Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Witam wszystkich.
Widzę,że o moim piesku Puniu jest tutaj sporo i ma ogromną rzeszę "fanów". Otóż Punio mieszka w gdynii, 10 minutek od plaży, dlatego zanim mogłam przyjechać po niego zeszło troszkę czasu. Podróż z Rzeszowa do Gdynii, minęła bardzo dobrze. Co do wyjaśnień, to Punio zaczął szczekać i to dość dużo, kła nie ma spiłowanego (vet uznał,że nie ma takiej potrzeby), nauczyłąm już go chodzić na szeleczkach i smyczy, choć początki były trudne.Ogólnei jestem bardzo zadowolona,że go wzięłam i mam nadzieję,że jest z nami szczęśliwy. Dodam,że nie mamy innych zwierzątek futerkowych, więc Punio jest numer 1 (co mu bardzo odpowiada). Na stronę Kundelka przesyłam kilka nowych zdjęć Punia.
Pozdrowienia dla wszystkich z 3m

Posted

Aha z oczkiem niestety nie da się już nic zrobić, vet powiedział,że to stary niewyleczony uraz i wskutek tego nastąpiła pigmentacja rogówki.
Ale to w niczym nie przeszkadza.Kochamy go za to jaki jest , a nie jak wygląda.Jestem super wdzięcznym i kochanym psiakiem.:loveu:

Posted

Ania 3m napisał(a):
Witam wszystkich.
Widzę,że o moim piesku Puniu jest tutaj sporo i ma ogromną rzeszę "fanów". Otóż Punio mieszka w gdynii, 10 minutek od plaży, dlatego zanim mogłam przyjechać po niego zeszło troszkę czasu. Podróż z Rzeszowa do Gdynii, minęła bardzo dobrze. Co do wyjaśnień, to Punio zaczął szczekać i to dość dużo, kła nie ma spiłowanego (vet uznał,że nie ma takiej potrzeby), nauczyłąm już go chodzić na szeleczkach i smyczy, choć początki były trudne.Ogólnei jestem bardzo zadowolona,że go wzięłam i mam nadzieję,że jest z nami szczęśliwy. Dodam,że nie mamy innych zwierzątek futerkowych, więc Punio jest numer 1 (co mu bardzo odpowiada). Na stronę Kundelka przesyłam kilka nowych zdjęć Punia.
Pozdrowienia dla wszystkich z 3m

Witaj szczesliwa włascicielko Orzeszka wel Punia :loveu:

Bo teraz będa wiesci z pierwszej reki -
a nie tak jak z sexownym :evil_lol:"ząbkiem " pusciłam w obieg plotke z 2 reki i az sie fanki tegoz ząbka zaczęły burzyc :eviltong:;)

co do zdjec to ja prosze tez na mojego maila ewa@rsoz.org to od razu bede wstawiac na dogo niech tu fani tez moga popodziwiac Punia nad morzem :lol:

Posted

Zdjecia Punia zostały wysłane na w/wym. adres.Proszę wkleić na forum.
Z pleneru będą za 2 dni.
Obiecuję,że będę na bieżąco wpisywać nowe info o Puniu.

Posted

Ania 3m napisał(a):
Zdjecia Punia zostały wysłane na w/wym. adres.Proszę wkleić na forum.
Z pleneru będą za 2 dni.
Obiecuję,że będę na bieżąco wpisywać nowe info o Puniu.

No i mamy nowa dogomaniaczke:loveu:I najlepsza informatorke:multi:
Wiec ja czekam na zdjecia Punia:roll:

Posted

:loveu::loveu::loveu::loveu:
Ale szczęściarz z tego (już nie naszego:eviltong:) Punia:eviltong::loveu::loveu:
Czekamy na zdjęcia i informacje:cool3:
Aniu ucałuj przystojniaka :buzi:

Posted

Dziekuje za zdjecia juz wklejam coby wszyscy mogli oko pocieszyc :loveu:

Patrzcie co było najpierw - niedobrzy wykapali mnie :evil_lol:
i wygladam jak zmokła kura ;) a nie Punio zdobywca kobiecych serc :iloveyou:

Posted

A teraz napisze kilka słów o Puniku. Jest już u nas blisko 2 tygodnie(bez 3 dni), jest pieskiem bardzo wesołym(czasem zachowuje się jak szczeniaczek, gdy biega ze swoją zabawką małą kością po całym domu), rozszczekał się na całego, szczególnie gdy coś chce, a także obronnie.Żadnych kłopotów nie sprawia, chodzi za mną wszędzie, a najlepiej czuje się oczywiście na moich rękach czy kolanach, przyznaję,że jest wpatrzony jak w obrazek we mnie i każdy może marzyć o takim właśnie prawdziwym przyjacielu. Bardzo lubi jechać samochodem, na święta wybieramy się z mężem do moich rodziców do Rzeszowa na kilka dni, Punio oczywiście z nami. Ten piesek zasługuje na bardzo dużo miłości i czułości i teraz kiedy jestem z nim prawie cały dzień w domu(mam teraz trochę więcej wolnego czasu), staram się mu to okazywać , a Punio chce pomóc we wszystkim, gotowaniu, sprzątaniu, itd... U rodziców w Rzeszowie , mam kilka zwierzątek ze schroniska Kundelek (3 pieski, 3 koty), zawsze raz w tygodniu przyjeżdżaliśmy z rodzicami do schroniska (rodzice mają tam ulubieńca Karusia i nadal go odwiedzają), a ja odkąd mieszkam w gdyni, jest to już niestety niemożliwe. Ale jak tylko jestem w Rzeszowie to zawsze wpadam, w tamtym roku spędziłam blisko 3 mc u rodziców i odwiedzałam Punia co sobotę. Juz wtedy "wpadł" mi w oko i myślałam,że fajnie by było stworzyć domek i nie mogłam o tym przestać, aż w styczniu porozmawiałam z Panią Haliną i zdecydowaliśmy się, a że mieliśmy zaplanowany przyjazd końcem lutego na kilka dni do rzeszowa Punio musiał poczekać. Wiem,że ten piesek spedził mnóstwo czasu w schronisku, nie tylko w Kundelku i zasługuje na ciepły kochany domek, gdzie będzie numer 1 wśród domowników.Pieszczoch z niego okropny, pierwszy do miziania:-) :p
Za 2 tygodnie mamy badania krwi u veta, takie kontrolne aby sprawdzić jak wszystko działa u Punia, a później musimy troszkę jeszcze podczyścić ząbki.
Punio jest pieskiem troszkę wybrednym, jeśli chodzi o jedzenie, najchętniej małe kanapeczki , ale to chyba pamięta ze schroniska. Poza tym lubi przeganiać kotki wolnobytujące, a także inne zwierzątka, jak mewy czy gołębie. Sprawia mu to wiele radości, a dziś wybieramy się na plaże i zobaczymy jak będzie z łąbędziami. Fotki wrzucę wieczorkiem lub jutro.
Pozdrowienia dla wszystkich, którzy trzymali (i trzymają) kciuki za Punia:loveu:

Posted

Boże jedyny! to Orzesiu ma dom????? :-o:-o:-o aaaale czaaaad!

ja się dopiero dowiedziałam z wątku ślepków! aaaaa :multi::multi::multi:

kurcze poczytam wszystko jak wrócę do domu wieczorem! :loveu:

Posted

Zdjęcia z dzisiejszej wycieczki na plażę już poszły na maila Ewy, która je wklei.
Punio był na początku troszkę przestraszony, ale później zaczął już nawet próbował gonić łabędzie,mewy i kaczki - których u nas nie brakuje. Był bardzo ciekawy nowego miejsca. Myślę,że częściej będziemy zaglądać na plażę, póki nie ma turystów. Miał dziś trochę wrażeń, dłuższa wycieczka plus spacereki teraz śpi w swoim łożeczku i zbiera siły na wieczór.
Pozdrowienia znad morza przesyła Punio;)
p.s. Buziaczki mu przekazałam, a on się odwdzięczył, myjąc mi rączki i buzię.:loveu:

Posted

Super Aniu , ze jestes z nami i relacjonujesz na zywo
wspaniałe zycie Punia :loveu: " łamacza kobiecych serc " :bigcool:

a ja wklejam jeszcze wczorajsze zdjecia Orzesia z domu i zaraz lece wrzucac na fotosika te znad morza :lol:

Dowód że kiełek sie ostał :evil_lol::

mmmmmmm ale dobre ....:eviltong:

Posted

Malutki słodziak, wyglada zupełnie jak miniaturka mojego urwiska puchatego. Kochany psiak, super że ma taki cudowny domek i na stare lata może korzystać z życia pełnymi łapkami :loveu: