Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Illusion napisał(a):
Teraz to już jest raczej obojętna ;).
Weź porób sobie jakieś ćwiczenia na szybkie ruchy nadgarstkiem, a potem przełóż to na dyski.

Kurde, ale mam zapłon :angryy:. W końcu zdecydowałam co chcę kupić w ramach tej rekompensaty za dysk, patrzę, a tego już nie ma. Na blemy superaero też nie udało mi się załapać :placz:.

no ja ciągle coś majstruję z dyskami, wczoraj uczyłam się rzutów dwoma jedną ręką :siara: ale nie wiem, jakoś butterfly wybitnie mi nie wychodzi

ja kupiłam 4 blemy w whippy :loveu: 3 xtrasy i superstara

kup kolejną obróżkę :multi: :evil_lol:

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Zuzia&Snoopy napisał(a):
Łoo, fajnie wychodzi Wam to frisbowanie :) a jaki to dysk na filmiku przy dog catchu?

Dzięki :) Hero SuperAero

Unbelievable napisał(a):
no ja ciągle coś majstruję z dyskami, wczoraj uczyłam się rzutów dwoma jedną ręką :siara: ale nie wiem, jakoś butterfly wybitnie mi nie wychodzi

ja kupiłam 4 blemy w whippy :loveu: 3 xtrasy i superstara

kup kolejną obróżkę :multi: :evil_lol:

Też mi się ten rzut dwóch jedną ręką podoba, ale jeszcze nie próbowałam. Bardzo podobają mi się skipy, ale nie wiem czy to superaero w ogóle wyjdzie... W domu umiem rzucać skipy hero pup 160 :lol:, większymi dyskami ledwo odrywają się od podłogi, a jak rzucam na trawie to w ogóle nie wychodzą. Podobno musi być do nich twardsze podłoże. Od niedawna wychodzą mi aribrushe :razz:.

Pocieszam się tylko tym, że mogły dojść jakieś brzydkie kolory, a ja potrzebuję niebieskie :lol:.

NIE, teraz mam fazę na zabawki :diabloti:. Chociaż... czekam na różowego rogza :siara:.

Posted

Illusion napisał(a):

Też mi się ten rzut dwóch jedną ręką podoba, ale jeszcze nie próbowałam. Bardzo podobają mi się skipy, ale nie wiem czy to superaero w ogóle wyjdzie... W domu umiem rzucać skipy hero pup 160 :lol:, większymi dyskami ledwo odrywają się od podłogi, a jak rzucam na trawie to w ogóle nie wychodzą. Podobno musi być do nich twardsze podłoże. Od niedawna wychodzą mi aribrushe :razz:.

Pocieszam się tylko tym, że mogły dojść jakieś brzydkie kolory, a ja potrzebuję niebieskie :lol:.

NIE, teraz mam fazę na zabawki :diabloti:. Chociaż... czekam na różowego rogza :siara:.

ja skipów i airbrushy nawet nie próbowałam, chyba bym żyła w zbyt dużym stresie żeby to gdzieś wykorzystać :evil_lol:
podłoże musi być twarde, ale też na tyle elastyczne żeby się dysk odbił ;) no i mega duży spin

no racja... ja sobie myślałam że to przecież nieprawdopodobne żeby mi przyszły kolorystycznie pasujące do reszty, ale się udało :evil_lol: i nie muszę płakać patrząc na cały zestawik :loveu::evil_lol:

mi już faza na zabawki i frisbee minęła, teraz znowu obroże :diabloti:

a trupa Ginka robi super :loveu:

Posted

Unbelievable napisał(a):
ja skipów i airbrushy nawet nie próbowałam, chyba bym żyła w zbyt dużym stresie żeby to gdzieś wykorzystać :evil_lol:
podłoże musi być twarde, ale też na tyle elastyczne żeby się dysk odbił ;) no i mega duży spin

no racja... ja sobie myślałam że to przecież nieprawdopodobne żeby mi przyszły kolorystycznie pasujące do reszty, ale się udało :evil_lol: i nie muszę płakać patrząc na cały zestawik :loveu::evil_lol:

mi już faza na zabawki i frisbee minęła, teraz znowu obroże :diabloti:

a trupa Ginka robi super :loveu:

