Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

ekhm... bonsai.. szukam, szukam :cool3:. orzeszek jest na "liście" od dawna!
w związku z nim mam opory, bo to silna zołza (choć ok 9 kg), zawzięta terierówka, a on malutki i niedowidzi. jak ją znam, będzie go ustawiać totalnie i bez pardonu, troche sie boję, że to nie jest dla niego towarzystwo. zwłaszcza, jak będzie na niego spadać straszny potwór bez zdania racji, a on nawet nie będzie wiedział, że nemezis nadchodzi. ona sie też bawi bardzo inwazyjnie i nerwowo.
w każdym razie rozważam rózne mozliwości-ale podsumowując widzialabym raczej orzeszka w spokojniejszych warunkach... sama nie wiem, codziennie oglądam te matuzalemy...

Posted

[quote name='sleepingbyday']ekhm... bonsai.. szukam, szukam :cool3:. orzeszek jest na "liście" od dawna!
w związku z nim mam opory, bo to silna zołza (choć ok 9 kg), zawzięta terierówka, a on malutki i niedowidzi. jak ją znam, będzie go ustawiać totalnie i bez pardonu, troche sie boję, że to nie jest dla niego towarzystwo. zwłaszcza, jak będzie na niego spadać straszny potwór bez zdania racji, a on nawet nie będzie wiedział, że nemezis nadchodzi. ona sie też bawi bardzo inwazyjnie i nerwowo.
w każdym razie rozważam rózne mozliwości-ale podsumowując widzialabym raczej orzeszka w spokojniejszych warunkach... sama nie wiem, codziennie oglądam te matuzalemy...
Może damy jej się pobawić z Birmą? Obie mają podobny charakterek i rodzaj zabawy :evil_lol:

Posted

zosia to jest mały wódz wielki niepokój, te nerwy i agresja sa ze strachu i zaborczości. ona jest w gruncie rzeczy wielkim tchórzem i padła by trupem ze strachu przed birmą. zapewne objawiło by sie to tak, że zosia zrobiłaby się na hienę (zjeżona doopa, plecy w pałąk) i pokazała obcego (zęby i dziąsła, to wygląda dokładnie, jak na filmie, brr), co razem wygląda starsznie groźnie, naprawdę. birma odpowiedziałaby na to słusznym gniewem i ochrzanem zosi, a zoska umarłaby ze strachu...:roll:. a ja zaraz potem udusiłabym birmę po czym popełniła samobójstwo...:shake:.

na serio: psy i ludzie, które już zosie znają, nic sobie nie robia z tych występów, ale ona sama się pakuje w nerwicę przez politykę pt "najlepszą obroną jest atak".
a tymczasa to jak juz sobie podporządkowała (cały czas sie bojąc, ze to chwilowe), to go chciała posiadac tylko i wyłącznie dla siebie, a zabawy były takie, że biedny tymczas bał sie ruszyć.

reasumując -myslicie, że orześ zniósłby to dobrze :diabloti:?

Posted

Może nie byłoby tak źle?
Moje 9 kg futra zachowuje się podobnie jak zośka, ale na wszystkie schronowe bidy patrzy łaskawym okiem i nie robi im krzywdy. Prędzej będzie się darł, że jego biednemu pobratymcowi robią kuku i ruszy do obrony. Nieważne, że schronowa bida byłaby postury bernisia czy doga, on i tak by jej bronił.:evil_lol:

Posted

Oj faktycznie Zośka padłą by ze strachu przed Birmą... młoda musi dominować nad wszystkim co się rusza [za wyjątkiem pańci, która po prostu da jej w łeb :diabloti:]. Co prawda ja nad młodą zapanuję, ale jej nagłe ciche ataki mogłyby Zośkę do zawału doprowadzić

Posted

Aby rozwiać obawy cioteczek związane z orzesiowym futerkiem, oświadczam, że dzisiaj będzie masażyk relaksacyjny:loveu:

Chętne cioteczki mogą również skorzystać:evil_lol::diabloti:

Ciociu Talcott, gdzie Ty się podziewasz?:crazyeye: