Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Sonka95']O dzięki za link :cool3: spróbujemy może się uda :)

Powodzenia i dużo cierpliwości :). Ja to teraz klikam Tosiakowi i ciekawa jestem, czy ta sama metoda podziała, czy będę musiała coś modyfikować pod nią.

[quote name='Victoria']ja to samo.. duzo bym dala za mieszkanie w normalnym mieście

;)

[quote name='Kasi i Lena']A ja bym chciała na wieś. I tak mam szczęście że mieszkamy na obrzeżach niewielkiego miasta. Blisko do łąk i pól do spacerowania. Po mieście też oczywiście chodzimy ale u nas jest zakaz puszczania psa bez smyczy:shake: czyli w parku tylko flexi.

U nas niby trochę miejsca na spacerowanie jest, ale co z tego, jak często nie da się wyjść z domu albo po przejściu kawałka trzeba się wracać, bo jakiś nieciekawy burek biega po ulicy ;). Teraz dochodzą jeszcze dziki, jak jest cieplej to bliżej domów raczej nie widać ich śladów, w zeszłym roku chodziły sobie przy przystanku autobusowym, a już teraz widziano je na terenie ogródków działkowych :grins:. O ile z psami można jakoś "walczyć" gazem pieprzowym czy paralizatorem, tak z grupą dzików byłoby ciężko :lol:.

[quote name='Naklejka']Ja nie mieszkam w małym mieście, dookoła sporo miast. No centrum GOPu ;-) I wolałabym wieś, góry, bo i tak tu nic nie ma :roll:

Mi nawet nie chodzi o jakieś atrakcje czy coś, tylko jakieś ogarnięcie sytuacji wałęsających się bez właścicieli psów, one są dla mnie mega utrapieniem. Jak jestem w Wawie to na lajcie sobie spaceruję z psem czy po parkach, czy po osiedlu, a u nas co chwila trzeba się rozglądać, czy z krzaków coś nie wyskoczy.

Mamy nowego zwierzaka :evil_lol:

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

no dokladnie u mine to samo, plus u mnie dochodzi jezcze to, że jak nie psy to żule, takze nie ma w ogole mowy o wychodzeniu z domu po zmroku.. co skutkuje w zime spacerami tylko w weekendy no bo w tygodniu szkoła i wracam jak juz jest ciemno

Posted

Sarny to mi pod domem chodzą. A oficjalnie mieszkam w centrum Zabrza ;) Dziki sąsiadka spotykała, mi kiedyś wyskoczył na chodnik :evil_lol:
Jest tu park leśny, ale po ciemku już tam nie wejdę, chociaż czasem mi się zdarza. No ale to dość stresujący spacer.
Psy też biegają, ale Jetsu je pogoni i jest spokoj, bez niego nie byloby tak przyjemnie.

Posted

A u mnie dziki nałogowo właziły na podwórko i ryły cały trawnik... To serio było straszne, jak rano się obudziliśmy, wyjrzeliśmy przez okno a tu zero trawy, sama ziemia. Normalnie masakra. Później zaczęły przychodzić sarny i obgryzać mojej mamie zieleniaczki :evil_lol: Ale teraz już im się coś odwidziało i najbliżej podchodzą na łąkę na przeciwko mojego domu.

Posted

[quote name='Kasi i Lena']U nas odpukać dzików na szczęście nie ma. Ale podbiegające samo wyprowadzające się pieski jak najbardziej:shake:

Fajny nowy zwierzaczek:) To sam kaczy kuperek?[/QUOTE]

Tak, sam zadek, to zabawka do wody, jak pływa to wystaje ten kaczy kuperek i wygląda jak nurkująca kaczka.

[quote name='BBeta']Wytrzymały ten nowy zwierzak? ;)[/QUOTE]

Jeszcze nie wiem, kupiłam go na wakacje z myślą o wodowaniu. Po kilku aportach na trawie żyje i ma się dobrze, przeciągania nie ryzykowałam, bo nasz pierwszy aport do wody, który jest wykonany z podobnego materiału (wydawać by się mogło - wytrzymałego) niestety przeciągania nie wytrzymał.

[quote name='Naklejka']Sarny to mi pod domem chodzą. A oficjalnie mieszkam w centrum Zabrza ;) Dziki sąsiadka spotykała, mi kiedyś wyskoczył na chodnik :evil_lol:
Jest tu park leśny, ale po ciemku już tam nie wejdę, chociaż czasem mi się zdarza. No ale to dość stresujący spacer.
Psy też biegają, ale Jetsu je pogoni i jest spokoj, bez niego nie byloby tak przyjemnie.[/QUOTE]

Słyszałam, że w niektórych miastach, między blokami też zdarzają się spacerujące dziki, z resztą na obrzeżach Warszawy też sobie chodziły, przy takim ruchu na drogach raczej nie zdołałyby dojść żywe do centrum.
No i to jest chyba największa zaleta dużego psa, a jak ma się takie pipki to nie wiadomo co robić. Tosiaka można schować pod pachą w kurtce, a Gina już się nie zmieści :lol:. Tak, tak, mówi się, że psa nie powinno się brać na ręce, ale to jest odruch. Jak agresor ma nawalone w bani to nie będzie patrzeć czy ofiara wysyła CSy czy co robi, więc zostawienie psa na ziemi jest głównie po to, żeby agresor nie rzucił się na nas.

[quote name='Unbelievable']a ja mieszkam w mieście i BARDZO mam gdzie spacerować :diabloti: właściwie od wyjścia z domu jest gdzie się przejść, w łomży wychodzę za ogrodzenie i mam pole ;)[/QUOTE]

Najlepiej jest mieć domek z ogródkiem w mieście (bez dzików) :lol:.

[quote name='trabeska']A u mnie dziki nałogowo właziły na podwórko i ryły cały trawnik... To serio było straszne, jak rano się obudziliśmy, wyjrzeliśmy przez okno a tu zero trawy, sama ziemia. Normalnie masakra. Później zaczęły przychodzić sarny i obgryzać mojej mamie zieleniaczki :evil_lol: Ale teraz już im się coś odwidziało i najbliżej podchodzą na łąkę na przeciwko mojego domu.[/QUOTE]

Sarny są fajne :loveu:.

Posted

Ginka jakiś czas temu nauczyła się takiej sztuczki

[video=youtube_share;7wh5Z3wH8q4]http://youtu.be/7wh5Z3wH8q4[/video]

Dostała obróżkę, która od dawna strasznie mi się podobała :loveu:

No i zaczął się sezon na okupowanie miejsca przy kominku :lol:

Posted

[quote name='trabeska']Boska obroża :loveu:
A fotę przy kominku widziałam już na fotoblogu, ale jest genialna! :evil_lol:[/QUOTE]

Pewnie tego nie widać, ale to jedna z ulubionych sztuczek Tośki ostatnio - "przytulanie" Gi polegające na klepaniu jej łapkami po głowie i naciąganie jej twarzy :lol:.

• 3 weeks later...