Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

daguerrotype napisał(a):
Genialne ujęcie! ;)

Dziękuje :).

Victoria napisał(a):
hahaha :loveu:

Ty się nie śmiej, wiesz jak ciężko się strzyże jej twarz, żeby rzęs nie uszkodzić? Przy drugiej powiece ma trochę krósze... :siara:

Luzia napisał(a):
Rzęsy jak końskie :loveu:

To kiedy będzie można Was na zawodach spotkać ? :cool3:
Mi się marzy OBI ale to już niestety w przyszłym roku :)

Jak puszczą dzisiaj zgłoszenia i ich nie przeoczę, to 21 lipca debiut w zerówkach agility w Warszawie (nieoficjalne), 28-29 września są Mistrzostwa Polski agility też w Warszawie i 11 października w Warszawie mają być jakieś zawody agility, więc pewnie się wybierzemy, ale nie wiem w jakiej roli. Frisbee to pewnie w przyszłym roku AWI&FDDO w Powsinie i może DCDC Poznań (jeśli będą). Obi będziemy sobie cały czas dłubać i wystartujemy kiedyś tam, jak będzie już naprawdę fajnie ;).

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Illusion napisał(a):

Jak puszczą dzisiaj zgłoszenia i ich nie przeoczę, to 21 lipca debiut w zerówkach agility w Warszawie (nieoficjalne), 28-29 września są Mistrzostwa Polski agility też w Warszawie i 11 października w Warszawie mają być jakieś zawody agility, więc pewnie się wybierzemy, ale nie wiem w jakiej roli. Frisbee to pewnie w przyszłym roku AWI&FDDO w Powsinie i może DCDC Poznań (jeśli będą). Obi będziemy sobie cały czas dłubać i wystartujemy kiedyś tam, jak będzie już naprawdę fajnie ;).

O nie wiedziałam , że tyle będzie zawodów agility :cool3: pewnie wpadniemy pooglądać :loveu:

Posted

No nie wiem, czy ambitnie, Gina w tym roku kończy 3 lata, jak ją brałam, to liczyłam, że wcześniej te zerówki zaliczymy :lol:. To takie wstępne plany, jak wypalą to super, a jak nie, to trudno, bez zawodów też się fajnie bawimy ;). W tym roku już dwa razy przymierzałam się do zerówkowego debiutu, ale nie wyszło.

Posted

Luzia napisał(a):

Ja to biedna bo mam starego psa który się do niczego nie nadaje :diabloti:

Moja 7 latka biega i nawet daje sobie rade , ale wiadomo nie jest już taka szybka jak inne psy :cool3:

Posted

Nie no z tym stary to żart, stara to jest moja Funia, 18 letnia babka a i tak ostatnio za piłką biegała ( o ile to można bieganiem nazwać :evil_lol: ).

Z Pamirem też chciałam agi ale mieszkam w bloku w zadupiastym mieście i nie mam co marzyć o torze. Na frisbee ma za ciężką dupę, żeby gdzieś się pokazywać :)
Dlatego zostaje OBI :)

Będę w takim razie trzymać kciuki żeby się Wam udało :)

Posted

Super zdjęcie :loveu:

Na pewno na któryś zawodach będę towarzysko :) Spróbujcie swoich sił w rally-o. To na prawdę przyjemny sport i bardzo motywujący dla właściciela. Tak prawdę mówiąc trzeba się bardzo postarać, żeby nie zaliczyć rajdu

Posted

[quote name='Luzia']Nie no z tym stary to żart, stara to jest moja Funia, 18 letnia babka a i tak ostatnio za piłką biegała ( o ile to można bieganiem nazwać :evil_lol: ).

Z Pamirem też chciałam agi ale mieszkam w bloku w zadupiastym mieście i nie mam co marzyć o torze. Na frisbee ma za ciężką dupę, żeby gdzieś się pokazywać :)
Dlatego zostaje OBI :)

Będę w takim razie trzymać kciuki żeby się Wam udało :)

Dzięki :)

[quote name='Kashdog']Ooo, czyli jednak będzie oficjalny debiut na agility :cool1:! Super :)!

[quote name='paulaa.']Super, w końcu! ;) Fajnie będzie zobaczyć Ginny na żywo w akcji, niezły z niej popylacz :smile: Pewnie będziemy na wszystkich Warszawskich zawodach.

[quote name='westie_justa']O super! oprócz tego 21.07 postaram się być na wszystkich! :D

Ej, ej, to takie bardzo luźne plany! ;) Chociaż postaram się, żeby jednak je zrealizować.

[quote name='puchu']Super zdjęcie :loveu:

Na pewno na któryś zawodach będę towarzysko :) Spróbujcie swoich sił w rally-o. To na prawdę przyjemny sport i bardzo motywujący dla właściciela. Tak prawdę mówiąc trzeba się bardzo postarać, żeby nie zaliczyć rajdu

Dzięki :)
Posłuszeństwo na razie traktujemy jak fun, na starty będzie na pewno jeszcze dużo okazji.

Posted

Piszczy i ładnie wygląda :eviltong:. Wydaje mi się, że powinna pływać, bo chyba wszystkie wubby pływają, ale widziałam takie specjalnie do pływania i sama nie wiem. Trzeba sprawdzić, ale w necie widziałam fotę psa pływającego w basenie z tą zwierzaczkową wubbą, to chyba jednak pływa.

Posted

A ja nawet nie umiem rzucać prosto :shake: Trochę przez Larego bo mam blokade by rzucić frisbee daleko bo mi pies na serce zejdzie :diabloti: Jak żeś się nauczyła dobrze rzucać?

Posted

Ja i dobrze rzucać? No ok, nie będę się już kłócić... :siara: Głównie z filmików na youtube, trochę na spotkaniach ze znajomymi, a najmniej z LADC. Chociaż właśnie wybrałabym się jeszcze raz na LADC, bo teraz pewnie więcej bym z tego wyciągnęła.

Posted

Illusion napisał(a):
A pokazywałaś jej, jak to trzeba chwytać czy po prostu rzucałaś od razu?

pokazywałam, ale ona czasem jest opóźniona ;) i jak nudny dysk leci za szybko to nie ogarnia :grins: nawet jej mówię kiedy ma łapać, no nie ogarnia. Ale i tak to z nią zrobię :evil_lol:

Posted (edited)

I dobrze, w końcu się uda ;). Ginie lepiej wychodzi łapanie butterfly, jak dysk właśnie szybciej się obraca, jak robi to wolniej to suk ma mniejszą powtarzalność w łapaniu. Nie mogła załapać dog catcha, bo nie przepada za bardzo, jak się ją maca w czasie robienia czegoś, na początku próbowała łapać, ale potem kombinowała, jak złapać i nie wpaść w moje ręce. No i w końcu ogarnęła co i jak, mam nawet filmik :).

Edit

[video=youtube_share;umJmWPjwOm4]http://youtu.be/umJmWPjwOm4[/video]

Edited by Illusion
Posted

Teraz to już jest raczej obojętna ;).
Weź porób sobie jakieś ćwiczenia na szybkie ruchy nadgarstkiem, a potem przełóż to na dyski.

Kurde, ale mam zapłon :angryy:. W końcu zdecydowałam co chcę kupić w ramach tej rekompensaty za dysk, patrzę, a tego już nie ma. Na blemy superaero też nie udało mi się załapać :placz:.