Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Illusion napisał(a):
Tak, zawsze mam go przy sobie i chwalę go znajomym (i noszę ze sobą prześcieradło, żeby pokazać, jak dobrze wyprane) :evil_lol:.

Więcej niby studyjnych fotek nie mam, ale może uda mi się zmajstrować jeszcze jakieś tła, to będę kombinować. Miałam nawet w planach zakup jakiegoś oświetlenia, ale na razie zobaczę, jak będzie wychodziło bez.

No patrz, o prześcieradle nie pomyślałam:evil_lol:
Gin fajnie by wyszła na niebieskim, tak mi się wydaje:cool3:

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Illusion napisał(a):
Tak, zawsze mam go przy sobie i chwalę go znajomym (i noszę ze sobą prześcieradło, żeby pokazać, jak dobrze wyprane) :evil_lol:.

Więcej niby studyjnych fotek nie mam, ale może uda mi się zmajstrować jeszcze jakieś tła, to będę kombinować. Miałam nawet w planach zakup jakiegoś oświetlenia, ale na razie zobaczę, jak będzie wychodziło bez.

Wystarczą dwie mocne żarówki, o białym świetle, blenda i gotowe :) Nie potrzebne są lampy błyskowe :)

Posted

świetnie fotki wyszły, w życiu bym nie pomyślała że to zasługa prześcieradła, ale faktycznie musiało mieć idealną biel. :smile: A Ginny jak zawsze pięknie wyszła. ;)

Posted

[quote name='chi23']No patrz, o prześcieradle nie pomyślałam:evil_lol:
Gin fajnie by wyszła na niebieskim, tak mi się wydaje:cool3:

Do Gingers pasuje chyba każdy kolor :).

[quote name='Tina.Sara']:mdleje:
jestem waszą fanką :loveu:
więceeeeeeej :diabloti:

ps. od razu wiedziałam że to perwoll :diabloti:

Dziękujemy :oops:.

[quote name='Pusiakowa']Ładne oczka ma na tych zdjęciach :)

Nie tylko na zdjęciach, "na żywo" potrafi rozczulić nimi chyba każdego twardziela :evil_lol:.

[quote name='necianeta89']Wystarczą dwie mocne żarówki, o białym świetle, blenda i gotowe :) Nie potrzebne są lampy błyskowe :)

No właśnie podglądając wątek foto myślałam o zestawie żarówka + parasol + statyw, to x2 + podobny zestaw (też x2), ale z softboxami :hmmmm:. Ja się na tym kompletnie nie znam, patrzyłam sobie na DA na przykłady oświetlenia w takim studio i do tego były jeszcze pokazane efekty. O, coś takiego:

http://fc00.deviantart.net/fs38/f/2008/341/b/4/Studio_Lighting_1_by_Simon_P.jpg

Chciałabym uzyskać możliwie najlepsze efekty przy najmniejszych kosztach, o :). Nie chcę się bawić w studio foto jakoś poważniej, chciałam mieć coś takiego do domowego użytku, żeby od czasu do czasu pstryknąć psu jakieś fajne zdjęcie na kolorowym tle, a kiedyś może jakimś innym czterołapom.

[quote name='Lucky.']Tez pomyślałam o tym perwolu XD
Te twoje zdjęcia mają w sobie coś fajnego.

[quote name='paulaa.']świetnie fotki wyszły, w życiu bym nie pomyślała że to zasługa prześcieradła, ale faktycznie musiało mieć idealną biel. :smile: A Ginny jak zawsze pięknie wyszła. ;)

Dziękuje :).

Posted

Ja w pierwszej chwili myślałam, że to śnieg, a nie prześcieradło :cool3:

Illusion napisał(a):
No właśnie podglądając wątek foto myślałam o zestawie żarówka + parasol + statyw, to x2 + podobny zestaw (też x2), ale z softboxami :hmmmm:

Jeżeli masz na myśli światło stałe to przy czterech takich żarówkach po kilku minutach w pokoju będziesz miała saunę :diabloti:

Posted

No czytałam właśnie, że podobno strasznie grzeją. Ja jestem w temacie robienia takich zdjęć kompletnym laikiem, więc jeśli ktoś ma jakieś fajne rady odnośnie tworzenia "studio" do domowego użytku, to się nie pogniewam :cool3:.

Posted

Szczególnie w niewielkim pomieszczeniu żarówki potrafią skutecznie i szybko podgrzać atmosferę :cool3:

Innymi radami niestety nie zabłysnę, bo się nie znam :diabloti:

Posted

Pokarze Ci na moim przykładzie zaliczenia do szkoły fot.

http://4.bp.blogspot.com/-Lq1exWeqtCg/TkUcPujMD7I/AAAAAAAAI60/uhiGHMowS0c/s1600/Artur.jpg

Tło mam ciemniejsze, ale żaden problem w ps'ie zrobić białe.
Ja używałam oświetlenia glamour. Czyli obiekt na wprost mojego obiektywy, blenda pod twarz i lampa błyskowa nad głową.
Daje taki efekt jak na linku.
A w ogóle masz lampę błyskową?
Może być nawet taka zewnętrzna do aparatu, zwykła. Skierujesz ją sobie na prześcieradło i na ludzia czy tak człowieka, po drugiej stronie dajesz sobie blende, a ty robisz zdjęcie na wprost.
Może hm , narysuje to w paincie?:D

Z tyłu tło, lewa strona lampa (jakieś jasne światło), prawa strona blenda a czerwone to ty.
A te krzywe kreseczki to odbite światło. Od białego wszystko się odbija :)
Kurcze, nie umiem tłumaczyć, wolę pokazywać mając aparat w ręce ;)

o. albo tu:

Światło dzienne, białe prześcieradło, kremowa ściana z której usunęłam kolor ;) i gotowe ;)

oraz myślę, że na Tośce byłoby lepiej wszystko widoczne, bo ona ciemniejsza jest i bardziej kontrastowa. Gin zlewa się z tłem ;)

Posted

necianeta89, dzięki za instrukcję :). Co do lampy błyskowej, mam tylko tą wbudowaną w aparacie.
Planowałam różne kolory tła, więc myślę, że Gingers nie jest taką złą modelką ;), z Tosią niestety takie foty nie wypalą :shake:.

Zuzia&Snoopy, dzięki :).

mineralna_, kończę prawko, wsiadam w moje ferrari i przyjeżdżam do Ciebie! :evil_lol:

Posted

świetne Ci wyszły zdjęcia z "foto-studio" :p

ha ha ha i tu się popłakałam ze śmiechu :roflt::roflt:

Posted

Piszesz, że jesteś jeszcze amatorem...a ja uwielbiam Twoje zdjęcia i nie jeden profesjonalista mógłby Ci to powiedzieć. :)
A Gin i Tośka cudnie wyglądają na tych zdjęciach. :loveu:
Może też bym spróbowała tego patentu z prześcieradłem...ale wątpie by wyszedł taki efekt. :lol:

• 4 weeks later...