Illusion Posted October 27, 2012 Author Posted October 27, 2012 Dostałyśmy filmik! :multi: http://www.youtube.com/watch?v=Du3gB_WK8Gk&feature=g-all-u Quote
HexaWHWT Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 Super skacze! :loveu: Od poczatku cwiczylyscie na tych dyskach czy pierw byly małe? Quote
Illusion Posted November 5, 2012 Author Posted November 5, 2012 [quote name='Victoria']ale ona wysoko skacze ;p [quote name='Abietis']Aaa... ona jest świetna:loveu: :razz: [quote name='Aleksandrossa']Kocham tego psa :loveu: Ja też... czasami :evil_lol:. [quote name='HexaWHWT']Super skacze! :loveu: Od poczatku cwiczylyscie na tych dyskach czy pierw byly małe? Jeśli pytasz w kontekście tego, jakie znaczenie miał dla niej rozmiar dysków (biorąc pod uwagę, że jest mikropsem), to można stwierdzić, że nie miał on większego znaczenia ;). Zaczynałyśmy od małych, bo wydawało mi się, że takie będą najlepsze, ale okazało się, że nie o rozmiar chodziło, a o materiał z jakiego wykonane są dyski i np. Gina chętnie łapie standardowe superaero, a fastbacków nie lubi. Nie mam za bardzo psowych zdjęć, ale jest tyczunia :loveu: Quote
HexaWHWT Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Ginny nie wydaje się być jakimś tam mikropsem :eviltong: bynajmniej na zdjęciach. Ja też zawsze myślałam, że mojej będzie lepiej łapać małe dyski ze względu na to, że wielka nie jest ale po czasie stwierdziłam, że nie warto wydawać kasy na małe dyski, po prostu warto kupić fastbacka. Niestety moja suczi sobie duże znów odwidziała i jednak przy małych zostaniemy ;) mam tylko ciche nadzieje, że te małe dyski będą dużym krokiem do przodu ;) Tyczka śliczna, farbnęłaś jednak? ;) nawet nie wiedziałam, że takie kolory posiadają :eviltong: Quote
Illusion Posted November 6, 2012 Author Posted November 6, 2012 [quote name='HexaWHWT']Ginny nie wydaje się być jakimś tam mikropsem :eviltong: bynajmniej na zdjęciach. Ja też zawsze myślałam, że mojej będzie lepiej łapać małe dyski ze względu na to, że wielka nie jest ale po czasie stwierdziłam, że nie warto wydawać kasy na małe dyski, po prostu warto kupić fastbacka. Niestety moja suczi sobie duże znów odwidziała i jednak przy małych zostaniemy ;) mam tylko ciche nadzieje, że te małe dyski będą dużym krokiem do przodu ;) Tyczka śliczna, farbnęłaś jednak? ;) nawet nie wiedziałam, że takie kolory posiadają :eviltong:[/QUOTE] Ma ok. 35cm (w tym roku powinnam się w końcu dowiedzieć ile :lol:) w kłębie, dla mnie idealna wielkość psa, którego można określić "małym" (albo mikro :razz:). Ja pewnie nadal szukałabym mniejszych dysków, ale na seminarium frisbee dowiedziałam się, że spokojnie mogę rzucać jej standardowe, więc jak znalazłyśmy już odpowiednie, to stwierdziłam, że nie będę kombinować ;). Tak, różowy na aukcji wyglądał trochę inaczej, ale już nie marudziłam :evil_lol:. Udało mi się popsikać jeszcze skok w dal, na koło już nie starczyło, więc obkleiłam je taśmą. Mam nadzieję, że ten spray się sprawdzi, bo chciałabym go jeszcze wykorzystać do innych przeszkód :). Quote
HexaWHWT Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 kurcze w jakim Ty szybkim tempie to wszystko robisz! :eviltong: czyżby pośpiech przed zimą? :razz: jestem ciekawa jak sprawdzi się ten spray bo raczej wydawało mi się, że pod wpływem czynników atmosferycznych będzie schodził. ;) Quote
Illusion Posted November 7, 2012 Author Posted November 7, 2012 [quote name='HexaWHWT']kurcze w jakim Ty szybkim tempie to wszystko robisz! :eviltong: czyżby pośpiech przed zimą? :razz: jestem ciekawa jak sprawdzi się ten spray bo raczej wydawało mi się, że pod wpływem czynników atmosferycznych będzie schodził. ;)[/QUOTE] Koło miałam już chyba ponad rok u siebie ;). W tym roku tylko obkleiłam je taśmą, wymieniłam sznurki i naprawiałam stelaż, bo połamał się w dwóch miejscach. Skok w dal to przeszkoda najprostsza do wykonania, samo "robienie" go zajęło jakieś max. 10min + sprayowanie :lol:. Zima w niczym mi nie przeszkadza :). Też jestem ciekawa, jak ten spray się będzie sprawdzał, ale liczę na to, że da radę, widziałam narty po sezonie malowane sprayem i wyglądało to naprawdę dobrze, biorąc pod uwagę jak "pracuje" narta, a poprzeczki to co najwyżej spadają na trawę. Quote
HexaWHWT Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Nigdy się kołem nie chwaliłaś albo ja po prostu nie widziałam :eviltong: Ja może do wiosny się w to wszystko bardziej pobawię. Na razie hopki rekreacyjnie, a potem wejdzie tunel o ile uda mi się kupić w dość przestępnej cenie ;) A jak z miejscem? uda Ci się to wszystko zmieścić? czekam na zdjęcia i Ginnę i Tośkę w akcji ;) Quote
Illusion Posted November 7, 2012 Author Posted November 7, 2012 [quote name='HexaWHWT']Nigdy się kołem nie chwaliłaś albo ja po prostu nie widziałam :eviltong: Ja może do wiosny się w to wszystko bardziej pobawię. Na razie hopki rekreacyjnie, a potem wejdzie tunel o ile uda mi się kupić w dość przestępnej cenie ;) A jak z miejscem? uda Ci się to wszystko zmieścić? czekam na zdjęcia i Ginnę i Tośkę w akcji ;)[/QUOTE] Chwaliłam, ale to było dawno temu, jak jeszcze nie miałam luszczanki :evil_lol:. Na wiosnę też mam plany, ale znając moją cierpliwość to zacznę wcześniej :lol:. Nie mam miejsca na ustawienie wszystkiego jednocześnie, ale nie muszę przecież tego robić ;). Poza tym mam możliwość transportowania mojego toru, więc jakbym miała takie widzi mi się, to mogę sobie wszystko spakować i jechać gdzieś, gdzie bez problemu mogę sobie to ustawić, a przede wszystkim nadal zamierzam biegać pod okiem trenera, na regulaminowych przeszkodach. Quote
HexaWHWT Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 łee no to super ;) chciałabym mieć chociaż trochę miejsca ,,swojego", a tak to w bloku ciężko cokolwiek zrobić :eviltong: powodzenia więc zyczę ;) Quote
puchu Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Będziesz biegać u nas czy szukasz czegoś bliżej? Quote
Illusion Posted November 7, 2012 Author Posted November 7, 2012 [quote name='HexaWHWT']łee no to super ;) chciałabym mieć chociaż trochę miejsca ,,swojego", a tak to w bloku ciężko cokolwiek zrobić :eviltong: powodzenia więc zyczę ;)[/QUOTE] No fakt, w bloku to trochę inna sprawa :shake:. (nie)dziękuje ;) [quote name='puchu']Będziesz biegać u nas czy szukasz czegoś bliżej?[/QUOTE] Jeszcze nie wiem, nie podejmowałam żadnych decyzji. Quote
puchu Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Z ciekawości się dopytuję. Szkoda, że na seminaria nie przyjechałaś. Nie mogę się doczekać debiutu Ginny na zawodach :) Tak przy okazji, trafiłam mi się nowa podopieczna o wdzięcznym imieniu Ginny - suka nie zatrzymuje się nawet na sekundę ;) Widuje się ją albo w pełnym galopie (zazwyczaj) albo jak stoi (zwykle konsumując znaleziony chleb, chociaż w biegu też potrafi). Może to imię w sobie coś ma? ;) Quote
Pestkaa Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Kibicujemy Wam :multi: Super przeszkoda. Ja ostatnio poskładałam z gałęzi kilka przeszkód, trochę poskakałyśmy, na tym koniec, za to przez zimę mam plan zrobić coś lepszego. Podpatrzę u Was :) Quote
Avaloth Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 Hej, mam do Ciebie pytanie :D Ty masz pierścień odwrotnego mocowania, prawda? Do stałki czy do jakiegoś innego obiektywu? Tzn chodzi mi czy średnica 52mm czy 55 np. Na co zwracać uwagę przy wyborze? Możesz coś polecić/odradzić? Za wszystkie rady będę bardzo wdzięczna, bo planuję w najbliższym czasie kupno :) Quote
Illusion Posted November 12, 2012 Author Posted November 12, 2012 [quote name='puchu']Z ciekawości się dopytuję. Szkoda, że na seminaria nie przyjechałaś. Nie mogę się doczekać debiutu Ginny na zawodach :smile: Tak przy okazji, trafiłam mi się nowa podopieczna o wdzięcznym imieniu Ginny - suka nie zatrzymuje się nawet na sekundę ;-) Widuje się ją albo w pełnym galopie (zazwyczaj) albo jak stoi (zwykle konsumując znaleziony chleb, chociaż w biegu też potrafi). Może to imię w sobie coś ma? ;-)[/QUOTE] Ja też, strasznie ciekawa jestem jak to będzie :). W tym roku muszę jechać do ZK opłacić składkę i przy okazji zmierzyć Ginę, wyniki wychodzą mi zupełnie różne niezależnie od długości futra (myślałam, że może ono ma jakiś wpływ na pomiar) :shake:. A co to za psisko? Masz jakieś zdjęcia? Z tym imieniem to całkiem możliwe :evil_lol:. [quote name='Pestkaa']Kibicujemy Wam :multi: Super przeszkoda. Ja ostatnio poskładałam z gałęzi kilka przeszkód, trochę poskakałyśmy, na tym koniec, za to przez zimę mam plan zrobić coś lepszego. Podpatrzę u Was :)[/QUOTE] Cześć, bardzo mi miło! :) [quote name='Avaloth']Hej, mam do Ciebie pytanie :D Ty masz pierścień odwrotnego mocowania, prawda? Do stałki czy do jakiegoś innego obiektywu? Tzn chodzi mi czy średnica 52mm czy 55 np. Na co zwracać uwagę przy wyborze? Możesz coś polecić/odradzić? Za wszystkie rady będę bardzo wdzięczna, bo planuję w najbliższym czasie kupno :)[/QUOTE] Mam, był kupowany z myślą o kicie. Kupowałam w kompletnie niesprawdzonym sklepie, miała się zgadzać średnica, cena miała być przystępna i tyle. W zasadzie jedyne co mogę Ci doradzić to ostrożne zakładanie, bo raz zbyt mocno zakręciłam na obiektywie i nie dało się go zdjąć, potrzebne było imadło. Nie wiem za bardzo czy nie lepszy byłby jakiś konwerter makro... ;) Quote
puchu Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 A to nie lepiej poczekać do stycznia? Rok się za raz kończ, zaoszczędzisz 70 zł ;) Ginny jest kundelkiem. Mama jest przerośniętą mieszanką beagla, tata NN. Suńka wielkość Szczura, ruda, długie łapy, mocny tułów (śmiesznie to wygląda - prawie, że baryłka na 4 patyczkach), ale ładne podkasanie brzucha. Tylko na pysku można znaleźć jakieś podobieństwo do beagle - delikatne fafle, kilka zmarszczek i uszy. Quote
Illusion Posted November 12, 2012 Author Posted November 12, 2012 [quote name='puchu']A to nie lepiej poczekać do stycznia? Rok się za raz kończ, zaoszczędzisz 70 zł ;) Ginny jest kundelkiem. Mama jest przerośniętą mieszanką beagla, tata NN. Suńka wielkość Szczura, ruda, długie łapy, mocny tułów (śmiesznie to wygląda - prawie, że baryłka na 4 patyczkach), ale ładne podkasanie brzucha. Tylko na pysku można znaleźć jakieś podobieństwo do beagle - delikatne fafle, kilka zmarszczek i uszy.[/QUOTE] No właśnie nie wiem, jak to jest z tym ZK, bo ja już jestem członkiem (od zeszłego roku, bo myślałam, że będę startować z Tośką, nawet książeczkę pracy jej kupiłam) i w tym roku nie płaciłam jeszcze składki, dostałam przypomnienie na maila, żeby opłacić, bo inaczej traci się członkostwo :hmmmm:. A jest u Ciebie na stałe? ;) Quote
puchu Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 Chyba, że tak. To niestety musisz zapłacić. Niestety nie. Dwa razy z nią wyszła, a potem właściciel rzucił prace ;) Ma się odzywać jak znowu będzie potrzebować psiej niani. Obiecuję zrobić zdjęcia ;) Quote
Sonka95 Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 Byłam na tej waszej stronie internetowej i mega zaskoczenie :crazyeye: jakie boskie zdjęcia :loveu: Tylko wam pozazdrościć :cool3: A psiaki tez bardzo ładne masz :multi: Widzę , że chodzicie na zawody agility i jak macie jakieś nagrody ? ;) Quote
Illusion Posted November 14, 2012 Author Posted November 14, 2012 [quote name='puchu']Chyba, że tak. To niestety musisz zapłacić. Niestety nie. Dwa razy z nią wyszła, a potem właściciel rzucił prace ;) Ma się odzywać jak znowu będzie potrzebować psiej niani. Obiecuję zrobić zdjęcia ;)[/QUOTE] Trudno, mój błąd, mogłam startować z Tośką, albo poważniej to przemyśleć i zapisać się wtedy, kiedy faktycznie byłabym gotowa na starty :lol:. Rozumiem, ciekawe jak to wygląda, ale jak wszędzie jej pełno to musi być bardzo fajna :evil_lol:. [quote name='Sonkowa']Byłam na tej waszej stronie internetowej i mega zaskoczenie :crazyeye: jakie boskie zdjęcia :loveu: Tylko wam pozazdrościć :cool3: A psiaki tez bardzo ładne masz :multi: Widzę , że chodzicie na zawody agility i jak macie jakieś nagrody ? ;)[/QUOTE] Mogę zdradzić, że szykuje się coś nowego... :razz: Dziękuje :). Na zawodach na razie byłyśmy tylko raz i zajęłyśmy pierwsze miejsce :cool3:. Nagroda w postaci ślicznej rozetki ma swoje miejsce na półce przy kominku i czeka na więcej takich :evil_lol:. [IMG]http://i678.photobucket.com/albums/vv147/RaspberryCookie/22Baya/IMG_9182.jpg[/IMG] [IMG]http://i678.photobucket.com/albums/vv147/RaspberryCookie/22Baya/IMG_9293.jpg[/IMG] Quote
Sonka95 Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Jak się nazywa ta komenda ? Bo chciałam moją nauczyć ,ale na razie jej nie wychodzi ;/ [/QUOT Quote
Recommended Posts