chi23 Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Illusion napisał(a):Tak, zawsze mam go przy sobie i chwalę go znajomym (i noszę ze sobą prześcieradło, żeby pokazać, jak dobrze wyprane) :evil_lol:. Więcej niby studyjnych fotek nie mam, ale może uda mi się zmajstrować jeszcze jakieś tła, to będę kombinować. Miałam nawet w planach zakup jakiegoś oświetlenia, ale na razie zobaczę, jak będzie wychodziło bez. No patrz, o prześcieradle nie pomyślałam:evil_lol: Gin fajnie by wyszła na niebieskim, tak mi się wydaje:cool3: Quote
Tina.Sara Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 :mdleje: jestem waszą fanką :loveu: więceeeeeeej :diabloti: ps. od razu wiedziałam że to perwoll :diabloti: Quote
necianeta89 Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Illusion napisał(a):Tak, zawsze mam go przy sobie i chwalę go znajomym (i noszę ze sobą prześcieradło, żeby pokazać, jak dobrze wyprane) :evil_lol:. Więcej niby studyjnych fotek nie mam, ale może uda mi się zmajstrować jeszcze jakieś tła, to będę kombinować. Miałam nawet w planach zakup jakiegoś oświetlenia, ale na razie zobaczę, jak będzie wychodziło bez. Wystarczą dwie mocne żarówki, o białym świetle, blenda i gotowe :) Nie potrzebne są lampy błyskowe :) Quote
Lucky. Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Tez pomyślałam o tym perwolu XD Te twoje zdjęcia mają w sobie coś fajnego. Quote
paulaa. Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 świetnie fotki wyszły, w życiu bym nie pomyślała że to zasługa prześcieradła, ale faktycznie musiało mieć idealną biel. :smile: A Ginny jak zawsze pięknie wyszła. ;) Quote
Illusion Posted January 27, 2012 Author Posted January 27, 2012 [quote name='chi23']No patrz, o prześcieradle nie pomyślałam:evil_lol: Gin fajnie by wyszła na niebieskim, tak mi się wydaje:cool3: Do Gingers pasuje chyba każdy kolor :). [quote name='Tina.Sara']:mdleje: jestem waszą fanką :loveu: więceeeeeeej :diabloti: ps. od razu wiedziałam że to perwoll :diabloti: Dziękujemy :oops:. [quote name='Pusiakowa']Ładne oczka ma na tych zdjęciach :) Nie tylko na zdjęciach, "na żywo" potrafi rozczulić nimi chyba każdego twardziela :evil_lol:. [quote name='necianeta89']Wystarczą dwie mocne żarówki, o białym świetle, blenda i gotowe :) Nie potrzebne są lampy błyskowe :) No właśnie podglądając wątek foto myślałam o zestawie żarówka + parasol + statyw, to x2 + podobny zestaw (też x2), ale z softboxami :hmmmm:. Ja się na tym kompletnie nie znam, patrzyłam sobie na DA na przykłady oświetlenia w takim studio i do tego były jeszcze pokazane efekty. O, coś takiego: http://fc00.deviantart.net/fs38/f/2008/341/b/4/Studio_Lighting_1_by_Simon_P.jpg Chciałabym uzyskać możliwie najlepsze efekty przy najmniejszych kosztach, o :). Nie chcę się bawić w studio foto jakoś poważniej, chciałam mieć coś takiego do domowego użytku, żeby od czasu do czasu pstryknąć psu jakieś fajne zdjęcie na kolorowym tle, a kiedyś może jakimś innym czterołapom. [quote name='Lucky.']Tez pomyślałam o tym perwolu XD Te twoje zdjęcia mają w sobie coś fajnego. [quote name='paulaa.']świetnie fotki wyszły, w życiu bym nie pomyślała że to zasługa prześcieradła, ale faktycznie musiało mieć idealną biel. :smile: A Ginny jak zawsze pięknie wyszła. ;) Dziękuje :). Quote
BBeta Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Ja w pierwszej chwili myślałam, że to śnieg, a nie prześcieradło :cool3: Illusion napisał(a):No właśnie podglądając wątek foto myślałam o zestawie żarówka + parasol + statyw, to x2 + podobny zestaw (też x2), ale z softboxami :hmmmm: Jeżeli masz na myśli światło stałe to przy czterech takich żarówkach po kilku minutach w pokoju będziesz miała saunę :diabloti: Quote
taxelina Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Nie wiem czy to moj monitor czy te fotki sa jednak za jasne az raza po oczach :diabloti: Quote
Illusion Posted January 27, 2012 Author Posted January 27, 2012 No czytałam właśnie, że podobno strasznie grzeją. Ja jestem w temacie robienia takich zdjęć kompletnym laikiem, więc jeśli ktoś ma jakieś fajne rady odnośnie tworzenia "studio" do domowego użytku, to się nie pogniewam :cool3:. Quote
BBeta Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Szczególnie w niewielkim pomieszczeniu żarówki potrafią skutecznie i szybko podgrzać atmosferę :cool3: Innymi radami niestety nie zabłysnę, bo się nie znam :diabloti: Quote
brjagata Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 ja tez sie nie znam, bo jestem za leniwa na takie rzeczy, ale ze szkoly polecam zdecydowanie czarne tlo, uwielbiam na nim focic ;) Quote
necianeta89 Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Pokarze Ci na moim przykładzie zaliczenia do szkoły fot. http://4.bp.blogspot.com/-Lq1exWeqtCg/TkUcPujMD7I/AAAAAAAAI60/uhiGHMowS0c/s1600/Artur.jpg Tło mam ciemniejsze, ale żaden problem w ps'ie zrobić białe. Ja używałam oświetlenia glamour. Czyli obiekt na wprost mojego obiektywy, blenda pod twarz i lampa błyskowa nad głową. Daje taki efekt jak na linku. A w ogóle masz lampę błyskową? Może być nawet taka zewnętrzna do aparatu, zwykła. Skierujesz ją sobie na prześcieradło i na ludzia czy tak człowieka, po drugiej stronie dajesz sobie blende, a ty robisz zdjęcie na wprost. Może hm , narysuje to w paincie?:D Z tyłu tło, lewa strona lampa (jakieś jasne światło), prawa strona blenda a czerwone to ty. A te krzywe kreseczki to odbite światło. Od białego wszystko się odbija :) Kurcze, nie umiem tłumaczyć, wolę pokazywać mając aparat w ręce ;) o. albo tu: Światło dzienne, białe prześcieradło, kremowa ściana z której usunęłam kolor ;) i gotowe ;) oraz myślę, że na Tośce byłoby lepiej wszystko widoczne, bo ona ciemniejsza jest i bardziej kontrastowa. Gin zlewa się z tłem ;) Quote
Zuzia&Snoopy Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Strasznie fajnie Ci te zdjęcia wyszły :) Quote
mineralna_ Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 To mówisz, że kiedy wpadasz zrobić takie zdjęcia moim brzydalom? :diabloti: Quote
Illusion Posted January 28, 2012 Author Posted January 28, 2012 necianeta89, dzięki za instrukcję :). Co do lampy błyskowej, mam tylko tą wbudowaną w aparacie. Planowałam różne kolory tła, więc myślę, że Gingers nie jest taką złą modelką ;), z Tosią niestety takie foty nie wypalą :shake:. Zuzia&Snoopy, dzięki :). mineralna_, kończę prawko, wsiadam w moje ferrari i przyjeżdżam do Ciebie! :evil_lol: Quote
Fides79 Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 świetne Ci wyszły zdjęcia z "foto-studio" :p Tak, zawsze mam go przy sobie i chwalę go znajomym (i noszę ze sobą prześcieradło, żeby pokazać, jak dobrze wyprane) :evil_lol:. ha ha ha i tu się popłakałam ze śmiechu :roflt::roflt: Quote
mineralna_ Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 [quote name='Illusion'] mineralna_, kończę prawko, wsiadam w moje ferrari i przyjeżdżam do Ciebie! :evil_lol: Trzymam za słowo :cool3: Quote
darii_iia Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Piszesz, że jesteś jeszcze amatorem...a ja uwielbiam Twoje zdjęcia i nie jeden profesjonalista mógłby Ci to powiedzieć. :) A Gin i Tośka cudnie wyglądają na tych zdjęciach. :loveu: Może też bym spróbowała tego patentu z prześcieradłem...ale wątpie by wyszedł taki efekt. :lol: Quote
KasiaOliwia Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 http://img80.imageshack.us/img80/1100/img9229c.jpg cudo :loveu: Quote
Paula03 Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Bardzo ładne te zdjęcia :loveu: Świetnie wyszły :) Quote
Tina.Sara Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 ja tu wchodzę, z nadzieją na więcej takich cudnych fot... a tu nic :placz: :mad: Quote
Ty$ka Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 Jestem po raz pierwszy... ale na pewno nie po raz ostatni ;) Boskie sucze. Zakochałam się w nich. Quote
WeronikaM Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 http://img80.imageshack.us/img80/1100/img9229c.jpg słodycz :loveu: Quote
Recommended Posts