Bibianna Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Zastanawiałam się i zastanawiałam... To ja założyłam ten wątek, tyle że pod innym nickiem ;-) Mieszkam w bloku, to typowe studenckie mieszkanie. Imprezy, mnóstwo gości, ciągle ktoś wchodzi i wychodzi... Mam już 2 koty i psa - akitkę amerykańską (szczeniak wprowadza się lada moment). Nie sądzę, żeby to było dobre towarzystwo dla starszej psinki, która potrzebuje spokoju. Poza tym często wyjeżdżam, więc musiałabym go podrzucać rodzicom... U rodziców też są koty. Za dużo zamieszania dla staruszka. Nie będzie się u mnie czuł pewnie, wciąż by podejrzewał, że tym razem na pewno go zostawiam na zawsze. A do podróży po świecie też się nie nadaje. Poznałam go tak: umarł mój ukochany piesek i jak pierwsza rozpacz minęła, przypomniałam sobie, że kiedyś widziałam ogłoszenie o piesku ze schroniska w Rzeszowie. Miałam już jednego kota i wiedziałam, że i tak pojawi się akita, ale pomyślałam, że mogę mieć kotka i 2 psy. Okazało się, że ten piesek ma już szczęśliwy dom, więc pani zaproponowała mi Orzesia. Po przemyśleniu uznałam, że nie jestem dla niego dobrą partią... A w międzyczasie znalazłam miot umierających kociąt i zatrzymałam jedno [przy okazji - właśnie szukam domu dla 3 pozostałych! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=120049 ] Muszę Was rozczarować, Cioteczki. Naprawdę mi przykro, ale nic z tego :-( Quote
GuniaP Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Orzeszek nie nadaje sie absolutnie do towarzystwa z akita amerykańską. Znam psa tej rasy i troche się o niej dowiedziałam od przyjaciólki, która go ma. Obserwuje tego akitke od dawna, spędzamy razem wakacje. To cudowny pies, bardzo przyjacielski i spokojny, ale nie zgadza się z innymi psami, jest wyszkolony i posłuszny, ale do końca mu nie mozna zaufać. Zresztą pewnie to wszystko wiesz, skoro zdecydowałas się na taką rasę. Quote
EVA2406 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Biedny Orzeszek, kiedy wreszcie znajdzie swój domek? :-( Quote
mru Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Orzesiu, na pewno domek się znajdzie... :roll: tylko... byłoby najlepiej żeby to się stało już... Quote
Bibianna Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Tak, wiem to wszystko i właśnie dlatego nie zdecydowałam się na Orzeszka. I dlatego to miejsce zajęła później inna sierotka (kocia). To nie ona wygryzła Orzesia, pojawiła się już długo po tym, jak wiedziałam, że nie mogę go wziąć... To nie jest kwestia niestałości w uczuciach (raz piesek, raz kotek, a może wiewiórka?), tylko zdrowego rozsądku, który wreszcie przemówił. Ten sam rozsądek podpowiada mi, że dwa koty i pies w mieszkaniu w bloku to i tak sporo... Quote
kometa Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 kochany maluszek... TZ zgodzil sie tylko na 1... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10851567#post10851567 Quote
kometa Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 na żywo jest jeszcze "piękniejsza":evil_lol: odlot:evil_lol: Quote
Bibianna Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Fajna babuleńka :-) Ucałuj ją ode mnie w bezzębnego pysia! Quote
sleepingbyday Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 kometa, tezet jeszcze się kiedyś nawróci :p Quote
Kasieńka86 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Oj kilka dni mnie nie było. Hop Punio:loveu: Quote
togaa Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Bezdomne maleństwo.... Gdzie miłosnicy mikrusów..!!? Quote
Moniek193 Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Hmmmm orzeszek jaki portrecik:evil_lol:Słodki:loveu: Quote
Bibianna Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Hophophop (dogo kazała mi wydłużyć wiadomość ;) Quote
sleepingbyday Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 ZROBIŁAM OGŁOSZENIE DO WYWIEDZENIA NA OSIEDLACH, W PRZYCHODNIACH ITD. PROSZE O UWAGI. PRZYJACIEL NA JESIEŃ ŻYCIA (TUTAJ ZDJĘCIE ORZESIA Z DRUGIEGO POSTU) ORZESZEK JEST KILKUNASTOLETNIM STARUSZKIEM, KTÓRY NIE MA DOMU. WAŻY 3 KG I JEST NIEKŁOPOTLIWYM PIESKIEM. NIE SZCZEKA, JEST TANI W UTRZYMANIU, NIE POTRZEBUJE DŁUGICH SPACERÓW, TYLKO DOMU NA SPOKOJNĄ STAROŚĆ i MIŁOŚCI. NA JEGO PYSZCZKU WIDAĆ WIEK, MA KŁOPOTY Z OCZAMI, ALE SIERŚĆ MA PIĘKNĄ, BISZKOPTOWĄ I JEST BARDZO UROCZY. SZUKAMY DLA ORZESZKA SPOKOJNEGO DOMU I PRZYJACIELA DO WSPÓLNEGO SIEDZENIA NA ŁAWCE I GRZANIA SIĘ W PROMIENIACH SŁOŃCA. KONTAKT: 0-510-170-788 Quote
Recommended Posts