Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Urocze Tosinkowe zdjęcia. :loveu:

[quote name='Malina.']Tak, mam do niej sentyment :loveu: :lol:.

7 + rogzette "w drodze", czyli razem będzie 8.
Z rogzów już nic nie zamierzam kupować, mam za to na oku jeszcze jedną obrożę z lupine. Jak biedronki się sprawdzą, to kupię tę drugą, ale to gdzieś na jesień. Przy okazji zamówiłabym konga.

Też 'butterfly' jest moją pierwszą rogzową. :loveu:

Czyżbyś już się oduzależniła? :mad:

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Kaya93']śliczne focie:oops: a psina jeszcze śliczniejsza:loveu::loveu:
[quote name='Martunia']Śliczna Tosia. :loveu:
Jaką ma ładną obróżkę. :)

Dziękujemy :p.

[quote name='Rottie']Witam środowo :)

Witamy, witamy... czwartkowo :cool3:.

[quote name='psiulka']Czyżbyś już się oduzależniła? :mad:

Jak to? :crazyeye:
Teraz chciałam kupić dwa komplety (rogzette i daisy) + krowią smycz do naszej krowiej obroży + lupinowe biedrony.
Potem muszę jeszcze zamówić karmę (jeszcze nawet nie zdecydowałam jaką :shake:), a jak znów portfelik się zapełni to zamówię lupine puppy love (+ konga). Muszę jeszcze smycz czerwoną, przepinaną kupić:evil_lol:.
A na gwiazdkę Tosik chyba dostanie wozę :loveu: (no i jakieś żarcie pewnie).

Kurcze, nerwicy można dostać, już chyba dwa dni czekam na odpowiedź z pełnej miski i cisza :placz:. Już mogliby nie odpisywać, tylko niech uzupełnią w tym tygodniu swój asortyment, to bym złożyła zamówienie i w środę już by pewnie było.

Posted

[quote name='Acctiually']Witamy się:)

[quote name='Selenne']Dzień doberek

Dzień dobry! :multi:
Dałabym jakieś zdjęcia, ale nie chce mi się robić, jeszcze biorąc pod uwagę, że mam taki straszny aparat :lol:. Jak wszystko dobrze pójdzie, to może uda kupić się coś lepszego, ale na razie nic nie jest pewne :shake:.

Posted

Malina. napisał(a):
Jak wszystko dobrze pójdzie, to może uda kupić się coś lepszego, ale na razie nic nie jest pewne :shake:.

W końcu na jaki aparat się wstępnie zdecydowałaś? Bo na fotograficznym czytałam, że wahasz się pomiędzy hybrydą, a lustrzanką (ja jednak moim skromnym zdaniem poradziłabym zakup lustrzanki + kit, po jakimś czasie dokupiłabyś lepszy obiektyw ...)

Posted

Enchantress'ka;10736582 napisał(a):
W końcu na jaki aparat się wstępnie zdecydowałaś? Bo na fotograficznym czytałam, że wahasz się pomiędzy hybrydą, a lustrzanką (ja jednak moim skromnym zdaniem poradziłabym zakup lustrzanki + kit, po jakimś czasie dokupiłabyś lepszy obiektyw ...)

No właśnie jakoś bardziej się na lustrzankę nastawiłam, ale część osób z innego forum (co prawda nie fotograficznego) mi ją odradza :hmmmm:. Twierdzą, że bardziej zaawansowany kompakt sprawdzi się bardziej niż Nikon D40 + kit (a w przyszłości jakiś lepszy obiektyw). Podejrzewam, że pewnie chodzi im o body, ale możliwe, że teraz to byłaby jedyna szansa na zakup lustrzanki (tzn. ogólnie lepszego aparatu), a jakby ceny bardziej spadły, to można by było kupić lepsze body. Obiektywy zawsze można sprzedać... Z resztą jeszcze nie jest powiedziane ile dokładnie będę mogła wydać na aparat, może okaże się, że więcej i kupi się lepsze body etc.

Dzisiaj za pośrednictwem wspaniałego komunikatora jakim jest GG zamówiłam w futrzakowie to, co miałam zamówić w pełnej misce :multi:.
Jeszcze tylko karmę trzeba kupić :p.

Posted

Właśnie czytałam przed chwilą różne opinie o nim na jakieś stronie i ludzie pisali, że silniczka nie ma, ale tak ogólnie dla amatora na początek, jako pierwsze lustro może być?

Posted

Malina. napisał(a):
Właśnie czytałam przed chwilą różne opinie o nim na jakieś stronie i ludzie pisali, że silniczka nie ma, ale tak ogólnie dla amatora na początek, jako pierwsze lustro może być?

Sporo osób ma D40 i nie narzeka, tylko musisz wziąć pod uwage, że jeżeli będziesz chciała kupić jakiś lepszy obiektyw wybór będzie bardzo ograniczony właśnie przez ten brak silniczka w korpusie, bo ostrzyć manualnie chyba nie chcesz ;)
Gdybym ja stanęła przed takim wyborem jak Ty, poszukałabym pewnie używanego D50 (samo body) i dokupiła jakiś obiektyw :)

Posted

BBeta napisał(a):
Sporo osób ma D40 i nie narzeka, tylko musisz wziąć pod uwage, że jeżeli będziesz chciała kupić jakiś lepszy obiektyw wybór będzie bardzo ograniczony właśnie przez ten brak silniczka w korpusie, bo ostrzyć manualnie chyba nie chcesz ;)
Gdybym ja stanęła przed takim wyborem jak Ty, poszukałabym pewnie używanego D50 (samo body) i dokupiła jakiś obiektyw :)

Dzięki za rady, zobaczymy jeszcze jak to będzie ;).

Posted

Daj coś nowego ;) A czemu nic na blogu nie piszesz?
Sprzedałaś szelki? Ja byłabym zainteresowana ;)
Jak zwykle zapraszamy do nas...

Posted

[quote name='Waxy']Ale można kupić D50 nie używanego
Strasznie podoba mi się was bannerek :loveu:
Ślicznego masz psiaka :loveu:

Dziękuję :).
Właśnie patrzyłam, czy jest D50 na allegro i znalazłam nieużywanego ;).

[quote name='Dozia_13']Witamy... :)

Dzień dobry :cool3:.

[quote name='judyta']Daj coś nowego ;) A czemu nic na blogu nie piszesz? xD
Sprzedałaś szelki? Ja byłabym zainteresowana ;)
Jak zwykle zapraszamy do nas...

Nowego? Nie chce mi się za bardzo :lol:.
Na blogu nic nie piszę, bo na razie jakoś nie ma o czym, z resztą muszę go uporządkować.
Szelek jeszcze nie sprzedałam ;).

Muszę się Wam czymś pochwalić :multi:. Kliker chyba rzeczywiście działa cuda :cool3:. Chciałam nauczyć czegoś Tośkę, obroty wokół własnej osi wydawały mi się wyjątkowo prostą sztuczką, jednak nie w tośkowym przypadku (jak wykonywałam gwałtowniejszy ruch ręką, to myślała, że chcę ją uderzyć, bo uciekała :-(), a wczoraj jak gdyby nigdy nic Tośka obracała się wokół siebie :crazyeye:. Dzisiaj też ćwiczyłyśmy i teraz pozostaje dopracować tę sztuczkę.
Chcę też nauczyć ją komendy "równaj", na razie idzie ciężko, ale wierzę, że z czasem będzie lepiej.
Dodam jeszcze, że Tośka na widok klikera zaczyna się bardzo cieszyć :lol:.

Posted

To super, że Tosia przekonała się do klikera! ;)
Ona jest taka słodka:loveu:
Uważaj w nocy... bo ci ją mogę UKRAŚĆ! ;D
*nie no, żartuję :P*

Posted

judyta napisał(a):
To super, że Tosia przekonała się do klikera! :>
Ona jest taka słodka:loveu:
Uważaj w nocy... bo ci ją mogę UKRAŚĆ! xD
*nie no, żartuję xD*

Nie da się jej ukraść, bo domu pilnuje mój tygrysek (świetnie wykonuje operacje plastyczne :evil_lol:).
A co z tymi szelami? Jak masz jakieś pytania to pisz na PW ;).

Posted

[quote name='psiulka']No no, Tosia robi postępy :) Oby tak dalej!

Jestem z niej dumna, dzisiaj nawet chciała wymusić ode mnie jedzenie robiąc obroty (bez komendy) :evil_lol:.

[quote name='Kinguska']Hm. Może i ja o klikerze pomyślę?
A i dawaj foty.

[quote name='Martunia']Cieszę się, że Tosia coraz więcej potrafi i się szybko uczy. :)
Czekamy na zdjęcia.

Mam fotki i to chyba całkiem sporo - 85 :cool3:.
Zaraz wrzucę na komputer, zmniejszę, a potem to już tylko to nieszczęsne linkowanie.

Posted

Enchantress'ka;10755335 napisał(a):
Witajcie!
Gratuluje sukcesu klikerowego! :multi:
My teraz cwiczymy dostawianie na gruchę.

Dziękujemy ;). Mam nadzieję, że teraz będzie tylko lepiej.
A cóż to dostawianie na gruchę?! :-o :lol: