i uczę różnych, nowych rzeczy. Tośka słucha się tylko mnie, czasem wykona jakieś pojedyncze polecenia, jak widzi, że osoba, która je wydaje ma coś smacznego w ręce, ale tak to lubi chyba każdego z członków rodziny (może mojego młodszego brata mniej...), zawsze jak ktoś z nas wraca do domu, to się podnosi i nasłuchuje albo biegnie do drzwi.

Posted

chyba się domyślam jaki włochacz chodzi Ci po głowie.. :diabloti:

mi to się marzy drugi białas :loveu:
ale obawiam się, że jak pójdę w grudniu na wolontariat i znajdzie się jakieś cudo to przemycę je do domu :evil_lol:
ale naprawdę, dwa maltańczyki .. ach :loveu: to byłoby coś :diabloti:

Posted

Bewarka napisał(a):
Ja się domyślam, ale nie jestem pewna. I nie zdradzę o czym myśle, bo se jeszcze siary narobie jak sie pomyle...:evil_lol:

no dokładnie :diabloti:
ale ja jestem pewna tak na 75 % :evil_lol:

Posted

Ja jedną znam na 1200% :diabloti:
a te identyfikatory... zamówione zostały 3, już drugi tydzień facet nie odpowiada na maile, a inni ludzie z tej aukcji już podostawali... kasa poszła od razu po kupnie... :roll:

Posted

Unbelievable napisał(a):
Ja jedną znam na 1200% :diabloti:
a te identyfikatory... zamówione zostały 3, już drugi tydzień facet nie odpowiada na maile, a inni ludzie z tej aukcji już podostawali... kasa poszła od razu po kupnie... :roll:

te przeźroczyste?
my zamawialiśmy od tej osoby taki ID tylko nieprzeźroczysty (chociaż żałuję. :roll: przeźroczyste ładniejsze :lol:) to dosyć szybko przyszedł..
tylko mimo, że poprosiliśmy o przysłanie na inny adres to i tak wysłali na ten z allegro, więc na początku nie wiedzieliśmy, że już jest.

ale off-ujemy, RCookie nas stąd powygania :diabloti:

Posted

Feigned napisał(a):
te przeźroczyste?
my zamawialiśmy od tej osoby taki ID tylko nieprzeźroczysty (chociaż żałuję. :roll: przeźroczyste ładniejsze :lol:) to dosyć szybko przyszedł..
tylko mimo, że poprosiliśmy o przysłanie na inny adres to i tak wysłali na ten z allegro, więc na początku nie wiedzieliśmy, że już jest.

ale off-ujemy, RCookie nas stąd powygania :diabloti:

a u mnie anwet nie odpisał :roll: i na gg, i na meila, i przez kontakt allegro...

RCookie napisał(a):

A co do tych IDów, to nic dobrego mi tutaj nie napisałyście :lol:.

cóż, lepiej zapobiegać niż leczyć :cool3:

Posted

Tollery :evil_lol:.

Chciałam zamówić te IDy, bo są tanie, a podobno bardzo trwałe, tylko sama ich na aktualną chwilę zamówić nie mogę, więc albo poproszę, żeby ktoś mi je zamówił (co jest dość ryzykowne, biorąc pod uwagę co pisała jedna z Was), albo zaczekam.

Unbelievable, a nie ma gdzieś podanego numeru telefonu? Ja pierwsze co bym zrobiła, to zadzwoniła, chyba najszybszy sposób kontaktowania się :cool3:.

Obroże już wysłali :multi:, mam nadzieję, że jutro nie przyjdą, bo mnie w domu nie będzie, a zabawki, które zamówiłam, niby są, ale status zamówienia się nie zmienił, więc albo oni nie zmienili, a już wysłali, albo tych zabawek jednak nie ma :siara:.