Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Widzę, że Tosia bardzo Kongiem zainteresowana - może my też spróbujemy? Wczoraj wkładałam jej przysmaki do kapcia, żeby je próbowała wyciągnąć i była znacznie zainteresowana. :razz:
Jaki to rodzaj i rozmiar? Co wkładasz do środka? A kółeczkiem się zainteresowała? :loveu:

Posted

Alaskamal, Toś to tylko zabawowa jak ma do czynienia z zabawką + jedzenie, ale staram się pokazać jej, że inne zabawki też mogą być bardzo fajne :). Niedługo do Was wpadniemy :).

Nera, upychasz jedzenie, a pies robi wszystko, żeby tylko je wyciągnąć i skonsumować :evil_lol:.

psiulka, można powiedzieć, że to w pewnym sensie podróba konga. Nie kupowałam w końcu oryginalnego, bo nie byłam pewna, czy małej się spodoba (a nie chciałam znów wyrzucać pieniędzy w błoto, na zabawkę, której nie ruszy), nie mogłam się właśnie na rozmiar zdecydować, no i cena... więc wybrałam jumpera trixie, rozmiar mały (jest duży i mały), widziałam go wcześniej w sklepie zoologicznym, ale cena kosmos, więc wtedy nie kupowałam, a wymiarowo wydawał się ok. W telezoo kupowałam za 5zł z groszami, ale widzę, że teraz nieco podrożał. Za pierwszym razem na sam spód włożyłam ciastka z maceda, wyżej troszkę sera żółtego i cienki plasterek kiełbachy, a całość zalepiłam pasztetem.
Na sam spód następnym razem będę wkładać jakieś kruche ciastka, bo tamte tak się przylepiły, że sucz nie mogła ich wyciągnąć. No i zamiast zalepiacza w postaci pasztetu dla ludziów chyba będę używała jakieś psiej puchy o takiej konsystencji. Myślałam o tej piance z konga, może się jeszcze na nią zdecyduję :).

Posted

Czy ty droga Panno masz wszystko w domu czerwone.? xDD :lol: Dywan czerwony, zabawka dla psa czerwona, obroża czerwona. xDD Nie no ślicznie, Tośka wtłacza się w tło dywanu. *.* :loveu:

Posted

deer, coś na razie ma takie dwie zabawki i więcej raczej już nie będę kupować :).
Owczarkowa, :cool3:

Kibaa, na szczęście nie :lol:.

Wrrr... komputer mi świruje :angryy:

Posted

Nera, śmieszna jest, taka mała :loveu:.
deer, ja się staram tym nie przejmować, skoro Toś się nie bawi, tzn. że może jest jej tak dobrze, ale przecież jeśli już zacznie się bawić to będzie jeszcze lepiej :).
anitaaa, nie, gdzieś w sieci zamawiałam, ale w różnych sklepach można go znaleźć ;).

Posted

RCookie napisał(a):
Witamy, witamy :).
Chciałabym, żeby było więcej takich happy endów, niestety wygląda na to, że synek Tosi skończy swoje życie na łańcuchu :shake:. Jak ja nie cierpię takich ludzi, niedobrze mi się robi jak o nich słyszę, a jeszcze gorzej czuję się jak mam z nimi styczność :/
Przy jednym psie to jeszcze jakoś ujdzie, gorzej jak ma się bandę futrzaków :diabloti:.

A ten synek też taki tyci tyci jak Tosia??:crazyeye: i na łańcuch?:-(
No właśnie poza tym spod futra to i tak obroży nie widać:lol:

Posted

[quote name='Nera-']Podalabyś przepis kochaniutka :razz::diabloti:

Kupujesz może "Przyjaciela Psa"? Tam na 55str. jest przepis na jakieś gwiazdkowe ciasteczka, ja banany zmieniłam na jabłka, dodałam trochę cynamonu i dalej postępowałam tak jak jest w przepisie. Trochę gumowe te ciastka wyszły, ale są całkiem smaczne, pachną szarlotką :loveu:.

[quote name='groszek83']A ten synek też taki tyci tyci jak Tosia??:crazyeye: i na łańcuch?:-(
No właśnie poza tym spod futra to i tak obroży nie widać:lol:

Jest od niej troszkę wyższy :(. Jakby go wyczesać to wyglądałby jak nieostrzyżony sznaucer miniaturowy.

Posted

RCookie napisał(a):
Kupujesz może "Przyjaciela Psa"? Tam na 55str. jest przepis na jakieś gwiazdkowe ciasteczka, ja banany zmieniłam na jabłka, dodałam trochę cynamonu i dalej postępowałam tak jak jest w przepisie. Trochę gumowe te ciastka wyszły, ale są całkiem smaczne, pachną szarlotką :loveu:.

Kurcze niezbieram - moglabys napisac :oops:

Posted

[quote name='Nera-']Kurcze niezbieram - moglabys napisac :oops:

Ok, w takim razie już piszę :).

"Świąteczne gwiazdki"

Składniki:
370g gruboziarnistej mąki pszennej
100ml mleka
1 jajko
1 rozdrobniony duży banan bez skórki
1 duża łyżka miodu lub syropu klonowego

Przygotowanie:
Wszystkie składniki połączyć i zagnieść jednolite ciasto. Rozwałkować na grubość ok. 0,5cm. Wykonać foremką gwiazdki. Piec w piekarniku rozgrzanym do 150C, nie dłużej niż 25-30min.

("Przyjaciel Pies" nr. 12/2008r)

Jak widać mnie wyszło co wyszło, ale to normalne, bo nie mam zdolności kulinarnych :lol:.