To z każdym bardziej skomplikowanym niż floater/backhand rzutem tak jest, ale jak się doszlifuje to nie ma się co stresować przecież :eviltong:. Mam już chyba 3 takie rzuty wymagające doszlifowania, ale tak mi to mozolnie idzie, że wolę zacząć coś nowego z nadzieją, że nie będzie z tym dużo cackania. A dopieszczenie tych napoczętych technik trzymam na jakieś semi albo jak mi się nudzi, to sobie rzucam, może przez przypadek wyjdzie i zdążę załapać dlaczego wyszło i dlaczego wcześniej nie wychodziło :lol:.

Czytałam sobie właśnie na fejsiku, farciara :eviltong:. Ja na razie będę mieć żółtozielone i niebieskie, a jak żółtozielone będą już bardziej zjechane to zostawię je sobie tylko na jakieś treningi i zastąpię je wiśniowymi. Jakby były różowe, to cały zestawik bym sobie taki skompletowała :loveu: :diabloti:.

cockermaister napisał(a):
Truposzczak :loveu: cudny :loveu:

Dzięki! :)

Posted

Sonka95 napisał(a):
Świetnie udaje trupa :cool3: moja to już w połowie by sie wyrywała :diabloti:

Z bardziej niecierpliwymi psami może być ciężko, ale jakby to robić małymi kroczkami, może by się udało ;).

puchu napisał(a):
Super :loveu: Jak ją uczyłaś?

Zaczęłam od nauczenia Gin, żeby była możliwie najbardziej wyluzowana. Najpierw sam "trup", czyli nieruchome leżenie boczkiem na podłodze, potem macanie po brzuchu, grzbiecie i próby włożenia rąk pod psa. Następnie stopniowo podnosiłam ją i jakoś to wyszło ;).

Niedawno Gina naumiała się chodzić na przednich łapach :razz:. Prawdę mówiąc, to już dużo wcześniej to potrafiła, ale teraz wygląda to pewniej i jest w stanie przejść dłuższy kawałek, jedyny problem to moja ręka, którą muszę "prowadzić" psa. Jak zabieram rękę to Gina podnosi głowę, a zadek leci na dół.

Posted

Illusion napisał(a):

Niedawno Gina naumiała się chodzić na przednich łapach :razz:. Prawdę mówiąc, to już dużo wcześniej to potrafiła, ale teraz wygląda to pewniej i jest w stanie przejść dłuższy kawałek, jedyny problem to moja ręka, którą muszę "prowadzić" psa. Jak zabieram rękę to Gina podnosi głowę, a zadek leci na dół.

Jak ją nauczyłaś ? Filmik poproszę ! :loveu:

Posted

Najpierw ogarnęła świadomość tyłka, opieranie się tylnymi łapami o ścianę, potem stawała na przednich łapach i jak nauczyła się utrzymywać dłużej równowagę to zaczęła robić coraz więcej kroczków do przodu ;). Filmik może dzisiaj nagram :).

Posted

Aleksandrossa napisał(a):
Kocham ją :loveu:

Sonka95 napisał(a):
Super jej wychodzi chodzenie na przednich łapach :cool3::cool3:

Victoria napisał(a):
mega to wyglada :loveu:

Bejkowa napisał(a):
Czad :loveu:

Dzięki, bardzo nam miło! :)

puchu napisał(a):
Szczur tego nie umie załapać :placz: Stanie na przednich łapach bez podpórki jest dla niej abstrakcją.

A próbowałaś z drzwiami? Spotkałam się gdzieś z taką metodą, że pies opiera się o drzwi, a potem stopniowo się je otwiera.

Dzisiaj Gina testowała Hero Air, złapała może 3 rzuty i już były widoczne dziury, nawet się z nią nie przeciągałam :lol:. Swoją drogą bardzo fajnie lata ten dekielek.

Do dziewczyn przyszły takie fajne bajery :cool3: