Natussiaa Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Może skończymy już tą dyskusje I po prostu ktoś z Łodzi sprawdzi ten dom? :roll: Nie chciałabym aby zainteresowane osoby Orzeszkiem przeczytały co tutaj się o nich się pisze.. niestety link do wątku mają więc nie wiem czy już tego nie przeczytali..:shake: Quote
sleepingbyday Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 jak czytaja, to widzą rózne wypowiedzi, no nie :cool3:? Quote
wellington Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 [quote name='sleepingbyday']jak czytaja, to widzą rózne wypowiedzi, no nie :cool3:? Jesli przewidzieli ze trzeba zaplacic za polaczenie internetowe to moze i przeczytaja..... Quote
j3nny Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 niektorzy to jednak cierpią od nadmiaru jadu Quote
nika28 Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 No melduje się na wątku ;) Kurde, nie mam za bardzo możliwości sprawdzenia, nie mam samochodu i takie tam... :shake: Jest dużo dziewczyn z Łodzi np : Moriaaa katya Niewiasta_21 jola od jadzi nata od jadzi Tuśka ewatonieja Ayia bunia Reno2001 _Tosia_ majqa Może do nich napiszcie, ja raczej nie umiem sprawdzać domków... :shake: Quote
madcat1981 Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 nika28 przepraszam za off ale co to za psinka w twoim banerku pierwszym od lewej? Link - jeśli miał być - to u mnie nie działa... Quote
Asior Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 [quote name='wellington'] to moze tych panstwa stac na bilet tramwajowy w Lodzi do schroniska - czy tez moze za drogi ??? skąd tyle jadu u Ciebie ?? :shake: [quote name='j3nny'] najlepiej czlowieka skazac bez sadu no właśnie :roll: [quote name='j3nny']nie mam nic do dodania jezeli wartosc czlowieka mierzy sie gruboscia jego portfela j3nny, niektórzy tak mają... [quote name='wellington']Jesli przewidzieli ze trzeba zaplacic za polaczenie internetowe to moze i przeczytaja..... :mad:zaczytnam się już powoli irytować :mad: Quote
majqa Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Bez problemu mogę sprawdzić ten dom z Moriąąą, Katyą, Jolą od Jadzi, Natą od Jadzi, Tuśką lub dowolna z nich z inną w parze. Wątpię by któraś z tych dziewczyn odmówiła pomocy. Rozumiem, że ten dom adopcyjny godzi się na taką wizytę? Quote
togaa Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Dzieki Majga!!!!!.Dobrze że sobie o Tobie przypomniałam!. Natussiaa, to teraz Twój ruch! Quote
magda bb Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Asior napisał(a):skąd tyle jadu u Ciebie ?? :shake: no właśnie :roll: j3nny, niektórzy tak mają... :mad:zaczytnam się już powoli irytować :mad: Asior, z ust mi to wyjęłaś........:razz: Przez myśl by mi nie przeszło ,że jak zabierałam Axelka od Ciebie z Krakowa ktoś mógł mieć jakieś pretensje że "dlaczego akurat z Krakowa a my przeciez z Zabrza......... ":shake: Wellington wyluzuj bo Cię żółć z wiekiem zaleje...... Trzeba wszystko jak najlepiej sprawdzić, ale nie dajmy się wariować........ Przeciez tu chodzi o psie szczęście a nie o udowadnianie sobie nawzaje "czegoś"....... Quote
Lionees Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Ja jestem z okolic Warszawy,a psiaka adoptowałam z Zabrza.U nas też jest schronisko,ale jak zobaczyłam mojego niuniusia w ogłoszeniach,to wiedziałam,że to jest miłość moja jedyna.Ten psiak musiał być mój,bez względu na to skąd jest.To była(i jest) miłość od pierwszego wejrzenia.Psiak ma ponad 13lat i prawie 8 lat był w schronie.Adoptowałam go w sierpniu i nikt nie robił problemów,że mieszkam tyle kilometrów,a przecież schronisko mam pod nosem. Quote
Natussiaa Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Napisałam o wizycie przedadopcyjnej i dostałam taką odpowiedź: Oczywiście że się zgadzamy na wizyte przedadopcyjną. Dodam że jest dokładnie przemyślana decyzja i wiemy jaka to odpowiedzialność. Wiemy że Orzeszkowi niczego u nas nie braknie.Cały czas o nim myslimy;) Jeszcze bardzo dziękuję za pomoc! Pozdrawiam. majqa wyśle Ci email od tych osób i zgadasz się z nimi ok? :lol: Quote
sleepingbyday Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 ze orześ jest piekny, to jest NIEPODWAŻALNY FAKT! alez on będzie cudnie wyglądał odpicowany w domku :loveu: czekamy na wieści z wizyty :-) Quote
majqa Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Zadzwoniła do mnie córka Pani. Przetarła szlak, czekam na powtórny tel. od jej mamy i dogranie konkretnego terminu wizyty. Prośba do Was, osób od A do Z w temacie Orzeszka (Nie mam możliwości przebrnąć przez całość wątku, przepraszam, a może być na nim coś istotnego z punktu widzenia samej wizyty.). Poza oczywistościami, w jakich mam się zorientować, na co zwrócić uwagę? Doprecyzuję - czy są jakieś szczególne wymogi odnośnie Orzeszka, jak choćby konieczność leczenia go (czyli stan zdrowia), specyfiki jego charakteru itd. Ponadto, rozumiem, że Państwo będą podpisywać umowę adopcyjną. Czy wiedzą, jak ona brzmi? Mieli podesłany mailem wzór, by wiedzieli, co umowa zawiera? Quote
togaa Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Wysłałam pw. do evatr żeby tu zajrzała. To Jej pupilek /tak jak rzeszowska Bureczka !/ Quote
togaa Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 majqa napisał(a):Zadzwoniła do mnie córka Pani. Przetarła szlak, czekam na powtórny tel. od jej mamy i dogranie konkretnego terminu wizyty. Prośba do Was, osób od A do Z w temacie Orzeszka (Nie mam możliwości przebrnąć przez całość wątku, przepraszam, a może być na nim coś istotnego z punktu widzenia samej wizyty.). Poza oczywistościami, w jakich mam się zorientować, na co zwrócić uwagę? Doprecyzuję - czy są jakieś szczególne wymogi odnośnie Orzeszka, jak choćby konieczność leczenia go (czyli stan zdrowia), specyfiki jego charakteru itd. Ponadto, rozumiem, że Państwo będą podpisywać umowę adopcyjną. Czy wiedzą, jak ona brzmi? Mieli podesłany mailem wzór, by wiedzieli, co umowa zawiera? Podnoszę, żeby było na "górze", bo ważne! Quote
ewatr Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 [quote name='majqa']Zadzwoniła do mnie córka Pani. Przetarła szlak, czekam na powtórny tel. od jej mamy i dogranie konkretnego terminu wizyty. Prośba do Was, osób od A do Z w temacie Orzeszka (Nie mam możliwości przebrnąć przez całość wątku, przepraszam, a może być na nim coś istotnego z punktu widzenia samej wizyty.). Poza oczywistościami, w jakich mam się zorientować, na co zwrócić uwagę? Doprecyzuję - czy są jakieś szczególne wymogi odnośnie Orzeszka, jak choćby konieczność leczenia go (czyli stan zdrowia), specyfiki jego charakteru itd. Ponadto, rozumiem, że Państwo będą podpisywać umowę adopcyjną. Czy wiedzą, jak ona brzmi? Mieli podesłany mailem wzór, by wiedzieli, co umowa zawiera? Dosytałam PW i sie melduje ;) Jezeli chodzi o adopcje Orzesia to z tego co wiem Panstwo kontaktowali sie w jego sprawie bezposrednio ze schroniskiem - ja nie miałam od nikogo zadnego maila i nic na temat tej planowanej adopcji nie wiem - tyle co z wątku . Co do jakis specjalnych wymogów to nie zauwazyłam zeby były z nim jakiekolwiek problemy szczegolnie jezeli chodzi o zachowanie to grzeczny spokojny malenki dziadeczek . Zdrowie tez jest jak na jego lata , ze tak powiem w normie ..najbardziej zalezy nam zeby trafił do stałego domu , gdzie bedzie miał zapewniony własny kącic i w nim odrobine spokoju na stare lata ...bo w schronisku to jest praktycznie niemozliwe . Zeby miał opieke i ludzi z ktorymi by przebywał a nie musiał wykradac od nas odrobiny czasu i uczucia . Ja mysle ze jezeli panstwo lubia psy to to maleństwo łatwo skradnie ich serce . Wazne jest tylko zeby to była adopcja z serca i na stałe . Majga dziękuje Ci serdecznie :Rose: ze przeprowadzisz wizyte przed adopcyjna Punieczka . Bo jak sie wszystko uda to bedzie wielka sprawa :multi: bo dziadeczki mimo naszych usilnych staran nie tak czesto domy znajduja ... Jezeli panstwo by mieli jeszcze jakies pytania to prosze oto moj mail ewa@rsoz.org bede czekac na kontakt :lol: Quote
majqa Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Dziękuję Ewatr. :lol: Czekam na kolejny kontakt od Państwa i dogrywam sprawę. Quote
Natussiaa Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 majqa już podesłałam tym osobom wzór umowy;) napisali ,że z chęcią ją wypełnią :lol: Quote
Recommended Posts