Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Sonka95']Wspólne jakie śliczne wyszło :loveu: :loveu::loveu:http://i678.photobucket.com/albums/vv147/RaspberryCookie/greengarden/IMG_2084_zpse611432c.jpg

To jest ciekawe u nich, nie mam raczej dużych problemów z usadzeniem Giny z obcymi psami, ale jak mam ją usadzić razem z Tosią do wspólnego zdjęcia to trzeba działać szybko. Na dodatek obie reagują na różne "wabiki", więc jest z tym trochę zabawy... :lol:

[quote name='Luzia']Nie ma to jak piesek kochający błoto :siara: takiemu to nie szelki różowe a moro by się zdały :lol:

Dla Gin błoto jest obojętne, dla niej w sumie wszystko jest obojętne jak jest piłka! Jak się czegoś boi to też łatwiej ją przekonać do tego piłką, niż smakołykami. A różowe szelki po spacerze zostały wyprane na szybko w szarym mydle i znów są jak nowe :loveu:.

Posted

Obrabiasz fotki w Lightroomie? :cool3: a pokazałabyś jakąś fotkę przed i po obróbce? Ja to chyba nigdy nie nauczę się w pełni korzystać z LR :shake:

ps. i fotki w RAW-ie robisz?

Posted

[quote name='Rinuś']Obrabiasz fotki w Lightroomie? :cool3: a pokazałabyś jakąś fotkę przed i po obróbce? Ja to chyba nigdy nie nauczę się w pełni korzystać z LR :shake:

ps. i fotki w RAW-ie robisz?

Nie, w PS + ACR. Miałam kiedyś na próbę LR, ale jakoś mi nie podpasował ;). I zdjęcia tylko w rawach, teraz już nie wyobrażam sobie inaczej.

Takie coś mam

Posted

[quote name='Rinuś']Co to jest ACR? :eviltong:
ale jest różnica! kosmos! Z tak niedoświetlonego zdjęcia zrobić takie coś, podziwiam :razz:

Adobe Camera Raw, taka wtyczka do PS, ma bardzo podobne funkcje do obrabiania jak LR ;).
Dzięki, chociaż więcej cackania było z usunięciem tej białej przeszkody, "doświetlenie" fotkit o kwestia przesunięcia suwaczków, a robiąc to z rawem nie jedzie się aż tak po jakości.

Kurcze... nie wiem co zrobić. Jakoś 10 dni temu przyszedł ten niebieski dysk, Gina normalnie się nim bawi w towarzystwie żółtych i... niebieski zaczął się niszczyć :/. Ostatnio zauważyłam nową dziurę. Spokoju nie dawał mi brak bąbelków, ale potem dowiedziałam się, że bąbelki są - w rancie. W żółtych jest i na płaskiej powierzchni i w rancie, ale z żółtymi nic się nie dzieje, jeden ma rok i poza ryskami - jak nowy! W niebieskim najpierw zauważyłam "załamanie" odcinka od wewnętrznej stronie rantu, teraz są tam wgłębienia po zębach. A niedawno doszła jeszcze jedna dziurka, jakby rant przerwał się w jednym miejscu. Na razie to nie są jakieś wielkie zniszczenia (choć większe niż w pozostałych dyskach), ale podejrzewam, że dysk nie wytrzyma tyle co te żółte.

Posted

Ja nie wiem co wszyscy mają do tego lightrooma, ja go uwielbiam :loveu: ale bez photoshopa też nie wyobrażam sobie obróbki zdjęć, zdecydowanie łatwiej się usuwa niechciane przedmioty w PSie niż lightroomie ale to raczej kwestia przyzwyczajenia.

Posted

[quote name='Luzia']http://i.imgur.com/plS8srs.jpg
nigdy nie mogłam wyjść z podziwu, jak niektórzy potrafią usunąć jakiś element ze zdjęcia :mdleje:

Co dają te bąbelki? Dysk jest dzięki temu wytrzymalszy? Czy chodzi tylko o jego wagę?

Prawdopodobnie dzięki nim jest lżejszy. Większość dysków z serii "super wytrzymałe" jest dużo cięższa niż zwykłe dyski, a SuperAero nie dość, że są bardzo wytrzymałe, to mają wagę normalnych dysków ;).

[quote name='Fauka']Ja nie wiem co wszyscy mają do tego lightrooma, ja go uwielbiam :loveu: ale bez photoshopa też nie wyobrażam sobie obróbki zdjęć, zdecydowanie łatwiej się usuwa niechciane przedmioty w PSie niż lightroomie ale to raczej kwestia przyzwyczajenia.

A używałaś kiedyś ACR w Photoshopie?

Posted

Pisałam do whippy w tej sprawie, bo są oficjalnym dystrybutorem tych dysków w PL i bardziej powinni ogarniać temat. Żółte dyski kupowałam u nich, niebieski w Fun4Dog. Napisali, że:

Czasami niebieskie nie miały widocznych bąbelków na płaskiej powierzchni. Na zdjęciu widać natomiast, że bąbelki (rozciągnięte) są w rancie .

No, ale coś musi być na rzeczy, skoro niebieski nie ma bąbelków i jako jedyny w tak krótkim czasie zaczął się niszczyć. Najpierw chciałam upewnić się, czy te bąbelki to jakaś wada, bo teraz mogą mi powiedzieć, że mam po prostu psa niszczyciela.

A zdjęcie wysłałam takie

Tutaj rant od wewnątrz (w żółtych dyskach jest gładki)

Posted

[quote name='Sonka95']Super zdjęcie :loveu: http://i678.photobucket.com/albums/vv147/RaspberryCookie/greengarden/IMG_2176min_zps6ddb995e.jpg

[quote name='Aleksandra95']super fotki :smile:

Dziękuje :)

[quote name='Victoria']dziwne dziwne...
ja mam kase na dyski od tygodnia juz i sie nie moge zdecydowac co kupic..xd

podziwiam ze zabierasz hurtte na takie błotne spacery :evil_lol:

Ja już wiem co chcę, ale na razie tego nie ma, więc czeekam. A brakuje mi 3 dysków do kompletu.
Po to kupiłam hurttę, żeby ze spokojem ją na takie spacery zabierać :diabloti:.

Dostałam odpowiedź od Fun4Doga, jakby ktoś chciał kupić u nich niebieski/wiśniowy superaero to radzę być ostrożnym. Bardzo fajnie idzie się z nimi dogadać i cieszę się, że nie zbagatelizowali mojego przypadku :). Polecam!